Şimdi Ara

Ev sinema sistemi için parke altına kablo hazırlığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Yeni yapılan dairemde parkeler döşenmeden ses sistemi için kablo hazırlığı yapmak istiyorum. Böylece kablo kalabalığı olmadan salonun her yanına uydular yerleştirebileceğim. Yalnız bilmediğim konu, hangi tip kablolardan nereden alabilirim?

    Cevaplar için şimdiden teşekkürler..



  • Şu anda kabloya gerek yok sadece kablo kanalı döşensin yeter, elektrikçiler bilir onuda.
  • Selam.
    Sisteminizde kullanacağınız ses sistemine göre kablo seçmeniz gerekiyor. Kablo konusu çok karışık. Örneğin metresi 3 tl ye de kablo var 300 tl ye de var. Burada işler karışıyor. Kimileri seste değişikliği duyduğunu söyler, kimileri 3 ile 300 arasında sadece psikolojik fark olduğunu söyler.
    En iyisi kuracağınız sistemin bütçesine göre kablo seçin. Ben olsam 1.000 liralık sistem için toplamda 80-100 lirayı, 10.000 liralık sistem için mesela 200-300 lirayı surround hoparlörler için yere gömebilirim.
    Yani kullanılacak cihazların kapasitesi, kullanım amacı, uzunluk, bütçe, hoparlörlerin karakteristiği gibi bir çok değişken mevcut. Kestirme yol bütçeden ayıracağınız oran olacak.
    Benim yarım kalan sistem belki fikir verir:http://resim.donanimhaber.com/m_38091296/mpage_1/f_/key_//tm.htm#38091296
    Beğenilen, kullanılan kablo markalarını bütçenizi, amacınızı detaylı belirtirseniz arkadaşlar yazarlar umarım.




  • arkadaşım parkeler döşenmeden önce altına ızgara dösenmeli ve uygun yerden kablo kanalı yerleştirlmeli şimdi bazı ustalar artık parke döserken alta ızgara dösemiyorlar hem maliyet hemde işten kaçma o zaman kabloyu direk koyman gerek arkadaş

    oda riskli olabilir neyse kablo sistemin tabiki ses cihazlarının kalitesi oranında olmalıdır ama gerci kablonun kalitesi baya ön plana çıkarmaktadır o yüzden kişisel tavsiyem kumlu olan kablolardan alman hem koymuş oldugun ortam fazla etkilemeyecektir. hemde daha iyi performans alırsın ki tahminime görede istemin 1000 tl nin üzerinde olmalıdır diye düşünüyorum yoksa parke altına özel kablo kanalı çektirme zahmetine de pek girilmez

    http://www.youtube.com/watch?v=EKezM6fPXIk

    soundproofing diye aratırsan nasıl oldugu hakkında videolar bulabilirsin arkadaşım




  • Herkese cevaplar için teşekkürler...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.