Şimdi Ara

Fabrika kusurlu sıfır araba (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
252
Cevap
5
Favori
14.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
69 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • qaan77 Q kullanıcısına yanıt

    Ben sade vatandaş. Allah yardımcımiz olsun. Bunuda tecrübe etmiş olacağız. Hayatımda ilk kez şikayetci oldum . Çok kez mağdur oldum ama bunda çok korktum. Ve hep aklımda çocuklar arabada olsaydı alt geçitte arkadan gelen diğer arabalar filan ... neyse tekrar tekrar yaşıyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Division Bell kullanıcısına yanıt

    hemen elindeki o hava filtresini yere bırak


    Fabrika kusurlu sıfır araba



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi büdünün kaşı -- 4 Ekim 2023; 12:8:0 >
  • nk061 kullanıcısına yanıt

    Mahkeme başlayınca evrakta gösteririm ama ısrarla onlar bana evrak vermedi dedikçe servis ağızıyla yazanlar için bişey demiyorum. Ben normalde buraya kızımin üniv sınavında yazmışım. Kaldıki delimiyim yalan beyanda bulunayım. Herşeyi olduğu gibi anlattım. Bir kişi hiç bişey anlamamış yazım hataları anlatım bozukluğu dedi. Bir kişi evrak istedi. Ben düşmüşüm zaten çırpınıyorum evrak usul kaide olsa zaten burada yazmazdim . Aklım almıyor evrak yok dedikçe isteyenleri. Evet normalde onam formu ordor yada servis deyimi ekis formu vs biseyler olmalı ama yok işte. Hep şüphe duymaya başladım. Herşey esrarengiz ne yapacağımı bilemez oldum adliyede gözümü actim 20 küsür gün sonra


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun Almanya'nın da ilgilenmesi ayrı bir komik durum bence. Hatalı mal üretmişsin arkasında durmuyorsun.

  • Bana ab filan yazmışlar ben vw aldım diyorum muhattap doğuş diyorlar oh ahım tuttu ya. En son benle mailleştiler. Dikkate alıyoruz sizi diye cevap attılar fabrika internet urerim vs hepsi kriyo landı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şu konuda başka marka ile sorun yaşayan arkadaşın yaptığı gibi ilk sayfayı düzenleyip özetleseniz herkes daha rahat takip ederdi süreci.


    https://forum.donanimhaber.com/volvo-s90-motor-arizasi-ayipli-mal-guncelleme-mahkeme-arac-degisim-karari-verdi--135071456




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi büdünün kaşı -- 4 Ekim 2023; 14:34:34 >
  • Firma ile bazı anlaşmazlıklar yaşamışsınız. Bu durum Türkiye’deki tüketici haklarının hiçe sayıldığını göstermesi açısından oldukça üzücü. Çünkü ülkede yaşayan 80 milyon, hepimiz bir noktada tüketiciyiz. Şirketleri korumak yerine birbirimizi korumalıyız.

    Konuya dönersek servis yanlış bir tespitte bulunarak sizi suçlamış, daha sonradan bir sebeple motorun kitlendigini tespit etmişler, anladığım kadarıyla olay hemen kapansın diye de değişim yoluna gitmişler.

    Bu noktada Avrupa’da yaşıyor olsak servis yapması gerekeni zaten yapmış olurdu. Çünkü arıza yaşatan parça değişmiş ve olay bitmiş olurdu.

    Bizde ise anladığım kadarıyla siz değer kaybından ve tekrar aynı arızanın yaşanmasından çekiniyorsunuz.

    Değer kaybı konusunda örnek veriyorum bir yanda bu kadar yeni bir aracın motoru değişmişi olsa, diğer tarafta ise motoru değişmemisi olsa herkes değişmemiş olanı tercih eder. Dolayısıyla hiçbir sorun olmasa bile aracınızı ucuza vermeniz gerekir. Bu sebeple bence değer kaybı talep etmelisiniz ve her iki taraf içinde adil olan bu, bence.

    Aynı arızanın tekrar yaşanması korkunuz ise suan yaşadığınız olaylardan kaynaklanıyor. Çünkü 1.0tsi ve 1.5tsi motor piyasada çok fazla var. Birçok kişi sorunsuz kullanıyor. Yani tekrar aynı sorunu yaşama ihtimaliniz yeni motorun düzgün bir şekilde montajlanmasi sonucunda çok çok düşük. Üstelik size motor için 2 yıl gibi bir garanti süresi vereceklerini tahmin ediyorum.

    Bence aracınızda oluşacak değer kaybı için maddi tazminat isteyin. Daha sonrasında araçtan soğuduysanız satışa çıkartın, araci sevdiyseniz ise bu tarz kusurların şans eseri olarak aldığınız her üründe olabileceğini düşünüp kullanmaya devam edin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Teşekkür ederim sağolun. Aracı sevmiştim artık trafiğe çıkamam. Sanmıyorum halen endişelerim var. Birde trafik , motor değişimi ruhsata işlenmeli derken ,yetkili servis gerek yok al git dedi. Trafik şb böyle diyor dedigimizde o eskidendi dediler. Benim eski motorun üstündeki numarayı alıp yeni motora çakmışlar. Buda doğru değil diyen trafik tescilemi inanayım ne yapayım şaşırdım kaldım. Özetle arabam onlarda ve yedi emine koyup oranın borcunuda benim ödeyecegimi söylediler. Ve ben hukuken süreç başlattım. İlk olarak arabulucu hizmeti başlayacak . Onu bekliyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birde arabayı kimse almak istemiyor ikinci el Fiyatina eksi bakiye koyuyorlar çünkü motor değişimi olmuş kimse almak istemez dedi başka bir yer. Başıma bela olan bu arabadan hayilisiyla kurtulayım kurban keseceğim .


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • öyle bir kısır döngü ki vw almanya türkiye bayiye sattım deyip işin içinden nasıl çıkabiliyor

    ya da bayinin üstünde bir vw organizasyonu yok mudur varsa hepsi mahkeme konusu


    bir de tüketici hakem heyeti var şikayet edin ama onlar da kusurlu hizmete ait fatura evrak ister önce bayinin istediği şekilde kabul edeceksiniz ödeme yapacaksınız sonra iade alacaksınız.bunu kabul ederseniz hakem heyeti büyük ihtimal ödediğiniz ücreti size iade ettirir.


    thy ye karşı hakem heyeti ile iade almıştım.Fabrika kusurlu sıfır araba 

  • maligezgin kullanıcısına yanıt

    aynen kardeşim 3 kuruş vekalet için yada tutarsa namım yayılır diye vatandaşı goygoylayanlar da senin gibi söylüyor. sanık motoru taksın kullansın araç çürür o dava bitmez.

  • tamam işte istediğimiz bu aşamalara gelmeden vw ve ülkede yaşanan bu tarz şeylerin hiç yaşanmaması

    kısır döngü dediğimiz bire karşı tüm kurumlarla savaş vermen gerekmesi.

    en az 1 sene bunlarla uğraşı zaman para efor harcaman...


    ondan sonra bu bitince bitiyo mu yok başka bi firmayla yine aynı şeyleri yaşaman.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaan77 -- 4 Ekim 2023; 15:24:23 >
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Hocam aynı şeyleri tekrar tekrar yazarak 3 sayfa mesaj yazmışsınız lakin burası bir forum. İnsanlar sıkıntılarını dile getirip çözüm arıyorlar veya başından benzer bir olay geçen birisi varsa yardım talep ediyorlar. Siz ise kalkıp mahkeme kağıdı at görelim vs. diyorsunuz.


    Şahsen bu iş benim başıma gelse şu mesajlarınızı gördükten sonra bende size firmanın avukatı ya da avukatlık bürosunda çalışan stajyer bir avukat derdim ve bu hanımefendi kadar da kibar olmazdım.


    Burada siz veya biz yetkili merci değiliz. Hepimiz basit birer forum üyesiyiz. Ancak yardım isteyene yardım etme ve yol gösterme konusunda bir dahlimiz olabilir. Mahkeme evrakı istemek bizim işimiz değil.


    He şöyle de bir şey var. Paylaşım yapan kişiye güvenmiyorsanız yorum yapmadan konudan çıkar gidersiniz. Bu da en doğal hakkınızdır.


    Saygılarımla

  • Arabadan pek anlamam ama başınıza gelene üzüldüm. Biz de bir kere işlek bir yolda yokuş yukarı kalmış saatlerce eziyet çekmiştik. Çekici aracılığıyla aracımız başka şehirdeki servise çekildi ve yaklaşık 3 hafta orada kaldı.

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Hayır, ben gayet iyi anladım. Elinde mahkeme kağıdı olsa bile bunu paylaşıp paylaşmamak kendi insiyatifinde. Siz burada bu konuda şikayeti olan üyeyi yargılayamazsınız.


    Dediğim gibi evrak yok, paylaşım yalan diyorsanız da konuya yazmaz-ilgi göstermezsiniz olur biter.


    Hesabınız eski olmasa kesinlikle şirket avukatı falan olduğunuzu söylerdim.

  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.