Şimdi Ara

Fanlar, fan kontrolcüleri ve RGB çoklayıcılar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ciddi anlamda uzun bir süreden beri çeşitli sebeplerden dolayı PC toplamıyordum ve gelişmeleri de takip etmiyordum. Elime bir fırsat geçti ve yavaştan PC toplamaya başladım tekrar. Araştıra araştıra teknik açıdan günceli hızla yakaladım yalnız bir konudaki kafa karışıklığımı nedense gideremedim. Kavramlar, cihazlar... vs hep birbirine girdi "Fanlar, fan kontrolcüleri ve RGB çoklayıcılar"


    1 - Anakartlarda, PSU'larda, RGB fanlarda...vs markasına göre Aura uyumlu, iCUE uyumlu gibi ibareler var. Diyelim Corsair fan aldım ve Cooler Master fan&rgb huba, oradan da ASUS anakartın USB headerına bağladım. Bu Corsair fanı sistem tanımayacak mı mesela? Corsair hub aldığım zaman sadece Corsair marka fanlar, LED şeritler...vs mi kullanmak mecburi? Her markanın kendi kontrolcüsünü mü kullanmak gerekiyor? Aynı zamanda anakartın da o markayı desteklemesi mi lazım kontrolcüye bağlı fanları tanıması için?


    2 - Diyelim ki kasada 2 Cooler Master, 2 Corsair, 1 Thermaltake RGB fan, 1 MSI ekran kartı, 1 de ASUS CPU sıvı soğutucusu var. Bunların RGB ve fan kontrolünü sağlamam için her bir markanın kendi yazılımını mı kullanmam gerekiyor sürekli?


    3 - Bir fanı ve o fanın RGB kontrolünü 2 veya üstü sayıda yazılım aynı anda tanıdığı zaman (tanıyorsa tabii) çakışma olmuyor mu? Örneğin, Hem iCUE, hem Armoury Crate, hem de MasterPlus+ aynı fanı görürse hepsinde farklı bir düzen olmuyor mu? Bir fanın RPM ve/veya RGB düzenini x yazılımında oluşturdum, ama başka bir yazılım da aynı fanı görüyorsa o ayarlar nasıl bozulmuyor?


    4 - Örnek: Corsair'in gayet güzel tasarımlı, giriş sayısı fazla olan bir RGB&fan kontrolcüsüne denk geldim geçen araştırma yaparken. Birden fazla hub kullanmak yerine, bir tane bundan alıp çeşitli markaların ürünlerini bağlayıp, yazılımsal olarak da tek bir merkezden kontrol edemez miyim?


    5 - Kontrolcü ve hub farklı işleve mi sahipler? Aynıysa hangisine yatırım yapmak daha mantıklı, farklıysa neye göre seçim yapmak gerekli?


    6- Yazılımlarda RGB ve fan düzenlerinde bir kere ayar yapmak ve hiç tekrar açmaya gerek kalmaması gibi bir olay var mı? Yoksa her yazılımı sistem açışıyla beraber otomatik açıp, sistem çalıştığı sürece de açık kalması mı gerekiyor? Kaynak kullanımı için sıkıntı yaratmaz mı eğer böyle çalışıyorsa?


    Vakit ayırıp yol gösterebilecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.