Şimdi Ara

/// FIFA 19 [PS4 ANA KONU] \\\ (141. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.239
Cevap
57
Favori
272.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 139140141142143
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Zamanında 50tl'ye ebay'den sıfır jelatinli şekilde almıştım, oynayışı kendisinden sonra gelen FIFA 08'den çok daha kötüdür ama kadrolar 90'lı yıllarda doğanlar için olabilecek en efsane futbol jenerasyonudur, ayrıca hemen hemen kimse bilmez ama bugünün FUT çılgınlığını başlatan oyundur.

    /// FIFA 19 [PS4 ANA KONU] \\\




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sheva24

    Bu mesaj silindi.
    R1 icin isaret R2 icin orta ama L1 ve L2 icin isaret

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mantıklı
  • Fifa' nın sadece ultimate team modunu değil bütün oyun modlarını deneyen biriyim. Bu yüzden bazı dikkat edilmeyen şeyler dahil bir çok şeye değineceğim. Oyunun demo olduğunu da unutmadan detaylara inmek gerekirse:

    Fifa 19 demo da gözüme ilk çarpan şey oyunun fiziğinin iyice oturmuş olması oldu. Animasyonlar ile topun zemin ve oyuncuyla etkileşimi konusunda bayağı geliştirmeler yapmışlar. Daha oturaklı bir oyun olmuş fizik olarak. Animasyonlarda ve fizikte geliştirmeler olunca haliyle şutlar daha keyifli. Önceden sanki 2-3 şut stili varken şimdi daha fazlaymış gibi geliyor animasyonların doğal yapısından dolayı. Yerden şutlar özellikle çok güzel olmuş nerflenmiş olmasına rağmen. Keşke geçen sene değil de bu sene eklenmiş olsaydı bu haliyle.

    En beklediğim olay ise oyuncu hızları arasındaki farkı dengelemeleriydi, zahmet edip yapmışlar sağolsunlar. Topsuz alanda koşu ile topla koşuyu dengelemişler. Fifa 18 de berbat durumdaydı oyuncunun sadece hızlı olması savunmayı yarıp gol atmasına yetiyordu. Artık yetmiyor...

    Fifa 18 deki facia savunma sistemini de düzeltmişler bu arada. Daha tutarlı artık.

    Cristiano Ronaldo ya ayrı paragraf ayırmak lazım çünkü onlar da oyunda ayrı paragraf ayırmış. Adam tek başına momentumlu. Resmen kendi zekası var oyunda hissettiriyor. Animasyonlarına falan bayağı özenilmiş. Rakibin yaptığı harekette faul olmamasına verdiği tepkiler bile gerçektekiyle birebir.

    Atmosfere gelecek olursak atmosfer zaten her zaman tatmin edici olmuştur fifada. ps2 döneminde bile pes değil fifa oynayan biri olarak söylüyorum bunu. Fifa 19 da da üstüne koymuşlar bu konuda. Seyirci modellemeleri olsun, tezahüratlar olsun, gol sevinçleri olsun...

    Uzuuuun bir süre sonra kalecinin topu elle oyuna sokma animasyonlarını düzeltmişler. Aut atışındaki kameranın genişlemesinden bahsetmiyorum (ki bu değişiklik de güzel olmuş)... Elle sokarken top hep kalecinin animasyonuna göre garip giderdi. Örneğin kaleci elini yavaş savurmasına rağmen top roket gibi giderdi. Ya da animasyonun duruşuna göre daha alçaktan gitmesi gereken top çok yüksekten giderdi. Neyse yani bu biraz fazla detaycılık oldu. Ama düzeltmişler yani.

    Yapay zekaya gelirsek fifada yapay zeka her zaman yaptığı savunma ile ölçülüyor malesef. Atak yaparken zekasını kullanmaktan ziyade momentumla atak yapıyorlar. Her pozisyonda top rakibin önüne düşer, kaleci rakibin önüne sektirir, oyuncun topu rakipten bir türlü kapamaz, çıkarken oyuncun basit bir pası atamaz kaptırırsın ve döner gol olur gibi gibi... Bunlar gerçek maçlarda da olmayan şeyler değil evet ancak yapay zeka bunu kullanmak istediğinde durduramıyorsun. Güzel verkaçlarla veya savunma arkasına adam kaçırmayla gol yemiyorsunuz yani. Çok nadir oluyor. Ama hakkını vereyim savunma yaparken çok iyi pozisyon alıyor yapay zeka. Ama bu sadece fifa 19 da olan bir şey değil. Önceki oyunlarda da böyleydi.

    Kalecilere gelirsek bir dönem fifada kalecilere çok özenilirdi ve bunu hissederdiniz. Animasyonları olsun çıkardıkları toplar olsun... Net hatırlamamakla birlikte sanıyorum son 4-5 oyundur fifada kaleciler ezberleniyor. Bazı topları asla çıkaramıyorlar. Fifa 18 ile bu had safhadaydı yerden şutlarla birlikte. Hala yüksekten giden plase şutları kurtaramıyorlar. Fifada ps2 döneminden beri kalecilerde bir olay var, bel hizasındaki topları akıl almaz çıkarırken alçak ve yüksek topları leblebi gibi yiyorlar. Fifa 15 açıp oynasanız da aynı fifa 19 demoyu da oynasanız aynı. Deneyip görebilirsiniz... Fifa 19 daki kaleciler de hala çok rahat suistimal edilebilir.


    Genelde olumlu gördüğüm şeyleri yazdım kaleci olayı dışında. Beğenmediğim yönleriyle birlikte yavaş yavaş toparlayayım; Güzel değişiklikler var ancak bu sadece kontrolcüyü elinize alıp oynadığınızda fark edeceğiniz şeyler. Oyun görüntü olarak aynı. Hala oyunda bi keskinlik sorunu var. Pes oynarsanız fark ediyorsunuz. Bir de zemini hiç beğenmedim nedense. Oyuncular koştukça ve ayak izleri arttıkça daha güzel görünüyor ancak maçın başındaki zemin sanki çim değil de yeşil plaka gibi duruyor. Özellikle uzak kısımları tırt görünüyor. Bu şampiyonlar ligi modunun ışıklandırmasından dolayı da olabilir diğer lig atmosferlerini de görmek lazım. Bir de oyun hala çok hızlı. Animasyonlar ve fizik iyice oturmuş olsa da oyunun hızı nedeniyle gerçekçilik anlayışı zayıflıyor. Oyunun övecek tarafı var mı derseniz, yok. Geçen sene o kadar berbat bir oyun sundular ki hatalarından dönmeleri bu oyunu iyi yapmaya yetmiyor. Oyunun aslında nasıl olduğunu tam sürümü çıktığında ultimate team modunda göreceğiz. Şu demolara online koysalar oyun çıkana kadar oyuncuların suistimal edebileceği şeyleri düzeltme şansları olurdu aslında. Çünkü zaten EA için fifa demek fut demek.

    Artık radikal değişiklikler görebilmemiz için next gen i beklememiz gerekiyor.




  • Sprint tuşu için ben R1 kullanıyorum.



    Çoğunluk nasıl kullanıyor acaba?



    Bana R1 daha pratik geliyor ama bu sene yerden şut olayı için tuş kombini biraz ters geliyor bu şekilde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Harika Olmuş bence Fifa 19 ben beğendim. lisans sorunuda kalmaması zaten herseyiyle yetiyor.
  • ostkreutz kullanıcısına yanıt
    R2 sprint

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ara paslari geciyor cok tehlikeli ama hepsi de tam istedigim yere gidiyor ben boslugu goruyorum adam da goruyor. Eskisi gibi sacma sapan defansa atmiyor ancak burada sunu sorgulamak lazim



    Bu paslari oyundaki her oyuncu mu atacak yoksa pas ve vizyon en sonunda onemli mi oldu ?



    De bruyne bu pasi atar ama Silver bir oyuncu da atacaksa o zaman bittik demektir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sheva24

    Bu mesaj silindi.
    Bende Koşma R2 oldugu icin zaten orta parmakla basmam sart. Takim arkadasi da cagirinca destege 2 ayri parmak olmasi lazim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ottoman-iac

    Hmmm onu bilmiyodum ama böylesi daha iyi olmuş bence. Bilgi için teşekkürler
    bencede iyi oldu ama birde şöyle bir kötü tarafı olabilir eğer division rivals de aşama atladıkça para vermezse hafta boyunca parayı biriktirmek zor olacak çünkü division kasarak bir şekilde bonuslarla para birikiyordu
  • adjustik kullanıcısına yanıt
    Bence atladıkça verilir nakit+paket..
    Ticaret yapmayan için tek gelir kaynağını bir hafta bekletmezler..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ostkreutz kullanıcısına yanıt
    R1de tetik tuşları gibi hassasiyet ayarı olmadığı için driplinge başlarken sorun çıkarıyor hocam. hatta karşı karşıya kaldığın pozisyonlarda ayağından fazla açıp kaleciye takılırsın. R2ye alışmaya çalış bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 35ultrAslan kullanıcısına yanıt
    Açıklama için teşekkürler hocam.



    Normale döneyim bari dediğiniz gibi daha mantıklı. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


  • Göğüs pası...
  • wolf_555 kullanıcısına yanıt
    Hocam selamlar.bu ekran görüntüsünü başka ortamlarda da kullanma şansım varmı acaba,hak arayacak başka kişilerede(örnek ben) emsal teşkil eder,

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • birtanelka kullanıcısına yanıt
    Sorun yok hocam.
  • Arakadaslar sprint için R1 kullanıyorum.Yeni L1+R1 kombinasyonlarından dolayı bir sorun yaşanır mı deneyen olduysa cevap lütfen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 35ultrAslan kullanıcısına yanıt
    R1 sprint olduğunda nasıl sorun oluyor acar misin daha ben deneyemedim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • efkanen kullanıcısına yanıt
    L1+R2 ye basmak daha zor olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 139140141142143
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.