Şimdi Ara

Fanatec Simülasyon Ekipmanları - Yurt Dışı Sipariş Rehberi (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
153
Cevap
34
Favori
15.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • emrhyldrm kullanıcısına yanıt
    Kendi adınız ve size ait bilgilerle hesap açıp ürünü size ait bilgilerle satın alıp, satın alma aşamasında teslimat bilgilerini oradaki kişiye ait olacak şekilde ve fatura olarak da yine teslimat alacak kişi bilgileri ile alabilirsin. Yani Fanatec hesap bilgileri ile Satın alım sırasındaki bilgileri ayrı ayrı girebilirsin öyle bir opsiyon var. Bilmen gereken tek husus teslimat adresini Almanya, fatura adresini ise Türkiye gösterirsen vergi iadesi alabilirsin, neticede sana posta yoluyla fatura göndermiyorlar PDF olarak mailine yolluyorlar. Ürünü kim getirecekse faturayı O'nun adına fakat Türkiye adresine kestir böylelikle faturanın çıktısını alıp gümrükte vergi iadesi için kaşe bastirabilsin. Kaşe bastirdiktan sonra Fanatec'e posta yoluyla o orjinal kaşeli çıktıyı banka bilgileri ile gönderirsen vergi iadesini alıyorsun. Ben Teslimat adresi ve Fatura adresini aynı seçtim ikisi de Almanya'daki adresti ve vergi iadesi alamadım, benim bu tecrübem sana yol oldu bu sayede 👍

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • tnt_cem kullanıcısına yanıt

    Cevabınız için teşekkür ederim. Vergi iadesi çokta önemli değil benim için, ürün sıkıntısız gelsin de tek derdim o. Birde gelecek yakınım zaten kendi şahsi aracıyla gelecek, uçakla falan değil. Aracın bagajına atıp getirecek ürünü.

  • Arkadaşlar merhaba. Fanatec Gran Turismo DD Pro sipariş verdim. Bu ürünle kullanmak için birde Formula 1 simidi almak istiyorum. Hangisini tavsiye edersiniz? Sizin şu an mevcutta kullandığınız model hangisidir ?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • emrhyldrm kullanıcısına yanıt
    Hocam burada bütçe çok etken, 300 Euro'ya da seçenek var 3000 Euro'ya da. Fanatec tarafında olacaksa Formula 2.5 var yanlış hatırlamıyorsam 550-600 Euro civarında, çoğu kişi McLaren GT3 V2 kullanıyor 200-250 arasiydi sanırım QR1 ile ve insanlar çok memnun tam bir fiyat performans ürünü. Hem GT hem de F1 için kullanan çok kişi var. Benim bütçem geniş diyorsan Cube Controls ürünlerine de yönelebilirsin, F1 oturma pozisyonuna sahip bir kokpit varsa belki direksiyonda ekran seçeneği düşünebilirsin fakat F1 oturma pozisyonuna sahip değilsen dahili ekran yerine harici dashboard öneririm.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tnt_cem kullanıcısına yanıt
    Hocam öyle çok prof bir oyuncu değilim bana bu model yeter diye düşünüyorum. Birde bunun sonu X olan var o da sanırım PC ve Playstation’a ek olarak hemde Xbox uyumlu. Birde X modelinde tutma yerleri Alcantara malzemeden yapılmış bunda deriden yapılmış. Sizde hangisi tercih edilmeli ? Birde bu simidi gt dd pro’nun base’ine takmak için başka herhangi bir aparat vs almak gerekiyor mu bilginiz var mı?

    Fanatec Simülasyon Ekipmanları - Yurt Dışı Sipariş Rehberi

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • emrhyldrm kullanıcısına yanıt

    Bahsettiğiniz her iki direksiyonun da kutu içeriğinde QR1 yer almakta ve bu sayede GT DD Pro Wheel Base'e ekstra bir şey gerekmeden takılabilmekte.

  • sarppy kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • emrhyldrm kullanıcısına yanıt
    Uygun fiyatlı olanı al derim, ikisi de aynı birisi standart diğeri ise Xbox desteği var. Fanatec 'te konsol desteği şöyle çalışıyor; PS için uyumlu Base almak gerekiyor, Xbox için ise her Base uygun fakat Xbox uyumlu direksiyon almak gerekiyor. Yani PS için desteği base, Xbox için ise direksiyon sağlıyor. PC tarafında ikisinin de önemi yok, tak çalıştır. Alcantara uzun kullanımda sıkıntı yaratabilecek bir malzeme, zamanla deforme oluyor bu sebeple eldiven ile kullanılmasını tercih ederim ve temiz tutmak lazım. Diğeri ise çıplak ille de eli tutuyor kaymiyor. Bu ürünleri kullamak için prof olmaya gerek yok, ben prof değilim sim Racing 'de bence yanlış terim.
    Bu işin iki gidişatı var;
    1) Hevesin geçer ver bırakırsın bir süre sonra
    2) Bir başladın mı bir daha bırakmak istemezsin ve zamanla bir bakmışsın elinde bütçe oldukça yatırım yapıyorsun, bu sebeple bu bana fazla ben prof değilim sana ilerde daha patlayabilir.
    Ben Logitech ile baslayanlardanim, sonra Thrustmaster Fanatec ve şuan Simagic ile devam ediyorum ve bir yandan gözüm Simucube base'de ve Cube Controls Add-On 'larda.. Yani özetle bunun bir dibi yok hep bir fazlasını zamanla bütçe oldukça ediniyorsun. Sana kendi tecrübemden şöyle bir tavsiye verebilirim gerekirse McLaren GT3 V2 al ucuza kalan bütçeyi ise Loadcell pedallara harca, zaten işin içindeki herkes aynı tavsiyeyi verecektir pedallar direksiyondan çok daha önemli. Öncelik pedal, direksiyon (wheel) kısmında ise bütçen varsa diğer markalara da bir göz at derim. Mesela sahibinden 'de bir adet GSI F1 Pro Elite ilanı gördüm 26'ya koymuş kullanıcısı biraz kabadir ebat olarak ama bu işin önemli marka & ürünlerinden birisidir, keza Cube Controls da benim için top tier ürünlerden birisi özellikle F-pro modelini almayı düşünüyorum, yeni çıkardığı F-core mesela tam senlik olabilir. FANATEC 'ten bir tane QR1 siparişi verirsen bütün direksiyonlari sorunsuz kullanabilirsin. Hazır yurtdışından getirtiyorken bir tanıdığına bence dediğim markalara da bir bak 👍

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • tnt_cem kullanıcısına yanıt

    Cem bey ayrıntılı cevabınız için çok teşekkür ederim. Ürünler hakkında çok fazla bilgi sahibi değilim. Bu benim ilk direksiyon setim olacak. Kendimce biraz araştırma yaptığımda Logitech serilerinin dişli sistem kullandığından pek tavsiye edilmediklerini öğrendim daha sonra f/p olarak önerilen Thrustmaster T300 RS GT modelini incelemeye başladım hatta bunu almaya da karar vermiştim. Son anda bu yurtdışı mevzusu gelişince TR'de T300'e vereceğim para ile Fanatec almaya yöneldim. Ben direk bu ürünü sipariş ettim. Hatta ürün dün Almanya'daki yakınıma teslim edildi.


    Fanatec Simülasyon Ekipmanları - Yurt Dışı Sipariş Rehberi


    Siz şimdi pedal olayında böyle bahsedince içime kurt düştü açıkçası. Hatta pedallar bu kadar önemli ise F1 direksiyon simidi de ilk etapta elzem değil benim için. Fanatec web sitesinden baktığımda aşağıda sarı işaretlediğim soldaki üründen bahsediyorsunuz sanırım. Bu loadcell olan ürünü fren pedalı olarak mı kullanacağım ? Birde bu pedalların basma yerleri plastik malzemeden yapıldığı için sağ tarafta da metal plakaları işaretledim. Bunları da alsam iyi olur sanırım. Ya da bu pedal setinden daha iyi olan bir sete mi yatırım yapılmalı? (örnek: Clubsport Pedals V.3) Şunu da belirteyim son olarak ben bu ürünleri PlayStation 5 ile GranTurismo 7 oynarken kullanacağım.


    Fanatec Simülasyon Ekipmanları - Yurt Dışı Sipariş Rehberi




  • emrhyldrm kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun, dilersen bana özelden yazabilirsin. Hatta iletişim numaranı verirsen özelden arayıp bir iki tavsiye verebilirim. Özellikle 8nm için adaptörü önerebilirim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 500€ indirim var bilginize;

    https://fanatec.com/eu-en/racing-wheels-wheel-bases/racing-wheels/podium-racing-wheel-f1

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba. Ben şimdi bu ürünü direk Türkiye’ye kargolattığım zaman vergi ödemiyorum değil mi? Sadece kargo bedeli ödüyorum.

    Fanatec Simülasyon Ekipmanları - Yurt Dışı Sipariş Rehberi

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • emrhyldrm kullanıcısına yanıt

    Ürün bedeli 150 Euro'nun altında olsa da vergi ödüyorsunuz. Tek fark 150 Euro'nun üstünde olduğunda daha acımasız bir vergilendirme ile karşı karşıya kalıyorsunuz.

  • sarppy kullanıcısına yanıt

    Yaz sonlarında sipariş etmeyi düşünüyorum kargo ücreti nasil belirleniyor yardimci olur musunuz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sarppy kullanıcısına yanıt

    McLaren GT3 Yarış direksiyonu 200€

    Csl dd 5nm 350€

    Csl pedallar loadcell 200€

    Bu ürünleri almayı düşünüyorum vergiler ne kadar tutar ve baktığımda kargo ücretleri çok farklı fiyatlandiriliyor tahmini ne kadar tutar yardımcı olur musunuz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ilk post güncellenmemiş o yüzden soruyorum, son durum nedir?


    Yani bugün 1000 dolarlık ekipman alsak, direkt ödeyeceğimiz mebla 21.000 TL.


    Vergilerden sonra bu ne kadar olacak? +18% ve sonra +%20 mi?

  • Arkadaşlar şimdi ben de fanatecin sitesinden direk almak istiyorum ama alacağım ürünler 150 euronun üstünde olacak tabi ki. Ticaret bakanlığının sitesinde 150-1500 euro arası ithalat vergilerinin uygulandığı belirtiliyor.

    Fanatec Simülasyon Ekipmanları - Yurt Dışı Sipariş Rehberi

    Tamam ithalat vergileri ne kadar peki? Onun için de "Gümrük Giriş Tarife Cetveli"ne bakmak gerekiyor sanırım.

    Fanatec Simülasyon Ekipmanları - Yurt Dışı Sipariş Rehberi

    "Gümrük Giriş Tarife Cetveli" 631 sayfa, indirdim finereader a okuttum. Emin olmamakla beraber fanatec ürünlerinin bu kategoriye gireceğini sanıyorum. (s.622'de)


    Fanatec Simülasyon Ekipmanları - Yurt Dışı Sipariş Rehberi


    Bu durumda %100 gümrük vergisi uygulanacak demektir. Üzerine %20 de ÖTV, %120 vergi mi ödememiz gerekecek bu durumda? Diyelim 1000 euroluk set aldık, 1200 Euro da vergi toplamda 2200 Euro mu ödeyeceğiz? Daha bunun içinde ticaret bakanlığında bahsedilen ardiye ve müşavirlik ücretleri ve kargo ücreti dahil değil.


    Bu şekilde 01.05.2022'den sonra fanatecten 150 euro üstü ürün satın almış ve süreci tamamlamış bir arkadaş varsa ne kadar vergi ödediğini belirtirse bir çoğumuzu aydınlatacaktır.


    Ama en iyi ihtimalde dahi ilk postu atan arkadaşın da dediği gibi ürünün 1.5 katına yakın bir vergilendirme çıkacak gibi duruyor. Bu iş resmen soyguna dönmüş gibi duruyor devletimiz saolsun. Önce vergisiz yurtdışı alışverişi kaldırıldı, sonra sınır getirildi, sonra sınır da kaldırıldı en sonunda düz vatandaşın aldığı basit ürünler için dahi tam ithalat vergisi alınır olmuş. Birkaç yıla toptan yurtdışı alışverişini de yasaklayacaklar herhalde. Sadece yandaş ithalat firmaları kazansın, vergi ödemeden sokup rekabeti bitirsinler onlar zengin olsun, istenen bu sanırım. Neyse işimiz yine kaçakçılara ve Almanya'ya gidip gelen akrabalara kaldı.





  • owmygodd O kullanıcısına yanıt

    Hocam Fanatec'in kendi sitesinde €969.85 satılan paket bile Ortombo'da bu fiyata geliyor. Yanlış anlaşılma olmasın burada firmaya bir lafım yok. Siz direk Türkiye'ye kargolatırsanız da buna yakın bir fiyata gelir diye düşünüyorum. En mantıklısı tabi araçla gelen birini bulabilir misiniz bilemiyorum, oradan araç ile gelen bir arkadaş/yakınınıza getirtmeniz. Ben şahsen o şekilde sipariş verdim ve akrabamın gelmesini bekliyorum.


    Fanatec Simülasyon Ekipmanları - Yurt Dışı Sipariş Rehberi




  • emrhyldrm kullanıcısına yanıt

    Yoo, benim lafım var. Bunların neden bu fiyata koydukları belli. Bakıyorlar "Hee demek ki kendi getirse en ucuza şu fiyata alır, o zaman biz de bu fiyata koyalım"


    Şu firmalar direkt olarak Türkiye'ye gelse de, "aracı"lardan kurtulsak. Adamlar distribütörlük yaparak, ürünü asıl yapan adamdan fazla kâr etmek istiyor.

  • SandsOfTime S kullanıcısına yanıt
    Hocam ticari olarak ithal ettikleri için vergilendirme olayı farklı olabilir bilemiyorum. Keşke dediğiniz gibi firma direk ülkemizde faaliyet gösterseydi.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.