Şimdi Ara

FIAT Punto EVO Alınıyor - Astra Classic 3 Dizel Alındı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
3.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese Merhaba, Bu hafta içinde bir dizel araç satın alacağız. Bazı kriterlerimiz var ve kendimizce Punto Evo'da karar kıldık. Ancak fiyatı aşırı yüksek geldi bize, o yüzden yardıma ihtiyacım var, aşağıdaki kriterlere uygun bir araç tercihi yapıyoruz, aracı hemen almamız gerekiyor , yani 3-5 ay gibi sıra bekleme lüxümüz yok. Daha önce hiç A veya B sınıfı araç uzun süre kullanma şansı bulamadım, sadece eşin dostun aracını 3-5 km kullanmışımdır, bu yüzden aralarında kıyas yapmam çok zor, bilenlerden fikir bekliyorum. Şimdiden yardımı dokunacak herkese teşekkürler.

    - İlk olarak belirtmem gereken husus şu ki; araç bizde 1 sene kadar kullanılacak sonrasında 40.000 km civarı yol yapmış olur ve satılacak. Bu yüzden 2.elde değer kaybı az olan modeller tercih sebebi.
    - Mümkün olan en ucuz ve Fayda/Performans aracı olacak.
    - Sıfır km olmalı ve güncel kasa olmalı ( çünkü seneye satılacak eski kasa diyip fiyat düşmesin )
    - Performansı önemli değil ama rampada da isyan ettirmesin ( mesela 0-100 : 15 sn gibi bir değer olmasın en azından )
    - Genel olarak şehiriçinde kullanılacak.
    - Koltuk rahatlığı çok önemli ve mutlaka kol dayama bulunması gerekiyor.
    - Fiyat olarak kafamda en fazla 35.000 TL ödemek var ama 40 'a kadar da arabasına göre verebilirim.
    - Donanım olarak, ABS - ESP - Hız sabitleyici - Park sensörü - Digital Klima - USB Bağlayabileceğim Teyp olmazsa olmaz.
    - Start-Stop sistemi istemiyorum.

    En ucuz dizel aracı bulmak için Kocaeli'deki otomobil bayilerini sırasıyla gezdim, Skoda-Renault-Fiat-Seat bayilerini gezdim araçları inceledim bunların dışında başka markalara henüz gidemedim.

    Çok uzun tutmak istemiyorum ama genel olarak B sınıfı araçları inceledim, nedense hiçbirinin içinde rahat edemedim. Yani koltuklar falan aşırı rahatsız geldi, içlerinden Fiat'ın Grande Punto EVO modelinin koltukları diğer markaların B sınıfı araçlarından çok daha rahat geldi. İç mekan olarak da gayet hoş görünüyor. Dualogic şanzumanlı bir Bravo testinden sonra kesinlikle düz vites olması gerektiğine kanaat getirdim. 1.3 dizel versiyonda 75 hp manuel var. Bu araç için aşağıdaki fiyatı verdiler:

    1-Fiat Punto EVO - Opak Beyaz Renk 1.3 Multijet 75 HP ( Euro 4 motor )
    2-Asist Kit ( Hız sabitleyici - Yağmur Sensörü - Kararan iç dikiz aynası )
    3- Freedom Kit ( Bloototh - Blue Me - USB Girişi - HI-FI ses sistemi )
    4- ESP Paketi ( Hill Holder - ESP vs )
    5- Komple Cam tavan

    Toplam Fiyat: 37.800 TL
    Ödeme Şekli: Nakit

    Son olarak da 15 jant yerine 16 jant ekletmeyi düşünüyorum ona da 400 TL falan alırlar diye tahmin ediyorum, yarın telefonla fiyat verecekler jant için, şuanda net değil.


    Can alıcı noktaya gelelim: Otomobil fiyatları abartılı şekilde yükselmiş, kesinlikle ve kesinlikle araba almanın hiç zamanı değil, ancak yaptığım işler dolayısıyla arabasız kalmam mümkün değil ve en ucuz alternatiflerle önümdeki bu bir seneyi geçirmem gerek. Aşağıdaki sorular kafama takılmış durumda , bu aracı kullanmış olanlar, alanlar satanlar bilgi sahibi kim varsa görüşlerini yazarsa ona göre kararımı vereceğim.

    Soru-1 : Fiat Punto 'ya 38.000 TL peşin para ödenir mi ?
    Soru-2 : 1 sene ve 40.000 km yapmış aracı seneye kaça satabileceğimi öngörürsünüz ?
    Soru-3 : Bu fiyata diğer markalardan daha iyi bir araç alabilir miyim ?
    Soru-4 : 75hp 'lik dizel motorla test sürüşüne çıktım ama parkur kısa oldugu için tam olarak hüküm veremedim, bu motoru kullananlar memnunlar mı ?
    Soru-5 : Bayiye 1.3 dizelin 95 hp 'lik versiyonunun düz vitesine alabiliyor muyuz diye sordum, şuanda mümkün değil sadece Dualogic olursa alırsınız dedi. İlerleyen zamanlarda 1.3 dizel 95 hp manuel gelmesi sözkonusu olabilir mi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asoz -- 20 Mayıs 2011; 21:13:39 >







  • Evo'nun 1.4 77 hp olanından uzak durun araç gitmiyor.Ama diğer özellikleri güzel.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: __éSér__

    Evo'nun 1.4 77 hp olanından uzak durun araç gitmiyor.Ama diğer özellikleri güzel.

    o benzinli modeli oluyor sanırım , ozaman benim baktığım model olan 1,3 dizel 75hp'lik versiyon için de gitmiyor mu demeliyiz ?
  • Sorularına cevap veremiycem ama Grande Punto'm vardı 2000 kmdeyken çok uygun bi fiyata 2. el aldım çokda iyi bi fiyata sattım.Evo hususunda ise dıştan bence GP kadar güzel değil hala FIAT bayilerinde GP satılıyor(Fiyatı Evoya oranla 2-3bin lira civarında daha uygun).Dynamic modelinde donanım gayet iyi.Dijital Klima-4 Cam otomatiği-4 Hava Yastığı falan var.USBli teyp yok.Birde GP kullanmış biri olarak şunu söyleyelirimki konfor gerçekten çok iyi.Araba yerden yüksek olduğu için sürüşüde oldukça keyifli kendini küçük bi arabadaymış gibi hissettirmiyor.Evoda hemen hemen aynı kasada olduğu için söyleyeyim dedim.

    Bana sorarsan 1 yıl bineceğin arabaya o kadar vereceğine internetten düşük kilometreli aracı çok daha uygun fiyata alabilirsin 1 sene sonrada en kötü ihtimal bin lira aşşağıya satarsın.(Ben 8 ay binip karla sattım)

    Mesela böyle birşey
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-2500km-2011-punto-evo-49279292/detay/


    EDIT:Hız meyillisi birisiysen araba gitmiyor dersin ama bence 1.4 77 HP yeterliydi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Klise Adam -- 19 Mayıs 2011; 0:53:13 >




  • b sınıfı punto ya 38000 tl paramı istiyorlar,yuh diyorum sadece.arabayı kullanmışlığım yok dolayısıyla herhangi bir fikir beyan edemeyeceğim.yalnız b sınıfı arabaya bu parayı vermek günahtır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: antares07

    b sınıfı punto ya 38000 tl paramı istiyorlar,yuh diyorum sadece.arabayı kullanmışlığım yok dolayısıyla herhangi bir fikir beyan edemeyeceğim.yalnız b sınıfı arabaya bu parayı vermek günahtır.



    bence çokta anormal bir fiyat değil araba hem dizel hem ilave 3-4 paket var hem 0 km.Diğer segmentten hangi arabayı bu fiyata alabilirsinki??

    Corolla Dizel Full:55bin lira
    Jetta Dizel Full:57bin lira ???
  • quote:

    Orijinalden alıntı: antares07

    b sınıfı punto ya 38000 tl paramı istiyorlar,yuh diyorum sadece.arabayı kullanmışlığım yok dolayısıyla herhangi bir fikir beyan edemeyeceğim.yalnız b sınıfı arabaya bu parayı vermek günahtır.


    Valla benim fiyatları görünce ağzım açık kaldı, Full Fluance 'ye 57.000 TL çekiyorlar, Full Golf: 62.000 , Full Jetta 62.000 diye gidiyor.... Ben de madem en ucuzuyla bu sene işimi çözeyim moduna girdim ancak Fiat araba kullanmışlığım yok, donanım olarak iyi ama fiyatı hiç içime sinmedi, zaten o yüzden de buraya konu açtım. Bu fiyatlara ne alabliriz hesabıyla, alternatif sunabilen olursa sevinicem.
  • araç fiyatları çıldırmış.en büyük etken araçlara olan yoğun talep.
    bekleyebiliyorsan 2-3 ay daha bekle,seçim geçsin.ekonomistler seçim sonrasından pek umutlu değiller.seçimden sonra herşey netleşir.eğer dedikleri gibi olursa talep azalır,liste fiyatları aynı kalsa bile pazarlık şansın artar.tabi nakit alacaksan aracı.
    eğer kredi ile alacaksan pek birşey değişmez çünkü bu defada faizler artacaktır
  • @arjen 553 arkadaşın verdiği link ve benzeri araçlar bence senin için 0 km. olmasının çok özel bir nedeni yoksa daha uygun. 7-8 bin daha az ver0 ayarında araca bin, satarkende daha az zararla ve kuvvetle muhtemel en kötüsü aynı paraya sat, kafan rahat olsun.
  • En başta en az zararı Ford Fiesta ile yaparsın 1 sene içinde satacaksın bunu kesinlikle söyleyebilirim.
    Çok bekleyemem dediğin için Fiesta secenegi zor gibi bana göre çünkü güvenlik paketli araç gelmesi uzun sürüyor ancak ben yinede görüşmenizi tavsiye ederim.
    1.6 dizel seçeneği oldukça iyi ancak fiyat olarak x paket ve gp li sekılde 40 bın tl'ye alırsınız koltuk konforu olarak ve sürüş konforu olarak bu sınıftakı en ıyılerden dıyebılırım hatta sürücü için çok çok iyi bir konfora sahip bana göre b sınıfı düşünüldüğünde tek sorun tasarımından dolayı arka tarafın kımılerıne basık gelmesı olabılır.
    Punto evo güzel araç benımde en cok begendıgım araclardan biri bu sınfıta ama fıyatları baya bır artmıs gıbı.
    1.4 dızel ve 1.6 dızel seceneklerıyle Fiesta'yı incelemenizi tavsiye ederim.şimdiden hayırlı olsun alacagınız araç.




  • 1) Aracı donanıma boğmuşsunuz, 38 bin TL günümüz şartlarında çok normal hatta makul bir fiyat.

    2) Günümüzde kötü araba yok. Ama ben bu kadar para verilen bu araçları da en az 4-5 yıl kullanıp iyice cılkı çıktıktan sonra satmanın daha mantıklı olacağını düşünüyorum.

    3) Sıfır ve donanım zengini arabaya 38-40 nakit para bağlayıp ertesi sene satmayı düşünmek bile çılgınlık.

    4) Az binecekseniz ya sıfır km boş donanım Grande Punto alın ya da ikinci el temiz ama sıfır fiyatından biraz uzaklaşmış bir araç tercih edin. Yoksa plakaydı vergiydi değer kaybıydı derken bir yılda 10 bin TL zarar etmek kaçınılmaz olacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Coşkun -- 19 Mayıs 2011; 2:13:05 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: joushkun

    1) Aracı donanıma boğmuşsunuz, 38 bin TL günümüz şartlarında çok normal hatta makul bir fiyat.

    2) Günümüzde kötü araba yok. Ama ben bu kadar para verilen bu araçları da en az 4-5 yıl kullanıp iyice cılkı çıktıktan sonra satmanın daha mantıklı olacağını düşünüyorum.

    3) Sıfır ve donanım zengini arabaya 38-40 nakit para bağlayıp ertesi sene satmayı düşünmek bile çılgınlık.

    4) Az binecekseniz ya sıfır km boş donanım Grande Punto alın ya da ikinci el temiz ama sıfır fiyatından biraz uzaklaşmış bir araç tercih edin. Yoksa plakaydı vergiydi değer kaybıydı derken bir yılda 10 bin TL zarar etmek kaçınılmaz olacaktır.


    Kesinlikle doğru ama ben de bir şeyler eklemek istiyorum.

    Bence 1 sene kullanacağınız bir araca o kadar para vermeyin, 20000 lira civrında bir araç da işinizi görür.

    Ekimde Allah'ın izniyle, D segmenti bir araç alacağım. Ben de geçiş aracı olarak ocakta 2005 model Clio Symbol 1.4 aldım.

    LPG taktırdım hemen. 16000 km yaptım şimdiye kadar ve de gayet memnunum. 14.750'ye kazasız belasız, tertemiz sadece 80150 km'deyken aldım.

    Bugün biri araca talip oldu ve 16500 lira verdi, düşüneceğimi söyledim.

    Kısacası hem daha ucuza araç sahibi oldum hem de, satarsam en azından zarar etmeden satacağım. Hatta 850 lira civarında karım olacak.

    Dediğim gibi, bence 1 sene kullanacağınız bir araca bu kadar para bağlamayın. Çok fazla zarar edersiniz.

    2.el alın derim.




  • 2011 sonunda euro4 motorlu araçları eritmek için sağlam indirim gelir(2012 de sadece euro5 motorlu araçlar satılacak),değer kaybınız çok olur yerinizde olsam aynı kasa 2.ellere bakarım kaybınız daha az olur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: joushkun

    1) Aracı donanıma boğmuşsunuz, 38 bin TL günümüz şartlarında çok normal hatta makul bir fiyat.

    2) Günümüzde kötü araba yok. Ama ben bu kadar para verilen bu araçları da en az 4-5 yıl kullanıp iyice cılkı çıktıktan sonra satmanın daha mantıklı olacağını düşünüyorum.

    3) Sıfır ve donanım zengini arabaya 38-40 nakit para bağlayıp ertesi sene satmayı düşünmek bile çılgınlık.

    4) Az binecekseniz ya sıfır km boş donanım Grande Punto alın ya da ikinci el temiz ama sıfır fiyatından biraz uzaklaşmış bir araç tercih edin. Yoksa plakaydı vergiydi değer kaybıydı derken bir yılda 10 bin TL zarar etmek kaçınılmaz olacaktır.

    Öncelikle cevaplar için teşekkürler. Söylediklerinizin hepsi doğru aslında, aracı donanıma boğma kısmı da doğru, ancak donanım eklemezsem de 35.000 TL gibi bir fiyata çıkabiliyorum. Donanım fiyatlarını tek tek yazayım , içinden elemek mantıklı dediğiniz varsa değerlendirelim.

    Fiat Punto Evo - Dynamic paket ( üst versiyon ) : 34.800 TL
    Asist Kit : Hız sabitleyici, Yağmur sensörü , kendiliğinden kararan dikiz aynası : Bu paketin fiyatı : 400 TL

    Dynamic Paket + Asist kit için toplam 34.500 Diyorlar. Alabileceğim minimum donanım bu.

    Gelelim opsiyonlara:

    1- Freedom Kit : Bloototh , Blue Me , USB girişi , HI-FI ses sistemi : Toplam 1.000 TL
    2- ESP Paketi : ESP ve birkaç şey daha kapsıyor, ayrıca hill-hold demiş : Toplam : 600 TL
    3- SkyDome : Komple Cam tavan : 1.750 TL fiyatı var buna da 1.500 TL dediler bize.
    4- 15" Jant yerine 16" jant tercihi : Kesin fiyat söylemediler ama tahminim 400 TL tutucak. Zaten B sınıfı hafif bir araç olduğu için biraz yere bassın deyip 16" akıllıca olur diyorum.

    Şimdi ya 35.000 TL 'ye makul donanımla bu aracı satın almak var, ya da üstüne 3.000 civarı daha ekleyip bol oyuncaklı , kurcalayacak birkaç özelliği olan bir araç almak var. Bu aradaki fark bana çok büyük gelmedi ama önemli olan tabi 3.000 TL fark verip ikinci elde satarken 1.500 TL 'sini geri alabilecek miyiz..




  • Arkadaşım ben punto evonun fiyatını yılbaşından bu yana takip ediyorum. Bahsettiğiniz aracın aynısını yıl sonu kampanyalarında pazarlıklarla 32 bin lira seviyesine alanlar oldu. Şu an araç yılbaşına göre 5000 lira civarında daha pahalı. Burdan çıkan ilk sonuç şu an araçların en pahalı olduğu dönemdeyiz ve bu dönemde alacağın araçtan zarar etmen kaçınılmaz. Üstelik satacağın zaman yıl sonuna denk gelirse bu zarar 8-9 bin liralara ulaşabilir. Diğer yandan paketli ve skydomlu araçların daha yüksek fiyatlara satıldığı da bi gerçek.
    Ama illa sıfır araç almak niyetindeyseniz bütün araçlar pahalı olduğu için punto yinede iyi bir seçenek.
  • Neden polo bakmıyorsunuz? 1 seneye satılacaksa en az zararı WV ile edersiniz...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sarpuli

    Neden polo bakmıyorsunuz? 1 seneye satılacaksa en az zararı WV ile edersiniz...


    Ben katılmıyorum illa 0 alacaksan alternatif olabilir en az zararı

    Yaris Dizel 1.4 D-4D Terra Sporty 37,500 TL ile edersin bence



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Klise Adam -- 19 Mayıs 2011; 13:16:14 >
  • yarıs kasa degıstırecek.
    punto evo dızel 75 beygırlık olan 1.3 motorlu versıyonuna bır ufak dokunus ıle 90 beygır yapılsa acaba ne olur?motora bır zararı olurmukı?aynı motor lınea da kullanılmıyormu?
  • Astra Classic III 1.3 CDTI 90hp 200nm tork 6 ileri + Konfor paketli --> Kampanyalı fiyat: 39.700

    Bence düşünün...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asoz


    quote:

    Orijinalden alıntı: __éSér__

    Evo'nun 1.4 77 hp olanından uzak durun araç gitmiyor.Ama diğer özellikleri güzel.

    o benzinli modeli oluyor sanırım , ozaman benim baktığım model olan 1,3 dizel 75hp'lik versiyon için de gitmiyor mu demeliyiz ?



    1.3 75 hp dizel modeline binmediğim için yorum yapamayacağım.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.