Şimdi Ara

Ev geçindiriyorum. Askerlik Tecil edilmiyor? (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
196
Cevap
6
Favori
25.416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
123 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Berkay AKSOY B kullanıcısına yanıt
    Çok sağolun hocam vakit ayırıp bilgilendirdiniz. Minibüs şoförüyüm hocam aslında kendi arabamız onun üstünden sigortalıyım. Minibüste gbt ye girmedim ama iş yeri gibi oluyosa mal sahibi olarak babam da ceza alabilir o zaman
  • arkadaşlar boş laflara cevap vermeyin, burda çözüm arıyoruz, askeriye de bunlar gibi eri rütbelisi boş adam dolu, boşverin boş yorumları 2 ya katlamaktan başka bişey olmaz
  • Noldu aldılar mı askere _?
  • son durumun noldu? kardeşin gelene kadar erteletmekten bahsetmişsin onu yapabildin mi en azından?
  • En son 3 ay önce girmiş foruma aldılar heralde askere

  • Bu konuda çok çekmiş ve tecrübeli biri olarak;

    İkamet yerine tebligat gelir.

    İkameti başka yere alırsın.Tebligat süresi geçse kolluk kuvvet gelse seni alıp götüremez.Çünkü yerinde yoksun.

    İşçi olarak çalıştığın için yukarıda yazılanlar önemini yitirir.

    İşyerine işverene tebligat gelir.Yükümlü kişinin işyeri ile ilişiği kesin.Kesmezseniz idari ceza parası uygulanır minvalinde.

    Bu olduktan sonra işveren hele ki kurumsal bir yerse anında prosedürü uygular.Kıdem tazminatın yüksek ise bu bir pazarlığa dönüştürülebilir.15 ve üstü ise otur pazarlık yap.Biraz da kredi ile hallet.


    Gbtlerde sana evrak imzalatılır.Mesai saatleri dışında şubeye götürülmezsin.Götürülsen dahi orada kağıt imzalamadığın müddetçe işlem başlamaz.İraden olmadan imza attırılması suçtur.Silah altında ise daha büyük suçtur.İnsan haklarına aykırıdır.

    Polisin yetkileri askeri bölgede bittiğinden sana zorlama yapacak kimse de kalmıyor.Mesai bitimine doğru serbest bırakılırsın.Bu dediklerimi de ağır vicdanı redciler yapmakta.Kendi içinde zorlukları var.


    Yanlız dostum ne kadar konuşursak konuşalım sen sigortalı bir çalışan olduğun için opsiyonun yok.

    Hayat zor.Ben ailenin darda olmasından ötürü üniversite kaydına giderken kapıdan dönüp kuzenimin yanında işe başlamıştım.O zaman şartlarım çok iyiydi ve patronumdan yararlanacağımı düşünüyordum.Önümde askerlik problemi vardı.Aöfden kayıt yapmış ve 2021 yazına kadar tecil almıştım.Kışın terliyor,yazın soğuk ter atıyordum.Polis görünce huzurum kaçıyordu tecilli olduğum halde.

    Bedelli çıktığı gün yeni aldığımız eve dizdiğimiz eşyalar için çektiğim kredi borcuma bir kredi borcu daha ekledim.Apar topar işlemlerimi halletmek için memlekete gittim ve uçakta herşeyden kurtuldum derken çalıştığım firma dönüş yolunda iflas etmişti.İşi kaybetmeyeyim derken k*ıçımda patlayan toplam 40 bin liralık borç ile havaya karışan 43 bin liralık maaş + kıdem tazminatı kaybım vardı.

    İflastan 2 ay sonra annem kansere yakalandı.


    Geçen yıl bu vakit Erzincan'da askerdeyken millet yemin töreninde bittiğine sevinirken ben kara kara düşünüyordum.

    Bugünkü aklım olsa yapar mıyım desen yapmaz babalar gibi gidip gelirdim.Zaten 6 ay.

    Nasip kısmet işleri çok tuhaftır dostum.Çok istediğin birşey olur keşke olmasaydı dersin.İstemediğin olur iyi ki olmuş dersin.Hayat bana bunları dedirtti yani.


    Çok kafaya takma.Belki bu olay hayatında daha farklı kapılar açacak.Seni daha olgun biri haline getirecek.Ben istemsiz üni tercihi verdim sonrasında hayat bambaşka tecrübeler yaşattı ki bunlardan birinin maliyeti 33 trilyondu.Ben sadece 43 bin liraya bundan faydalandım.Bakış açısı çok önemli.


    Hakkında hayırlısı olsun.Herşey olacağına varır.Sağ salim git sağ salim dön.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • OLIVERA O kullanıcısına yanıt

    hocam merhaba askerliği birkaç sene düşünmüyorum çalışıyorum 8 ay oldu işe gireli yaş 22, tecilim 2 temmuzda bitiyor AÖF e kayıt olucam fakat 2.5-3 ay sınav ve kayıt işlemleri anca biter. İş yerine ihtarname ne zaman geliyor, tecil biter bitmez mi? Açıköğretime kaydolana kadar iş yerimde sigortalı çalışabilirmiyim? Ya da sınav giriş belgemi askerlik bürosuna götürsem tecil edilir mi? Ne yapmalıyım?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Spitzig

    askere artık tutup götürme olayı yok ama yıllık ceza kesiyolar 1200 mu neydi hatırlamıyorum. ama sorun şu msb is yerine ihtarname gönderiyor ve işten çıkarılmanı talep ediyor. bende sana benzer durumlar yaşadım ondan söylüyorum

    hocam merhaba askerliği birkaç sene düşünmüyorum çalışıyorum 8 ay oldu işe gireli yaş 22, tecilim 2 temmuzda bitiyor AÖF e kayıt olucam fakat 2.5-3 ay sınav ve kayıt işlemleri anca biter. İş yerine ihtarname ne zaman geliyor, tecil biter bitmez mi? Açıköğretime kaydolana kadar iş yerimde sigortalı çalışabilirmiyim? Ya da sınav giriş belgemi askerlik bürosuna götürsem tecil edilir mi? Ne yapmalıyım?

  • sam.sepiol S kullanıcısına yanıt
    yok hemen gelmez fakat tecilin bittiği an yoklama kaçağı olursun ardından seni askere almış gibi islem yaparlar bakaya durumuna düşersin orda sıkıntılar başlıyor ihtarname ne zaman gelir pek emin değilim ama o kadar kısa surede gelmez diye düşünüyorum

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • "Bedelli askerlik hizmet süresi birikmiş yıllık izinlerden kullanılıp kullanılamayacağı kanunda düzenlenmemiştir. Ancak bunun aksini belirten bir düzenleme bulunmadığından işçinin birikmiş yıllık izinlerini bedelli askerlik için kullanması mümkündür. Burada dikkat edilmesi gereken husus yıllık iznin kullanılacağı tarihin yalnızca işçi tarafından belirlenemeyeceğidir. İşverenin muvafakati olmadan işçi istediği tarihte yıllık iznini kullanamaz. Bu sebeple ancak tarafların mutabık kalması halinde işçinin bedelli askerlik süresinin yıllık izninden mahsup edilebilir."


    Bak kardeşim senin şu an aylık maaşın 3500 TL bile olsa 12 ayda 42 bin TL para yapar. Askere gitmeye kalksan 12 ay maaş kaybın 42 bin TL. Zaten bedelli ücreti de 40 bin lira. Yani senin parasal olarak bir kaybın yok. Kredi çekeceksin bir miktar faiz karşılığında ödeme yapacaksın. Tabi tüm bu süreci öncelikle işverenle konuşup anlaştıktan sonra yapmalısın. 21 günlük bir bedelli askerlik süreci var. İşveren gönüllü değilse yıllık izin olarak kullandırmasını sağlamalısın. Böylelikle zaten her halükarda kullandıracağı izni sana kullandırmış olacak. Başka çaren yok senin. Üniversite okuyor olsaydın 29 a kadar erteleme yapılabiliyordu ama o da yokmuş sende.





  • Spitzig kullanıcısına yanıt

    hocam peki sınav giriş belgemi şubeye götürsem tecili uzatırlar değil mi?

  • sam.sepiol S kullanıcısına yanıt
    uzatmazlar benim zamanımda sadece askerlik subesine hitaben düzenlenen ogrenci belgesine gore yapıyorlar

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sam.sepiol S kullanıcısına yanıt

    malesef okul vs. konularda bilgim yok iş yeri siz kaçak dahi olsanız size sigorta yapabilir buna bir engel yok kurumsal firmalar bakıyor askerlik durumu ne diye şahıs veya daha ufak şirketlerde sorun yaşamazsınız yani sen kaçaksın seni işe alamayız demek muhasebeci ve patronun 2 dudağının arasında.



    ve ben sonunda o nalet askerliği yaptım geldim 6 ay


    kısaca anılarımı ve burda yaptığınız o para hesabı bedelli vs.den bahsedeyim.


    kısacası süründüm arkadaşlar çok ciddi sağlık sorunları yaşadım ve bana bakım banane napablirim dediler.


    acemiliği amasyada yaptım ve hayatımdan 28 gün çaldılar delirmemek için her gün en az 5-6 saat müzik dinledim.


    sonra kıbrısa yolladılar 39'a 50 denen ve cehennem taburu dedikleri 1. tabura ve oranında en kötü bölük dedikleri 2. bölüğe düştüm.


    5 yıldan fazla askerlikten kaçmış biri olarak sanırım sağlam cezalandırıldım veya gerçekten şansızım.


    benden küçük uzmanlar daha ilk rütbesi teğmen olan subaylar dışarıda görseniz xxx'e bak diyeceğiniz tipte adamlar.


    bedelli konusunda imkanınız varsa 1 dakika durmayın yapın şu hesabı sakın yapmayın


    ya ben 3 bin maaş alıyorum bedelli 40 bin yani benim 12 ay maaşım kredi çek yatır acıma


    cünkü orada aç kalıyorsunuz eğer arkanı sağlam değil ortamınız yok ve arkanızda duran bi rütbeli yoksa açsınız yemekler pek iyi değil bazen çok iyi bazen çok berbat biz öğlen yemeklerini yaklasık 1 saatten fazla beklerdik aksam yemeklerinide aynı şekilde 45 derece sıcak kapalı bir ortam nefes alamıyosun artık diyorsun ki ben yemek istemiyorum beni salın ama oda olmuyor o yemek ictiması bitene kadar salmıyorlar.


    çok para haracıyorsunuz cips kola abur cubur cünkü kafayı yiyorsunuz.


    sizi bir an bile mutlu edecek herşeye saldırıyorsunuz. ayda 2-3 bin paranız olsun affetmez harcarsınız o kadar kötü


    askerlik gitmeyenler için düşündüğünüz gibi değil malesef imkanınız varsa bedelli şansınızı kullanın cünkü bedelli parasını size orada yediriyorlar.


    yediğiniz hakaretler geceleri saatlerce çömeltip bekletmeler süründürmeler kendini bilmezler anlatamayacağım bir çok olay


    ve bunu söyleyen kişi yani ben bütün askerliğini yazıcı olarak ve astsubayın en gözde en sevdiği askeri olarak yazıyorum.


    tek şansım vardıki öyle bir astsubayı tanımak ve tüm askerliği onunla birlikte geçirmekti komutanın odasından cıkıp koğuşa gitmektense saatlerce günlerce komutanın odasında calısmak herşeyden iyi geliyordu.





  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.