Şimdi Ara

Ev Sinema Sistemi vs 5.1 Hoparlor Sistemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sony (veya baska bir marka)'nin dvd+ev sinema sistemini almak mi daha iyi olur, yoksa Logitech 5500 mu?
    Su aralar TeknoSA'da uygun fiyata sinema sistemini bulabilmek mumkun. Logitech'in de 800 ytl civarlarinda oldugunu dusunursek, hangisini almak daha mantikli olur? Ses kalitesi olarak hangisi daha iyidir?

    Yardimlariniz icin simdiden tesekkurler.



  • bütcen ne kadar? 1200 lere kadar çıkabilirsen. panasonicin 1000Wattlık bir sistemi var. dvd playerda veriyor yanında. dekoderide var kendisinin. z5500 alırsan yanına güzel bir dvd player alsan iyi olur çünkü çokk güçlü bir set ve çok kaliteli- dekoderi sayesinde (panasonicte oldugu gibi) digital ses alabilrsin ,yani kayıpsız ses.
    z5500 kadar veya panasonic kadar güçlü olmayan ama evi yine hoplatabileck ve çok kaliteli bir sistem + dvd player oalrak creativein 460 milyonluk kampanyasından yararlanibilrsin. ancak digital değil set analog olarak bağlanıcak ( yinede çok kaliteli ve güçlü ).yada kendi sistemini kendin oluştur iyi bir amfi ve hoparlör setiyle güzel bir set oluşturabilirsin.( bunu hi-fi hakkında herşey başlığı altında sorsaydın daha çok yardım alırdın )
  • g o l d bilgisarda logitech z5500 450$+kdv yani 1,36ytl lik kurdan kdv dahil 722 ytl ye denk peşin alırsan %5 indirim var 680ytl ye kdr iniyor fiyat yani diycem o ki logitechi bugüne kadar alıpta memnun kalmayan 1 kişi bile yok ama bizim arkdaşta mesela sony 5+1 var 3000€ değerinde ben ondanda aynı sesi duydum diyebilirim. fiyat/performans ortada işallah ayın 5 inde bana para gelcek bende z5500 alcam ;)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi u_haluk -- 30 Aralık 2005 16:44:49 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tibi

    bütcen ne kadar? 1200 lere kadar çıkabilirsen. panasonicin 1000Wattlık bir sistemi var. dvd playerda veriyor yanında. dekoderide var kendisinin. z5500 alırsan yanına güzel bir dvd player alsan iyi olur çünkü çokk güçlü bir set ve çok kaliteli- dekoderi sayesinde (panasonicte oldugu gibi) digital ses alabilrsin ,yani kayıpsız ses.
    z5500 kadar veya panasonic kadar güçlü olmayan ama evi yine hoplatabileck ve çok kaliteli bir sistem + dvd player oalrak creativein 460 milyonluk kampanyasından yararlanibilrsin. ancak digital değil set analog olarak bağlanıcak ( yinede çok kaliteli ve güçlü ).yada kendi sistemini kendin oluştur iyi bir amfi ve hoparlör setiyle güzel bir set oluşturabilirsin.( bunu hi-fi hakkında herşey başlığı altında sorsaydın daha çok yardım alırdın )



    Panasonic ile z5500 ü tek kriter "ses kalitesi" olacak şekilde kıyaslarsak hangisinin sesi daha iyi,güzel?




  • dostum benim bu yorumu yapabilmem için iki ürünüde enine boyuna incelemem ve test etmem gerekir ama ne yazıkki böyle bir olanağım olmadı. ben sadece ikisinide mağazada dinledim ( farklı mağazalar ) benim fark ettiğim kadarıyla panasonicten çıkan ses daha kaliteliydi AMA bunun sebebi panasonic in dvd player ına orjinal audio cd koymaları olabilir çünkü z5500 ü bilgisayardan mp3 çalarlarken dinledim yani mp3 ile audio cd arasında bi hayli fark var. sana tavsiyem senin mağazada kendin dinlemen. ama şunu rahatlıkla söyliyebilirimki panasonic çok güçlü bir ses veriyordu.yani çok büyük bir alanda uzaklardan bile bassı karnımda hissediyordum. bahsi gecen mağaza cevahir EP. ama beşiktaş teknosa da dinleyebilirsin.

    z5500 de zaten belli 188Watt subwoofer 500Watt total rms ile ortalığı yıkar. ses kalitesi olarak kesin bir yorum yapamıcam alıp kullanmam lazım.
    *ben home theatre arasam ve bütcem 1 milyar olsa 700 milyona gider z5500 alırım, 200 milyonada çok sağlam bir dvd player kalan 100 milyonada 4 tane ayaklık yaptırırm. sizede tavsiyem budur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tibi -- 30 Aralık 2005 23:12:58 >




  • Öncelikle yorum için teşekkür ederim.Buralarda o panasonic ten yok.Teknosa da bunun yarı fiyatlı bir modeli vardı onu dinlemiştim ve güzel bir sesi vardı.Daha önce z5500 ü de dinlemiştim fakat tüm o güzel bass lara rağmen birşeyler eksik gibi idi.Yani alacak kadar beğenmemiştim.
    Panasonic 885 in rakamsal değerleri epey dikkat çekici olduğundan,benim dinlediğim panasonic i vasatın üzerinde bir güzelliği olduğunu değerlendirdiğimden herhalde 885 in sesi çok daha güzel olur diye düşünmüştüm.
    Ama hala kararsızım,hem 885 çok güzeldi diyorsun,hem de 5500 ü alırdım diyorsun...885 te 1.185 ytl,yani aradaki sadece 185 ytl oluyor bu durumda.
  • Bence de o parayı gözden çıkarmış biri için çok iyi bir yönlendirme yapmışsın.
    quote:

    Orjinalden alıntı: tibi
    ben home theatre arasam ve bütcem 1 milyar olsa 700 milyona gider z5500 alırım, 200 milyonada çok sağlam bir dvd player kalan 100 milyonada 4 tane ayaklık yaptırırm. sizede tavsiyem budur.
  • saol wolverine.
    @tuareg öncelikle senin amacın eğer hometheatre ise kaliteli bir dvd playerı optic kablo ile z5500 ün dekoderine bağladıktan sonra birşeylerin eksik değil fazla fazla geldiğini anlarsın. çünkü ses kayıpsız olarak taşınır ve muhtemelen gerekli eq ayarlamalrı da yaptıktan sonra çıkan ses çok hoşuna gidecektir. eminim..
    ben z5500 ü alırdım çünkü aklımda ses sistemini sadece dvd ye bağlamak yok. aynı zamanda 6 farklı kaynağa bağlanabildği için ve benimde dizüstü bilgisayarımda takılı olan audigy2 zs ses kartına çok yakışacağı için tercihim z5500 olurdu. bana kalırsa panasonic çok hantal ve ben nedense kule tipi uyduları sevmiyorum. bu arada rakamların önemli olmadığını belirtmek isterim önemli olan senin duyduğun sestir. şimdi panasonic inde gerçekten 1000watt rmslik bir ses vermesini beklemiyrom. ama sonucta allah için o da güçlü. seçim senin malesef çoğu bilgisayarcıda z5500 iyi bir ses kartına takılıp çalıştırılmıyor genelde o/b bir ses kartından mp3 dinlettiriliyor ama panasonic in dediğim modeli mesela orjinal audio cd koyularak kendi dvd playerında optic bir kablo ile bağlanrak çalıştırlmıştı. aradaki dengesizliği hiçbir set kapatamaz




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.