Şimdi Ara

FANI SESİZLEŞTİRME ---- RESİMLİ ---- (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
278
Cevap
7
Favori
41.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • çok teşekküreler
  • Vallahi birçok güzel bilgi aldım emeği geçen arkadaşların hepsine teşekkürler
  • gerçekten bu foruma bir kez daha hayran kaldım.teşekkürler
  • zalman psu ya bu yöntem için hazır kablo eklemiş


    http://www.zalman.co.kr/eng/product/view.asp?idx=194&code=015
  • Eğer bu başlığın sizlere faydası olduysa ne mutlu bana...



    Tüketiciyi düşünen firmanın hali başka oluyor. Ayrıntılar çok önemlidir. Ayrıntıları düşünen firmalarda büyük firma diye tabir ediliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadow006 -- 29 Kasım 2006; 0:53:31 >
  • ellerine sağlık
  • teşekkürler çok işime yaradı
  • suan fanım sessiz ama ötmeye baslarsa yaparım bişeyler eyw
  • bu 7 volt olayını denemeyin arkadaşlar ısınmayan psu aşırı ısınmaya başladı .psum kalitedir.ama 5 voltta sorun yok.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: barakudaaa

    bu 7 volt olayını denemeyin arkadaşlar ısınmayan psu aşırı ısınmaya başladı .psum kalitedir.ama 5 voltta sorun yok.



    7V luk uygulamanın PSU üzerinde yük yaratması bilinen bir gerçek, lakin bu yükün Psu tarafından karşılanamaması sisteminizin Psu dan çektiği yük ve Psunuzun iyi soğutulması ile doğru orantılı.

    Eğer 7Vluk uygulama PSUnuzu olumsuz etkiliyorsa 5V en iyi çözümdür, 5V ile yaşanan hava akımındaki düşüklüğü ise Fan sayısını artırarak karşılayabilirsiniz...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadow006 -- 8 Ocak 2007; 20:41:01 >
  • Güzel çalışmalar saol paylaştığın için.

    Bir de kendi üzerinde voltajı ayarlanan adaptörler var fanı öyle bi adaptöre bağlayınca daha bi eğlenceli olur
  • Önemli olan paylaşmak ...

    İster ayarlı ister sabit voltaj veren adaptörlerin artısı, Çok fanlı kasalarda Siteme ancak yeten Psular üzerindeki yükü hafifletmesi. Eksisi ise Bilgisayarın her açılışında adaptörün tak çıkar yapmak zorunda kalınılması ve takmayı unuttuğunuzda sisteme zarar verebilecek oranda sistemin ısınması olarak sıralayabilirim.

    Bu nedenle soğutma ve sesde yaşadığınız sorunları iyi tesbit etmeli en güvenli, ekonomik ve işlevsel yolu tercih etmeliyiz.
  • çok güzel çalışma üstte durması lazım
    konu ile alakasız ama shadow sana bişey soracam senin kaç tane hesabın var
  • İlk hesabım shadow06 idi konu dışında fake bir terörist yandaşıyla tartıştığım için attılar. Nasıl tartışmayayım adam tüm foruma düz gidiyordu... Neyse bu olay sonunda süresiz attılar. Sonra shadow006 nikini aldım geçen gün yanlışlıkla eski nikimi girmişim şifre aynıydı. Foruma giriş yapabildim. Doğrusu bu kouya bende şaşırdım.

    Ama şimdi sadece shadow006 ile giriyorum. Eski niki kullanmıyorum. Sıfırların sayısı artmasın diye, Çok uzun süredir konu dışınada girmiyorum....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadow006 -- 14 Ocak 2007; 1:53:20 >
  • Çok teşekkürler gerçekten çok işime yaradı. Benim fanlar 12Voltta çalışıyormuş. Ses acayipti. Şimdi birini 7V diğerini 5V yaptım ses sıfır.
  • Benim fanlar direk anakarta bağlı. Acaba böyle mi daha iyi yoksa psu ya bağlasam daha iyi mi olur?
  • saolasın güzel çalışma
  • quote:

    Orjinalden alıntı: herdem09

    Benim fanlar direk anakarta bağlı. Acaba böyle mi daha iyi yoksa psu ya bağlasam daha iyi mi olur?



    Ana karta bağlı olan fanları kartınızın slotu destekliyorsa, masaüstünden fanspeed tarzı programlarla fanın devirini düşürerek sessizleştirebilirsiniz.

    Psuya bağlıyacağınız fanlara ise müdahale olanağınız çok daha fazla. İster İlk sayfada anlattığım şekilde sadece kabloların yerini değiştirerek, İsterseniz derinç kullanarak, istersenizde fan kontrol cihazı yaparak veya alarak sessizlik sağlıyabilirsiniz.

    Burada size düşen sorununuzun tesbiti ve sizin için en uygun yöntemi seçmek... Sonra forumdan gereken her türlü desteği alacağınızdan emin olabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadow006 -- 1 Şubat 2007; 0:54:49 >




  • Sayın shadow006,
    Benim anakartım masa üstünden fan ayarına izin veriyor ama kasa fanlarının baglantısı anakarta baglanmaya uygun değilmiş. Uygun hale getirilebilinir mi ?Getirilebilir ise ne yapmak gerekir?

    Sistemim anakart p5wdh, kasa tt matrix vx, güç kaynagı asus 55 sistemin toplam sesinden ciddi rahatsızım .
    Bu sistemi sesizleştirme için neler yapılabilir ,bu işlemi yaptırabilecegim güvenilir ve ekonomik bir yer önerebilir misiniz ?

    Teşekkürler
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bahadirnal

    Sayın shadow006,
    Benim anakartım masa üstünden fan ayarına izin veriyor ama kasa fanlarının baglantısı anakarta baglanmaya uygun değilmiş. Uygun hale getirilebilinir mi ?Getirilebilir ise ne yapmak gerekir?

    Sistemim anakart p5wdh, kasa tt matrix vx, güç kaynagı asus 55 sistemin toplam sesinden ciddi rahatsızım .
    Bu sistemi sesizleştirme için neler yapılabilir ,bu işlemi yaptırabilecegim güvenilir ve ekonomik bir yer önerebilir misiniz ?

    Teşekkürler



    Anakartlar kendi üzerinden fan kontrol desteğini çoğunlukla İşlemciyi soğutmak için kullanılan, işlemci fanı için verirler. Yani çoğu anakartta sadece Cpu fanın kontrol etmek mümkündür, diğer fanlarda bu mümkün değildir. Eğer kuzey köprünüzde fan varsa fanın bağlandığı sokette fan kontrol desteğini sağlar.

    Sizin anakartınız Asus p5wdh kuzey köprüsü pasif bu nedenle sadece işlemcini fanın kontrol edebilirsiniz. Ana kart üzerinden fan konrolu sizin için geçerli bir şeçenek değil. Yinede direk psudan beslenen 4pinli kasa fanınınzı anakarta bağlayıp fan dönüş hızını masaüstünden görmek isterseniz 4pin'ni 3 pin'e çevirici kullanmalısınız.

     FANI SESİZLEŞTİRME ---- RESİMLİ ----

    http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=rc020



    Sisteminizi soğuk ve sessiz bir hale getirmek için yapacaklarımıza geçelim. Dikkat edin önceliğimiz soğutmak, sessizlik ikinci önceliğimiz. Bilgisayarınızdan uzun süre verim almak istiyorsanız bu kuralı asla unutmayın.



    Anakartınız ve Kasanız sağutma potansiyeli oldukca yüksek donamınlar. Bu nedenle şanslısızınz. Öncelikle kasanızla başlıyalım kasanızın Önü metal ızgaralı bu özelliği sonuna kadar kullanıcağız,Bende CoolerMaster Centurion 5 kasa var senin kasan gibi ızgaralı, Izgaralı kasada uygun konumlandırılmış fanlarla soğutma konusunda bir derdinız olmaz. Kasanızda bulunan fanların sesi oldukca düşük
    Front (Intake) : 120 x 120 x25 mm, 1300rpm, 17dBA, blue LED fan.
    Rear (Exhaust) : 120 x 120 x25 mm, 1300rpm, 17dBA
    bu nedenle kasa fanları üzerinde her hangi bir uygulamaya gerek yok.

    Geriye Psu, Gpu ve İşlemci fanı kalıyor. Asus psuların genel sorunu ses yapmasıdır bu sorunu iki çözümü var ya Psu yu değiştireceksin yada psu fanını değiştireceksin ama unutma bu işlem psyu garanti dışı bırakır. Psu sesinden bende çok çektim çözüm olarak Psu fanının önündeki ızgarayı metal makasıyla kestim sonrada psunun orjinal fanını 19db lik 4 liralık bir fanla değiştirdim. Şimdi çıt yok.

    Stok işlemci fanları ses yapabilir bunu çözünü fanın ekonomik ve performanlı bir soğutucuyla değiştirmen. Bu linkten işlemcine uygun bir model seçebilirsin.http://www.firebal.net/asp/listgroup.asp?group=PIV775


    Ekran kartın fanlı ise sese katkısı büyük olur. Bunuda değiştirmeni öneririm. Bu linkten kartına uygun aktif veya pasif bir model seçebilirsin.http://www.firebal.net/asp/listgroup.asp?group=OVERCLOCK_VGA


    Şimdilik benden bu kadar, kafana takılan bir şey olursa çekinmeden sorabilirsin....




  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.