Şimdi Ara

Filmlerde veya gerçekte eski askerlerin dövüş tarzı hangi dövüş sanatına uygundur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu tarz dövüşme tarzına tam olarak hangi dövüş sanatı uygundur? Yani şöyle anlatayım filmlerde veya gerçekte eski askerler her zaman çok iyi dövüşürler, hangi dövüş sanatı onların tarzına benzer? Asker olmadan bu tarz dövüş eğitimi almam mümkün müdür? Yıllarımı alsa bile hangi yoldan ilerlemeliyim? Dövüş kurslarında sadece yumruk atmayı öğrettiklerini düşünüyorum. Gerçekten tekniği aşırı geliştirecek gerçekçi dövüş kursları var mıdır? Önerdiğiniz bir yer var mı? Örnek olarak linkte bırakayım;


    https://www.youtube.com/watch?t=90&v=SajyE5RMDkk&feature=youtu.be


    Video +18'dir.








  • kardeşim öncelikle adamın yumrukları ve tekniği film gereği. normalde açıkları çok fazla ki çoğu hareketinin o derece işe yarar olabilmesi için benzer bir cüsseye sahip olmalısın.

    soruna temel olarak gelirsek askeri tarzda dövüş eğitimi resmi olarak zaten krav maga yaparak alabilirsin. aslında askeriden ziyade istihbarat işi diyelim.


    askerlerin çoğunun dövüş eğitiminde judo temelli bir eğitim vardır. judonun içine de ekstra teknikler karıştırılır. kısaca askeri teknik dediğin durumu şöyle izah edeyim.


    bir çok çeşitli dövüş sanatlarının en etkili hasar verici yani öldürücü ve tamamen etkisiz hale getirici teknikleri o sanatın uzmanları tarafından askerlere öğretilir. misal bir gün judo hocası gelir üst seviye ölümcül olabilecek yada seri etkisiz hale getirme teknikleri gösterir. bir gün krav maga hocası gelir, bir gün kali escrima hocası gelir, bir gün karatenin çeşitli dallarına mensuplardan vs vs


    aslında hemen hemen adı dövüş sanatı olarak geçen her teknik sistemin bu tarz ölümcül ve yüksek hasara sahip teknikleri mevcuttur.


    spora dönüşmüş sanatlar müsabık olabilmek adına bu teknikleri sistemlerinden öteler ve çıkartırlar. bazen de ileri seviyelerde öğrencilerine sanatlarını yaşatmak maksatlı öğretirler.


    en bariz örnekler ülkemizde muay tai ve taekvando da mevcuttur.

    kimse sana muay boran ya da kore de askerlere öğretilen taekvando stilini öğretmez.


    eğer bu tarz birşeyler öğrenmek istiyorsan yardımcı olmak adına sana sorarım ne için ? ve ne tarz teknikler?





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.