Şimdi Ara

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
3.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, ben Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği
    Öğrencisiyim. İnternette okulla ilgili bilgilerin az olmasından dolayı bu tanıtımı bu yüzden yazıyorum, bilgileri daha güncelliyorum ilerdi üst sınıflar da eklenecektir. Daha detaylı bilgi almak isteyenler bırakacağım linke bilgilerini doldurup whatsapp tanıtım grubumuza dahil olabilirsiniz.
    https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdwjVHYcKHiHRdRSdeveR0n4LVDXfAR9Di1GeOI8Q1gvZbKaQ/viewform?usp=sf_link



    Ulaşım Barınma ve Erasmus
    Okula Nasıl Ulaşabilirsin?
    Bilgisayar Mühendisliği öğrencileri Haliç Kampüsü’nde bulunan Mühendislik Fakültesinde eğitim almaktadır. İstanbulun ulaşımı en rahat kampüsü olduğunu söyleyebilirim. Halıcıoğlu Metrobüs durağı ile de ulaşım sağlayabilirsiniz. Okulumuzun otobüs durağından geçen anadolu yakası dahil İstanbulun birçok yerinden gelen otobüs ve minibüslerlede ulaşım sağlayabilirsiniz. Sütlüce İskelesinden vapurlada ulaşım sağlayabilirsiniz.

    Yurt İmkanları Nasıl?

    Okulun yakınlarında maalesef kyk yurdu bulunmuyor ancak çevresinde özel yurtlar bulunmakta. Metrobüse çok yakın olmasından ötürü yakın semtlerdeki yurtlardan da rahatlıkla ulaşımınızı sağlayabilirsin. Çevresinde yerleşim yerleri sık olmasından ev bulma sıkıntısıda olmuyor rahatlıkla tek başına veya arkadaş bulup eve çıkabiliyorsun.

    Erasmus şartları neler? Nasıl gidebilirsin?
    Erasmusa başvuru için genel şart başarı puanının 4 lük sistem üzerinden 2.3 ve üzeri olmasıdır. Eğer bu ortalama üzerinde isen bir Ingilizce yeterlilik sınavı yapılıyor. Ondan da başarılı olursan gidebiliyorsun. Şu an için okul Bilgisayar Mühendisliği öğrencilerini Polonyaya gönderiyor. Giden öğrencilerin okulu uzatıp uzatmama durumu içinse şunu söyleyebilirim bu biraz gitmiş olduğunuz senenin derslerinin ağırlığına ve sizin çalışmanıza bağlı. Benim önerim 3. Sınıfta gitmeniz yönünde biraz çalışmayla bir sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum.

    Kampüs Hayatı
    Bilgisayar Mühendisliği bahsettiğim gibi Haliç kampüsümüzde bulunmakta. Birçok vakıf üniversitesinden daha büyük olmasına karşın yeterli büyüklükte değil. Blokalar tek katlı iki katlı ve üç katlı oluyor. Bazı devlet üniversitelerindeki gibi 6-7 katlı apartman dairesi tadında bloklardan oluşmuyor. Rahat ve havadar bir kampüs. Öğrencilerin çoğu şehir dışından veya yurtdışından geldiği için otopark sorunu yaşamadım birçok vakıf üniversitesinde otopark ücretli olmasına rağmen bizim okulumuzda böyle bir sorun oluyor kampüs içinde her zaman park yeri bulabiliyorsunuz.

    Yemekhane ve Kafeterya
    Okulumuzda yemekhane bulunmakta ancak fiyatları devlet üniversitelerine göre çok çok yukarıda. 11.5 liraya 4 çeşit yemek yiyebiliyorsunuz. İki katlı Haliç manzaralı bir kafeteryamız bulunmakta klasik üniversite kafeteryası. Okul çevresinde aşırı derece kafe bulunmamakta ancak dediğim gibi okul çok merkezi bir konumda bulunduğu için rahatlıkla istediğiniz semtteki kafeye kısa zamanda gidebiliyorsunuz.

    Hazırlık okumalı mısın?
    Üniversitemiz hazırlık fakültesi akademik olarak çok kalitelidir, gerek Türk gerek yabancı okutmanlar olsun sizinle çok ilgilenirler. Bu ilginin sonucu olarak tabiki de sınavlar zor oluyor. Eğer ingilizceniz orta düzeyde ise kesinlikle hazırlık okumanızı tavsiye ediyorum. 1 sene içinde ingilizcenizin ne kadar gelişeceğini göreceksiniz.

    Hazırlık fakültesinde eğitim

    Hazırlık fakültesine başlamadan önce Reading-writing-listening ‘lerden oluşan bir sınav oluyorsunuz, eğer bu sınavdan 70 ve üzeri alırsanız, hazırlık muafiyet sınavına hak kazanıyorsunuz. Bu sınav daha çok speaking’e dayalı oluyor. Ama başta dediğim gibi hazırlık okumanızı tavsiye ediyorum. Hazırlıkta, sınıflar genelde 15-20 kişi oluyor(bu dediğim başlangıç ve orta düzeydeki sınıflar için geçerli), benim okuduğum 11 kişiydi. Her kur 3 farklı okutmanınız oluyor. Genelde 2 yabancı 1 Türk hoca ile dersleri işliyorsunuz. Şunu tekrar dile getirmek isterim ki “Okutmanlar harika!”. Dersler sizi sıkmadan akıp gidiyor. Dikkat etmeniz gereken şey ise hazırlıktayım diyip tembelliğe alışmamak, aksi halde hazırlıkta kalırsınız.

    Ulaşım ve Kampüs

    Hazırlık fakültemizin maalesef 2 negatif yanı var. Konum olarak Küçükçamlıca’da oldugundan Avrupa yakasında oturanlar için uzak kalıyor. Metrobus Acıbadem durağında indikten sonra, ister ücretsiz servisi kullanırsınız, isterseniz otobüs ve minibüslere binebilirsiniz. Metrobuse 5 dk mesafede kampüs. Kampüs konusuna gelince, ufak ama düzenli bir kampüs var, yapacak çok şey olmadığından, sıkılmamak için ilk günden iyi arkadaş çevresi kurmalı ya da okutmanlarla samimi olup onlarla vakit geçirmelisiniz.

    ----1.Sınıf----

    1.Dönem temel 2 uzem dersi (Türk Dili – Atatürk İlkeleri), Calculus I, Fizik I, Bilgisayar Programlama I, Advanced English I ve Introduction to Computer Engineering dersini alacaksınız.Uzem(Uzaktan eğitim) dersleri YÖK’ün zorunlu tuttuğu vizesinin internet üzerinden finalinin ise okulda olunduğu 2 temel derstir. Calculus I’e gelirsek ders normal koşullarda ingilizce işlenmektedir ama bu sizi korkutmasın derste anlamadığınız her şey Türkçe olarak da anlatılıyor ders haftada 3 saat teorik + 2 saat ise uygulama olarak işlenmektedir. Fonksiyonlar, Limit konuları ile başlanır, lisede işlediklerinizin 1 veya 2 tık üstüdür iyi bir çalışmayla rahatlıkla geçilir. Fizik I dersini Dr. Öğr. Sadullah Öztürk vermektedir fizik dersini adeta yaşayarak anlatan, dersinden hiçbir zaman sıkılmayacağınız bir hocadır. Fizik I dersi 3 saat teorik + 2 saat labaratuvar şeklinde verilir ve labaratuvardan 3 kere devamsızlık yapmanız dersi veremeyeceğiniz anlamına gelir. Bu derste 1 proje verilir bu tamamen sizin kendinizi geliştirmeniz için hoca tarafından verilen bir projedir. İsterseniz çıkıp tahtaya konu anlatın ister programlama dersinde gördüklerinizi harmanlayıp üstüne yeni şeyler katıp ortaya bir proje çıkarın bu size kalmış. Gelelim amiral gemimize Bilgisayar Programlama I, dersi uzun zaman sektörde çalışmış Yrd. Doç Ali Nizam vermektedir bu sayede sektör anılarını, sektörde nelere ihtiyaç duyulduğunu daha 1. Sınıftan öğrenip ona göre kendinize bir yol haritası çizebilirsiniz, derste javaya giriş yapacaksınız ve algoritmalar üretmekten sıkılmayacaksınız asal sayı bulmaktan tutun baklava desenleri üretmeye kadar çeşit çeşit problem sizi bekliyor. Ders 3 saat teorik + 2 saat uygulama olarak gösteriliyor teorik derslerde hocamız kendi laptopundan örnekler yaparak konuyu size anlatır uygulama saatlerinde ise bunlardan sorular çözersiniz. Labaratuvarlarda öğretim görevlileri ile birlikte olursunuz Ali Nizam hoca sorular sorarken onlar etrafta gezerek size yardımcı olmaya çalışırlar bu sayede 20 öğrenciyle 1 kişi değil 3-4 kişi ilgilenir ve verim artmış olur. Biraz da Introduction to Computer Engineering dersine deyinecek olursak Dr. Öğr. Üyesi Süha Tuna tarafından haftada 2 saat ingilizce olarak vermektedir. Derste bilgisayar mühendisliğinde duyacağınız, öğreneceğiniz bir çok şeyi burada basit düzeyde öğreneceksiniz. Yazıcılardan tutun internet kafelerin network bağlantı şekillerine kadar girilmedik konu kalmayacak. Derse ilginin kaybolmaması için dönem içinde çeşitli quizler yapılıyor, ders içinde ufak notlar alıp derse gelmeden okumakta fayda var.


    2. Dönem aynı şekilde 2 uzem dersi,Calculus II, Fizik II, Bilgisayar Programlama II, English II ve Lineer Cebir dersi var. Bilgisayar Programlama dersini yine Ali Nizam hocamız veriyor bu sefer son kullanıcı odaklı yani grafik ara yüzlü programlar yazacaksınız devamında ise temel veritabanı + dosya giriş çıkış işlemlerini göreceksiniz bunlar program harici dışarıdan dosya okuma-yazma gibi basit işlemler. Eğer Programlama I’i sorunsuz geçebildiyseniz bu derste de zorlanacağınızı düşünmüyorum. Fizik II dersi yine aynı şekilde işlenir Sadullah hocamızın projesi + dersin labaratuvarında bir değişiklik yoktur. Farklı olarak Lineer cebir dersini göreceksiniz güncel olarak Prof. Dr. Fethi Çallıalp tarafından verilmektedir. Ders matrisler ve determinantları ile başlar vektör uzayları ile devam eder. Lisede bildiklerinizden 2-3 kat zor olacağını şimdiden söylemeliyim, ben onları zaten biliyorum diyip bırakılacak ders asla değildir. Dersi iyi dinleyip, not almakta fayda var.

    Arkadaşlar 2.sınıf ve devamı da eklenecektir. Sorularınızı forumun altına yazabilirsiniz.Whatsapp grup giriş formu







  • Teşekkürler paylaşım için. Günceller misiniz?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.