Şimdi Ara

Fanatec Simülasyon Ekipmanları - Yurt Dışı Sipariş Rehberi (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
153
Cevap
34
Favori
15.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • emrhyldrm kullanıcısına yanıt

    Aynen öyle hocam, şu anda fanatecten direkt alalım desem %150'ye yakın vergi ve masraf olacak, oldu bana 2422 Euro. Euro kurunu öderken banka 26.6'dan hesaplıyor, toplamda benim ödeyeceğim 60.000 TL'yi buluyor. Ortombo'dan almak daha karlı bile olabilir şu anda.


    Neyse diğer arkadaşlar bu şirkete yüklendikleri kadar haklı olmayabilirler, oturdum hesapladım gelin açıklayayım.


    Yukarıda ortombo çalışanının da dediği gibi %100 ithalat vergisi, %20 ötv ve %18 kdv ödemek zorundalar. Fakat ürünün avrupa fiyatına %19 vergi de dahil, ortombo ürünleri bu vergiyi ödemeden alabilir. Toptan ticari amaçlı satın aldıklarını da göz önünde bulundurursak %10 da oradan indirim yapılsa, ortombo 1000 euroluk bir ürünü 700 euro civarına denk getirebilir. Ama bunun nakliye ücreti de olacak tabi ki, ama bir tır mal getirseler zaten Türkiye'de bu mal bizim fakir, ekmek yemeyi lüks sanan halkımız ve zaten sayısı az simülasyon meraklılarımızla bir yılda anca satılır belki de satılmaz sanıyorum. Neyse nakliyeyi de ürün başı 20 eurodan saysak dahi oldu 720 euro. Buna %100 ithalat vergisi, %20 ötv ve %18 de kdv ekleyelim. Oldu size satış fiyatı 1850 euro, güncel kurdan(25,5) 48.000 TL civarı yapıyor. Fakat ürünleri büyük ihtimalle euro 20 civarıyken satın aldılar, gerçek masrafları bu ürün için 38.000 TL oldu diyelim. Burada ödenen kdv, giderlerdeki kdvler gösterilerek indirilebilir, çoğu esnaf da bu şekilde kdvsini geri alır, sadece bunun için kurulmuş sahte fatura firmaları bile var. Neyse diyelim gerçek masrafı oldu 1700 euro. Ama daha site masrafları, çalışan masrafları, depo masrafları, stopaj vergileri, ek masraflar vs olacak tabi ki. Bu masraflar oranlandığında bu ürün için 2000 TL eklesek, kur farkını ortadan alsak sonuç olarak 45.000 TL son maliyet diyelim. Üzerine 8 bin lira da kar ile 53 bine satıyor olabilirler. Bu tamamen benim tahminim tabi ki, masraflar, nakliye ve vergiler benim hesabımdan çok daha fazla ya da az olabilir, ürün üreticiden daha ucuza veya daha pahalıya alınıyor olabilir, vergisiz ürün de sokulabiliyor olabilir, Türkiye'de olmayan şey değil. Fakat hukuka uygun ithalatta durumlar bu şekilde gibi görünüyor, güncel kur ile toptan alımlar sonrası fiyatlar daha da artacaktır sanıyorum.





  • Fanatec distribütörlük veren bir firma değil bütün dünyaya sadece Almanya'dan satış yapıyorlar. Ortombo'da sizinle aynı koşullarda alıyor yani. Tabi üzerine karını koyuyor, fatura kestiği için %25 kurumlar vergisi ödüyor ve de kendi garantisini vermek zorunda kalıyor. Bu gibi firmalar ne uğraşıcam diyen çok zenginler için evrak vs. işlerini hallediyor gibi düşünebilirsiniz. Onun dışında herkes zaten ya kendi getiriyor ya da bir tanıdığından rica ediyor. Direkt sitesinden sipariş verme dönemi bitti artık.

  • Uzun bekleyişim sona erdi. Sonunda cihaza kavuştuk. İlk direksiyon setim. Bunu kullanan arkadaşlardan tavsiyelere açığım. Yapmam gereken ayar vs.

    Fanatec Simülasyon Ekipmanları - Yurt Dışı Sipariş Rehberi
  • Arkadaşlar merhaba. GT7 için görseldeki gibi simülatör kokpit alacağım. Monitör arayışım var. En az kaç inç alınmalı? Kullandığınız ve önerebileceğiniz marka model varsa yardımcı olur musunuz? Düz mü yoksa kavisli mi tercih edilmeli. Teşekkürler...


    Fanatec Simülasyon Ekipmanları - Yurt Dışı Sipariş Rehberi
  • Dostlar merhaba forumda yeniyim. Aşağıda fotoğrafta attığım pedalı fanatec sitesinden sipariş vermeye kalksam gümrükte ne kadar vergi keserler acaba? hiç anlamadım doğrusu. Shipping dahil mi vergide değil mi onu da bilmiyorum.


    Fanatec Simülasyon Ekipmanları - Yurt Dışı Sipariş Rehberi
  • emrhyldrm kullanıcısına yanıt

    Hocam aynen ben de dediğiniz gibi yaptım, amazon.de'de 300 euroya T300 rs vardı, Almanya'dan araçla gelen bir tanıdık aracılığıyla getirttik, kokpit kurayım diye sigma profil de aldım ama şimdi de hevesim kaçtı, iş güç birikti ve kurulumunu bile yapmadım. Bantlı koliler ve direksiyon parçaları arka odada duruyor aylardır. Neyse bakalım yine bi heves gelirse uygun fiyata bir koltuk ve geniş ekran monitör de alıp kokpiti tamamlamayı düşünüyorum yakın gelecekte :D

  • owmygodd O kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun. Ben kokpiti Ortombo’dan aldım. Monitör de 32 inç 2K 165 hz Monster. İş görüyor. Şu şekil kurdum hem ekran hemde Vr’dan takılıyorum. Bazen benim de hevesim kaçıyor günlerce oturmadığım oluyor başına. Birde sadece yarış oyunu oynamıyorum hikayeli oyunları da oynuyorum ben.


    Fanatec Simülasyon Ekipmanları - Yurt Dışı Sipariş Rehberi
  • emrhyldrm kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun. Şu seti almanın bir yolunu bulamadım :)

  • emrhyldrm kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun. Nasıl satınaldınız? Benzer bir set düşünüyorum.

  • Fanatec’den sipariş verdim ama vermez olaydım. Black Friday’de 60.000 sipariş almış ve sanirim bir modelde fiyat hatasi yaptilar.

    4 aralık siparişim hala bekliyor. Kasım ayından bekleyenler var.

    İşallah dolandırıcılık olmaz sonunda.
  • ucan-laz kullanıcısına yanıt

    Siz hangi seti almıştınız hocam. Bende bu aralar sipariş csl dd set sipariş vermeyi düşünüyorum. 3-5 gün diyor kargo süresi.

  • Cnytkyz C kullanıcısına yanıt

    Aman aman uzak dur. BF'da 60.000 sipariş almışlar. Her taraf kilit. Birde 10 Ocağa kadar zaten tatildeler. PS5 için uygun olan seti aldım ben. Aralık başında sipariş vermiştim, kavga dövüş geldi.

  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.