Şimdi Ara

FATURA KESİLMEDİĞİ İÇİN ÖTV ZAM MAĞDURLARI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
4
Favori
11.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar maalesef bende dahil bugün birçok kişinin başına gelen olay, neler yapabiliriz, hukuki süreç nasıl işler, kapora geri alabilirmiyiz, bunları konusalım.
    Malum hepimiz gerginiz kendi aramızda sakince bir beyin fırtınası yaratalım, lütfen buyrun



  • Hukuki süreç işlemez. Satış evrakında bayinin size araç satış bedeli sabittir ancak "vergi ve harçlardan oluşacak fiyat değişiklikleri tüketiciye yansıtılır" diye tüm satış sözleşmelerinde yazar.
  • Gerilmeye gerek yok...Araç almaktan vazgeçersiniz,tüm para cebinizde kalır...
  • Almayın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: D@rbeli M@tk@p

    Gerilmeye gerek yok...Araç almaktan vazgeçersiniz,tüm para cebinizde kalır...

    hocam bende 5 yıllık aracımı sattım butun yıl, yıl sonunu bekledım ki kampanyalı arac alırız dıye şansıma bu sefrde ötv patladı :( ve su an aracım yok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: syerturan

    Hukuki süreç işlemez. Satış evrakında bayinin size araç satış bedeli sabittir ancak "vergi ve harçlardan oluşacak fiyat değişiklikleri tüketiciye yansıtılır" diye tüm satış sözleşmelerinde yazar.

    maalesef hem de yazılı bir evrak almadıgımız ıcın herhangı bır druum soz konuu olmayabılır sadece kapora verenler onu gerı alabılırler en azından kendım ıcın
  • Kaporanızı iade edeceklerdir. Ancak araca ihtiyacınız varsa müzakere ederek maddi kaybınızı minimize etmeye çalışın. Tüm bedeli ödemenize rağmen dün neden fatura kesmemişler onuda sorgulayınız.
  • Siz ücreti ne zaman ödediniz , ödediğiniz anda faturalandırmaları lazım uyanıklar bekletiyor
  • Araç bedeli ödendiyse ve siz benim fauramı kesmeyin şeklinde talepte bulunmadıysanız faturası kesilmiş olmalıydı.

    Ben olsam iade yerine önceki fiyattan alım için bastırırdım, malımı arabamı sattım parayı topladım sırf sizden uygun araba alabilmek için diceksiniz, sizin hatanız diceksiniz.

    Yola gelmiyolarsa avukata danışmakta fayda var belki hukuki yoldan gideceğinizi görürlerse hemen imana gelirler malum dava avukat masrafı da onlara kalacak.

    Yok sadece kapora ödediyseniz iade alırsınız hiçbir hak iddia edemezsiniz.
  • bayilerin hepsi tatlı su kurnazlığı peşine düşmüş. dün ücretini ödeyen ve evrakları tam olan insanlardan bile kendi gevşeklikleri (yada uyanıklık yapma düşüncelerimi desem bilemedim) yüzünden, utanmadan birde fark istiyorlar. mevzu araç siparişi edip 3 ay sonra araç geldiğinde o gün ki fiyattan almak değil aynı şey değil. resmen yolunacak kaz yaftası yapıştırıyorlar. adamlar 100k 80k vermiş hooop sabah aranıyor 10k daha gönder. işe bak. almayın arkadaşlar. paranızı geri yasal faizi ile birlikte istediğinizi falan söyleyin. muhtemelen yanaşmayacaklar. dava açacağınızı söyleseniz uzun sürer uğraşırsınız bunu onlarda bildikleri için dava lehinize sonuçlanır emin olun ama bu işlerde mide bulandırır. güzel ülkemde bu durum iki ucu b..lu değnek oldu şimdi. ötv zammı işinde devlet kısmına yorum dahi yapmıyorum. burada siyasete politikaya ne sallayacağım ne de savunacağım. yazık halimize..




  • 2. el temiz biseyler bakın.
  • Gerçek Otomotiv'den 19 kasım cumartesi mokka siparişi verdim 83.200 e anlaştık. Dün araç gümrükten çıkmış bugün plaka ruhsat v.s işlemleri yapılacaktı. Bugün beni aradılar kimsenin vergisini yatırmadık işlem yapmadık distribütör firmadan bilgi bekliyoruz belki müşterilere yansıtılmayacak diye. Ama bu düşük ihtimalmiş. Bana yansıtacakları fark 2800TL olacakmış.

    Şimdilik işlemleri durdurdum pazartesiyi bekliyorum.Aksesuarları da taktırmadım.

    Satışı iptal edebilirim.
  • Siparişleriniz iptal edin fatura dediğin gününde kesilir.
  • @eliadato

    Hocam bu zamlardan sonra bir süre araç satışı zorlaşabilir. Eğer fazla para siterlerse almazsınız kaybeden onlar olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eliadato

    Gerçek Otomotiv'den 19 kasım cumartesi mokka siparişi verdim 83.200 e anlaştık. Dün araç gümrükten çıkmış bugün plaka ruhsat v.s işlemleri yapılacaktı. Bugün beni aradılar kimsenin vergisini yatırmadık işlem yapmadık distribütör firmadan bilgi bekliyoruz belki müşterilere yansıtılmayacak diye. Ama bu düşük ihtimalmiş. Bana yansıtacakları fark 2800TL olacakmış.

    Şimdilik işlemleri durdurdum pazartesiyi bekliyorum.Aksesuarları da taktırmadım.

    Satışı iptal edebilirim.

    hocam aynı mevzuları yaşıyorum. dün ödemesini yaptığım mokka x çalışanın sisteme girmemesinden dolayı ötvye takıldı. halbuki sabah 12 de yapmıştım ödemeyi.. bu bir mağduriyet !
  • Bİr bardak soğuk su için, yada donanımhaber ölücüleri olarak birleşip birşeyler yapmaya çalışın...
  • kaporayı iade ederler, her türlü daha pahalıya satacaklar nasılsa
  • Acele ihtiyaci olmayan bence almasin. Bir kere de bayiler geri adim atsin. Satis temsilcilerinin de bu magduriyeti yasamamizda paylari var. Bana hemen parayi gonderin otv odemesi icin gelecek zamdan etkilenmiyceksiniz denmisti. Ama fatura duzenleyip otv yi yatirmayan onlar. Bana henuz geri donus olmadi, ancak fark isterlerse araci almaktan vazgececegim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sanırım ötv yi az tutmuşlar keşke yüzde 174 olsaydı.
  • geçmiş olsun. ülke eyiye gidiyy
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.