Şimdi Ara

Evde Crossfit

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
1.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Evde crossfit hakkında ne düşünüyorsunuz? Aranızda evde cross yapan varsa bilgi alabilir miyim? Evde bench sehpam barfix barım dumbellarım Ez barım vs. var bunlarla evde crossfit yapmam mümkün mü sizce?



  • Vücıt ağırlığıyla çalışçaksan madbarz'ın programlara bakabilirsin.
  • Önemli değil Beslenmeyede dikkat ederseniz iyi bir gelişim sağlayabilirsiniz.
  • Crossfit sakatlayici bir spor dali diyorlar yorumu olan varmi

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • StoryBro kullanıcısına yanıt
    İstanbulda crossfit salonunda yapan arkadaşım var. Dikkatli yapmak lazım hareketin formuna dikkat etmek lazım. Ama inanılmaz gelişim gösterdi.
  • Ben kendim başlangıç için aşağıdaki şekilde bir program hazırladım. 3 gün çalışma 1 gün off olacak şekilde.
     Evde Crossfit
  • Takip , crossfit güç merkezli bir spor mu ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: StoryBro

    Crossfit sakatlayici bir spor dali diyorlar yorumu olan varmi

    en dibi, yine de atlıyor millet. gelişim falan da hikaye, 25 cm kollu motlu mobekli adamlar türedi, bir şey söyleyince de 'ama ben 100 kg clean yapıorm' diyorlar. ki form ne kadar doğrudur allah bilir, şakaya gelmeyecek işler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Del Toro -- 9 Şubat 2016; 22:33:48 >
  • Del Toro kullanıcısına yanıt
    Dostum crossfit artık fitness dışında ayrı spor dalı gibi görünmeye başladı. Gelişim olduğu kaçınılmaz ki gözlerimle görüyorum. Ama şuna katılırım kesinlikle profesyonel eşliğinde ve doktor kontrolünde yapmak gerekir.
  • beslenme ve progressive overload olduktan sonra ne yapsan gelişirsin aşağı yukarı. sen bilirsin tabi, ben sadece normal bb gibi olmaz ve baya sakata gelme durumu var diyorum. hiç gelişemeyenler de çok, yukarda verdiğim örnekte olduğu gibi. ama suç crossda değil programlama ve beslenmededir heralde.

    salonlardaki hocalar da çok iyi değil, şahsen tanıyorum bir tanesini, o adamdan oly lift öğreneceğime spor falan yapmam daha iyi.

    ek olarak front squat, push press başlangıçta olmamalı. ciddi core hakimiyeti ister. sonra bir de yanlış hatırlamıyorsam, back extension aletine benzer bir şeyde değişik bir sit-up hareketi vardı salona gidersen yaptırırlar, hiç önermem.
  • Del Toro kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi bu işi bilen gerçek profesyoneller tarafından yönlendirme şart. Bir de spordan ne beklediğin önemli. Ben BB yapıp çok iri olmak istemiyorum zaten. O yüzden crossfit hem güç hem kondisyon açısından hem de fit görünüm açısından mantıklı geliyor. Ben zaten kendim ve evde başladığım için profesyonel anlamda bir şey yapmıyorum ama en azından kondisyon ve güç katacağı için belki ileride bir salonda çalışırım.
  • Evde çalışıcaksan önerim calisthenics tarzı temel vücut ağırlığı hareketleri patlayıcılık falan onları yapman seviyen ilerledikçe hareketlere çok fazla çeşitlik katabilme imkanında var

    Crossfit yapıcam diyosan önerim salonuna yazıl ve ilk bi kaç ay form çalışmak zorudasın olympic lift te form çok önemli sakatlanıp sakatlanmaman hocana veya senin o hareketi ne kadar düzgün yaptığına bağlı

    Bir arkadaş sakat spor falan hiç bi gelişim yok demiş onların yaptığı şey vücut geliştirme değil en üst noktada atletik kuvvet patlayıcılık ve güce ulaşmak çok farklı bi sistemleri var özellikle patlayıcı sporlar basketbol futbol falan oynamışsan kesinlikle öneririm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaptığım program başlangıç için uygun bence 3 gündür yapıyorum gerçekten çok efor sarfettiriyor. Daha öncesinde spor geçmişim olması avantajım olabilir tabi.
  • Arkadaşlar 2 yıldır crossfit yapan biri olarak evde sağlam ekipmanınız yok ise crossfit i tam anlamı ile yapamazsınız. Cross training yapabilirsiniz ama backsquat, front squat, snatch, clean vb yani olimpik halter tarafınız zayıf olur. Jimnastik çalışamazsınız evde; muscle up vs.

    Videolara göz atıp bir crossfit box una yazılmanızı tavsiye ederim. Benim 100 kg'dan 78 kg a yolculuğumun baklavalarımın mimarıdır bu spor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.