Şimdi Ara

FİAT LİNEA ELEKTRİKLİ OTOMOBİLE DÖNÜŞÜM (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
429
Cevap
82
Favori
101.772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sayın , Forlive

    Aracın motor kontrol ünitesini çıkarttık.
    Elektrikli direksiyon Linea da yok, biz orijinal direksiyonun kasnaktan tahrikli pompasını, elektrikli pompa ile değiştirdik.
    Taktığımız elektrikli direksiyon pompası Can hattından kontrol ediliyor.

    Araçta 2 ECU var, 1 tanesi motor diğeri aracın geri kalan kısmını kontrol ediyor. Biz motor ecu su yerine kendi ecu muzu yerleştirdik. Aracın Can bus kodlarını VECTOR marka cihaz ile çözdük. VECTOR ile aldığımız Can ID lerini CanHacker vb birkaç program ile çözümledik ve deneme yanılma yöntemi ile CAN kodlarını ve ID lerini tespit ettik.
  • konuyu hortlatıyorum yeni okudum ve enginos arkadaşımıza başarılar diliyorum mutlaka başaracaksınız unutmayın unutmayın engel gördüğünüz büyük firmalar ve sairler kartondan kaplan lar gibidir Onların bu tip forumları ve sairleri inceleyip size engel çıkarmayacaklarını düşünmeyin.

    Benim bazı önerilerim var
    Örneğin siz dönüşüm aracına batarya takmadan fiyat verin ama batarya kontrol olsun müşteride piyasada kolayca bataryalardan seri-parelel ister 3 tane ister 10 tane kendisi koysun kimisi 150km gitmek ister kimisine 5km yeter ayrıca benzinli -diesel bir araca 10bin masraf etmektense elektriğe dönüşülmüş araca 20binTL masraf etmeyi kabul ederim ben örnek amaçlı söylüyorum evdeki pilavdan olmayı kabul ediyorum midyata prinçe gitmeyi denemekten korkmamak için
  • bende TR deki bir arkadaşıma elektrikli motor göndermeyi düşünüyordum bis 126 için 10 kw lik,gücü düşük ama bu araba için yeterli,acaba şuankı yasal durum nedir dömüşüm yapıldığında trafiğe sorunsuz çıkılabilirmi yoksa ilk çevirmede araba bağlanırmı? saygılarımla
  • yokan Y kullanıcısına yanıt
    enginos E kullanıcısına yanıt
    Zannedersem dönüşüm yapıp sokağa çıkamıyor, bu dönüşümü tescil ettirmesi gerekiyor gibi bir mevzuat vardı.
    enginos hoca bu işle uğraştığından o daha net bilir.
  • kırmızımercimek kullanıcısına yanıt
    Aracı dönüştürdükten sonra, Tip Onay denilen "alınması neredeyse imkansız" belge olmadan trafiğe çıkmak yasak.
    Mevzuatı otomobil üreticileri yazıp, bizimkilerin eline tutuşturup yasallaştırdığı için, bizde mevcut kanunlarla yerli otomobil yapılması zor.
    Zaten amaç da yapılmasını engellemek.

    Çoğu ülke dönüşüm yapana üstüne para veriyor. Avrupa da dönüşüm yapan 176 Euro'ya 25 dk da trafiğe çıkış izni alıyor. (gözümle gördüm)
    Bizde tesisi olmayanın dönüşüm yapması yasak. Tesis kuran da, Tip Onay almak zorunda ki yukarıda yazdım imkansız gibi bir şey.

    En iyisi iş makinesi yapmak. Az belge istiyorlar

    https://www.youtube.com/watch?v=PUEEacH07f0




  • Hocam ben de ilk kez gördüm konuyu başarılarınızın devamını dilerim. Guru duydum asla yılmadan devam edin. Gerekirse ülkenin en tepesine ulaşmaya çalışın size bir kolaylık sağlasınlar. Maddi destek gerekirse de şuraya yazın hesap no falan you tube atalım güzel kampanya olur destek bile oluruz. Madem siyasiler bu konularda köstek size yasayla. Millet yardım eder gerçekten.
  • Merhaba.

    Tüm konuyu büyük bir iştahla okudum. Bu projede emeği geçen herkesi canı gönülden tebrik ediyorum. Tip onay belgesi alma zorunluluğu ve yüklü masrafı olmasa ben de aracımı dönüştürtmek isterdim. Aracımızı elektrikli araca dönüştürürken çıkan parçaları sattığımızda bu iş için gerekli maliyetin çoğunu çıkarmış olmaz mıyız?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • enginos E kullanıcısına yanıt
    Enginos hocam.



    Konunuzu baştan sona takip ediyorum. Aracın trafiğe çıkmasındaki buyuk bir engel olan gerekli tip onay belgesinden surekli bahsettiniz.

    Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayımlanan Araçların İmal, Tadil ve Montajı Hakkında Yönetmelik değişikliğine göre; Araçlarda tadilat yapan KOBİ niteliğindeki firmalar için, münferit araç imalatı/tadilatı yapan iş yerlerine ilave maliyet ve bürokratik süreç oluşturmaması bakımından TSE’den alınan Hizmet Yeterlilik Belgesi şartı kaldırıldı. Bu sayede, birçok firmanın üretimini zorlaştıran uygulamaya bütünüyle son verildiğiyle ilgili heberler yapıldı.



    Aceba bu durum sizin lehinize midir?



    İlgili haberin linki

    http://www.milliyet.com.tr/lpg-li-arac-sahiplerine-mujde-ekonomi-2474009/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam cevap bekliyoruz :))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle emeği geçenleri tebrik ediyorum. Ben de aracını elektrikliye dönüştürmek isteyen biri olarak son çıkan kanunla beraber işin ne aşamada olduğunu merak ediyorum. Bir de sayın enginos son olarak tanıtımı yapılan Aveneu temsa hakkında görüşlerinizi de bizimle paylaşır mısınız?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: enginos

    tabiki yayınlayabilirsiniz, gerçekleri herkes öğrensin

    Türkiye de karar vericiler oturmuş, üretim olmasın tüketim olsun dercesine mevzuat yapmışlar gibi hissediyorum.

    Şimdi elimde bir proje var, golfcar üretimi yapan bir firmanın talebi üzerine temassız prototip şarjer yaptık, araç yanaşıp park ettiğinde kablo vs kullanmadan temassız, manyetik olarak şarj olabilecek, dünyada benzerini yapan bir siemens birde GE elektrik var. Başka kimse gerektiği gibi çalışanını yapamıyor.
    bizim yaptığımız güzel çalışıyor, geliştirmek yazılımı ve donanımı değiştirmek gerekiyor ve bunun için piyasada pek bulunmayan ufak tefek parçalar lazım oluyor.

    Digikey diye bir siteden 10 usd lik enteğre ve sigorta aldık. Firma paketin içine promosyon ürünlerinin 1-2 tanesinin tek sayfalık tanıtımını koymuş,
    yani dokunmatik 8" LDC ekran tanıtımı ve üstünde kampanya yaptık artık 199 usd değil 130 usd demiş. Birde uzaktan kumanda tanıtım broşürü koymuş onun fiyatı da 99 usd ye inmiş. Bunun gibi yani.

    Ürün 10 usd, nakliye 32 usd ve ürün gümrük de takılmış,
    sebebi içinden çıkan broşür,
    gümrük müdürlüğü, bizim satın alıp gümrüğe 10 usd beyan ettiğimiz entegre ve sigortanın, broşürdeki 8" LCD veya uzaktan kumanda olabileceğini, bizim gümrüğe düşük fiyat beyan ettiğimizi düşünmüş ve araştırma yapmaya başlamış.

    Ben şimdi ürünün elime geçmediğine mi yanayım, o görevlinin LDC ekranın ne olduğunu kumandanın entegreden ve sigortadan farkını bilmediğine mi yanayım, tanıtım broşüründeki ürünün resmi ile elindeki sigortanın entegrenin farkını anlamayan cehalete mi yanayım, projemin geciktiğine mi yanayım. 10 usdlik ürünü 42 usd ödediğim halde alamadığıma mı yanayım. her telefonda en az 10-15dk konuşma yapıp vakit kaybettiğime mi yanayım.
    ne yapayım.
    Gümrüğü arıyoruz biz araştırıyoruz bekleyin diyorlar.

    bu gün 13. gün hala ses yok,
    projede beraber çalıştığım arkadaşım, bizim işimiz bu dokunmatik şarjeri üretmeye çalışmaktan çıktı, gümrük ve mevzuatla uğraşmak oldu dedi, prototip şarjeri aldı duvara çarptı paramparça yaptı ve boş ver unutalım bu projeyi dedi.
    golfcar cı ya ne diyeceğimi düşünürken uykum kaçtı.








    ikinci cümle herşeyi özetliyor.

    sadece bu konu için değil,ülkemizdeki herşey için geçerli olan bu saçmalıklardan herkes muzdarip,herkes aynı sıkıntıları yaşıyor fakat kimse evet hiç kimse düzeltmek için çabalamıyor gibi geliyor bana .( böyle gelmiş böyle gider diyor herkes.. üzücü.

    teşekkür ederim kendi adıma ve projeniz için tebrik ederim.elinize,yüreğinize sağlık.




  • Hocam bence elektrikli motor ve atv isine girin



    Yada elektrikli 4 tekeli araba kivaminda ustu kapali bi motor yaparsaniz guzel gider

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hortlarılmaya değer



    son durum nedir hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzun süredir ses yok. Twizy kıvamında birşey yapılsa harika olur.
  • Sayın Enginos,
    Son durum nedir acaba.
    PAZAR VE TİCARİ DURUMUNUZ,
    BÜROKRASİ AŞILDI MI?,
    TEKNİK PROBLEM VE GELİŞMELER V.b
  • quote:

    Orijinalden alıntı: uygur1

    Sayın Enginos,
    Son durum nedir acaba.
    PAZAR VE TİCARİ DURUMUNUZ,
    BÜROKRASİ AŞILDI MI?,
    TEKNİK PROBLEM VE GELİŞMELER V.b
    Imecar elektronik firmanin ismi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir akşamda bütün mesajları okudum :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üşenmeden okudum hepsini. E-bis i okurken buraya geldim. Konuyu acanin emeklerine ve sabrına hayran kaldım. Bir yandan da cocukluk hobisini paraya dönüştürdüğü için sevincliyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • noldu bu araba bittimi takip ediyorduk :D
  • Merakla gelişmeleri bekliyoruz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.