Şimdi Ara

Ev Tadilatı ve Eşyalar Hakkında Yardım - İzmir (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Ceviz tonları iyiymiş bu arada koyu renkler kaliteyi açık renkler ferah gösterir. Tv ünitesi istediğiniz gibiyse güle güle kullanın demekten başka birşey düşmez bana :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba Arkadaşlar,

    Konuyu açalı uzun zaman oldu. Hemen her işimizde bir problemle karşılaştık. Biri bir şey yaparken diğerini bozdu. Mesela boyacı eşyaları çekerken laminatları çizdi, süpürgeliklere boya sıçrattı ve temizlemek mümkün olmadı. Yine aynı boyacı, duvar kağıdı yapabileceğini iddia edip işin içine etti. Biz de başka bir duvar kağıdı ustası bulmak ve ziyan olan duvar kağıtlarını yeniden almak zorunda kaldık. Böylece duvar kağıdı masrafı ikiye katlandı. Salon takımı model olarak istediğimiz gibi oldu ama malzeme çok sağlam değil. En ufak bir darbede çizilebiliyor. Mağazada gayet oturaklı duran koskoca duvar aynası tek bir delikle duvara tutturuldu. Neresinden dokunsan sallandığını gösterip "Düzeltin" dediğimizde aynanın asla düşmeyeceğini ve ellerinden gelenin bu olduğunu söylediler. Gidip bir de aynacıya para vermek zorunda kaldık. Açıkçası size tavsiyem 3-5 kuruşun hesabını yapmayın. Çünkü "Azıcık ucuz olsun, idare ederiz." diye düşündüğümüz hemen her konuda pişman olduk. Hele benim gibi azıcık titizseniz sinirden kendinizi yiyebilirsiniz. İnsan bütçesine göre hareket etmeye çalışıyor mecburen ama aslında en güzeli biraz paraya kıyıp daha güzelini yapmak. Her şey bir anda olmak zorunda değil.

    Şimdiye kadar yaptıklarımızı ve maliyetlerini yazayım.

    1. Saten alçı ve boya (İşçilik+Malzeme): 1150 TL ... Sadece birkaç yer saten alçı yapıldı. Ev komple boyandı.
    2. Duvar Kağıdı (İşçilik+Malzeme): 700 TL. TV ünitesinin arkasına ve yatak başlığı arkasına fon olarak yapıldı. Aslında toplam 300 TL tutacaktı ama dediğim gibi ziyan olan kağıtları yeniden almak zorunda kaldık ve ayrıca işçilik parası verdik. Sonradan bulduğumuz duvar kağıdı ustasından çok memnun kaldım. Mümin Usta 100 TL işçilik ücreti aldı ama hem temiz hem de hızlı çalışıyor. Denemedim ama kendisi boya ve laminat işlerini de yapıyormuş. Duvar kağıdında bile bu kadar ustaysa diğer işlerinde de iyi olduğunu düşünüyorum. İsteyen olursa kendisinin iletişim bilgilerini seve seve paylaşırım.
    3. Tüm priz ve ışık anahtarlarının değişimi (İşçilik+Malzeme): 550-600 TL civarı.
    4. Salon Takımı (TV Ünitesi+Sehpa+Yemek Masası ve 6 sandalye+Ayna): 3800 TL
    5. Çelik Kapı: 900 TL
    6. Ardiyeye gömme dolap+Vestiyer+Balkona Gömme Dolap: 2000 TL. Şimdiye kadar yaptırdığımız işler arasında en çok bu işten memnun kaldık. Bir referans vasıtasıyla tamamen şans eseri tanıştığımız Tarık Usta hem çok dürüst hem de işinin ehli bir insan. "Tamamen şans eseri" diyorum, çünkü kendisinin mağazası değil İzban İnkılap Durağı yakınlarında bir atölyesi var. Normalde bulmamız mümkün değildi yani. Evimize geldi, ölçü aldı, çizim yaptı ve tam da söylediği tarihte söylediği şekilde teslimatı yaptı. Üstelik daha pek çok konuda da yardımı dokundu. Kendisini daha önce tanıma şansım olsaydı, mağaza mağaza gezmez, bütün mobilyalarımı hiç çekinmeden ona yaptırırdım. Verdiğimiz para helali hoş olsun. Düşünen olursa kendisinin iletişim bilgilerini de seve seve paylaşırım.

    Aslında yukarıdaki çoğu masrafa 50 TL daha ekleyebilirsiniz. Çünkü inanın, ustanın yediği içtiğinden, sonradan çıkan malzemelerin alınmasına kadar pek çok ekstra masraf çıkabiliyor. Kendinizi ona göre hazırlamanızı öneririm.

    Kimsenin ekmeğine mani olmak gibi bir niyetim yok. Benim hizmetini beğenmediğim bir yerden bir başkası memnun kalabilir. Yaşadığımız bazı şanssızlıklar sadece bize özgü de olabilir. Bu yüzden özellikle malzemesini, işçiliğini ve satış sonrası hizmetini beğenmediğim kişi ya da firmaların ismini vermedim. Kimsenin reklamını yapmak gibi bir niyetim de yok. Ancak evini tadilattan geçirmek ya da mobilya satın almak isteyen İzmir'li arkadaşlara bir katkım olsun istedim. O kadar çok firma, o kadar çok seçenek var ki... İnsan kararsız kalıp yanlış adımlar atabiliyor; güçlükle kazandığı parasını daha sonra pişman olacağı bir yatırıma harcayabiliyor. Umarım bu yazdıklarımın bir faydası dokunur. Hem ihtiyacı olan arkadaşlara hem de işini iyi yapan ustalara...

    Daha yapacak çok işimiz var. Mesela doğalgaz döşeteceğiz, oturma odamıza ve çalışma odamıza mobilya yaptıracağız ama şu an birikim yapma dönemindeyim. Ayrıca bu tip işler maddi olduğu kadar fiziksel ve psikolojik olarak da insanı yoruyor, yıpratıyor. O yüzden kısa bir süre dinlenme ve bekleme kararı aldım. İlerleyen dönemlerde yeni değerlendirmelerimi yazacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi habzikabzi -- 18 Ocak 2015; 22:43:05 >




  • hocam eğer tadilatı tamamlamadıysanız ev tadilatı izmir sitesinden irtibata geçerseniz yardımcı oluruz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: masterover

    hocam eğer tadilatı tamamlamadıysanız ev tadilatı izmir sitesinden irtibata geçerseniz yardımcı oluruz.


    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.