Şimdi Ara

[Fenerbahçe 2018/2019 Sezonu] Genel Tartışma ve Transfer Konusu #KorayŞener (3927. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
126.466
Cevap
158
Favori
2.078.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
65 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 39253926392739283929
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ersun yanalın gelmemesi normal kim küfür yiyce takıma gelmk isterki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben tamamı genç olsun demiyorum zaten ama Valbuena, Skrtel gibi oyunculara 3,5 mio eu vermek gereksiz. Onlara verilecek maaş ile Yunan,Rus,İsveç vb. Kuzey Avrupa liglerinden 3-4 oyuncu alınmalı her yıl. Bu şekilde kadro sıfırlanana kadar devam edilmeli. İsmaille hatta Şenerle bile sözleşme yenilenmemeli.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Th3M4NIMAL

    Ben tamamı genç olsun demiyorum zaten ama Valbuena, Skrtel gibi oyunculara 3,5 mio eu vermek gereksiz. Onlara verilecek maaş ile Yunan,Rus,İsveç vb. Kuzey Avrupa liglerinden 3-4 oyuncu alınmalı her yıl. Bu şekilde kadro sıfırlanana kadar devam edilmeli. İsmaille hatta Şenerle bile sözleşme yenilenmemeli.
    Zaten o adamların yaşı ilerledi öyle sözleşme istemezler. Maddeli sözleşme yapacaksın en güzeli gol atınca nasıl prim alıyorlarsa puan kaybedince de para kaybedecekler.
  • Bu çöp takım derhal dağıtılmalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Th3M4NIMAL kullanıcısına yanıt
    Elif,barış hariç takım çöp diğer gençlere şans verilmeli.
  • CEDAMedya kullanıcısına yanıt
    Adam 3 maçtır oynuyor kafayı ona mı taktınız şimdi de.

    Ya yeter Barışa takıklar, Eljife takıklar vs. vs. Fenerbahçenin en büyük düşmanı taraftarı ya. Böyle ortamda genç oyuncu nasıl yetişsin.

    Geçti o bastır parayı al oyuncuyu olmadı yolla yenisi gelsin paralar havalara uçsun kafası. Sabredeceksiniz, sabredeceğiz artık. Kim iyi oynadı da barışa takıyorsun kafayı dostum ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu sezonu 7.sırada bitirdik diyelim, seneye nasıl topçu getireceğiz? Ne söyleyip getireceğiz acaba? Comolli efendi ağzımıza edecek mi yine saçma transferleriyle?

    Hayır 1 sene Fenerbahçe'yi izledi deniliyor Comolli için.E peki eksiklerini nasıl tespit edememiş bu adam?

    Bu kadar çöpü,ruhsuzu toplamayı nasıl başarabildik anlamış değilim. 25 yıllık yaşamımda Fenerbahçe'de bu kadar yeteneksiz,isteksiz,gamsız bi futbolcu topluluğu izlemedim.

    Adam akıllı sol bek alınsaydı,neu yerine adam akıllı stoper alınsaydı, bi de sağlam sağ açık alınsaydı bence bu takım 1 sene yine giderdi. Fernandao,Josef ve Guliano kalırdı sadece bu takviyeler yapılırdı ve bu seneyi kurtarırdık zannımca.

    Berke,Barış,Ferdi dışında hiçbirinde mantık yok akıl alır gibi değil :/

    Bence devre arasındaki transfer politikası ve transfer başarısı Comolli'nin geleceğinin belirleyicisi olacak gibi geliyor.

    Bu takımı şu saatten sonra sadece Türk T.D yukarı çekebilir,toparlayabilir o da sanki Ersun'dan başkası olmaz gibi bu sene için.Tıpkı geçen sene Tudor'dan sonraki Terim G.S'si gibi..




  • 666azazel kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum.

    Ben sadece Skrtel konusunda kararsızım. Diğer kalanlar içinde bu kadroda olması gereken kimse yok

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Th3M4NIMAL kullanıcısına yanıt
    Hocam yazının tamamını okumadım. Barışı en baştan beri destekliyorum ama arkadaşın dediği gibi kaptırdığı toplarda bile bazen hiç çaba sarf etmiyor. Bu kendini geliştirmeyecek değil ancak bu konuda kendini eğitmesi lazım. Hiç bir topa müdahale etme , top kovalama yok . Bu konuda kendini geliştirmesi lazım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Th3M4NIMAL

    Adam 3 maçtır oynuyor kafayı ona mı taktınız şimdi de.

    Ya yeter Barışa takıklar, Eljife takıklar vs. vs. Fenerbahçenin en büyük düşmanı taraftarı ya. Böyle ortamda genç oyuncu nasıl yetişsin.

    Geçti o bastır parayı al oyuncuyu olmadı yolla yenisi gelsin paralar havalara uçsun kafası. Sabredeceksiniz, sabredeceğiz artık. Kim iyi oynadı da barışa takıyorsun kafayı dostum ?
    Bunlar türedi bir de neymiş Barış çöpmüş, Oguz çöpmüş, Elif çöpmüş bir de ısrarla uğraşıyorlar bu adamlarla.
  • sezonu 7. bitirmekten falan bahsedenler var, arkadaslar ilk 10'a girebilirsek şükredin. şu oyuncu grubuyla hicbir sey yapamayiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AIchera kullanıcısına yanıt
    Tamam hocam Barış kötü oynamış olabilir. 3 maçtır orada oynuyor Ayewe göre sırıttı mı ? Hayır bence kanat akını performansı arttı. Evet kovalamayabilir belki Fiziği yetmiyordur. Mesela Eljif oda hatalar yapıyor ama kumaş var. Berke iyiydi ama aslında kaleci gözüyle izlese biri derki topları hep ceza alanı içine çeldi. Yanı bu oyuncular genç. Hata yapıyorlar. Performanslar dalgalı. Fakat kumaş var. Bize bunları işleyecek hoca lazım. O hoca Ersun değil bence ama şu anda takımın Ersundan başka şansı da yok...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ah comolli ah copleri doldurdun takima tam kirbacliksin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek derdi babasının parası yetmediği için iphone alamamak olan gençler anlamaz ama para yok. Elde 30'a yakın sözleşmeli futbolcu var. Ve kadro kesinlikle çöp değil. Beşiktaş şak diye 3 tane genci sürdü sahaya onlarla oynuyor son maçlarda, neyin tatavasını yapıyorsunuz? Getir yıldızları oynat devri bitti, yeri geliyor Barça Real bile alt yapıdan gelen oyuncularını oynatıyor, yani olması gerekene dönüyoruz aslında parasızlık sayesinde.

    Normalde yazmam ama bu akşam keyfim yerinde şöyle bir değerlendireyim

    Kalede Harun gayet güven veriyor. Berke de Harun'a bir şey olursa iyi kötü birkaç maç idare eder gibi. En kötü kiraya verilir 1 sene düzenli oynayacağı bir takıma gider. Yedek kulübesinde de Volkan ya da Kameni durur. Şu anda dünya üzerinde hangi takımda var 4 tane üst düzey kulüplerde oynamış kaleci?

    Sağ bek Isla gayet yeterli, Arap tayfasına ayar olduk diye hepsini silmeye gerek yok, işini yapana saygı duymak lazım. Şener de elinizde yerine oynayabilecek 25 yaşında Gökhan Gönül yoksa gayet çıkar oynar. Kasımpaşa'nın sağ beki kim, Başakşehir'inki kim, bizden üstte 14 takım var hangilerinin sağ beki bunlardan iyi? Geçen sene biz bunlarla 2. olmadık mı? En kötü elde Dirar var o çıkar oynar diğer ikisi sakatlanırsa.

    Sol bek Hasan Ali iş görüyor. Sürekli dalga geçilen İsmail için zamanında Beşik ve Fener kapışmıştı, senelerdir öyle ya da böyle üst düzey kulüplerde oynadı şampiyonluk gördü bu adam.

    Tandemde Skrtel iyi. Nötştatter rotasyonda iyi yedek olur. Reyes'i şöyle birkaç maç defansın göbeğinde izleyemedik ki. Belki iş görür, adamı ilk maçta ön libero oynattılar. Yiğithan rotasyonda kullanılır. Topal bence çok iyi bir stoper olabilecekken hangi mal ön libero oynattıysa kariyerini o bölgede tamamladı. Yani o da gerektiğinde bu bölgede oynar çok sakatlık ceza olursa, bu bölge de sorunlu değil.

    Ön liberoda Jailson'un ben Josef'ten eksiğini de fazlasını da görmedim. Tolga Ciğerci diye bir adam aldık biz, bacağı falan kopmadıysa Galatasaray'dan geldi bu adam köy takımından değil, oynar. Oğuz Kaan var sanırım 1 maç izlemiştim, idare ediyordu. Ozan var ki bu adamın parası ödeniyor, çıkış yaptığı sene gayet iyiydi, bizde de oynadığı dönemde gereğinden fazla eleştirildi. Kişilik sorunu var ama oynatabilen bir hoca olursa verim alınır. Bunların hepsine kıran girerse de Topal oynar. Rotasyon kötü değil.

    Sağ açıkta Barış, Dirar idare eder. Ayew kötü. Yani kalite eksikliği var ama öyle ya da böyle İngiltere'de oynamış Ayew, geçen sene 2. olan kadronun bir parçası olan Dirar, son yıllarda genç kıtlığını düşününce Barış falan yoktan iyidir.

    Sol açıkta mecburen Valbuena'yı yazıyorum, bana kalsa bu yaşta en güzeli defansif fazla sorumluluk almayacağı forvet arkası/serbest oyuncu rolü. Aatıf da Fener'e gelmeden öyle ya da böyle Sivas’ta iş gören bir adamdı, senede 10 golden fazla yazıyordu diye hatırlıyorum. Alper var Eskişehir'deyken onca kavga dövüşle getirdiğimiz. Hepsi 2. olan takımın parçası.

    Orta sahanın ortasında Eljif büyük değer, ısrarcı olup yanlışları konusunda eğitmek lazım. Alper oynar bu bölgede. Benzia kötü ama en azından ayakta kalıp bir şeyler yapmaya çalışıyor, ilk geldiğinde methiyeler düzülüyordu bu adama. Öyle ya da böyle bu bölge de tıkır tıkır işleyen bir takım olsa sırıtmaz. Ferdi Kadıoğlu'nu hiç izlemedim herhalde ama o da bu bölgede oynuyor bildiğim kadarıyla.Edit: Son maçlarda iyi oynayan nargileci cam adam Ekici’yi unutmuşum

    Forvette Slimani tam bir hayal kırıklığı, bana göre Ali Koç'un en büyük hatası Fernandao'yu gönderip bunu getirmesi. Gereksiz bir macera oldu, hem kendini hem takımı yaktı. Ben olsam Frey'de ısrarcı olurum, o da yeterli değil ama niyet iyi olunca arada atıyor en azından. Soldado var takımda. Sözleşmesi uzayacak diye oynatılmıyor. Bu nasıl bir zihniyettir, geçen sene sonradan açıldı bayağı gol atan klas bir adamdı bu. Sözleşmesi uzarsa uzasın, küme düşeceğine 3-5 milyon euro kaybet oynat elinde böyle adam varken.

    Evet, belki unuttuğum isimler de vardır ama çöp öldü bitti denen kadro bu. Şu anki ekonomik durumda bunların gidip iyilerinin gelme ihtimali yok. O küçük takımların beleşe almış dediğiniz adamlar için Fener kapıyı çalsa şimdiki gibi birkaç yüz bin euro'ya evet deme ihtimali yok. Yani football manager mantığıyla gerçek hayat örtüşmüyor.

    Tam işsiz yazısı oldu ama aklımdaydı yazayım dedim kenarda dursun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 7 Aralık 2018; 9:43:13 >




  • Robinson Crusoe kullanıcısına yanıt
    Bunu okuyamam ben uyuyorum konudan soğuttun...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 30 Kişilik kadroda 16 kişi sakat ya da cezalı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Robinson Crusoe

    Tek derdi babasının parası yetmediği için iphone alamamak olan gençler anlamaz ama para yok. Elde 30'a yakın sözleşmeli futbolcu var. Ve kadro kesinlikle çöp değil. Beşiktaş şak diye 3 tane genci sürdü sahaya onlarla oynuyor son maçlarda, neyin tatavasını yapıyorsunuz? Getir yıldızları oynat devri bitti, yeri geliyor Barça Real bile alt yapıdan gelen oyuncularını oynatıyor, yani olması gerekene dönüyoruz aslında parasızlık sayesinde.

    Normalde yazmam ama bu akşam keyfim yerinde şöyle bir değerlendireyim

    Kalede Harun gayet güven veriyor. Berke de Harun'a bir şey olursa iyi kötü birkaç maç idare eder gibi. En kötü kiraya verilir 1 sene düzenli oynayacağı bir takıma gider. Yedek kulübesinde de Volkan ya da Kameni durur. Şu anda dünya üzerinde hangi takımda var 4 tane üst düzey kulüplerde oynamış kaleci?

    Sağ bek Isla gayet yeterli, Arap tayfasına ayar olduk diye hepsini silmeye gerek yok, işini yapana saygı duymak lazım. Şener de elinizde yerine oynayabilecek 25 yaşında Gökhan Gönül yoksa gayet çıkar oynar. Kasımpaşa'nın sağ beki kim, Başakşehir'inki kim, bizden üstte 14 takım var hangilerinin sağ beki bunlardan iyi? Geçen sene biz bunlarla 2. olmadık mı? En kötü elde Dirar var o çıkar oynar diğer ikisi sakatlanırsa.

    Sol bek Hasan Ali iş görüyor. Sürekli dalga geçilen İsmail için zamanında Beşik ve Fener kapışmıştı, senelerdir öyle ya da böyle üst düzey kulüplerde oynadı şampiyonluk gördü bu adam.

    Tandemde Skrtel iyi. Nötştatter rotasyonda iyi yedek olur. Reyes'i şöyle birkaç maç defansın göbeğinde izleyemedik ki. Belki iş görür, adamı ilk maçta ön libero oynattılar. Yiğithan rotasyonda kullanılır. Topal bence çok iyi bir stoper olabilecekken hangi mal ön libero oynattıysa kariyerini o bölgede tamamladı. Yani o da gerektiğinde bu bölgede oynar çok sakatlık ceza olursa, bu bölge de sorunlu değil.

    Ön liberoda Jailson'un ben Josef'ten eksiğini de fazlasını da görmedim. Tolga Ciğerci diye bir adam aldık biz, bacağı falan kopmadıysa Galatasaray'dan geldi bu adam köy takımından değil, oynar. Oğuz Kaan var sanırım 1 maç izlemiştim, idare ediyordu. Ozan var ki bu adamın parası ödeniyor, çıkış yaptığı sene gayet iyiydi, bizde de oynadığı dönemde gereğinden fazla eleştirildi. Kişilik sorunu var ama oynatabilen bir hoca olursa verim alınır. Bunların hepsine kıran girerse de Topal oynar. Rotasyon kötü değil.

    Sağ açıkta Barış, Dirar idare eder. Ayew kötü. Yani kalite eksikliği var ama öyle ya da böyle İngiltere'de oynamış Ayew, geçen sene 2. olan kadronun bir parçası olan Dirar, son yıllarda genç kıtlığını düşününce Barış falan yoktan iyidir.

    Sol açıkta mecburen Valbuena'yı yazıyorum, bana kalsa bu yaşta en güzeli defansif fazla sorumluluk almayacağı forvet arkası/serbest oyuncu rolü. Aatıf da Fener'e gelmeden öyle ya da böyle Sivas’ta iş gören bir adamdı, senede 10 golden fazla yazıyordu diye hatırlıyorum. Alper var Eskişehir'deyken onca kavga dövüşle getirdiğimiz. Hepsi 2. olan takımın parçası.

    Orta sahanın ortasında Eljif büyük değer, ısrarcı olup yanlışları konusunda eğitmek lazım. Alper oynar bu bölgede. Benzia kötü ama en azından ayakta kalıp bir şeyler yapmaya çalışıyor, ilk geldiğinde methiyeler düzülüyordu bu adama. Öyle ya da böyle bu bölge de tıkır tıkır işleyen bir takım olsa sırıtmaz. Ferdi Kadıoğlu'nu hiç izlemedim herhalde ama o da bu bölgede oynuyor bildiğim kadarıyla.Edit: Son maçlarda iyi oynayan nargileci cam adam Ekici’yi unutmuşum

    Forvette Slimani tam bir hayal kırıklığı, bana göre Ali Koç'un en büyük hatası Fernandao'yu gönderip bunu getirmesi. Gereksiz bir macera oldu, hem kendini hem takımı yaktı. Ben olsam Frey'de ısrarcı olurum, o da yeterli değil ama niyet iyi olunca arada atıyor en azından. Soldado var takımda. Sözleşmesi uzayacak diye oynatılmıyor. Bu nasıl bir zihniyettir, geçen sene sonradan açıldı bayağı gol atan klas bir adamdı bu. Sözleşmesi uzarsa uzasın, küme düşeceğine 3-5 milyon euro kaybet oynat elinde böyle adam varken.

    Evet, belki unuttuğum isimler de vardır ama çöp öldü bitti denen kadro bu. Şu anki ekonomik durumda bunların gidip iyilerinin gelme ihtimali yok. O küçük takımların beleşe almış dediğiniz adamlar için Fener kapıyı çalsa şimdiki gibi birkaç yüz bin euro'ya evet deme ihtimali yok. Yani football manager mantığıyla gerçek hayat örtüşmüyor.

    Tam işsiz yazısı oldu ama aklımdaydı yazayım dedim kenarda dursun
    Topaldır çok iyi stoper olurdan sonrasını okumadım adam milli takımda stoper oynuyordu yalvardı en sonunda beni stoper oynatmayın diye hala topal stoper oynar diyenler var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yabancı sınırlaması konusunda esnek bir ligteyiz. 14 yabancıya kadar sıkıntı yok. Elin Celtic’i, Rangers’i bizden büyük mü ? İmkanları bizden iyi mi ? Hayır.

    Ama kadrolarına bakıyorsunuz bembeyaz veletler çiğ çiğ top yiyor. 25 yaş altı ortalama ile oynuyorlar. Sırbistan ligine bakıyorsun keza Red Star aynı, Partizan aynı, Belçika’ya bakıyorsun ha keza durum yine aynı. Hollanda’ya bakıyorsun futbolcu fabrikası maaşallah.



    Bu takımların, liglerin hangisinde çapı Fenerbahçe kadar olan kulüp sayarsınız ? Bir tane yoktur. Ajax, Feyenoord gibi takımların geçmişleri elbet bizden iyi ama Fenerbahçe kadar büyük değiller. Bu adamlar buluyor ve oynatıyor biz neden yapamıyoruz ?

    Bulduğumuz en iyi adam Eljif Elmas onun da ne olacağı büyük bir muamma. Çok yetenekli bir oyuncu değil, potansiyel ama büyük potansiyel değil.



    Celtic’e bakıyorum Kieran Tierney diye bir sol bekleri var aman Allah’ım akıllara zarar bir çocuk. Sanki sol bek değil. Çocukta 10 numara meziyetleri var. Orta alanlarına bakıyorum, dikine oynamaktan zevk alan 3 oyuncu ile oynuyorlar. 17-23 yaş arası çocuklar takır takır oynuyor.



    Sözleşmesi biteni elde tutmayacaksın aga. İsmail, Şener, Skrtel(seviyorum, iyi de oyuncu ama maaşı yüksek ve yaşı geçiyor), Valbuena, Volkan, Kameni, Roman Neu, Aatıf, Dirar vs vs.

    Bir an önce maaş yükünü ve BAŞARISIZLIĞA ALIŞMIŞ, BAŞARISIZLIĞA TEPKİ VEREMEYEN oyuncuları göndereceksin.



    Adam akıllı bir sportif direktör olsa 20 milyona 10 tane oyuncu alır.

    Bir şekilde 20 Milyon Euro kadar para bulacaksın. Bu paraya çok da güzel transfer yaparsın. Git abi adı sanı duyulmamış adamları kap gel. Sportif direktör boşuna mı orada ? İt gibi çalışacak, sürekli uçakla sağa sola gidecek maç izleyecek, izlettirecek. Bağlantıları olacak. Telefonu çalacak, abi sana oyuncu buldum sağ açık, gel bi bak diyecekler. İnanıyorum ki adamın telefonu bile çalmıyordur. 20 yaşındaki çocuğu 500 bin Euro’ya alıp geleceksin. Parlatacaksın, fazla değil 5-6’ya satacaksın. Afrika’ya da gideceksin, İskandinavya’ya da. Özellikle soğuk ülke ve kuzey ülkeleri topçuları çok profesyonel oluyorlar.

    Kjaer, Skrtel, Kuyt vs. Sevmiyorum ama Neuds da gayet profesyonel bir oyuncu. İşini yapıyor yani. Burun kıvıran bir topçu değil. Görevi neyse yerine getiriyor.



    Şapkayı çıkarın önünüze koyun. Kaç yıldır Avrupa’da yokuz ? Ve neden yokuz ? Şike sürecini felan katmazsak “planlama” hatası yüzünden. Gitsek de elenip geliyoruz. Bizden kötü takımlar aslan gibi oynayıp eliyor bizi. Ali Koç demişti bir karar vermek zorundayız. Gerekirse 3-5 yıl Avrupa’ya gitmeyelim ama bu durumu genç oyuncular ile düzeltelim diye. Yolla abi yaşlıları, başarısızları tazminatı neyse, yap transferini versinler men cezası gitmeyiver 3-5 yıl Avrupa’ya. Gidince ne oluyor ? Varsın takımın yaş ortalaması 22-23 olsun, gelişsin. Sonra git, titret Avrupa’yı. Şampiyon ol demiyoruz ama her yıl gruplarda ol mesela. Her yıl çık o gruptan sonra elenirsen yine elen. Yeter ki adın her yıl orada gözüksün. Bıktık aga bıktık.



    Ancak böyle olur bu iş. Ama neredeeeeee ölme eşeğim ölme !

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • beyler biz tura çıktık
    giresun zaferini sabaha kadar kutlacağız
  • Th3M4NIMAL kullanıcısına yanıt
    Hocam ben barışın iyi olmasını istediğim için bana göre eksi yönünü söyledim. Ayew e göre tabi ki daha iyi bana göre de. Ancak kendini geliştirmek istiyorsa bu yönünü geliştirmeli. Vücut dili ben oldum havası veriyor. Lütfen dikkat edin topu kaptırdıktan sonra yada önünden geçen toplarda o kadar vurdum duymaz yürüyor ki kendine zarar verecek bu durumu. Yoksa bende oynasın kendini geliştirsin Fenerbahçe’ye katkısı olsun istiyorum. Kaybetme taraftarı da değilim , bu takımın genç oyuncu gelişimi için uygun olmadığının farkındayım ama vücut dili tehlikeli şeyler anlatıyor yada ben yanlış anlıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 39253926392739283929
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.