Şimdi Ara

Europa Universalis IV Türkçe Yama [v1.37] (Seyit Mehmet ÇOBAN) (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.011
Cevap
75
Favori
311.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bora1453

    quote:

    Orijinalden alıntı: seyitcoban95

    Şaşırmış durumdayım şuanda. Çünkü herkeste sıkıntı çıkarmadan sorunu çözmüştü.

    Bugün bir güncelleme daha geldi. Acaba bu güncelleme ile yine mi bozuldu ki? Eğer öyle ise v5'e kadar yeni bir dosya yüklemeyi düşünmüyorum.

    Yeni gelen v1.12.1.0 güncellemesi ile oyunu benim yamamdan dolayı bozulan var mı?

    hocam sıkıntı yok...o arkadaş sorunu çözdü yardımcı olduk...kendisi düzgün yüklememiş yamayı

    Hallettik hocam sorun yok sadece temiz dosyaların üstüne atmamışım emeğinize sağlık.




  • Arkadaşlar bazı kişiler özel mesaj ile bağış linkimin olup olmadığını soruyor.

    Bağış içinwww.konusansapka.com adresine girebilirsiniz. Sağdaki kolonda Paypal bağış butonu mevcut.

    Bağışta bulunan ve bulunacak bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum.
  • Son haliyle % kaci cevrilmis durumda hocam?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • frank pais F kullanıcısına yanıt
    Henüz yüzdeye vurmadım hocam çevirilen kısmı ama şuan büyük çoğunluğu çevrildi sayılır. Göz önünde olan kısımlar hala pek çevrilmiş sayılmasa da arkaplanda olan ve pek göz önünde olmayan kısımların çevirilerinin neredeyse tahminen %75'i çevrildi.

    Oyunun göz önünde olan ve oyundaki bazı önemli yerlerin çevirisi ise tahminen %30 civarlarında Türkçeleştirildi.
  • hiç bi anlamı yok yakında bi yama çıkar tümü gider sonra öbürleri gibi mal mal ingilicce bilmeyener kalır ortada ben bilmiyorum oyun bi boka yaramıyor ozaman öğren demesi kolay sırf o yüzden steamdan alamıyorum oyunu ingilizce şart bu oyunların zevkine varmak için onun yerin oyunda türkler var osmanlılar var bu ----koskoca salak firma türkçe resmi dil koysa daha iyi olmazmı kimse söylememişmi bu mallara



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kötü_ben -- 17 Haziran 2015; 5:32:29 >
  • kötü_ben kullanıcısına yanıt
    Yamayı sürekli güncellemeyi vaat ediyorum zaten. %100 Türkçe yaptıktan sonra kendi yamamı bırakacak değilim, en azından bir süre.

    Bunun dışında İngilizce bilme konusunda haklısınız bir oyunu İngilizce oynadığınız zaman daha çok tadına varıyorsunuz. Bizim gibi 3. kişilerin yaptıkları yamalar ne yazıkki orjinal çeviri kadar sağlam olmayacaktır illaki. Orjinal Türkçe olsa çok daha güzel olur ama yapabileceğimiz bir şey yok. Adamlar koymuyor. Bizde elimizden geldiğince düzgün çevirmeye çalışıyoruz.
  • kötü_ben kullanıcısına yanıt
    Yamayı indirmek bizim elimizde değil mi? Türkçe yamayı kullanabilmek adına oyunun yeni çıkan bir yamasını indirmeyivereyim ne olacak ki?
  • Paradox oyunlarını dünyada en çok oynayan ülke Türkiye , Türkiyedeki insanların geçmişimizden dolayı tarihe ve strateji oyunlarına merakı var . Bende yaklaşık 3-4 yıldır oynarım paradox oyunlarını ama her zaman sadece temel şeyleri bildim , eventlerde gelen hikayeleri okuyamadım ingilizcem olmadığından TR YAMA ile olmuyor bu iş paradox oyunu bu iki güne bir güncelleme alıyor . Bence artık biz paradox severler bu işe el atmalı . İngilizcesi iyi olan bir kaç kişi hayrına paradox yapımcıları ile görüştürülüp bir sonraki oyuna türkçe çıkmasını sağlayabiliriz . Üstelik paradox yapımcıları steaöe aktif kullanıyor . Steam hesaplarını ekledim ama kabul etmediler maalesef .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Europa Universalis IV ile Europa Universalis IV Extreme Edition arasında ne fark var? Veya EU4 de illa DLC'ler ile mi alınmalı sizce? DLC'ler için de Türkçe yama mevcut mu acaba?
  • furkovic kullanıcısına yanıt
    Haklısınız, dediğiniz gibi olsa daha güzel olur. Ancak Paradox yapımcıları bu konuda kulaklarını dışarıya kapatmış durumdalar. Emin olun benden öncede bu işe kalkışan hatta Paradox'la konuşan olmuştur ki bende iletişim kurmaya çalıştım. Yalnız bana zamanında attıkları mesajda şimdilik bir şey düşünmedikleri ve dışardan çevirisel destek istemediklerini söylediler. Ben gerekirse bir ekip bile toplayacağımı belirtmiştim ki, eğer kabul etselerdi OyunÇeviri ekibine başvuracaktım ilk.

    Yeni çıkacak oyunlarda durum ne olur bilinmez ama dediğiniz gibi Paradox'un bizzat bu işi yapması en iyisi. Her gelen güncelleme çevirinin uzamasına sebep oluyor.
  • Extreme Edition bütün DLC'lerin olduğu paket sanırım. DLC'ler oyuna biraz daha farklı şeyler ekleyerek daha eğlenceli ve stratejik hale getiriyor. Onun dışında pek bir fark yok.

    DLC'lerin henüz Türkçe Yama'sı mevcut değil. Normal oyunu bitirmeden DLC çevirisine de geçmeyeceğim. Zaten normal oyunun çevirisi yeterince uzun ve sürekli güncellendiği için bizi de sıkıntıya sokuyor.
  • Hocam normal EU4 14.75, EU 4 Extreme 16.25, tüm dlc dahil olan paket EU4 Collection olarak geçiyor 34.75 TL'ye satışta. Extreme ile normali arasındaki farkı çözemedim. Madem DLC çevirileri yok ve oyuna aşırı fark katmıyor o halde almanın pek luzumu yok. Türkçe yamaya WorkShop da baktım fakat DON'T DOWNLAOD FOR NOW ibaresi yer almakta şuanda oyunda bir sorun mu yaratıyor acaba? Yani şimdilik Türkçe oynayamıyor muyuz? Cevaplarınız için de teşekkür ederim.
  • %100 olmadığı için Steam'de aktif etmedim, oyüzden öyle yazıyor orada. Yamayı ilk durumdaki linkten indirebilirsin. Hem v4'ü hem v4 fixed'i beraber indirmen gerekiyor. V4'ü kurduktan sonra v4 Fixed'i kurarsan sıkıntı yaşamadan oynarsın.
  • Steam'dan satın aldım oyunu kurdum, yamayıda. kırmızı ekran verdi. şimdi fixed'i kuruyorum.

    Çok teşekkürler.
  • Dostum kırmızı ekrandan kurtulamadım. 1v4'dün içinden iki dosya çıkıyor. onları değiştiriyorum. fixded'ın içindende aynı dosyalar çıkıyor. 1v4 den attığım dosyaları tekrar değiştiriyorum. 1v4'ü de değiştirmiş oluyoruz.

    Nasıl yapıcaz ?
  • Çok garip normalde hatanın çözülmesi lazımdı. Bu arada oyunun son versiyon mu? Steam'den dosyaları doğrula yaptıktan sonra tekrardan önce v4'ü sonrada v4 fixed'i sırayla kurar mısınız?

    v1.12.0 yazan klasörü atmana gerek yok. localisation ve gfx'i Europa Universalis IV'ün kurulu olduğu yere atman yeterli.
  • Arkadaşlar Türkçe Yama'nın 5. versiyonu yayınlandı. İndirmek için siteye girmeniz yeterli.

    Ayriyeten çeviriye İRFAN KAHRAMAN da dahil olmuştur.


    http://www.konusansapka.com/ceviriler/europa-universalis-iv-turkce-yama/
  • Link yenilendi arkadaşlar bi dosyanın hatalı olanını koymuşum. Ondan dolayı linki yeniledim.
  • Cok sagolasin hocam isime yaradi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Margu -- 2 Temmuz 2015; 21:37:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siyah ekran hatası alan arkadaşlar, linki tekrardan yeniledim ve hatayı giderdim. 2-3 farklı arkadaşla denedim değiştirdiğim yamayı. Orjinal olanda vardı korsan olanda. Şuan sıkıntı kalmadı diye düşünüyorum.

    Oyunu orjinal olanlar dosya doğrula yapsın ve daha sonra yamayı indirerek kursunlar.

    Oyunu korsan olanlar ise imkanı olanlar silip baştan yüklesin. İmkanı olmayanlar yamanın içindeki orjinaller klasöründeki gfx klasörünü oyunun kurulu olduğu yere atsınlar. Daha sonra ise Türkçe yama ile ilgili olan klasörleri ilgili yere atsınlar.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.