Şimdi Ara

FIAT Punto EVO Alınıyor - Astra Classic 3 Dizel Alındı. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
3.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • geçen sene bana fikir soran 2 arkadaşımın punto evo dizel dynamic almasına sebep oldum 2 side aracından çok çok memnun. birisine 31500 e diğerine 32000 e aldık. (tüm türkiyede fiyat araştımıştık)
    şu andada bir başka arkadaşıma ikinci el otomatik dizel bakıyoruz.
    aln arkadaşlarımdan birisi 20.000 km ye geldi diğeri 5000 km civarında 2 sininde aracından tek şikayet ettiği nokta tıkırtı sesleri.
    birisi 10.000 bakımna girdi diğeri daha 5ooo de olduğundan girmedi.
    10 bin bakınında 150 lira civarı bir şey ödedi 20.000 bakımındada 270 civarı bir şey ödersin demişler.
    sonuç punto evo gerçekten iç dizaynı ve iç kalitesi itibari ile sınıfının (fiyatıda göz önünde bulundurulduğunda) en rekabetçi araclarından birisi.
    ben bana soran herkese tavsiye ediyorum ama benim için aracın içerisindeki ufak tefek tıkırtılar önemlidir diyorsan kararını bir kez daha gözden geçir derim.
    birde karar sizin tabi saygı duyarım ama 1 yıl içinde satılacağı kesin olan bir arabayı kesinlikle sıfır almam.




  • Tüm Fikir beyan eden arkadaşlara teşekkür ediyorum.

    Bugün gün boyunca beyaz renk cam tavanlı ve asist kit ile ESP 'yi birarada içeren Punto Evo aradım ancak bayilerin elinde yok, olan bir bayide burnundan kıl aldırmadı. Sonuç olarak 38bin TL gibi bir rakama gelen bu aracı almadan evvel bir de son çare Opel bayisine gidip Astra Classic fiyatı sorayım dedim.

    Opel bayisine gittiğmde aracı şöyle bir inceledim, 6 ileri olması ve vites geçişlerinin nispeten kemiksiz olması hoşuma gitti, ön koltuk biraz rahatsız geldi ama sanırım zamanla alışılır. Bunun dışında araçta her aradığım donanım mevcut, yağmur sensöründen park sensörüne, hız sabitleyiciden digital klimaya kadar. bir USB bağlantısı yok sanırım, neyse Metalik renk için fiyat farkı almıyoruz, plaka masraflarını da biz karşılıyoruz dediler, "aaa iyiymiş" dedim, ismimin baş harfleriyle plaka normalde Kocaeli'de bulunmuyor, onu da ayarlarız dediler, bir de üstüne birkaç tane gri aracımız var istediğini seç dediler, ben de Continental marka lastikli olanı görünce "tamam , bu arabayı alıyorum" dedim :)

    Opel Astra Classic 3 - 1.3 Dizel 90 hp - Manuel araç + Karter Koruma + Metalik Gri renk için toplamda 39.450 TL 'ye anlaştık. 450 TL sini verip nüfus cüzdan fotokopimi bıraktım. Salı gününe kağıt işleri bitmiş ve aracı teslim almış olacağım inşaallah.

    Aracın performansından memnun kalmayacağımı , hatta beni üzeceğini tahmin edebiliyorum ama 500-600 TL gibi bir ücret karşılığında chip yaptırmayı planlıyorum. Böylelikle 115 hp gibi bir değere ulaşır ve bu da işimizi görecektir.

    Bu yaşıma kadar arabacılıktan hep zarar ettim, hep zevkime göre araba alıp 10binlerce Euro zarar yazdım, hep sonunda pişman oldum. Bugün hayatımda ilk kez mantığımın sesini dinleyerek araç aldım, ve ilk defa GRİ renkte araç satın aldım :)

    Allah yüzümüzü kara çıkartmaz inşaallah, beğenerek , kazasız belasız kullanmak nasip olur...

    Değerli vaktini ayırıp da fikir veren herkesin Allah işini rastgetirsin, daha iyilerini nasip etsin.




  • hocam hayırlı olsun standart haliyle pek performans beklentiniz olmasın.rodaj bitince chip,box uygulamalarını öneririm.güle güle kullanın.2010yılı sonunda bu araç 35-36bine alınıyordu maalesef tüm markalar gibi bunun da fiyatı arttı.şu an için normal fiyat.krom aksesuar,trafik seti,paspas vs. hediye taleplerinde bulunun.

    punto yerine astra almakla çok iyi yapmışsınız.kullandıkça da bunu anlayacaksınız. gerçekten sevindim.

    ekleme:son olarak plaka işini hep istediğiniz harfi rakamı vs. yaparız der bayiler,diretmezseniz yapmazlar aklınızda olsun.ısrar edin ters bir şey çıkarsa.bana mı hep öyleleri denk geldi bilmem ama çevremden de çok duyuyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omurkadir -- 20 Mayıs 2011; 19:38:25 >
  • hayırlı olsun güle güle kullanın akşam üstü bende ekcandaydım.
    keşke bir kaç farklı bayiye daha fiyat sorsaydınız.ekcan genelde en tok opel bayilerindendir.
    en azından ekinede bir sorsaydınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: otomobilci_x

    hayırlı olsun güle güle kullanın akşam üstü bende ekcandaydım.
    keşke bir kaç farklı bayiye daha fiyat sorsaydınız.ekcan genelde en tok opel bayilerindendir.
    en azından ekinede bir sorsaydınız.


    Ekcan'a gitmeden öne istanbul'daki birkaç bayiden ve adapazarından fiyat aldım. En düşük 39.500 fiyat verdiler. Ek-can bu fiyata kartel korumayı da ilave edince ben de el sıkıştım.
  • hayırlı olsun..b sınıfı parasına c sınıfı araç aldınız
  • Yukarlarda bir yerde yazmıştım Classic III diye, ki bence doğru olanı yaptınız.
  • Hayırlı olsun
  • bence aracı bayiden çıkarıp chipletmeye götürün, bu arada EGR iptali de yapıldığı için motora eksoz gazı tekrardan çektirilmemiş olur.. zaten chipi yapınca da araba eski olsa bile hemen oturmuyor,benim araç 17bin civarındaydı yaptırdığımda,18bine doğru iyice değişti gidişi,özellikle alt devirler bir zaman sonra kendini gösterdi.. neticede bu bir yazılım olsa da mekanik aksamı yönetiyor ve mekaniğin de alışması gerekiyor.. bilgisayardaki overclock ile karıştırmamak gerek..
    hayırlı olsun,chiple 6 vitesin ekonomikliğini birleştirmeniz dileğiyle..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rallier_61

    bence aracı bayiden çıkarıp chipletmeye götürün, bu arada EGR iptali de yapıldığı için motora eksoz gazı tekrardan çektirilmemiş olur.. zaten chipi yapınca da araba eski olsa bile hemen oturmuyor,benim araç 17bin civarındaydı yaptırdığımda,18bine doğru iyice değişti gidişi,özellikle alt devirler bir zaman sonra kendini gösterdi.. neticede bu bir yazılım olsa da mekanik aksamı yönetiyor ve mekaniğin de alışması gerekiyor.. bilgisayardaki overclock ile karıştırmamak gerek..
    hayırlı olsun,chiple 6 vitesin ekonomikliğini birleştirmeniz dileğiyle..

    Chip işlemini nerede yaptırdığınızı da söylerseniz aslında iyi olur, çünkü şimdiden nerede yapılır ve kime yaptırılır diye araştırmaya başlamalıyım, ilk 1 ay aracı kullanıp 4-5.000 km doldururum ve chipletmeye götürürüm diye planlıyorum. Chip uygulamasıyla aracınız kaç hp-torka ulaştı ve yakıt tüketiminiz ne durumda ? Bir de fiyat olarak kaça yaptırdınız ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: asoz

    quote:

    Orijinalden alıntı: otomobilci_x

    hayırlı olsun güle güle kullanın akşam üstü bende ekcandaydım.
    keşke bir kaç farklı bayiye daha fiyat sorsaydınız.ekcan genelde en tok opel bayilerindendir.
    en azından ekinede bir sorsaydınız.


    Ekcan'a gitmeden öne istanbul'daki birkaç bayiden ve adapazarından fiyat aldım. En düşük 39.500 fiyat verdiler. Ek-can bu fiyata kartel korumayı da ilave edince ben de el sıkıştım.

    tekrar hayirli olsun kazasiz belasiz insallah.
  • 100HP - 260NM Mehmet Gazihan'da yaptırdım,yakıt da kullanıma bağlı; sakin gidince 5litrenin altı ,basınca da 8litrelere yakın.. rodajdan sonra gitmeniz de uygun olabilir..
    dizelim.com sitesinde sizin aracınızdan olup da yaptıranlar vardı,gayet memnunlar.. 16v,6 ileri deviri seven bi makina,tam chiplik hayırlısıyla arabayı alın da,orjinali nasılmış..
  • hayırlı olsun bir üst segment tercih etmekle en doğru olanı yapmışsınız
  • chip garantiyi bozar genellikle buna da dikkat.box düşünülebilir en azından servise giderken sökebilme olayı var...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: omurkadir

    chip garantiyi bozar genellikle buna da dikkat.box düşünülebilir en azından servise giderken sökebilme olayı var...

    Chip serviste farkedilmiyormuş, dolayısıyla garantiyi bozmuyormuş , tabi kesin demiyorum, bugünlük araştırmalarımın sonucu...
  • Hayırlı uğurlu olsun.
  • astra seçimi daha iyi olmuş ,
    kapısının tok kapanışı yeter,daha geniş daha ferarh güle güle eskitmeniz dileğiyle
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.