Şimdi Ara

Fanatec Simülasyon Ekipmanları - Yurt Dışı Sipariş Rehberi (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
153
Cevap
34
Favori
15.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • maydo67 kullanıcısına yanıt

    Evet, yaklaşık 2 haftadır stok yok maalesef. Çip krizi bu ürünleri de vurdu muhtemelen. GT DD Pro'nun şimdilik yalnızca base halini ön sipariş olarak almak mümkün.


    Fanatec Simülasyon Ekipmanları - Yurt Dışı Sipariş Rehberi
  • Birde su vergi isi var. Zannedersem urun ab den geliyorsa fiyatlar degismiyor ama ab disindan geliyorsa fiyat artiyormus. Haberlerden anladigim kadariyla. Neyse bekleyecegiz . Az once birisine sordum 34000 dedi dd proya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • maydo67 kullanıcısına yanıt

    İkinci elemi 34 bin çekti ayıp be valla ayıp

  • Yok sıfırdı. Olsun yine ayıp 🙂


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar dd pro 5nm ile 8nm arasında ne fark var ben biraz yeniyim de. Yardımcı olur musunuz?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 3 haftadır GT DD Pro'yu Boost Kit 180 ile 8nm olarak kullanıyorum, dün akşam denemek için 90W'lık adaptörü geri takıp 5nm'lik hali ile Gran Turismo 7'de karşılaştırdım. Tam da sizin sorunuza denk gelmiş oldu.


    İkisi arasında tahmin edebileceğiniz gibi sağlanan maksimum güç arasında fark var ancak bana göre asıl büyük fark 8nm'lik haliyle tepkileri daha dolu dolu hissediyor olmanız. Özellikle aracın çekiş sistemiyle ilgili tepkiler ve virajlarda direksiyona gelen geri bildirim hissi daha net şekilde aktarılmakta. Bundan dolayı imkan varsa 8nm'lik versiyonun tercih edilmesini öneririm.


    Ek olarak Fanatec'in 180W'lık adaptörünün fiyatını yüksek bulanlar daha uygun bir fiyata yükseltme yapmak için işin riskini göze alarak @Dante'nin paylaştığı çözüme bakabilirler, mesajın linkini aşağıda paylaşıyorum.


    forum.donanimhaber.com/sim-racing-ekipmanlari-ana-konu--105503312-393





  • sarppy kullanıcısına yanıt
    Ustam bu 5nm ve 8nm dediği base in gücü mü yoksa başka birsey mi? Tam olarak nedir alırken ona göre alayım bari. Ay sonu iş gezisizi var almanya hollanda avusturya vs gitmisken alayım en iyisini. Bana biraz açarsanız ne olduğu ile alakalı

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • emrkavak kullanıcısına yanıt

    Newton-Metre yani torkun birimidir hocam.


    https://tr.wikipedia.org/wiki/Tork


    Servo ya da Base'in size verebileceği maksimum gücü ifade eder.

  • Ben 5nm getirttiğim cihazı;


    1- Endüstriyel switching power supply aldım led driver olarak da geçer. 200 watt 24v 8.5A bunu cihaza uygun şekilde (1,4 pozitif. 2,3 negatif) 4 pin atx molex'i ile lehimleyerek cihaza girdim. Sorunsuz 8nm. Maliyeti 500 Lira toplamda.


    2- Kendi yanında gelen 5nm adaptörünü yine 4 pin atx molex eklemesiyle 2 pozitif 2 negatife çevirerek cihaza girdim. (5nm adaptörün soketi tek pozitif 3 negatifle geliyor. bu da cihaza dur bakayım sen 8nm değil 5nm çalışacaksın bilgisini iletiyor. Buna ek kablo yapıp o tek pozitife 2 pozitif çoklayıp 2 pozitif 2 negatif (yani 8nm boost kitin orijinal diyagramı) yapıyorsunuz ve cihaz 5nm adaptörü de bu şekilde 8nm görüyor) Sorunsuz 8nm güç aldım. Yani kısacası 90 watt 5nm adaptör ile 8nm güç alınabiliyor. bunun maliyeti de 10 lira (4 pin atx cpu kablosu fiyatı)


    İstediğinizi yapabilirsiniz. Ben ilk seçenekle devam ediyorum çünkü birinci sebep fanatecin 5nm adaptörü de 8nm adaptörünü de inceledim, iç komponentlerine baktım. Çin malı ucuz işçilik ucuz malzeme bu adaptörler şahsen güvenmem. 150 euro olması rezaletini geçtim, bedava verseler şu an elimdeki endüstriyel adaptörü çıkarıp onu takmam yani. İkinci sebep yine bu ucuz adaptörü 90 watt haliyle 8nm'ye zorlamaya güvenemedim. Yani belki birkaç ay gider ama sonra ne olur bilemem osiloskopla ölçüm yapmak lazım multimetre hızlı gösterim yapmıyor malum. Ama multimetreye göre DD Pro'nun 8nmde çektiği max amper 3A civarı yanı ortalama 80W'ı geçmiyor. 5nm adaptör 90 Watt 3.75A. Yani limitlere yakın bir güç çekimi. Ucuz komponentlere sahip bu adaptörleri limitlerde çalıştırmamak gerekir. Tabii bir taraftan da bu çektiği 80W nominal değil peak. Vurup geçiyor yani anlık ffb aktarımında. Sürekli o güçte çalışmayacak adaptör. Genelde 1.5-2A ortalama nominal diyebiliriz 8nm için. 5nm için de 0.8-1.3 civarları. Ayrıca bu yöntemle çok daha uzun süreler kullananlarda hala bir sorun yok. Yani 5nm adaptörlerde 8nm şu anlık güvenle kullanılabilir, ama bence endüstriyel adaptöre geçin işi tamamen güvene alın.


    Ama garantisi var zaten sorun değil 500 lira da vermek istemiyorum derseniz 10 liraya 4 pin cpu kablosu alıp 8nm işini çözersiniz.


    3.seçenek de bunlarla uğraşmam anlamam etmem derseniz 150 euro + gidip almıyorsanız çılgınlar gibi gümrük verip 20 dolarlık boost kit almak. Fanatec Simülasyon Ekipmanları - Yurt Dışı Sipariş Rehberi 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 6 Mayıs 2022; 14:13:20 >




  • emrkavak kullanıcısına yanıt

    Evet, base'in gücü. Gran Turismo DD Pro Wheel Base'in 8nm güç üretme potansiyeli var ve sizin seçeceğiniz adaptöre göre(90W-180W) bu base'i 5nm ya da 8nm olarak kullanabiliyorsunuz. Gerçeğe daha yakın bir deneyim için 180W'lık adaptör ile 8nm olarak kullanmanızı öneririm.

  • emrkavak kullanıcısına yanıt

    Bence almanyaya gitmişken boşver dd proyu podyum 2 yi al yanınada birde csp v3 pedal birde bmw simit aldınmı tamamdır 2200 eroya işi bitirip evladıyelik ekipman sahibi olursun

  • sarppy kullanıcısına yanıt
    Söyle mi oluyor ben 5nm alıp 180w kıt alırsam 5nm olanı 8nm olarak kullanabiliyorum o zaman. Yanlış anlamadiysam

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • emrkavak kullanıcısına yanıt

    Evet, doğru hocam. Kendim ilk başta içerisinde 90W adaptör bulunan GT DD Pro almıştım. Bir süre 5nm olarak kullandıktan sonra Boost Kit 180 siparişi verdim ve şu anda 8nm olarak kullanıyorum.


    Bu arada doğrudan kutu içerisinde 180W adaptör yer alan 8nm'lik setler de mevcut fakat şu an GT DD Pro'larda stok sorunu olduğundan satın almak için beklemeniz gerekecek.


    Fanatec Simülasyon Ekipmanları - Yurt Dışı Sipariş Rehberi
  • sarppy kullanıcısına yanıt
    Çok ama çok teşekkür ederim bilgiler için saolun..

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • emrkavak kullanıcısına yanıt

    Rica ederim hocam, set ile ilgili aklınıza takılan farklı bir konu olursa yine yardımcı olmaya çalışırım.

  • Konuyu dağıtmak gibi olmasın ama yeni gümrük yasası yürürlüğe girdi ve sanırım alış veriş, kendin getirme olayı baya sıkıntılı bir hal almış. Mesut Çevik’in konu hakkında ki videosuna bir bakmanızı ve kendinizinde araştırıp ona göre ürün almanızı tavsiye ederim. Video linki paylaşmak istedim ama link açılmadı. İlgili videoyu Mesut Çecik YouTube kanalından izleyebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceylan9500 -- 7 Mayıs 2022; 21:20:48 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ceylan9500 kullanıcısına yanıt

    aslında video da net değil.yani şöyle net değil.


    avrupadan alınan 250euro luk bir üründe ortalama/yaklasık maliyet ne olur kimse net birşey söyleyemiyor.ne kadar vergi+kdv alınacak belli değil.yada belli de illa birileri ödeyecek bizim öyle habaerimiz olacak.

  • lyldz kullanıcısına yanıt
    O yüzden kendimizde araştırmamız gerekiyor hocam. Bir hobimiz vardı ona da göz diktiler.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ceylan9500 kullanıcısına yanıt

    Önümüzdeki hafta durum biraz daha netleşir diye düşünüyorum, yurt dışından illa ki ürün getirenler olacaktır ve bu kişilerden ödenen yeni gümrük bedelleri ile ilgili daha net paylaşımlar görmeye başlarız.

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.