Şimdi Ara

EVGA GeForce GTX 1080 Tİ FTW 3 11 GB - Kullanıcı İncelemesi (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
351
Cevap
8
Favori
23.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Resident Evil 3 Remake 4K DX11


  • Terminator T-800
    Kartla ilgili bilgiler için teşekkürler eline sağlık.Malesef ki uzun zamandır pcim yok yeni topladım ve bilgim adımlamaya başlayan bebek gibi , ekran kartım hariç her ürünüm 0 fakat kartım 2.el olup 29.06.2020 de garantisi biteceği için tedirginim ,evga gtx 1080 ti ftw3 kullanıyorum.Cod warzone yüksek ayarlar 2k veya 1080p de fps fark etmeksizin sıcaklık auto fan ayarlarında 64-72 derece arası gidip geliyor oc vs yapıldı mı ayarlımı bilmiyorum eski sahibi yapmadım standart kullandım demişti.Bugün 72-73 derece gördü uygulamasını indirip 60 derece olunca %80 performansta 3 fanı çalıştırmasını ayarladım şuan 61-62 derece geçmiyor kart fakat biliyorsunuz ki bayağa ses çıkarıyor düşünceniz nelerdir herkes paylaşırsa şok memnun olurum ona göre kartı servise yollayacağım

    NOT : Sahibi kartı garantiye yollamış Isınma fps düşmesi kasma problemlerinden ötürü Ocak ayında termal macun yenilemesi yapılıp padler değiştirilmiş 65 derece geçmiyordu demişti bende şuan geçiyor

    Sistemim
    Ryzen 7 3700x (stok fan)
    Evga gtx 1080 ti ftw3
    Gskill teidend z neo 16x2 3600mhz
    Asus rog strix x570-f
    Samsung 970 evo plus 1tb 3500-3000 o/y
    Fps 850w gold plus




















    @Terminator T-800




  • Enes2324 E kullanıcısına yanıt
    Aynı kartı üç yıla varan bir süre boyunca herhangi bir ısınma sorunu yada buna benzer bir sorunla karşılamadan kullanmaya devam ediyorum.Bu süreçtede herhangi bir servislik durum yaşanmadı.Normalde kartın soğutmasında donanımsal bir sorun yoksa ortam sıcaklıkları ve kasa içi havalandırmanında yeterli olduğunu varsayarsak herhangi bir ısınma sorununun oluşmaması gerekir.Kartın önceki kullanıcısı tarafından servise gönderildiğini ve macun değişimi ile birlikte termal padlerinde değiştiğini belirtmişsiniz.Bu durum kartın önceki kullanıcısında ısınma sorunu olduğunu gösteriyor.Macun ve termal padlerin değişimi sonrası süreçte ısınma sorunu çözülmüşse havaların ısınmaya başladığı bu günlerde sıcaklık artışı oluşması normal karşılanabilir fakat bu değerler oyun sırasında performans kaybı oluşturacak kadar yüksek değerler değildir.Kart varsayılan hızlarda kullanıldığında eğer 83 C ye ulaşırsa o zaman temel frekansa gelecek şekilde hız kaybına uğrar.Bu değerin dışında ise Gpu Boosttan kaynaklı diğer kartlardada olduğu gibi sıcaklık artışına bağlı olarak belirli miktarda hız değişimine uğrayacaktır.

    Paylaştığınız görsellerdeki değerler kartın servislik bir durumu olmadığını gösteriyor.Günümüz koşullarında normal değerler,ortam sıcaklığına ve kasa içi soğutmaya bağlı olarak önceki kullanıcısından farklı değerler gözlemleyebilirsiniz.Bu son derece normaldir yeter ki gpu,bellekler ve güç üniteleri tehlikeli sayılabilecek değerlere ulaşmasın.Bu görsellerdede böyle bir durum gözlenmiyor.




  • Yorumunuz için teşekkür ederim :) Kasam Cool Master H500 modelidir şuan kendi 3 stock fanı takılıdır işlemcide aynı şekilde stok fanla çalışıyor kasa açık olarak kullanıyorum şuanlık.Ekstra soğutma ekleyene kadar


    Ekran karıtnı %80 fan hızında çalıştırıyorum 2 gündür ısıyı 62-63 dereceyi oyunlarda geçmiyor.Bunun her hangi bir zararı olur mu karta ömrünü kısaltma vb olarak yada tavsiyeniz kartı auto fan hızında bırakıp oyun esnasında 71-72 derecelere kadar çıkmasına izin vermem mi olur ?

    COD MW warzone da fps drop yaşıyorum sniper da 2. scoop açarken oluyor sadece diğer hiç bir bölüm kısım yada warzone da olmuyor nedeni nedir tahmininiz var mıdır ? yazılımsal kaynaklı mı ddersiniz yada kartla ilgili mi ?

    Yardımlarınız için teşekkür ederim :)
  • Enes2324 E kullanıcısına yanıt
    Kartın fan hızlarını manuel olarak ayarlamanızda herhangi bir sorun oluşmaz aksine soğutma performansı artacaktır fakat 70 C civarıda aslında bu tür bir kart için yüksek değerler değil bu nedenle oto fan hızında 71-72 C lere kadar ulaşıyorsa bu şekildede kullanabilirsiniz.Eğer overclock yapacaksanız kesinlikle oto fan hızında bırakmayın ve ister hazır fan profillerinden istersenizde manuel olarak fanları ayarlayıp kullanın çünkü overclock ekstra güç tüketimine neden olduğu için oto fan hızında bırakmanız mevsimsel koşullarıda göz önüne aldığımızda kartın ısınmasına yol açabilir.

    COD Warzone oynamıyorum fakat fps dropların oyun motorundan kaynaklı olabileceğini belirtmek istiyorum.Betada Modern Warfare oynamıştım o dönemde scope açarken fps de anlık düşüş oluşuyordu demek ki halen devam ediyor.Warzonedaki dropların yazılımsal yada kartttan değil sadece oyun motorundan ve optimizasyonundan kaynaklı olduğunu düşünüyorum.




  • Terminator T-800 bir konuda yardımınıza ihtiyacım var şimdi malum son çıkan oyunların çoğunda (RDR2 vs.) resolution scale veya render scale diye oyunun ekran çözünürlüğü haricinde; çözünürlük ölçeğinde oynama yapmamızı sağlayan ek ayarlar getirildi. Buda özellikle 4k monitör sahibi benim gibi oyuncuların çok işine yarıyor. Şimdi ben eski veya bu özellik ekli olmayan oyunlarda bunu nasıl oyuna yansıtabilir. Çünkü 4k artık Evga 1080 ti ftw kartım için çok zorlayan bir çözünürlük ölçeklendirmeyi genelde %100'den %80 indirerek hem fps artışı hemde diğer 2k çözünürlükten daha net bir görsellik elde ediyordum. Bu özelliği ben oyun şayet bana sunmamış ise nasıl oyuna yansıtabilir bir program veya bir nvidia içinden bir ayar var mı.? Bunun ile alakalı bir bilginiz var ise ve paylaşırsanız çok sevinirim.




  • Balthier kullanıcısına yanıt
    Resolution Scale güncel oyunların bir çoğunda eski oyunlarında büyük bir kısmında yer alan bir seçenek bu nedenle desteklenmeyen oyun sayısı çok az ama yer almayan oyunlarda bulunabiliyor.Eğer bir oyunda bu seçenek yoksa Res Scale özelliğini ilgili oyunun config dosyasına uygun komutla eklemeniz gerekir.Bazı oyunlar config dosyalarına erişim sunarken bazısı ise erişime kapalı oluyor.Genelde Unreal Engine oyunları config editleme konusunda daha kolaylık sağlıyor ve oyun içinde Res Scale yoksa config dosyasına elle ekleyip aktif ediyoruz.Bu nedenle oyun içinde bu seçenek yoksa sadece erişebilir oyunlarda config editlemeyle mümkün olabilir.Oynadığınız oyunda eğer bu seçenek yoksa oyun ismini paylaşın confige eklenebilme imkanı varsa yardımcı olmaya çalışırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geri dönüşünüz için teşekkür ederim.

    Şu sıralar arkadaşlarım ile Remnant from the Ashes oynuyoruz bunda resolution scale ayarı yok ve biraz optimizasyonu kötü bir oyun. Ben sizin gibi oyun dosyasına ulaşıp içinden bu tarz bir ayar var mı diye bakmıştım ama göremedim, elle eklenebiliyor olması güzel bir bilgi oldu benim için.

    Bu oyun için config dosyasına elle ne eklemem gerekir. Size direk gerekli dosyayı atıyorum yada siz ne eklemem lazım söyleseniz oda benim için yeterli olur.

    https://www.dosyaupload.com/7uqw

    Buraya tüm dosya içi ayarların içeriğini de ekliyorum dosyayı indirmeden de bakabilirsiniz.


    [ShaderPipelineCache.CacheFile]
    LastOpened=Remnant

    [/Script/Engine.GameUserSettings]
    bUseDesiredScreenHeight=False

    [ScalabilityGroups]
    sg.ResolutionQuality=100.000000
    sg.ViewDistanceQuality=3
    sg.AntiAliasingQuality=3
    sg.ShadowQuality=3
    sg.PostProcessQuality=3
    sg.TextureQuality=3
    sg.EffectsQuality=3
    sg.FoliageQuality=3

    [/Script/GunfireRuntime.GameUserSettingsGunfire]
    bUseVSync=True
    bUseDynamicResolution=False
    ResolutionSizeX=3840
    ResolutionSizeY=2160
    LastUserConfirmedResolutionSizeX=3840
    LastUserConfirmedResolutionSizeY=2160
    WindowPosX=-1
    WindowPosY=-1
    FullscreenMode=0
    LastConfirmedFullscreenMode=0
    PreferredFullscreenMode=0
    Version=5
    AudioQualityLevel=0
    LastConfirmedAudioQualityLevel=0
    FrameRateLimit=0.000000
    DesiredScreenWidth=1280
    DesiredScreenHeight=720
    LastUserConfirmedDesiredScreenWidth=1280
    LastUserConfirmedDesiredScreenHeight=720
    LastRecommendedScreenWidth=-1.000000
    LastRecommendedScreenHeight=-1.000000
    LastCPUBenchmarkResult=-1.000000
    LastGPUBenchmarkResult=-1.000000
    LastGPUBenchmarkMultiplier=1.000000
    bUseHDRDisplayOutput=False
    HDRDisplayOutputNits=1000

    [GameUserSettingsGunfire]
    DamageNumbers=true
    HealthBars=true
    ForceFeedback=true
    GamepadAimSnap=true
    ShowHelmet=false
    PingOnRelease=true
    InvertY=false
    InvertX=false
    CameraBob=true
    HSensitivity=0.5
    VSensitivity=0.5
    AimHSensitivity=0.5
    AimVSensitivity=0.5
    ScopeHSensitivity=0.5
    ScopeVSensitivity=0.5
    RightThumbstickDeadzone=0.1
    HUDExpanded=0
    HUDSize=0.5
    HUDOpacity=1.0
    HUDSizeMinimap=0.5
    HUDOpacityMinimap=1.0
    TutorialPrompts=true
    DisplayMode=0
    Gamma=0.0
    MotionBlur=true
    VSync=0
    ColorVisionDeficiency=0
    ShadowDistance=0.85
    ShadowQuality=3
    AntiAliasing=3
    ViewDistance=3
    TextureQuality=3
    PostProcessing=3
    EffectsQuality=3
    FoliageQuality=3
    MaxFPS=0.0
    InputLag=true
    FOV=1.25
    VoiceVolume=1.0
    MusicVolume=1.0
    SFXVolume=1.0
    EnableSubtitles=true
    Move_Forward=W
    Move_Backward=S
    Move_Left=A
    Move_Right=D
    TurnLeft=Left
    TurnRight=Right
    DodgeVault=SpaceBar
    Crouch=LeftAlt
    Sprint=LeftShift
    Melee=LeftMouseButton
    Shoot=LeftMouseButton
    Aim=RightMouseButton
    ToggleScope=None
    ToggleWeapon=X
    AltFire=F
    Reload=R
    SwitchShoulderCamera=LeftShift
    Interact=E
    DragonHeart=Q
    QuickSelect1=One
    QuickSelect2=Two
    QuickSelect3=Three
    QuickSelect4=Four
    PushToTalk=None
    Ping=MiddleMouseButton
    System=Tab
    Menu_Options=O
    Inventory=I
    CharacterPage=C
    Traits=T
    Map=M
    UI_CursorLeft=Left
    UI_CursorRight=Right
    None=None
    UI_Select=SpaceBar
    UI_Back=B
    UI_X=X
    UI_Y=R
    UI_NextSpectator=RightShift
    UI_PrevSpectator=LeftShift
    SessionType=1




  • Balthier kullanıcısına yanıt
    Remnant from the Ashes çıktığı dönemde oynadığım ve konudada yer verdiğim oyunlardandı.Oyun Unreal Engine 4 kullandığı için Resolutıon Scale seçeneğini komutla birlikte oyuna ekleyebiliriz.Komutun çalışıp çalışmadığını test etmek için Steam'den son sürümünü indirip öyle size mesaj atmak istedim.Komutu kendim denedim ve 4K da istediğiniz ölçüde render edebileceğiniz komutu aşağıdaki dosya konumu içerisinde yer alan Engine dosyasına eklemeniz yeterli olacaktır.

    C:\Kullanıcılar\xxxxx\AppData\Local\Remnant\Saved\Config\WindowsNoEditor\

    Bu konumda yer alan Engine dosyasının en alt kısmına

    [ConsoleVariables]
    r.ScreenPercentage=80


    komutları oyunda istediğiniz render scale seçeneğini aktif etmenizi sağlar.Oyun menüsünde grafik ayarlarında bu seçenek görülmez fakat komut her Unreal Engine 4 oyununda olduğu gibi çalışmaktadır. r.ScreenPercentage= varsayılan değeri 100 iken oyun doğal çözünürlükte işlenir ve bu değeri 100 ün altına aldığınızda yani Resolutıon Scale değerini düşürdüğünüzde ekstra performans elde edersiniz.Benzer şekilde bu değeri 200 e kadar yükselterekte performans kaybına karşılık daha kaliteli görsellikte elde edebilirsiniz.Örnek olarak Res Scaleyi 80 değerinde bıraktım ve bu değeri isteğinize bağlı olarak daha farklı şekilde değiştirebilirsiniz.




  • Bu değerli bilgiler için çok teşekkür ederim sayenizde 15-20 fps bir artış yaşayıp fps dalgalanmalarından kurtuldum. Normal 2k alıp deneseydim hem bulanıklık aşırı fazla hemde grafik bazlı daha kötü bir deneyim yaşardım. Eklediğiniz kodu %80 bırakıp 2k biraz üstü bir resolution scale ile 4k'da gayet güzel bir oyun zevkine kavuştum. Forumda gerçekten yararlı bilgi sunan nadir üyelerden birisisiniz ne desem az tekrardan çok teşekkürler.

    Ayrıca acaba beni deli eden CryEngine oyun motoru ile yapılmış Kingdom Come: Deliverance içinde bu tarz bir ayar var mı.? Kartımı en zorlayan bu oyunu hiçbir zaman 4k denemeyi bile düşünmedim ama şayet resolution scale ayarına kavuşup, üstünde değişim yapabilir isem harika olurdu. Bunu bulacak biri varsa forumda sadece sizsiniz.

    Birde aynı kartı kullanan biri olarak yeni seriyi bekliyorum 3000 serisi içinden geçiş yapmayı düşündüğünüz bir kart var mı? yavaş yavaş bilgiler geliyor malum kur yüzünden kendi adıma RTX 3700 üstünü görmem zor olacak gibi.




  • Evga gtx 1080ti ftw3 ekran kartı olup da benim gibi rastgele siyah ekran sorunu yaşayan var mı acaba?
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.