Şimdi Ara

Eyefinity Kurulumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Eyefinity teknolojisi uzun süredir piyasada mevcut ve bu konu hakkında detaylı bilgi veren bir konu bulamadığım için bu başlığı açmak istedim.
    Eyefinity, 2 veya daha fazla monitör desteği sunan ATI'nin geliştirmiş olduğu bir teknolojidir. Bu teknoloji sayesinde 3 monitörümü bir çok sorunla karşılaşarak bağladım. Size bu sorunları detaylı olarak anlatayım.

    Eyefinity destekli ekran kartları, üzerinde 2 DVI - 1 HDMI ve 1 DisplayPort veya 6 adet miniDisplayPort ile gelir. Kilit noktamız DisplayPort'tur aslında.
    Eyefinity teknolojisini kullanabilmemiz için DisplayPort'u mecburen kullanmamız gerekiyor. Eğer monitörünüz DisplayPort çıkışlı bir monitör değil ise TR'de de bulunamayan bu çeviriciyi almak gerekiyor.

    Çeviriciyi eBay'den 100$ civarı bir mebla ödeyerek getirttim.
     Eyefinity Kurulumu


    Şöyle bir alet olup, kendisi 3-4 kilo civarında ağırca bir kutudur : )

    Bu çeviricinin ufak versiyonları da mevcuttur.
     Eyefinity Kurulumu


    Bu aparat sadece ucunu dönüştürür. Yani Monitörünüzde DisplayPort motoru var ise, DisplayPort girişi var ise bu çeviriciyi kullanabilirsiniz. Eğer ki monitörünüzde DisplayPort ile alakalı hiç bir şey yok ise sakın ve sakın bu çeviriciye 30 küsür lira verip almayın! Sizin alacağınız alet üstteki büyük kutudur. O kutunun özelliği ise içerisinde DisplayPort motoru bulundurmasıdır. Bunun gücünü de bilgisayarınızın USB Port'undan almaktadır.

    3 Monitör kullanmak isteyen arkadaşlar için şunu da hatırlatayım, kasanıza en uzak monitör için bir adet daha bağlantı kablosu alıp, bir adet;
     Eyefinity Kurulumu
    DVI Extender denen 2 ucu da erkek DVI olan kısaca DVI kablonuza ek yapacağınız bir aparat daha almanızı öneriyorum. Gerçekten bazen kablo boyu yetmiyor. Uzatıcı almanızı öneririm.

    Eyefinity ile oyunlar cidden bambaşka olmakta. Kendim çekmiş olduğum videomu izleyebilirsiniz.

    http://www.youtube.com/watch?v=6zdHgUN5tf0

    Her türlü sorularınızı sorabilirsiniz.

    ps:Başlığı umarım doğru yere açmışımdır..











  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.