Şimdi Ara

Evinize Klima Montajına Geleceklerse Mutlaka Okuyunuz (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
187
Cevap
50
Favori
121.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: regnar16

    gittigidyordan 9 taksitle aldım 2198 tl ye. worldcarddan 75 tl wp geldi yaklaşık olarak maliyet 2100 tl oldu. Geçen sene bu klima 1800-1900 tl bandındaydı. Bu sene yaz başlarında 2000 tl idi n11/hb/gg başarılı satıcılarda. Dolar artışından dolayı şuan klimalara zam gelmedi ama eli kulağındadır. Normalde n11 için 11/11 kampanyasını bekleycektim ancak zam gelme ihtimali nedeniyle bu ay aldım.
    Şu an gb dada 2.199 Tl olup axess kampanyası ile 2100 tl ye geliyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • regnar16 R kullanıcısına yanıt
    Herhangi bir sorun yaşayacağınızı sanmıyorum. Ancak klima servisi en ufak zorlukta işi yokuşa sürebilir.

    Benim klima montak maceram şöyle gelişti; klimanın montajına geldiklerinde -fransız balkon var, mecburen binanın dış duvarına montaj yapılacaktı- arada cam olduğu için duvara yetişemeyeceklerini ve dış ünitenin montajını yapamayacaklarını söylediler ve cam önündeki korkulukların altına, dış üniteyi montaj edecekleri bir stand yaptırmamı istediler. Demirciye 200-250 lira karşılığında stand'ı ve montajını yaptırdım, klimacı karaktersizler yüzünden adam ecel terleri dökerek korkuluğun altına demir kılavuzlar çaktı ve standı kılavuzlara kaynattı. Ardından montaj için tekrar gelen klimacılar dış üniteyi stand üzerine daha rahat bir şekilde koyabilmek için camı 2dk. da söktüler ve dış üniteyi standa yerleştirdiler. Karaktersiz adam, madem o camı sökebiliyorsun neden insanları ekstra masrafa sokup saçma sapan taleplerde bulunuyorsun, cam söküldükten sonra montajı yan duvara yapmasının hiç bir zorluğu yoktu!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fox166 -- 6 Eylül 2018; 11:36:52 >




  • fox166 F kullanıcısına yanıt
    montaj bitti. montaj öncesi netten indirdiğim kurulum kitapçığında iç ve dış ünite arası mesafe en az 4 m olmalıdır gibi bir madde vardı. montaj esnasında bu hususu söylediğimde aradaki kabloların olması gereken mesafe olduğunu ve bununda yazılması aşamasını ilk kurulumda çıkan kabloların ve boruların kesilmemesi gerektiği için yazışdığını söyledir. montajı bir duvarın ön ve arka yüzü olarak yaptık. kablolar yuvarlandı ve demet şeklinde dış ünitenin arka kısmına (fan olmayan kısım) saklandı. görüntü olarak güzel bir montaj oldu. klimadan da çok memnun gerçek performansını 2019 yazında göreceğiz.
  • Evinize Klima Montajına Geleceklerse Mutlaka Okuyunuz


    kışın ısıtmada kullanılacak 18000 btu klima iç ünitesi için hangi konum daha uygundur uzmanlar yardımcı olabilirlerse sevinirim.
  • Ado hocam selamlar. Demirdöküm performans 18k klima aldık. Kurulumu yaptıklarında evde değildim. Sonuna yetiştim. Vakumlama yaptınız mı diye sordum. Bunlar vakumlu geliyor dendi. Klasik kaçış yöntemi. Peki dedi. Hemen şikayet oluşturdum. Diğer sorum. Sigorta takılmaması. Buna daha sonra uyandım ben. Aradım servisi sordum; içinde kendi sigortası var dediler. Ama isterseniz ekstra sigorta taktırabilirsiniz dedi. Sizin öneriniz ne olur?
  • 4 yıllık bir binada oturuyorum ve 23m2 salonum var.
    İşaat sırasında klima için tesisat çekilmiş, salon duvarında kablo ve borular hazır ve diğer uçları da dairenin dışında duruyor.
    Samsung AR12RSWXBWK/SK A++ 12000BTU klima aldım ama montaja gelen ekip çekilen hattın 18000BTU için olduğunu, bunu iade ederek değiştirmem gerektiğini söyleyerek gitti.
    Gidip bayide baktığım zaman 12000BTU olanın iç ünitesinin 85cm, 18000BTU olanın 115cm olduğunu gördüm ve çok büyük geldi ki 23m2 için de 18000BTU fazla olur diye düşünüyorum.
    Sıva altından yapılan tesisatı değiştirme şansımız yok ve uyumsuzluk konusunu da anlayamadım.
    Bu konuda bilgi verebilir misiniz?
  • Yıllar sonra denk geldim. Şuan yaz sezonu bu lazım olacaktır.
  • Ben de sorayım bulmuşken. Ek bakır borunun metresine 150 TL isteniyor, kendim alsam 10 metresi 250 TL, alma hakkım var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ayrı başlık açtım ama kimse yazmadı. r32 gazlı klimlarda vakumlatmaya gerek yok dedi servis kurup gitti. doğrumu söylüyor sizce?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: liberta50

    ayrı başlık açtım ama kimse yazmadı. r32 gazlı klimlarda vakumlatmaya gerek yok dedi servis kurup gitti. doğrumu söylüyor sizce?
    https://tavsiyeforumu.com/konu/r32-gaz-nedir-ne-degildir.4361/

    11. R32 gazı diğer gazlar ile karıştırılamaz, yanıcı bir gaz olduğu için kati suretle muhakkak vakum işlemi yapılmalıdır.

    Servise şikayet kaydı açın. Gelip yarım yamalak yaptıkları işi düzeltsinler.

    Ben işin tekniğini bilemem ama vakumlamanın her makinede şart olduğunu birçok yazıda okudum. Eğer düzeltmezlerse satış sözleşmenize bakmak lazım sanıyorumki sözleşmeye montajda dahildir. Montajda klavuza uygun olmalı klavuzdaki şartları taşımıyorsa buda bir sözleşme ihalidir. Gerekli zararı bilirkişi tespit eder alırsınız.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Storm Raider kullanıcısına yanıt
    sağolasın. arçelikten montaj için anlet aramasını bekliyorum eğer yarın aramzlar ise şikayet kaydı oluşturacağım. zaten montajda duvarı patlattılar avuç içinden fazla oyuk oluştu allahtan evde alçı vardıda kapattım. ayrıca montaj deliğinide boş bırakıp gittiler.
    Evinize Klima Montajına Geleceklerse Mutlaka Okuyunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba ado ; sormak istediğim şey var cevaplarsan sevınırım .evime klima taktırmayı düşünüyorum fakat bahçe katında oturuyorum klimayı oturma odasına taktırsam dış unitesinide bahçeye tarafına koydursam dış unıte ıle klima arasında 15 20 metre olsa farkeden birsey olur mu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar

    Salona klima takılacak.

    Dış ünite ile arasında 9 metre uzaklık var. Dış ünite ile iç ünite arasındaki borular tadilat sırasında çekildi.

    İç ünitenin gider suyu borusunu da çatıdan aşağıya doğru inen boruya bağlamak istiyorum. Onun arasında da 4-5 metre var.

    Servisler o şekilde olmayacağını söylüyorlar.

    Evinize Klima Montajına Geleceklerse Mutlaka Okuyunuz

    Bu kurulum neden olmaz?

    Servis bunu neden kabul etmiyor?

  • Dün akşam bu başlığı okudum...
    Ve bugün evime Klima montajına geldiler...

    Klimam Mitsubishi Heavy SRK50ZS-W 18000 BTU modeli.
    Toplamda 6 yıl garantili, pesin 12 bin TL'ye geldi.
    Bir tanidigimda gördüm bu klimayı ve çok hoşuma gitti.
    Dolar artisindan dolayi pzt günü zam olacagi soylendi.
    Vakum, temizlik, kontrol hepsi yapildi.
    Anlayabildigim kadariyla, tamamen doğru sekilde bir montaj gerceklestirildigini dusunuyorum.
    Iklimsa'ya bağlı Sakarya Adabuz Teknik servisine teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 29 ekimde toshiba multi klima sistem klima montajı yapıldı motor açık çatıda yere pabuç üzerine montaj yapıldı biz ayaklarını istedik başka yere montaj yaptırırsak kullanmak için sonuçta kutu içeriğinde olması gerekiyor ancak bize onun ücretli olduğunu söyledi montaj yapan eleman aldığımız yere söyledik hala ses seda yok bu parçanın bize verilmesi gerekmiyor mu arkadaşlar?


    Söz konusu parça;


    Evinize Klima Montajına Geleceklerse Mutlaka Okuyunuz
    Evinize Klima Montajına Geleceklerse Mutlaka Okuyunuzgittigidiyor
    Klima Ayağı Konsol Büyük Vidalı 40 Cm Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
    https://www.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/klima-ayagi-konsol-buyuk-vidali-40-cm_pdp_733149798
  • Görkem3535 G kullanıcısına yanıt

    Merhaba. Ücretsiz montaj kapsamına,klimanın monte edilmesi için "standart" ölçülerde gereken her şey dahildir.


    (5 Metre boru,5 metre haberleşme kablosu,iç ünite askı sacı,dış ünite konsolu ve kauçuk takozlar.


    Nasıl ki klima konsol üzerine monte edilirken sizden ücret istemeyeceklerse,konsol kullanılmadığı zaman da size bırakmaları gerekirdi. Çünkü klima ile beraber "ücretsiz montaj" hizmetini de satın alıyorsunuz. Ücretsiz montaj denen hizmeti yerine getirecek ekipmanlar da yukarıda sıraladığım gibi ürün ile beraber verilir. Yani siz bunları da bir nevi satın almış oluyorsunuz. O nedenle servisle görüşmek yerine durumu markanın müşteri hizmetlerine aktarmanızı,orası da çözüm üretemezse (reklam olmasın) meşhur şikayet yazım platformu olan siteye şikayetinizi yazmanızı tavsiye ederim.


    Saygılarımla...

  • Altus 18 binlik klima aldım. Öncesinde arçelik keşif ekibi gelmişti ve "vakumlama yapmıyoruz, fabrikada yapıyoruz" demişti.


    Kurulum ekibinde ise manometre yoktu vakumlama yaparken.


    Bu 2 durumu şikayet ettim. Bakalım ne olacak şimdi.


    Eğer manometre olmalıymış derlerse belki tekrar gelip kurulum yaparlar veya düzeltirler.

  • Selamlar arkadaşlar Demirdöküm A5 prrformans 12 BTU bir klima almıştım dün montaj yapma işlemi gerçekleşti vakumlama yapılmayacaktı istedim yaptılar 3 dakika kadar sürdü herhangi bir gaz yükleme işlemi yapılmadı bu normal midir ? Şuan klima çalışıyor ama ısıtma konusunda çok verim alamadık teknik bir sorun mu dur bu acaba ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trablus35 kullanıcısına yanıt

    Selamlar. Kullandığınız sıcaklık ayarı,fan hızı nedir ? Tam olarak yaşadığınız sorun nedir ?


    3 dakikalık vakum yeterli,hiç yapılmamasından iyidir ve sistemi vakumlamak için yeterli bir süre. 10-15 dakika yapılması genel kabuldür ve bu sürelerde yapılması da zarar getirmez. Gaz ilavesi eğer boru mesafesi 7 metreyi aşıyorsa gerekli olacaktır. Standart uzunlukta boruyla montaj yapıldıysa gaz ekelemesi gerekli değildir,hatta yapılmamalıdır.


    Saygılarımla...

  • Ado kullanıcısına yanıt

    Merhaba sökümü kolay yerde eski klimam var Bosch kilma alacağım. Eskisini sökerler mi ? Yok söktür bir dahamı gelelim derler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.