Şimdi Ara

Ev geçindiriyorum. Askerlik Tecil edilmiyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
196
Cevap
6
Favori
25.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
123 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar arkadaşlar 1995 doğumluyum, lise 2 de liseden ayrıldım ailevi olaylardan dolayı askerlik vaktim gelene kadar açık liseye yazılmadım. 20 yaşından beri her sene askerlik tecili yaptırıyorum. Anne baba ayrı ama resmi olarak boşanma olmadı ayrı evlerde yaşıyoruz. Erkek kardeşim (şuan askerde) babamla beraber kalıyor adresleri beraber. Bende annem ve iki kız kardeşimle (11-24 yaş) kalıyorum. Evin geçimi kız kardeşim ve bana ait asgari ücret ile çalışıyoruz. Ben kurumsal bir firmadayım uzun zamandır diğer yerlere göre işsiz kalma olasılığım düşük ve bu sene yönetici olacağım. Kız kardeşim işi o kadar sabit değil eve yakın olması gerektiği için iş yeri benim ki kadar sağlam değil. Her sene olduğu gibi askerlik tecili yaptırmaya gittim ama açık lise öğrenciliğim devam ediyor ama 1995 li olduğum için değişmiş biraz sistem. Tecil yaptıramıyoruz dediler. Kardeşim askerde dedim başka erkek var mı dedi yok dedim. Annen veya babanla beraber gelip dilekçe vermen gerek ama önce E-devlet üzerinden yoklama yaptırman gerekli dedi. Ama kardeşin askerden gelene kadar tecilli olabilirsin dedi. O geldikten sonra askere gitmem gerekiyor yani. Ne yapacağımı bilmiyorum tek başına evi geçindirmelerinin imkanı yok ve diğer taraftan yani baba tarafından yardım destek 0 zaten. Konu hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olur ise sevinirim. Çok saçma bir sistem olmuş. Zamanın da bu işe girmeden önce 4 kere sözleşmeli erlik için başvuru yaptım her mülakktta kaldım saçma bir şekilde baktım olmuyor işimi sabitlemek için uğraştım. Şimdide düzen berbat olacak ve en önemlisi eve ne olacak?







  • up diyelim..
  • SM01_VXG kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim...
  • Up
  • Ne şansız bir adam ya
  • Dostum durumun çok özel ve çıkmaza girmişsin mecbur askere alacaklar kardeşin geldiğinde ya da kaçacaksın ama nereye illa ki gbt ye düşeceksin iş yerine özel durumunu anlatıp çıkmaza sürüklendiğini 6 ay sonra tekrar işe alım için ısrarcı ol bu süre zarfındada geçiminiz etkileneceği için zor bir durum yaşayacaksın annenle baban resmi olarak evli gözüktüğü için bu da seni kitliyor yardımda talep edemezsin annene baktığınıda resmi olarak kanıtlayamazsın
  • Valla herşey iyi giderken bir anda tepe takla oldu. Ne yapacağım bilmiyorum artık. Cuma günü tekrar gidip detaylı öğreneceğim.
  • tanks55 kullanıcısına yanıt
    GBT harici alma durumları olur mu peki? Dün E-devlet üzerinden yoklama yaptım yani yapmam gerekiyormuş yoklama kaçağı olarak gözüktüğüm için. Ondan sonra kardeşim gelene kadar tecil ettirebilir misin dilekçe ile.
  • Kredi çekip bedelliyi ödeme durumu yoksa.İş yerine şöyle bir teklif yap.Yıllık izinlerini kullanarak askere git.Askerde de hiç izin kullanmadan en hızlı şekilde yap gel.Bakaya düşmek büyük sıkıntı.
  • BiletlerBiletxD kullanıcısına yanıt
    Şirket kurumsal günün dolmadan yıllık izin imkan yok ki bedelli bile olsa o bir aylık askerlik için bile çıkış veriyorlar.
  • Kredi ile bir şekilde bedelli parası ödeyebilirsen bedelli yap. Ya da lisans mezunuysan yedek subay çıkarsa aylık baya iyi para alırsın ailene bir kısmını gönderebilirsin. Allah yardımcın olsun
  • Fasist Diktator kullanıcısına yanıt
    Açık lise devam hocam seneye bu zamanlar lise bitmiş olur gelecek yaza üniversite düşünüyordum yani o sınava yetiştirmeyi. Kredi de mobil başvuru ile çıkmıyor şubeden direkt başvuru çıkar mı farklı olur mu bilmiyorum.
  • Zorunlu askerliği destekleyen militarist bebeler iyi okusun. İnsanların ne dertleri var.

    Umarım çözüm bulursun, bilgim yok çünkü. 97'liyim ben.
  • Keşke açık liseyi bitirip birde açıköğretim üniversite ye yazılsaydın. Ben açık üniversite okuyup 30yaşında gittim askere :) 1buçuk 2sene bakaya kaldım onun içinde kaçtığın her gün için belli bir para ödüyorsun.

    GBT de filan çıkıyormu bilmiyorum ama kimse gel askere demedi. Hatta askerlik şubesine gittiğimde evrakları verirsen yarın askersin dediler evrakları vermeden çıktım.

    Bakaya cezasıda günlük kendi teslim olursa 5tl, yakalanırsa 10tl imiş :(
  • kenbalx K kullanıcısına yanıt
    Açık lise düşünmüyordum çünkü sözleşmeli olarak kalmak istiyordum. Gittim denedim olmadı ise atıldım sonrasına devam ettim liseye ama bu yeni oldu sanırım şimdiye kadar sorunsuz tecil ediliyordu ses soluk yoktu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zalman-TR

    Şirket kurumsal günün dolmadan yıllık izin imkan yok ki bedelli bile olsa o bir aylık askerlik için bile çıkış veriyorlar.
    Dostum bu yeni sistemde bilmiyorum ancak önceki 15binlik bedellide şirketler sana izin vermek zorundaydı. İşten çıkartma durumunda işe iade davası açarak kesin sonuç alabiliyordun ve işveren ciddi yaptırımlar altında kalıyordu. Bunu bir araştır istersen.
  • Zalman-TR kullanıcısına yanıt
    Yoklama kaçağıda gbtye dusuyo eğer polis tutanak tutup askerlik şubene git derse artı ceza yiyosun sen yine yoklamanı yaptır gbt harici baya uzun kaçarsan ikamet ettiğin adrese tebligat çekerler cevap veya geri dönüş alamazlarsa hakkında yakalama kararı çıkarılır. İkametine gelirler bulamazlarsa illa ki normal rutin gbtye takılırsın ve yüklü bir ceza ödersin
  • BSG B kullanıcısına yanıt
    Tekrar gidip detaylı bir konuşayım. Yapamayız tecil deyince biraz şok olup durumu düşünüp sormaya kafa kalmadı.
  • tanks55 kullanıcısına yanıt
    Para sorunu olmasa tuttukları yere kadar kaçarım sorun yok. Son 10 senedir bir kere bile gbt sorgusu almadım.
  • Kolay gelsin
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.