Şimdi Ara

Fan radyatörün arkasınamı önünemi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sharkatk

    hocam bir içeri koy radyatöre üfleyen bir de dışarı koy radyatörden çeken en iyisi hem tartışmada son bulur bu arada dalga geçmek için yazmadım ben böyle kullanıyordum

    Evet, katılıyorum.İki türlü de deneyip sonuçları yayınlayabilirsin.Ama deneyleri yaparken taraf tutma .
    Ayrıca gördüğüm kadarıyla senin radyatör havayı dışarıdan alıp içeriye veriyor.Buda kasanın içinin ısınması anlamına gelir.Bence diğer türlü daha iyi olurdu.Isınan havayı dışarı atmalısın.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Orgeneral_


    quote:

    Orjinalden alıntı: sharkatk

    hocam bir içeri koy radyatöre üfleyen bir de dışarı koy radyatörden çeken en iyisi hem tartışmada son bulur bu arada dalga geçmek için yazmadım ben böyle kullanıyordum

    Evet, katılıyorum.İki türlü de deneyip sonuçları yayınlayabilirsin.Ama deneyleri yaparken taraf tutma .
    Ayrıca gördüğüm kadarıyla senin radyatör havayı dışarıdan alıp içeriye veriyor.Buda kasanın içinin ısınması anlamına gelir.Bence diğer türlü daha iyi olurdu.Isınan havayı dışarı atmalısın.

    hocam şimdi şöyle çoğu kişinin ve senin düşündüğü gibi gerçekleşmiyo olay, radyatöre giren su ile çıktığı andaki su arasında öyle abartı sıcaklık farkı olmuyor ama sürekli devirdaim olduğu için o küçük ısı farkı yeterli soğutmayı sağlıyor.mesela işlemci atıyorum 40-50 derece çok gibi gözüküyor ama ısınan yüzey alan olarak 5-6 cmkare(kare işareti nasıl çıkarılıyo ya )yani çok ufak bir alan olduğu için öyle suyu abartı ısıtması, radyatörün ısınması ve kasa içerisine sıcak hava girmesi önemsencek bir değer değil. arzu eden herkez deneyebilir radyatöre giren ve çıkan suyun sıcaklığı arasında çok fazla fark olmaz. hatta garip gelebilir size ama radyatörden geçtikten sonra kasa içine giren havanın sıcaklığı, kasa içindeki sıcaklıktan bile düşük olabilir!çünkü davlumbaz sayesinde gerçekten oldukça fazla hava girişi olur ve atıyom oda sıcaklığı 30 derece ise radyatörden geçtikten sonra mesela 35 derece olur, oysa kasa içi sıcaklığı 35in üzerindeyse kasa içini soğutması bile sözkonusu olabilir.sizin dediğiniz gibi kasa içindeki havayı dışarıya atacak şekilde bir dizayn olsa busefer egsos fanını içeriye üfler şekilde yapmak gerekir ki tam poversupply altında olduğundan sıcak havayı içeriye üflemesi gibi bir durum sözkonusu olur.
    tabi farklı kasalarda farklı dizaynlarda değişik sonuçlar alınır ama benim kasa çok küçük olduğundan en uygun dizaynın bu olduğuna karar verdim.
    biraz hızlıca yazdm artık anlam bozuklukları olduysa idare etsin herkez bu saatte




  • ben kendime mdf kasa yapıyorum zaten aşağıda linkten görebilirsiniz.
    radyatörlerin kasa içindeki havayla bir ilgisi olmucak kasanın yan panellerine açıcağım hava giriş ve çıkışlarından hava gelip gidicek.
    http://forum.donanimhaber.com/m_15024703/tm.htm

    artık deneyerek buraya yazarım dediğiniz gibi en güzel çözüm bu
  • kolay gelsin büyük işe girişmişsin ben de niyetliyim kendi kasamı yapma olayına ama cesaret edemiyorum çok vakit ayırmak gerekiyor.parçaları sabitlemek için acele etmemeni tavsiye ederim hiç hesapta olmayan işler çıkabilir sonradan zor olur, kolay gelsin takip edicem forumunu kimbilir belki ben de gaza gelip başlayabilirim
  • valla bence başla. neden dersen ben başlamadan önce bu kadar zevkli olucağını düşünmezdim.
    düşünsene kasanın her noktasını kendi istediğim gibi yapıyorum cd rom koyma yerinden tut PSU ya pompaya kadar nereye istersem oraya koyucam ve hepsinin kendine özel yeri olucak. hemde ahşapla çalışmak çok zevkli ve kolay. vakit işinide bence kafana takma eğer evde bu işleri yapabiliceğin boş bir masa varsa gerisi hiç önemli değil tv de bişi izlerken reklam aralarında bile baksan yeter bende şu anda PC mi sattım yeni yaptığım kasaya yeni bir sistem alıcam onun için acele etmeden hergün 1 saat bakarak yapıyorum fazla fazla yetiyo. boyutuda eski armor kasamın %50 genişi %50 yükseği olduğu için herşey harika oturuyor.
  • Bende kasa dışı harici radyatör var,15cm x 30cm gibi bir boyutta ve tamamen bakır yapıda.
    Ben daha önceleri 2 tane 12cm üstüne üfürttürüyordum ama ses yapıyordu,şu an davlumbaz + 1 x 12cm sessiz fan kullanıyorum ve bi problemi yok.

    Soğutma olarak üzerine üfürmek belki daha iyi olabilir ama yukarda belirtildiği gibi giren su ile çıkan su arası sıcaklık farkı fazla olmadığı için aradaki soğutma performansı farkının bi değeri yok bence.

    Sessizlik ve homojen hava akımı açısından davlumbaz + hava çeken fan iyidir.
  • Bu konuda çok tartışma olduğu için ben de bunu bi araştırayım dedim. Bir kaç teknik yazıda, ki aylar önce araştırdığım için şu an hatırlamıyorum kaynakları, Radyatör petek cinsine göre hava üflemek veya çekmek ayrı etkiler yapıyormuş. Dolayısıyla siz bence kendi sisteminizde ikisini de deneyin ve hangisi iyise onu kullanın :)

    Önceki sistemimde radyatörümü kasa dışında duran kendi yaptığım bi plexy kutuya davlumbazlı olarak kurmuştum ve çok yavaş hızlarda bile çok güzel soğutuyordu. Ama şimdi radyatörümü kasa içine aldığım için davlumbaz kullanmıyorum. Çünkü davlumbazsız fanı hava çekmeli takarsam hiçbir işe yaramıyor. fakat alan küçüldüğü için ya iki yavaş fan kullanmak ya da tek fanı biraz daha hızlı çalıştırmak gerekiyor.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.