Şimdi Ara

EVLİ OLANLAR..YORUM YAZSIN.. CİDDİ. (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
1
Favori
6.349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evli kalabiliyorlarsa mutlulardir yoksa bosanirlardi.

    Ayrica insan mutlu olamadigi birinle evlenmez ki. Araya cocuk da girince o ask sevgiye donusur. Artik sadece karisina asik bir koca olmaktan cikip ailesini koruyan ve onlari seven bir aile babasi oluruz.

    Ins bana da nasip olur bunlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kara duman


     EVLİ OLANLAR..YORUM YAZSIN.. CİDDİ.



    Hocam kusura bakma konuyu kirletiyorum da, o tablo Abidin Dino'ya ait değil. Oradaki Abidin Dino imzası da sonradan PS'den falan eklenmiş sanırım.

    ''“Bana mutluluğun resmini yapabilir misin Abidin?” Diye sormuş Nazım.

    Abidin Dino da:

    -”…Gidebilseydik meserret kahvesine, ilk karşılaştığımız yere. Ve bir acı kahvemi içseydin. Anlatsaydık o günlerden, geçmişten, gelecekten…

    Ne günler biterdi, ne de geceler… Dinerdi tüm acılar seninle, bir düş olurdu ayrılığımız anılarda kalan. Ve dolaşsaydık Türkiye’yi bir baştan, bir başa… Yattığımız yerler müze olmuş, sürgün şehirler cennet.

    İşte o zaman Nazım, yapardım mutluluğun resmini. Buna da ne tual yeterdi, ne de boya… ” demiş.

    Sanıldığının aksine Abidin Dino yukarıdaki resmi çizmemiş; sadece yukarıdaki düşüncesini dile getirmiştir. “Mutluluğun Resmi” olarak bilinen yukarıdaki resmin sanatçısı Abidin Dino değil, DIANNE DENGEL’dır.''



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RideMyRocket -- 27 Mart 2011; 15:13:50 >




  • doğrudur ben öyle biliyordum bir çok kişide öyle biliyor detaylı bilgiye sahip olmadığım için yorum yapamayacağım ama neticede resimi kim yapmış olursa olsun söylenmek istenen mükemmel bir şekilde yansıtılmış
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kara duman

    doğrudur ben öyle biliyordum bir çok kişide öyle biliyor detaylı bilgiye sahip olmadığım için yorum yapamayacağım ama neticede resimi kim yapmış olursa olsun söylenmek istenen mükemmel bir şekilde yansıtılmış


    Tablo Dianne Dengel'a ait ve evet haklısın. Tablo söylenmek istediğin şeyi harika yansıtmış.
  • peki benim gibi evlilikten korkan adamlara ne önerirsiniz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dix1

    peki benim gibi evlilikten korkan adamlara ne önerirsiniz


    Evlilikten korkmayacağın aksine can atacağın bir bayan ile karşılaşmanı ümit edebilirim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dix1

    peki benim gibi evlilikten korkan adamlara ne önerirsiniz

    Mantık evliliği öneririm.
    1-Asabi olmayacak.
    2-Kültürlü olacak.
    3-Azla yetinmeyi bilecek.
    4-Düzgün ahlaklı bir ailenin kızı olacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nanaka9

    quote:

    Orijinalden alıntı: dix1

    peki benim gibi evlilikten korkan adamlara ne önerirsiniz

    Mantık evliliği öneririm.
    1-Asabi olmayacak.
    2-Kültürlü olacak.
    3-Azla yetinmeyi bilecek.
    4-Düzgün ahlaklı bir ailenin kızı olacak.

    Suandaki kiz arkadasim oyle ve 6 senedir cikiyoruz fakat is ciddilesmeye baslayinca karamsarliga burunuyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dix1


    quote:

    Orijinalden alıntı: nanaka9

    quote:

    Orijinalden alıntı: dix1

    peki benim gibi evlilikten korkan adamlara ne önerirsiniz

    Mantık evliliği öneririm.
    1-Asabi olmayacak.
    2-Kültürlü olacak.
    3-Azla yetinmeyi bilecek.
    4-Düzgün ahlaklı bir ailenin kızı olacak.

    Suandaki kiz arkadasim oyle ve 6 senedir cikiyoruz fakat is ciddilesmeye baslayinca karamsarliga burunuyorum.

    Bu devirde böyle bir kız bulduysan bir ömür boyu yanından ayırma.
    İyi şeylerin değeri yitirildiğinde anlaşılır.




  • bende 10. senedeyim.iki evladım var.eşimle tanışmam akrabalarımız sayesinde oldu sonunda kısa bir nişanlılık süreci ve ardından evlilik...maddi sıkıntılarla başlayan bir evlilik süreci geçirdim.severek belki aşık olarak evlendim.ama çok hır gürümüz oldu bu zamana kadar.2-3 defa boşanma noktasına kadar geldik.çocukların hatırına ve birazda mantıklı bakınca tekrar denemeye karar verip devam ettik.bu süre içinde şunu öğrendim.sevgiden önce denklik ve iki tarafın uyumu göz önüne alınmalı.kültür,anlayış ve karakter çok önemli.çünki olaylara yaklaşım tarzı herşeyi belirliyor.biri herşeye olumsuz diğeride olumlu yaklaşırsa olmuyor(tencere kapak olayı hikaye) birde inat ve cehalet eklenirse tam bir fiyasko oluyor sonuç.onun için önce uyum ve denklik sonrasında sevgi ve saygı geliyor.sevgi ve aşkla evlenenler bu uyum konusunu düşünmediklerinden sonra aşk gidince gerçekleri görüyorlar.biz eşimle birbirimizi seviyoruz fakat huylarımız yüzde 51 uyumsuz ve ortak nokta az.idare bir yere kadar oluyor.ya hep bir taraf ezilecek yada sonuç ayrılık.büyüklerde kişilere karışıp akıl verdikçe içinden çıkılmaz bir hale giriyor..benim tavsiyem şu:maddi durumu düzeltmeden,belli bir kültür ve görgü seviyesine ulaşmadan,tam özgür bir birey olmadan (ayaklarınız yere basmadan veya birilerinin telkiniyle) bu yola çıkmayın.öncelikle huy ,mizaç ve saygı sonrasında da sevgi aranmalı karşı tarafta.yoksa sevilmeyecek insan yok.ama asıl güzellik iç güzelliği;yaşlanınca dış güzellik azalıyor veya gidiyor.huyu suyu daha önemli...




  • Hocam benim tecrübelerim de ; evlilik idaresinde en temel esas sürekli bir tarafın gönüllü olarak alttan almasidir. Muhakkak erkeğin iyi olmadıgı günler olacağı gibi bayan tarafının da iyi olmadıgı günler olacak o acidan iki tarafında bir birini idare etmesi gerekir. Yıkılan yuvalar genelde taraflardan birisinin idare etmeye çalışıp bir gün patlak vermesi sebebiyledir. Çünkü her insanın bir takati var,
  • çokk güzel bir konu belki uzun bir zaman sonra evlenebilecek olsam bile, yazılanlardan çok istifade ettim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cool -- 2 Ağustos 2011; 12:07:08 >
  • aklıma gelen ve aklımda kalan bir sözde şöyle der,,

    evlilik kafes gibidir.içindekiler,dışarı çıkmak ister, dışındakilerde içeri girmek ister..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sertac-73 -- 14 Nisan 2011; 22:46:35 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sertac-73

    aklıma gelen ve aklımda kalan bir sözde şöyle der,,

    evlilik kafes gibidir.içindekiler,dışarı çıkmak ister, dışındakilerde içeri girmek ister..


    O söz, evlilik kale gibidir dışarıdakiler içeri girmek ister içeridekiler dışarı çıkmak ister. Gerçi verdiği anlam aynı. Buna istinaden şu da söylenebilir, sözlüyken kız konuşur erkek dinler nişanlıyken erkek konuşur kız dinler evliyken her ikisi konuşur komşular dinler.
  • Güzel konu.
    Konuyu açan arkadaşa katılıyorum ama. Ben evli olmamama rağmen çevremdeki tanıdıklarımlardan %80'i mutsuz. Mutsuzlukların nedeni ise en başta maddiyat, sonrasında kıskançlık ve aldatma eğilimi geliyor.

    Bana göre insanlar evlenirken hala yeni bir aile olduklarının farkında olmadan devam ediyorlar. Bir kısmı da tam tersi... Orta noktayı bulan çok az kişi olduğuna inanıyorum. İki kişi evlendikten sonra taraflar kendi ailelerini korumak için çaba göstermelidirler. En ufak tartışmada aile büyüklerine lanse edilmemeli. Mesela evlenip hala ailesinin himayesinden çıkamayan bir çok bayan tanıyorum. Madem onların himayesinden çıkıp kocana uymayacaksın neden evleniyorsun be kadın. Bu olayın sonrasında dolayısıyla ayrılık yaşanıyor.

    Maddi anlamda da erkek yeterince eve gelir sağlayamazsa evde ne derseniz deyin huzursuzluk başlıyor. Hele bir de erkek bu duruma rağmen iddaa, kıraathane, sigara, alkol gibi şeylere bağımlıysa karısının vay haline diyorum. Yani temel olarak herkes bilinçli olmak zorunda... Herkes sorumluluğunu bilecek...

    Yuvayı dişi kuş yapar derler, bu söz unutulmamalı. Çiftler eve giren paranın hesabını ortaklaşa yapmalı hatta kararın çoğunluğunda evin hanımına danışmalıdır. Para durumlarında bayana sorumluluk yüklemenin ilerde herkese yararı olacaktır. Tam tersi yapıldığında ise maddi açıdan zorluklar geç de olsa gelecektir.

    Evli olmadığımı yazdım ama şuan evlensem eve giren paranın harcamasını eşime bırakırdım. Çevremde gördüklerime dayanarak bunu söylüyorum. Ayrıca bazı kişileri hayatımdan çıkartırdım. Evlenince hiç bir zaman bekar gibi davranmamanız gerekiyor bence. İnsanlar evleniyor, adam hala arkadaşlarıyla gece yarısına kadar dışarıda takılıyor. Madem böylesin neden evleniyorsun?

    Önceden aşk evliliği yapacağım diye kendime söz vermiştim. Sonradan bunun bir kazanç sağlamayacağını düşündüm. Çünkü aşk kavramı herkese göre farklıdır. Bir de görücü usülü evlenenlere bakıyorum, mis gibi insanlar.... Daha sıcak bakmaya başladım görücü usülüne...




  • evlenmek başlı başına tamamen farklı bi hayata yeniden başlamak
    demek.

    kendimden bir örnek vereyim, yorucu bir iş gününden sonra eve gelip yemek faslından sonra laptop u alıp koltuğa kurulup nette böyle şu anda olduğu gibi hem eğlenmek hem öğrenmek beni rahatlatan tek şey.

    ammaaa işte aynı zamanda sorunun çıkış noktası nedenmi aynı anda eşiniz ve çocuklarınız sizden ilgi alaka bekler haklı olarak.. işte orta yolu bul bulabilirsen.. onlar haklı sen haklı.. işte evli bir adamdan enstantane.
  • Güzel konu
  • Özlem iyidir bunu bilmek için evli olmaya gerek yok. Kim olursa olsun ne kadar değer verirseniz verin sürekli görülen birinden sıkılır insan. Bu da kavgaları getirir tabi alttan alınmadığı için en basit durumlarda bile.
  • Evlenmek istiyorum ama ince eleyip sık dokumam lazım ve bu yüzden de olmuyor :) , eski çıktığım kendi yapmak isteklerini benim üzerime atıp benim üzerimden yapmak isteyen biriydi. Mesela birşey istiyor ama söylemiyor, ben istiyorum da gib iyapıyor. Ben de olmayan kıskançlık, endişe, şüphe gibi duyguları ortaya çıkardı, psikologa gitmeye başladım. En sonunda hayatımdan çıktı rahatladım. Özü sözü bir biri istiyorum. Ne deyim. Acelem yok.
  • evliyim mutluyum ama şartlar dahilinde,bekarken dahamı mutluydum evet.Çocuk istemeyen birisi evlenmelimi hayır
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.