Şimdi Ara

Ev sinema sistemine stereo eklemek.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selamlar. Hali hazırda pioneer vsx 529 ve magnat 5.0 set kullanmaktayım. 36 metrekare bir salonum var. Aklımda stereo sistem kurmak var. Şu an ev sisteminden halletmeye çalışıyorum.
    Sizlere sormak istediğim elimdeki sistemi kullanarak stereo keyfide elde edebilir miyim? Vsx529 a bir anfi ya da başka bir eklenti ile u isteğimi yerine getirebilir miyim? Klasik müzik ve Türk sanat müziği ağırlıkta müzik dinleyeceğim. Stereo sisteme ayrıca tannoy mx1 ya da q acoustic 3030 veye 2020i almayı düşünüyorum.
    Bu konuda bana yol gösterebilirseniz sevinirim. Fazla bir bütçem yok. Şu an için 1500 tl gibi bir bütçe ayırabilirim. İlerde bir de pikap eklemeyi düşünmekteyim.

    Şimdiden teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selcuky1 -- 28 Şubat 2019; 20:41:49 >



  • Öncelikle ayrı bir stereo sistem kurmak yada ön hoparlörü hem Avr hem de stereo amfi ile kullanma tercihi tamamen size kalmış bir konu.
    Odanızda ayrı bir stereo kurulum koyacak yeriniz varsa tercih edilebilir ama mevcut ön hoparlörün yanına birer hoparlör daha koymak görüntü olarak kötü olur diye düşünüyorum. O yüzden tercih sizin.

    Aynı hoparlörün hem Avr hem de stereo amfi ile kullanılması seçeneğine gelirsek ise bunun için iki seçenek var. Ya denon 3500 - Onkyo 730 gibi ön kanallar için pre out çıkışı olan bir Avr alacaksınız, ya da iki amfi arasına bir hoparlör switch’i alacaksınız. Alta bunun için en uygun switch’in linkini kopyalıyorum.
    https://www.amazon.de/Dynavox-206410-Eingangs-Umschalter-AUX-S-schwarz/dp/B008QOGH4K/ref=mp_s_a_1_4?ie=UTF8&qid=1551386449&sr=8-4&pi=AC_SX236_SY340_QL65&keywords=dynavox+amp-s&dpPl=1&dpID=31rbuTGydCL&ref=plSrch

    Ama şahsi kanaatim bu switch’e 80-100 € verene kadar mevcut pioneer Avr’yi satıp üstüne para ekleyip Denon 3500 Avr almak daha mantıklı olur.

    https://www.amazon.de/Denon-AVRX3500HBKE2-Surround-AV-Receiver-Schwarz/dp/B07GS9WTKS/ref=mp_s_a_1_1?ie=UTF8&qid=1551379207&sr=8-1&pi=AC_SX236_SY340_QL65&keywords=denon+3400&dpPl=1&dpID=31A9fOgDsWL&ref=plSrch

    Bu sayede bu kullanım için ilk aşamayı geçmiş olursunuz.

    Daha sonra bir stereo amfi aldığınızda ön hoparlörleri stereo amfiye bağlarsınız. Ve de avr’nin ön (front) pre out çıkışlarından rca-rca kablo ile stereo amfinin herhangi bir girişine bağlantı yaparsınız.

    Bu şekilde Avr ön kanal sinyalini pre out çıkışı ile stereo amfiye aktarmış olur. Stereo amfi de sesi yükseltip ön hoparlörleri beslemiş olur.

    Daha sonra da pikap alırsanız onu stereo amfiye bağlarsınız. Pikap dinleyeceğiniz zaman stereo amfiden pikapın bağlı olduğu girişi seçersiniz. Avr’deki kaynağın sesini dinleyeceğiniz zaman da stereo amfiden o girişi seçersiniz.

    Ben de mevcut Avr, stereo amfi ve pikapımı aynen bu şekilde kullanmaktayım ve kullanım kolaylığı açısından bu yöntemi öneririm.

    Dip not: Avr pre out çıkışından sesi güçlendirmeden yani kulaklık seviyesi diyebileceğimiz bir seviyede sinyal iletir. Stereo amfi de her hangi bir başka kaynak gibi bu sinyali güçlendirip ön hoparlörleri beslemiş olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Çok teşekkür ederim. O zaman yine en iyisi farklı bir sistemle stereo deneyimine başlamak olacak. Evde yer sıkıntısı yok. Tekrar teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pioneer VSX5xx serisinin amfi kalitesi oldukça iyidir. Berrak ses verir. Yalnız pure direct modunu seçmeniz gerekir.

    Hoparlörlerinizi bilmiyorum. İyi bir çift hoparlör ile tatmin edici ses alabilirsiniz.
  • Kursun_ kullanıcısına yanıt
    Hoperlörlerim magnat monitor supreme 202 serisi. Ancak tannoy mx1 ya da q acoustics 3010 alma ihtimalim var. Stereo için. Bu kolonlar nasıldır ve benim şu anki amfim için uygun olur mu?
  • selcuky1 kullanıcısına yanıt
    Olurlar olmasına da, bence 40 m2 bir odada raf tipi hoparlör yeterli olmayabilir. Bence mevcut bütçeyi önleri kule tipi hoparlör olarak değiştirmek için kullanabilirsiniz.
    Heco victa 502, q aqustic, monitör audio bx5 vs gibi nispeten daha ufak kule hoparlörler daha iyi ve geniş bir sahne ve detay verecektir.

    Daha sonra bütçeye göre ayrı bir stereo sistem kurmazsanız pre out çıkışı olan bir Avr ve sonrasında stereo amfi alarak işlemleri tamamlarsınız. Çünkü mevcut magnat 202 baya vasat bir hoparlör. Onun üzerine stereo bir kurulum yapmak size hiçbir şey vermez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Maalesef bizim buralarda çok fazla gidip dinleme yada görerek alma şansımız yok. Sizlerin deneyimleri benim için çok önemli. Paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim. İnşAllah yavaş yavaş güzelleştireceğim sistemi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında kule tipi hop. için yerim müsait değil.Aşağıda fotoğrafta görebilirsiniz. Ön taraf q acoustics 2020i veya 3010 koyup magnat 202 leri arka tarafa alsam işimi görür mü? 36 metre kare için yeterli olmaz demişsiniz. Bu şartlarda uygun fiyatlı ne tavsiye edebilirsiniz? Belirteyim, sesi fazla açamıyoruz zaten :) komşular ve küçük kızlarımızdan dolayı. İstediğim şey, her sesi net olarak alabilmek.

    Ev sinema sistemine stereo eklemek.

    Ev sinema sistemine stereo eklemek.




  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    O bahsettiginiz swith e 100 euro demisler ama o isi cok kademeli enversor pako salterlede yapabilirsiniz. Hatta ikiside ayni seydir ama birtanesi daha guzel gorunumlu okadar mouse ile gaming mouse arasindaki fark gibi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • burakdc B kullanıcısına yanıt
    Bu arada switch için yanlış link vermişim. Doğrusu bu olacak.
    Dynavox amp-s

    https://www.amazon.de/Dynavox-AMP-S-Verstärker-Boxen-Umschalter-schwarz/dp/B0047N09K2/ref=pd_gwm_cr_simh_2?pf_rd_s=grid-15&pf_rd_t=Gateway&pf_rd_i=mobile&pf_rd_m=A3JWKAKR8XB7XF&pd_rd_wg=ikKmF&pd_rd_r=G1JH9KX579KHTY6JCP8G&pd_rd_w=HX5xQ&pf_rd_r=6XHHJPTYY8S2S99ZT1D1&pf_rd_p=d702d806-3b2c-40ff-a98f-012278478a21&pd_rd_i=B0047N09K2

    Bu arada herkes bu tarz teknik bilgi ve beceriye sahip değil. Düzgün bir hoparlör bağlantı noktası bulmak, düzgün bir kutu, anahtar vs ile birleştirmeyi herkes yapamaz yada uğraşmak istemeyebilir.

    O yüzden önce mevcut hazır çözümleri önermek en doğrusu olur. Ha sonrasında kişi bunu başka türlü çözebilir miyiz diye sorarsa o zaman alternatif çözümler önerilebilir

    Bu arada bahsettiğin switch’in içi fotodaki gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ev sinema sistemine stereo eklemek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selcuky1 kullanıcısına yanıt
    Magnatları surround olarak kullanabilirsiniz. Orada bir sorun yok.
    Fakat hoparlörleri ahşap bir zemine koyunca ses bildiğiniz şişiyor ve detaylar kayboluyor. Eğer arkalarda hoparlör ayağı varsa onları bir ara öne çekip mevcut magnatları onların üzerine koyduğunuzda sesin daha detaylı ve temiz geldiğini göreceksiniz.

    O yüzden ayak + yeni bir raf tipi hoparlör almak yerine küçük ebatlı bir kule hoparlör almak daha doğru olabilir

    Yer açısından da tv sehpasını 15-20 cm yana kaydırırsanız sol tarafta kapı ile sehpa arasında yeterli boşluk oluşur diye düşünüyorum
    İsterseniz bu dediğime arka hoparlör ayaklarını öne geçirip denerken bir bakarsınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Maalesef arka tarafta ayak yok.Onlarda koltukların arkasında bulunan özel yapım rafların üzerinde.Ancak bir yerlerden ayaklık bulup dediğiniz şekilde deneme yaparım. Eğer olmazsa hoparlörlerin altına mermer ya da granit parça kestirip bunların üstüne koymam sesi dengeler mi? Ya da böyle bir çözüm uygulayabileceğim bir malzeme olur mu? (Ünitenin görünümünü bozmadan.Hanım faktörü de var :) )

    Bir de eski tarz vintage stereo amfi (pioneer sa veya sx serisi - akai vb. ) alıp sisteme ekleme şansım olur mu? Sizin bahsettiğiniz yöntemlerle.

    Dediğim gibi buralarda biraz uzağız bu tarz işlere. Gidipte dinleyip deneyip fikir sahibi olabileceğimiz bir yer yok. Media markt var, koskoca mağaza, kıytırıktan iki tane lg hoparlör ile seslendirme bölümü açmışlar.

    Hepiniz hakkınızı helal edin lütfen.
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Hocam selam,

    Denon AVRX2500H pre out çıkışı var mı? arasında yaklaşık 238 euro fiyat farkı var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • smef S kullanıcısına yanıt
    2500’de sadece sub için olan pre out çıkışı var. Ürünlerin web sayfalarından bu tarz detayları rahatlıkla görebilirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stereo sistemi ayırıcaktım bende. Bir kaç ay bakındım , Yamaha ve Denon stereo ampli ile denemeler yaptım , en üst seviye değillerdi ,orta karar modelleriydi , ama bir AVR'den daha iyi olmalıydılar . Focal ve Monitor Auido dinledim .15 K fiyat bandındaki ürünlerdi.

    Eve döndüm ONKYO 875 ve Wharfadale Pasific Evo 40 ikilisini okşadım valla.Temizledim , bağlantıların arkasını sildim , kabloların ucunu kesip biraz yeni çıkarıp biraz tazeledim.

    Diyeceğim odurki iyi bir AVR ilede stereo keyfi alabilirsiniz . Dünyanın parasını parçalanmaya gerek yok , sonucu hüsran'da olabilir bir fark yok abi diye çakılabilirsiniz,yada sağlam paralara doğru uzar iş , anca o zaman tatmin edebilir.

    Buda bir bakış açısı olsun , ayrıca okuaynın kaşıntısınada ilaç niteliğinde :)
  • DHako kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim. Haklısınız aslında. Sayın turuncu55 in yardımları ile sadece küçük bir değişiklik yaptık.Sistem eskiye göre çağ atladı. Artık yavaş yavaş ancak fazla yükselmeden bir şeyler yapmaya çalışacağım. Katkınız için teşekkür ederim.
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt

    Hocam merhabalar

    denon 4500h ve onkyo tx 8270 mevcut. front hoparlörleri ortak kullanarak en sağlıklı bağlantıyı nasıl yaparım? yukarda yazdığınızı anladım ancak ses olayı kafamı karıştırdı filmlerde iki kumandadan da ses ayarı yapmam mı gerekecek? bir diğer postta bir arkadaş stereo amfide direk giriş felan bulunması lazım demiş ama anlamadım.

  • Genel olarak tüm amfilerde iki ayrı bölüm olur.
    İlki pre bölümü, ikincisi ise power bölümü.

    Pre kısmı, sesi alıp işleyen düzenleyen kısım iken, power kısmı ise sesi hoparlörleri besleyecek şekilde güçlendiren yükselten bölümdür.

    Sizin stereo amfinizdeki CD vs gibi girişler amfinin pre kısmından da geçer. Bu durumda ses sinyali önce Denon 4500’ün pre kısmında işlenip, sonra da Onkyo’nun pre kısmında işlenmiş olur. Bu da sesin orijinaline sadık kalmak açısından sıkıntılı bir durum.

    Bu sebeple aynı hoparlörü hem Avr hem de stereo amfi ile kullanmak için bazı stereo amfilerde power amp girişi olur. Bu girişlerde stereo amfinin pre kısmı devreye girmez ve stereo amfi direkt power amfi gibi davranır. Bu ideal senaryo oluyor. Bu durumda stereo amfide sinema için ses ayarı yapmanıza gerek kalmaz. Tüm ses ayarını Avr üzerinden yapabilirsiniz

    Ama sizdeki gibi power amfi girişi olmayan bir stereo amfi varsa Avr’nin pre out çıkışından stereo amfinin phono harici bir girişine bağlantı yapıp, stereo amfiyi de %25 yada %40 gibi sabit bir değere getirip kalibrasyonu öyle yaparsınız. Bundan sonra da Avr üzerinden bir kaynağı dinleyeceğiniz zaman stereo amfiyi kalibrasyon yaptığınız değere getirip, o şekilde dinlersiniz.

    Ben de power amfi girişi olan bir stereo amfiye geçmeden önce Marantz pm6005 modelini kullanıyordum. O amfi sizin Onkyo’dan daha zayıf bir amfiydi.
    Ben Avr’nin kalibrasyonunu stereo amfi %50 seviyesindeyken yapmıştım. Ama stereo amfiye bağlı pikapı dinleyeceğim zaman stereo amfiyi %20-25 seviyesine getiriyordum. Bunun dışında stereo amfi üzerinden ayrı bir ses ayarı yapmıyordum. O yüzden çok büyütülecek bir durum değil. Ama direkt power girişi olan bir stereo amfi olsa tabii ki daha iyi olur

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • turuncu55 kullanıcısına yanıt

    Hocam çok teşekkür ederim ilginiz için söylediğiniz gibi kurulum yaptım ancak frontlardan az ses geliyor kalibrasyon yaparken onkyo ses düzeyi 45 di herhalde ondan oldu diye tahmin ediyorum tekrardan ses düzeyini yükseltip kurulum yapacağım başka bir öneriniz olur mu?

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.