Şimdi Ara

Evrim Çıkmazında:'Sudan karaya geçiş' (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
201
Cevap
1
Favori
6.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Aster


    quote:

    Orijinalden alıntı: TBB

    quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Aster


    quote:

    Orijinalden alıntı: TBB

    Ya yazmayım diyorum ancak yok Kuran-ı Kerim insan eliyle yazılan kitaptır, yok basittir, yok hadi madem neden onu bunu formülü, integrali, fiziği anlatmıyor diyenleri görüyorum vb vb....Yok Allah yoktur diyerek kendisinin var olma sebebi ile ters düşen kişilerin sırf bilimsellik ile uğraşıyoruz safsataları yüzünden fevkalede konuyu saptırdığı bir konu daha görüyoruz. Herhalde kutsal kitap kavramından beklediğiniz fizik-kimya-matematik kitabı tarzı olan bir şey değil mi? Kuran-ı Kerim de eminim istediğiniz konular yazsaydı daha eksik bulacak e hadi madem yağmur nasıl yağıyor onu neden anlatmamış , neden evrenin nasıl oluştuğundan bahsetmemiş vb diyerek bitmek bilmeyecek şeyler sıralardınız...

    Kutsal kitaplar fen kitabı değildir, ve içerdiği konular hiç bir insanın yazması ile mümkün olacak şeyler de değildir. Peygamberimizin okuması yazması yoktu, fakat Kuran-ı Kerimin edebi dili bugn bile insanları hayrete düşürmektedir. Farketmez İncil de Allah tarafınfan inmiştir, Tevratta Zeburda....4 büyük kitabın kendi zamanlarındaki hiç biri insan eliyle yazılmamıştır.

    Konumuzun tamamen dine konuya kayması özünden sapmak oluyor malesef, bu tarz konularda bu yüzden bir kaos yaşıyoruz, ancak olması da normal çünkü temelde Allah var mıdır yok mudur konusuna bağlanıyor.

    Bu konu başlığında inanmayan bir çok arkadaşın yazısını okudum, aslında açıkça biz inanmıyoruz deseniz sorun yok, hala inanmadığınızı kendinizce haklı sebeplere dayandırarak nereye varmak istediğinizi anlamıyorum, sadece kendi bedeninize iyice bakıp birz hayrete düşseniz ne köklerinizi maymundan ne ara formdan yok altı hayvan üstü insan türünden ıvırdan zıvırdan aramazdınız... Zaten ilk insan nasıl yaratıldı , evrendeki patlama nasıl oldu diyorsanız orayı da ispat edecek bir savınız yok, olmadı, olamazda...

    Açıkça biz inanmıyoruz deyin arkadaşlar çünkü ortada şüphe yoktur, ya vardır size göre ya yoktur. Bir şeye yarım inanmak, işine geldiği kadar inanmak olmaz, ya tam inanırsın yada inanmazsın kimse kendini kandırmasın.

    Şurada duran insanoğlunun elleri ile yaptığı evlerin bile bir yapanı bulunurken ne kendine bakmayan ne başını kaldırıp yıldızlara bakmayan yada baktığı halde göremeyen kişiler ile tamamen zıt görüşte olan kişilerin bu konuda anlaşması mümkün değildir.Kendimizi kandırmayalım.

    Darwin de maymundan gelmemiştir, insanlığın tamamı da.... Hayvanlar insanlardan önce yaratılmıştır o doğrudur, belki bu size insanın maymundan geldiği kanısını uyandırmıştır...

    İster inanırsınız ister inanmazsınız, ancak hani çok beğenilen bir filmi beğenmedim diyerek farklılık oluşturmaksa maksadınız yanlış yerdesiniz..

    Allah vardır, tüm insanlığı- bu evreni- dünyayı- gördüğünüz hayal ettiğiniz ne varsa yaratmıştır, yaratılış amacımız sadece ona ibadet etmektir, hayırlı güzel bir ömür yaşayıp yaşarken yaptığımız iyi-kötü şeylerin karşılığını ebedi hayatta bulmaktır. Tabi ki bilim olacak, bende bu ülkenin belki de girilmesi en zor okul ve bölümünden mezunum kusura bakmayın ama inanmayan arkadaşlar ilerici, bilimsel de; inanan kişiler aptal, kör, dünyadan bi haber öle aval aval geziyorlar mı ?

    Olayı Darwin denen zatın ne olduğu belli olmayan teorileri ile uğraşıp,yıllarca aslında altından haşa Allah yoktura bağlamak sadece inanmadığının kılıfını desteğini bulmaktan ibarettir.

    Kimseye bir kişisel tavrım yok, ancak genel manada düşüncelerimi söyledim. Kusura bakmayın sizler gibi değerli(!) bilim adamlarının sayfalarca makalelerininden alıntı yaparak yazmadım ancak ölüm olduğunu bir hatırlayın lütfen , yada madem bu kadar herşeyi ince ayrıntısına kadar düşünüyorsunuz, bu hayatta yaptıklarımızın bir karşılığının hesabının olmadığını mı düşünüyorsunuz? Lokanta da yemek yerken bile hesap öderken yaşadığımız hayatın bir bedeli olmasın diyorsanız, o zaman iyi olmanın kötü olmanın adam vurmanın-vurmamanın, hiç bir manası yoktur değil mi?

    Herkese selamlarımla





    Girilmesi en zor okullardan çıkmışsın ancak koyu yerlerden müthiş cehalet akıyor. Ayrıca TURK SITH arkadaşın söylediklerine kimse karşılık verememiş.



    Tabi ya kusura bakma arkadaşım, inançlı olmak cehalet dolu ve cahilliğin kendisi, dinsiz - inkarcı olmak ise bilgi, kültür,aydınlık yumağı ilericilik değil mi?

    Cehaletten kastının ne olduğunu anlatırsan tüm arkadaşlar olarak öğrenmiş oluruz... Batı toplumları da hristiyan ağırlıklıdır, o övünerek yazılarını aldığınız alıntı yapıp peşlerinden gittiğiniz büyük yabancı bilim adamlarının da çoğu hristiyandır ve temelde Allah- tek yaratıcı inancı onlarda da vardır, fakat onlar aydın,ileriye gitmiş biz zavallı müslümanlar chail cühela olmuşuz değil mi? Güldürdün sabah sabah beni sadece....

    Arkadaşım sizin tek sorununuz düşmanlığınız açıkça İslamiyetedir. Bu ergen laflarını bırakın da yarın ölüdekten sonra ne olcağız-olacaksınız onu düşünün biraz...

    selamlarımla


    Batı hayranlığını nereden çıkardınız. Cehalet kısmını ise koyu yazmama rağmen bulamadıysanız araştırma gereği duymuyorsunuz demektir. İncil tek bir kitap değildir, günümüzde kabul edilen İnciller de İsa'nın havarileri tarafından yazılmıştır. Binlerce İncil vardır. Darwin'in ne olduğu belli olmayan teorileri ise komik.

    İnciller çok çok sonradan yazıldılar. Roma baskısından dolayı gizli yazıldılar ve kontrol edilemedi. Roma Hristiyan olurken pagan din inançlarınıda Hristiyanlığa getirdiler.Roma Hristiyan olunca İnciller ortaya çıktı ama sayıları pek çoktu. İznikte 4 ünü ayırdılar diğerleri yasaklandı. Havarilerin kendi yazdıkları incil değiller. Olsalar aynı olurlardı.

    Havari tarafından yazılanı Havari Barnabas incilidir. O da yasaklıydı ama elimizde bir nüsha var. Tarsusta bulundu. En eski İncil. Hz. Muhammed in geleceğine işaret var içinde bu yüzden pek açıklanmıyor hristiyan halka. Müzede duruyor.




  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.