Şimdi Ara

Facebook ve Instagram Avrupa’dan çekilebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
1
Favori
4.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Facebook ve Instagram Avrupa’dan çekilebilir



    Bugüne kadar varlığını reklama borçlu olan internet devleri, reklamcılığın temel dayanağı olan kişisel verilere erişim kesilmeye başlayınca sıkıntıya girdi. Ülkemizde ve Avrupa’da yürürlüğe giren kişisel veri kanunları iş yapmayı zorlaştırıyor.



    Facebook ve Instagram’dan Avrupa’ya tehdit



    Bir dönem PayPal olayında gördüğümüz gibi ülkelerin vatandaşlarına ait kişisel verileri kendi sınırları içerisinde tutması bir adım ileriye gitmiş durumda. Ülkeler artık bu verilerin deniz aşırı ülkelerdeki genel merkezler ile paylaşılmasını da istemiyor. 



    Ayrıca Bkz.Facebook büyümekte zorlanmaya başladı



    Haliyle Facebook ve Instagram gibi sosyal medya platformlarının adeta nefes borusu olarak görülen ABD ile verilerin paylaşılması bu nedenle kesintiye uğruyor. Mark Zuckerberg eğer süreç devam ederse Meta olarak Avrupa’dan çekilebileceklerini ABD Menkul Kıymetler Komisyonuna bildirdi. 



    Meta haricinde Google, Microsoft ve Aazon gibi devler de paylaşım merkezi ABD’de olduğu için düzenlemelerden oldukça rahatsız. Bu bakımdan düzenleme konusu uzun süre tartışma götürecek gibi duruyor. 

     




    Kaynak:https://www.gizmochina.com/2022/02/07/meta-threatens-pull-facebook-instagram-europe/







  • Madem kişisel verileri kullanıyorsun. O zaman Facebook olarak siz de bize ödeme yapın. Pastayı tek taraflı yemek hakkaniyete uygun mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shinji mikami -- 7 Şubat 2022; 16:30:50 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • shinji mikami kullanıcısına yanıt
    O zaman sen de Instagram Facebook Youtube gibi kullandığın hizmetler için her ay para öde. O sunucular bedava mı çalışıyor? Binlerce kişi nasıl maaş alacak?

  • Virinom V kullanıcısına yanıt
    Bir kişinin bile kişisel bilgileri üzerinden kazanılan yıllık reklam geliri yüzbinlerce dolar ediyor. Asıl onların bize ödeme yapması gerek bu durumda. Sunucuların masrafının binlerce katı gelir elde ediliyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla açıkçası sosyal medyanın iyice civigi çıktı özellikle genç nesil sosyal medyadan para kazanma peşinde çalışma veya birşeyler başarayim devri bitti.. Yigenime diyorum çalış yurtdışındada üniversiteye git.. Tek dediği kelime ben takipçi kasayım sonra parayı vurucam.. bin tane hesap açmış tek tek ekleyip hesaplardan para kazanmaya çalışıyor 😄 Bence Avrupa'dan çekilse daha sağlıklı olur

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Avrupa ya özel kurarsınız yine bir yolunu bulurlar. Aman büyümeleri düşünmesin.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Şahsi verilerimi kullanan ve üzerinden para kazanan şirketlerden kar payı istiyorum.AİHM e dava açıcam.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Symbianist S kullanıcısına yanıt
    Sadece Instagram’ın kullanıcı sayısı neredeyse 1 milyar. Her birinden 100 binlerce dolar kazansa yıllık 100 trilyon dolar ediyor. Kaçırdığım bir nokta mı var?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kseo kullanıcısına yanıt
    Mahremiyeti ihlal etmeden hangi yıllarda büyüdüler? Sadece son 1 senedeki Apple gizlilik politikaları nedeniyle şirketin hisseleri %25’ten fazla düştü. Demek ki bilgilerinizi satmadan yeterince büyüyemiyorlarmış olarak anladım ben bunu yanlış mı?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • okhanokbay O kullanıcısına yanıt
    Aşağıdaki linkte bunun açıklaması mevcut. Bir telefon kullanıcısı üzerinden Google yılda 100 bin dolar kazanabiliyor. Belki Google kadar değildir bilemem. Ama sunucu masraflarının kat be katını bu bilgiler üzerinden kazandığı kesin.

    https://forum.shiftdelete.net/konular/androidin-bir-spyware-urunu-googlein-bir-spyware-sirketi-oldugunun-ispatidir.176542/

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • okhanokbay O kullanıcısına yanıt

    Facebook'un ilk 10 yılı kadın da olsanız erkek de olsanız ilgi alanlarınız haricinde reklamlar (kadın olmanıza rağmen penis büyütme, erkek olmanıza rağmen sütyen rekamı vs...) görebiliyordunuz. Kişiye özel reklamlar görmüyordunuz çünkü sizin hakkınızda veri işlemek için yeterli teknolojileri veya kontrolleri yoktu. Reklam başına aldıkları gelir belki daha düşüktü, belki daha verimsiz bir reklam modeliydi ama internetteki i aktiviteleriniz, hobileriniz, ideolojiniz bu platformlada size karşı kullanılamıyordu.


    Buna rağmen facebook, twitter, google gibi platformlar sürekli büyüyebildiler. Anlayacağınız bir gelir modeli etik sınırları çiğnemeden de mümkün. Bu şirketlerin karlarının 100 birimden 75 birime düşmesi ortada dünya devi ülkelerin bile kıskanacağı büyüklükte kazanç olduğu gerçeğini değiştirmiyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kseo -- 8 Şubat 2022; 5:14:2 >
  • Umarim tez zamanda kurtuluruz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ya bu tarz uygulumalar zaten donumuza kadar bilgilere erişebiliyor şaşırmayın bu tarz yorumlara

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Türkiye’den de çekilir umarım.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • parasını verirlerse bilgilerimi alabilirler yok öyle bedavaya köfte

  • siz bu haberi yazarken inandınız mı cidden buna dh editröleri?

  • Hadi bakalım Avrupa.

    Yaparsan helal olsun derim

    Arkasına google ve apple dahil tüm amerikan şirketlerine "kurallara uyacaksın dostum" dersen baya baya saygı duyarım

    "Oooo, batıda kartlar yeniden dağıtılıyor" bile derim :)

  • teknolojinin fişini çekmek gibi bi şey bu, gençlerden kim takar kişisel veri falan ilk seçimde avrupada değişmeyen lider kalmaz, tutturmuşlar kişisel veri, işine gelmeyen girmesin internete, gitsin kütüphanede takılsın, maksat abdye korku salmak, başka bir şey değil bu tantana.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tek çare Web 3.0 geldiğinde, internet üzerindeki aracı firmalar hayatımızdan defolup gider. Sabırla beklemeye devam...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.