Şimdi Ara

Ev Tadilatı ve Eşyalar Hakkında Yardım - İzmir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Merhaba,

    İzmir'de 20 yaşındaki 125 metre karelik 3+1 evimizi tadilattan geçirmek ve eksik mobilyalarımızı satın almak / yaptırmak istiyoruz. Evin bir kısmı 1-2 senelik süre zarfında tadilattan geçti. Ancak o dönemki bütçe sıkıntısı nedeniyle pek çok şeyi ertelemek zorunda kaldım. Daha yapılacak çok iş var. Bu yüzden bir miktar ihtiyaç kredisi ile eksiklerimi tamamlamak istiyorum. Hoş, bazen yapılacak işler gözümde büyüdüğünden "Ev kredisi mi alsam acaba?" diye de düşünmüyor değilim. Yapılacak işleri ve alınacakları aşağıda listelemeye çalıştım.

    1. Evin iç cephesi boyanacak. Renkli bir ev istediğimiz için bazı odalarda 2 renk veya duvar kağıdı kullanılabilir. Ancak boya işinden önce bazı duvarların kırılması ve evi daha fonksiyonel kullanabilmek için priz eklenmesi gerekecek. Bu prizlerin sağlıklı kullanılabilmesi için sigorta kutusunun ve elektrik tesisatının bir kısmının da değişmesi gerekebilir. Tabii bu arada evdeki diğer prizler ve ışık açma/kapama düğmeleri de yenilenecek.
    2. Mutfak dolapları yeni ancak fayanslar eski olduğu için kırılacak, kırılan fayansların yerine yenisi konmayacak, sıva ve sonrasında boya yapılacak.
    3. Mobilya eksikleri tamamlanacak. Öncelik sıralaması şu şekilde:
    a. Salona yemek odası takımı, TV ünitesi, orta sehpa alınacak ancak yemek odası takımı, eğer çok şanslı değilsek, bazı alan kısıtları nedeniyle standart takımlardan olmayacak ve özel olarak yapılması gerekecek. Mesela masanın ve masanın kaplayacağı yere göre konsolun standartlarına göre nispeten daha küçük ve işlevsel olması gerekecek.
    b. Oturma odasına bir koltuk takımı, TV ünitesi, kitaplık çalışma masası ve sehpa alınacak.
    c. Ardiyeye vestiyer, ayakkabılık ve fazlalıkları yerleştirebileceğimiz fonksiyonel bir dolap yapılacak.
    d. Küçük odadaki kitaplığa ek bir kitaplık ve bir çalışma masası alınacak. Buradaki yeni kitaplık ve masa da özel yaptırılacak.
    4. İç kapılar ve sokak kapısı değişecek.
    5. Bazı avizeler değişecek.

    Sizden işinin ehli, uçuk ücret beklentileri olmayan boya/badana/kapı ustası, avizeci, elektrikçi ve mobilyacı tavsiyelerinizi bekliyorum. (İzmir'de)
    Bir de bu yapılacak/alınacaklara ilişkin ücret tahminlerinizi yazarsanız çok sevinirim.

    Teşekkürler







  • İzmir sorumlumuz.
  • valla bro yer neresi ?
  • Yeni ev al daha kârlı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _bluescream_

    valla bro yer neresi ?

    Ev Buca'da
  • quote:

    Orijinalden alıntı: habzikabzi

    quote:

    Orijinalden alıntı: _bluescream_

    valla bro yer neresi ?

    Ev Buca'da

    o taraf beana çok uzak oldugu için bişe demem zor kardeşim, belki başka arkadaşlar yardımcı olur. kolay gelsin
  • Arkadaşlar tekrar merhaba,

    En sonunda başlayabiliriz. Başlangıç olarak bahsettiğim işleri yapacak ve İzmir'de hizmet veren boya/sıva ustası tavsiyesine ihtiyacım var. Yakın zamanda evini boyatan ve hem ince işçilik hem de ücret konusunda memnun kalan arkadaşların usta tavsiyelerini bekliyorum. Teşekkürler.
  • merhabalar

    inşaat işinden anlarım zira boya ,mantolama işleriyle uğraşıyoruz. siz evin hemen hemen tüm alanlarında ve elektrikten mutfak dolabına kadar değişim istiyorsunuz. (tam okumadım k.b ) Böyle ayrı ayrı kalemlerden oluşan işler için şöyle işi bilen ,kaliteli bir firma ile anlaşın derim. firma dediysem de öyle gözünüzde büyütmeyin.. yenişehir taraflarında bolca bulunan aaa inşaat, bbb yapı dekorasyon gibi firmalarla görüşün derim. siz ayrı ayrı elektrikçi marangoz vs ile uğraşacağınıza onlar halletsin. hem belli bir düzende ilerler iş.
  • Abi ev parası be o dediklerin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • elektrik işi 3-4 bin arası tutar komple tesisat değişirse(tahmini rakam) gereken malzemeleri kendinizin almanızı tavsiye ederim inanılmaz kazık atıyor elektrikçiler
    vestiyer falan 4 bin tutar ankarada daha yeni yaptırdık bi kaç dolap dahil
    fayans ve dolaplar 6 7 bin tutar eğer gerçekten iyi birşey yaptırırsanız,diğerlerine bişey söyleyemem
  • Haklısın kardeşim ancak ne yazık ki ev alacak durumum yok. Şu an oturduğum evi satacak konumda da değilim. Bu masrafların bir kısmına öncelik verdim. Yapabileceklerimi yapacağım yani şimdilik. Önce boya, kapı ve elektrik tesisatı ile başlayacağım. O yüzden bu üç konuda tavsiyeye ihtiyacım var. Ustayım diye geçinen çok kişiden dilim yandı çünkü. Test edilmiş, onaylanmış, beni pişman etmeyecek kişilere ihtiyacım var.
  • serseri006 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim tavsiyeler için. Tahminim, İzmir'de biraz daha uygun olur ama üç aşağı beş yukarı benzer rakamlar telaffuz ediliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: habzikabzi


    Haklısın kardeşim ancak ne yazık ki ev alacak durumum yok. Şu an oturduğum evi satacak konumda da değilim. Bu masrafların bir kısmına öncelik verdim. Yapabileceklerimi yapacağım yani şimdilik. Önce boya, kapı ve elektrik tesisatı ile başlayacağım. O yüzden bu üç konuda tavsiyeye ihtiyacım var. Ustayım diye geçinen çok kişiden dilim yandı çünkü. Test edilmiş, onaylanmış, beni pişman etmeyecek kişilere ihtiyacım var.

    Ustayla filan uğraşma yukarıda yazıldığı gibi bir yapı dekorasyon firmalarını araştır önce şehirde. Sonrasında nette bu firmalar hakkında araştırma yap. AKlına yatanlar ile gidip fiyat pazarlığı yap bırak onlar halletsinler.
  • Treth kullanıcısına yanıt
    Bu konuda da araştırma yaptım. Ancak ne yazık ki pek çoğu verdikleri hizmet için herhangi bir ustanın istediği ücretin 1,5 katını talep ediyor. Uygun fiyat verenler de bana güven vermedi. O yüzden forumda tavsiye istedim zaten.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: habzikabzi


    Bu konuda da araştırma yaptım. Ancak ne yazık ki pek çoğu verdikleri hizmet için herhangi bir ustanın istediği ücretin 1,5 katını talep ediyor. Uygun fiyat verenler de bana güven vermedi. O yüzden forumda tavsiye istedim zaten.

    eklemeden geçemeyeceğim tavsiyem duvar kağıdı yaptırmamanız,köşeleri falan bi süre sonra açılma yapıyor,bazı ustalar ısrarla kar edebilmek için duvar kağıdı önerir tavsiyem aldanmamanız ve normal boya üzerine boya yapmanız
  • serseri006 kullanıcısına yanıt
    Duvar kağıdı en fazla 2 duvarda kullanılacak. Yaşam ünitesinin bulunduğu duvara fon olarak düşünüldü. Bir de boş bir duvara 3 boyutlu bir model düşünüyoruz. Ancak bu konudaki uyarınızı kesinlikle dikkate alacağım. Duvar kağıdı kullanan diğer tanıdıklarıma da danışayım. Çok teşekkürler.
  • abi mutfak fayanssız olmuyor. Sıçrayan yağlar kirler bela olur boyada. Birde sıralama önemli. Önce elektrik sonra boya sonra malzemeler. Yani eşya alıp da boya sırasında koyacak yer arama ya da boya yapıp elektrik tesisatı için tekrar kırma duvarı. Orta sehpa içinde şu açılıp yemek masası olanlar var işini görür belki bi araştır. Duvar Kağıdına bende sıcak bakmıyorum boya ideal. Salon dar ise L koltuk bakabilirsin bence çok hoş oluyorlar. Bu arada bekar evi mi yoksa aile için mi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şöyle izah edeyim. Şu an evde eşimle yaşıyoruz ancak maddi durumumuz nedeniyle pek çok şeyi ertelemek zorunda kaldık. Evde eşya var ama eksikler de çok. Mesela salonda senin de söylediğin L koltuk var ancak yemek masası ve TV ünitesini yeni sipariş ettik. Onlar gelmeden önce elektrik, kapı ve boya işini çözmek istiyoruz. Fayans konusuna gelince... Mutfak dolapları yeni ve banko, ocak ve mutfak dolaplarının etrafındaki fayanslar zaten kırılmayacak. Yeni model mozaiklerden döşetmiştik. Yağ sıçramayacak ve leke olmayacak yerlerdeki fayanslardan bahsediyorum.
  • habzikabzi H kullanıcısına yanıt
    Anladım abi. Birde yemek masası ve tv ünitesi nasıl bişey resim veya link var mı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yemek masası standart büyüyebilen bir yemek masası. 6 sandalyesi var. TV Ünitesi ise arkasında panel olmayan bir model. Modelin linki ne yazık ki yok. Onu bizim tercihlerimize göre çizdiler. Duvara monte 2 kare, 1 dikdörtgen dolap ve 2 kısa ve ince raftan oluşuyor. TV'nin altında da uzun bir sehpa var. Her şey komple ceviz tonlarında olacak. Umarım istediğimiz gibi olur. Geldiğinde fotoğrafını paylaşırım. İlgilenen olursa da firma bilgilerini paylaşırım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.