Şimdi Ara

FIFA 17 tuş gecikmesi!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
3.988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar haftasonu gelen güncellemeden sonra oyunda tuş gecikmesi(input delay) yaşamaya başladım.Bu güncellemeye kadar her şey gayet iyiydi,bağlantı yönünden bir sıkıntı yaşamıyordum.Şimdi ne yaparsam yapayım bu sorunu gideremiyorum.Yalnız dün bir şey denedim:V-sync'i '3D uygulama ayarlarını kullan.' olarak ve FIFA ayarlarından da 'FPS limiti yok.' olarak işaretledim ve oyuna girdim.Tuş gecikmesi hatırı sayılır bir dereceye kadar indi.En azından oynanabilir hale geldi ama bu seferde titreme yaşamaya başladım FPS limitsiz olduğu için.Bu konu hakkında önerilerinizi bekliyorum.Şu problem resmen oyundan soğuttu beni.



  • sorunu çözebildiniz mi?

    ben oyunu henüz almadım ancak oyunla ilgili en büyük çekincem online oyunlarda tuş gecikmesiyle ilgili.. daha önce tuş gecikmesi yaşıyor muydunuz az da olsa online oynarken acaba? ve şu anki gecikme sorununu hallettiniz mi?
  • ydn06 kullanıcısına yanıt
    Dostum şöyle söyleyeyim:Geçen hafta çıkan güncellemeye kadar en ufak bir sorun yaşamıyordum,yağ gibi akıyordu oyun.Hatta yeni PES'ten geçen bir oyuncu olarak bağlantı kalitesini fazlasıyla övüyordum FIFA'nın.Ama şu son güncellemeyle oyunum resmen PES'e döndü.Tuş gecikmesinin yanı sıra oyuncular ne pas atabiliyor ne top kontrol edebiliyor ne de toplara müdahale edebiliyorlar.Ama bu dediklerim 60 FPS'ye kitlediğimde geçerli(Daha önce 60 FPS'de sorunsuz oynuyordum.).FPS'yi limitsiz yaptığımda kendi oyunumu çok rahat bir şekilde oynayabiliyorum,gecikme falan olmuyor,oluyorsa da minimum düzeyde.Ama burada da şöyle bir sorun yaşıyorum:FPS'yi limitsiz yaptığım için oyunda kırılmalar oluyor.Dalgalı bir şekilde oynuyorum yani.Ama tuş gecikmesinden kat kat iyi olduğunu söyleyebilirim.
    Bu arada FIFA 17 PC ya da FIFA Ultimate Team konularına göz atabilirsin.Burada böyle bir problem yaşayan sadece bir kişi gördüm.Neden kaynaklandığını bilmiyorum ama herkesin bu sorunu yaşamadığını rahatlıkla söyleyebilirim.Hatta bir arkadaşım şöyle söyledi:Güncellemeden sonra benim oyunum daha akıcı oldu.




  • niyazigs1905 kullanıcısına yanıt
    Ayni sorun bende de var. Fpsyi serbest birakinca da oyun kasiyor yok mu hala bi cozum
  • I. Zabit kullanıcısına yanıt
    Maalesef dostum.Şu anlık FPS limitsiz şekilde oynuyorum.Diğerine göre kat kat daha iyi bence.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: niyazigs1905

    Maalesef dostum.Şu anlık FPS limitsiz şekilde oynuyorum.Diğerine göre kat kat daha iyi bence.

    O da benim pcye agir geliyor heralde bu sefer oyun kasiyor ya
  • bende maç başladıktan belli bir süre sonra başlıyor ve adamı deli eder bu sorun, demin fut championsta penaltılara kaldıktan sonra başladı 120 dakikalık emek gitti çöpe
  • cevaplar için teşekkürler. fifa 17 alacaktım ama bu başlıkta okuduklarımdan sonra almaktan vazgeçtim. gecikme varken oyun moyun oynanmaz.
  • ydn06 kullanıcısına yanıt
    Dostum yukarıda da belirttiğim gibi gecikme yaşayanlar belirli sayıda.
  • Belirli sayıda değil, çok sayıda kardeşim. Bir de görüyorum bu sorundan yakınanlara laf atan tipler türemiş. Kendinden de örnek vermiyor, twitchte pro oynayanları gösteriyor bak adamlar oynuyor diye. Sanki oyun mükemmel sorunsuz biz paranoya yapıyoruz. Konsol oyuncusu pc oyuncusu herkes şikayetçi bu input lagdan, oyundaki mantık hatalarından.

    Kimileri de bağlantıdan olabilir falan diyor, hiç alakası yok. Kanada'da yaşayan arkadaşım var. Halilo'yu bilenler bilir yayıncı kendisi. Oyunun yapıldığı EA merkezinin olduğu yerde yaşıyor ötesi var mı. Ne ping sıkıntısı ne başka birşey. PS4te oynuyor, yayınında canlı şahit oldum adam nasıl dert yandı. Tuşların geç işlemesine ek olarak bir de tepkisiz kalıyor oyuncuya, inme inmiş gibi. Ben de bahsettim orada, aynı dediğime katıldı. EA in özellikle pc serverları çok sıkıntılı. Başka online oyunlarda 40-50 pingden yukarısını görmüyorum, fifaya gelince 130 civarı. Ama dediğim gibi kesinlikle olay tek bağlantıyla alakalı değil.

    Tek bir olay dikkatimi çekti. Bir tek xboxta oynayanlar şikayet etmiyor. Eskiden frostbite a geçmeden önce fifa en iyi konsolda oynanır diyorduk, hakikaten de öyleydi. Şimdi pcdeki sorunlar gözlemlediğim kadarıyla ps4e de taşınmış durumda. En sorunsuz platform xbox gibi görünüyor.

    Ayrıca şunu da belirteyim, bu tür sorunlar fifa 16da başladı, 17de tavan yaptı. En son 15i sorunsuz ve keyifli oynuyordum. Evet dengesizliği ve hızını sevmiyordum ama onu bir kenara bırakırsak baya iyiydi.
    Hep söylüyorum, istiyorum ki yeni fifalar da en az 15 kadar seri tepki versin. Mesele hiçbir zaman yenmek yenilmek olmadı.
    Bir top istop etmek yüz saat sürmesin. Oyuncular kendi kafasına göre ters ayakla pas-şut denemesin. 17 hiçbir şekilde seri tepki vermiyor kardeşim. 100 tane ayar denedim sorunu hep kendimde aradım ama artık kesin kez eminim. Bu oyun bozuk ve de eksik ancak son update öncesi yine gideri vardı, bir dengesi vardı keyif alabiliyorduk. Son gelen update ile mahvetti oyunu klasik EA.




  • Dostum bütün yazdıklarına katılıyorum ve ek olarak bir soru sormak istiyorum:Sorun yaşayanlar neden çok sayıda,madem bu problem EA'den kaynaklanıyor neden herkes bu problemi yaşamıyor?Forumda UT konusuna girip bakın,orada da PC kullanıcısı var.Bir kişi bile oyundan şikayet etmiyor.Benim bir çok arkadaşım var şu an PC'de sorunsuz oynayan.Hatta birisi güncellemeden sonra oyunun daha akıcı olduğunu söyledi.Ben bu çifte standarda anlam veremiyorum bir türlü.Sorun yaşayanların ortak bir eksiği varsa söylesinler ona göre önlemimizi alalım.
  • Xbox ta oynarken de soyle garilik var bazi maclar cok agir bazi maclar oyun cok hizla. Cok bariz bir sekilde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • niyazigs1905 kullanıcısına yanıt
    Ortak eksik yok dostum. Ne bağlantı ne gamepad ne pc ne konsol. Sorun oyunun hem kendisinde hem de lanet olası serverlarında.
    Rastgele oluyor insanlarda kişiden kişiye, hesaptan hesaba mı değişiyor artık nedir bunu gözlemledim genel olarak. Sorunsuz gecikme oynamadan oynayan oyuncu sayısı gerçekten azınlıkta. Çok şanslı bir kesim olsa gerek.

    Valla anlamadım. Hayatımda oynadığım en rezil oyunlardan biri. Bu kadar online modları ve mekanikleri arızali bir oyun daha görmedim. NfS 2015 1 bu 2. Kendini oynatmamak için elinden geleni yapıyor. Oyuna seni çeken hiçbirşey yok. Yayın yapmayı , içerik üretmeyi sevmesem anında siler atarım. Yüzüne bakılacak oyun değil.
  • alphan12 A kullanıcısına yanıt
    Pcde ve PS4te de öyle hocam. Herkesin ortak şikayetlerinden bu mevzu.

    Bir maç oluyor, öyle bir ağır ve laglı ki hayattan soğuyorum. Koşmayı bırakın yürütemiyorum bile adamları. Diğer maç bi başlıyor elmas ligi sprint yarışları gibi. Başım dönüyor hızdan. Oyuncular hâlâ hantal beli dönmüyor ama oyun temposu çok yüksek, hızlıdan kastım o. Anormal hızlı yani. Kamera açıları da saçma salak olmuş zaten. Hem yeterince geniş değil, hem de ne akan oyunda ne tekrar gösterimde topu yakalayamıyor.

    Frostbite a geçişte fena afallamış EA bu sefer. Bu oyun hiç olmamış. Son update ile ne kadar bozulduğunu anlatmaya gerek yok artık.
  • Arkadaşlar sorunu çözdüm diyemeyecem ama kendimce baya bir aşama kaydettim.İki haftadır tuş gecikmesinin yanı sıra paslarımda inanılmaz tutarsızlık vardı.İki gün önce Windows10'a geçtim,bir fayda etmedi.Daha sonra aşağıda yazacağım adımları izledikten sonra oyun akmaya başladı.

    İzlediğim yol:
    .ESET'i tamamen kaldırdım.
    .Origin'deki bütün bildirimleri kapattım.
    .DS4 için kullandığım programı değiştirdim,Scp Toolkit'e geçtim.
    .NVIDIA Denetim Masası'ndan;

    1.Birden çok ekran/karma GPU hızlandırmayı 'Tek ekran performans modu' olarak,
    2.Doku Süzme-Kaliteyi 'Yüksek performans' olarak,
    3.Doku süzme-Eşyönsüz örnek optimizasyonunu 'Açık' olarak
    4.Doku süzme-Trilineer optimizasyonu 'Açık' olarak,
    5.Düşey senkronizasyonu da 'Kapalı' olarak işaretledim.

    Dipnot:Önceki haftalarda olduğu gibi FUT Champions'ta hala eziyet çekiyorum.Dediğim gibi paslarım rayına oturdu diyebilirim ama yoğunluktan mıdır bilemiyorum tuş gecikmesi burada hala mevcut.Defans yapmak benim için imkansıza yakın bu modda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • fifa her sene aynı şeyi yapıyor
    14-15-16 hepsini aldım hepsinde ilk baştaki oyun güzelken güncellemelerle oyun mahvoldu
    tuş gecikmesi senlik değil oyundaki kalıtsal bir durum,kasten yapıyorlar.
  • zeus_1907 kullanıcısına yanıt
    Dostum kalıtsal diyorsun da bana şunu açıklayıver bir zahmet:Birçok arkadaşım şu anda bu oyunu oynuyor.Hatta Pro Clubs takımımız var,her akşam buluşup maçlar yapıyoruz.Onların hiç biri bu durumdan şikayetçi değil.Hepsinin söylediği tek şey oyun akıyor.Bu forumda keza öyle.Adam Champions'ta 25/25 yapmış,bu gecikme ile bu skor im-kan-sız!Neden sadece bizde var bu lanet şey?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • niyazigs1905 kullanıcısına yanıt
    Bir tek bizde yok dostum. Herkeste var.
    Oyunun akışında bir sorun yok zaten. Sorunun ana kaynağı oyunun seri tepki vermemesi, bariz input lag, hatta bazen komuta oyuncunun tepkisiz kalması. Server problemleri. Sorunların çok azı oyunculardan kaynaklı olabiliyor. Anlık ping ve bağlantı durumu vs. Konsolda da aynı durumlardan şikayet edenler var ve hiç de az değil.

    Olayı dh forumundan ve çevrenizden ibaret görmeyin. EA resmî hesaplarında & forumlarında insanlar isyan ediyor. Defalarca youtube ve twitchte de bunlara canlı tanık oldum. En ufak bir çözüm sunmadı EA şu ana kadar. Bir önceki update ile oyun daha iyi hâle gelmişti, en son yine bozdular. Yine yap-boza döndü oyun.
    Sorun sisteminde , bağlantında ya da sende değil. Oyun bozuk. 25/25 yapana da helâl olsun der takdir eder geçerim. Demek ki bu sorunlara göğüs gerip üstesinden gelmiş. Çok zor bir iş başarmış oluyor. Ben kendi adıma o kadar tahammül gösteremiyorum artık. Bug vb bunlar nadir gerçekleşirse anlarım ama her maçta her yayında defalarca başıma gelirse orada dur derim. Gerçekten normal değil, anlatılmaz yaşanır. Oyun, asıl amacı olan keyif vermekten çıkmış durumda. Yine de zaman zaman oynayıp kendimi geliştirmeye çalışıyorum ama bir yere kadar.




  • Dostum biz seninle anlaşamıyoruz.Ben sorun yaşayan yok demiyorum ki sorun yaşayan çok sayıda kullanıcı olabilir.Ama sorun yaşamayan da birçok kişi var.Örnek verdiğim gibi çevremde kimse sorun yaşamıyor.Hayır 2-3 kişi benim gibi sorun yaşasa tamam diyecem.Demem o ki ben bu lanet olası çifte standarda bir anlam veremiyorum.
  • Tuş gecikmesinin bağlantıdan ziyade ben de oyunun kendi dinamiğinden kaynaklandığını düşünüyorum. Çünkü offline maçlarda dahi oyuncuların reaksiyonları geç oluyor. Bunu da daha önceki serilere göre söylüyorum. Bulkan'a bi çok yerde ben de katılıyorum. Oyuncular o kadar yavaş bi yöne dönüyor ki yapacağını düşündüğün hamleyi uygulayamayıp, başka hamleye geçmek zorunda kalıyosun. O arada da top gidiyor zaten. 15'i baz alarak söylüyorum; futbolcuyu bi yöne çevirmek istediğinizde veya biraz olsun topu sürmek istediğinizde sadece analog stick'i o yöne doğru bi kere "tık" diye ittirmeniz yetiyordu. Daha hassas dönüşler için ise L2'ye de basılı tutarak ilerliyorduk. Hatta Fifa 15'te top oyuncuya doğru gelirken L1'e basılı tutarak kontrol ettğinde, top bayağı ayağa yapışıyordu. Bu da daha hassas kontroller ve dönüşler sağlıyordu.

    Fifa her sene bu L2 ve L1 ile oynuyor. Sen bi sisteme alışıyosun, hop yenisi geliyor. Geçen sene L1 değişti. Top oyuncuna doğru gelirken basılı tutunca topun yanından geçmesine izin veriyordu. Tuşu bırakınca tekrar topa yöneliyordun. Fena değildi aslında ama o hassas kontrol gitmişti. Bu sene de L2 tuşunu tamamen değiştirdiler. Artık L2'ye bastığında oyuncu hemen topla rakip arasına girip, topu saklıyor. Ama biz şu ana kadar bu tuşu daha hassas top kontrolünde veya topu sürmede kullanıyorduk. Ben o kadar çok alışmıştım ki, bu sene en çok bocalama nedenim oldu. Mesela bi kanat oyuncusuyla adamı geçecem, önce L2 ile hafif topu sürerdim sonra çaprazından R2 yardımı ile de geçerdim. Tabi adam iyi savunursa engellerdi. Ama bu alışkanlık yüzünden bu sene ne zaman böyle geçmek istesem, her L2'ye bastığımda adam topun arkasına geçiyor ve haliyle yüzünü değil sırtını dönüyor rakip kaleye. Saçma bi duraksama oluyor. Bi anda tüm atak falan benim gidiyor. Top çıksın istiyorum ayağından o arada da topuğuyla falan pas atıyor.

    Bir de şu müdahale (tackle) yapmayı bilmeyip, her pozisyonda ayağa kayan oyuncular var. Bu dediğim olay ve oyuncuların geç reaksiyon vermeleri, onların ekmeğine yağ sürdü. Oyuncuma pas atıyorum şöyle bi topu kontrol edip, dönmesi o kadar ağır oluyor ki adam 40 metreden kayarak gelince bile topa müdahale etmiş oluyor. Hakemler de böyle pozisyonlara çok tolerans gösteriyor. Bazen adam arkadan kaysa bile kart mart vermiyor. Ama ben müdahale tuşu (bende kare) ile yaptığımda kart verebiliyor.

    Biraz uzun oldu. Ama ben de dertliyim bu seneki oynanıştan




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.