Şimdi Ara

Firmaya Senet Borcum Var

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, size biraz uzun ancak gerçekten yardıma ihtiyacım olan bir konuda danışmak istedim.

    Askerden Geldikten sonra, işsizlik sebebiyle, bir firmada plasiyer(toptancı) olarak çalışmaya başladım. 1 sene çalıştıktan sonra, firma çalıştığım bölgede daha fazla varlığını sürdürmeyeceğini ve alacaklarının tahsilini istedi. Şefle birlikte 1 ay boyunca tahsilat yaptık. 20 bin lira gibi bir para kaldı. Bunlar da, borcunu kabul ettiği halde o an ödeyemeyecek durumda olanlar, kapalı olanlar vs idi.

    Şirket bana beni işten çıkarttığını, bu borcun ise 12 bin tl sini 400'er liralık sıra senet yapmamı, benim zamanla onlara tahsil edip ödememi istedi. Kalan 8 bin tl ise güvenli, sıkıntısızca ödeme yapacak müşterilere ait oldugundan kendileri kolayca tahsil etmek için ayırdılar. Pek bunu istemesem de, biraz da mobbing uygulayarak -ticari hayatımı bitirme, eşe dosta rezil etme gibi- ince tehditlerle bana bu senetleri düzenlettirip, imza attırdılar. Ben de mal gibi imzaladım.

    Ancak ben bu senetleri ödemedim. Çünkü zannediyordum ki, firma bu tarz bir senedi avukata veremez. Zira son maaşımı yatırmayan, primleri elden veren, resmi tatillerde calıstırıp asgari ücret ödeyen, sabah 8 de fatura kestiğim halde, gece 12ye kadar fatura kesmem sonucu calısma saatlerinin cok üzerinde calısmıs biriydim. Yani bildiklerim, şikayet edebilecek olmam onlara yeter diye düşündüm.

    Ta ki 3 gün öncesine kadar. Olaylardan 1.5 sene sonra yani. 12 bin tl'nin nedense 4 bin tl sini avukata vermişler. Daha dogrusu, babamı arayan avukatlık bürosu bunu söylemiş. Benimle görüşmek istemişler. Ancak herhangi bir tebligat vs de gelmedi.

    Ben ne yapmalıyım? Elimde bu paraların bana yüklendiğini gösteren makbuzlar var. Mesela, ahmet market, calısanın hesabından kesilecek seklinde kesilmiş. Ayriyetten elimde bir liste var o zamandan, hangi esnafın ne kadar borcu oldugunu gösteriyor. Bunun haricinde, esnaflardan herhangi bir şekilde borc tahsil etmedim. Yani mahkeme sorduğunda, esnaflar bu borcu ödedik diyemezler.

    Ödeyecek durumum yok, ayriyeten ödemek de istemiyorum başka kimsenin borcunu. Yaptığım hatanın farkına geç vardım, beni yargılamaktan çok yardımcı olmanızı ümit ediyorum.







  • siz senede imza atmasaydınız kimse sizden hak iddia edemezdi. baştan dikkatli davranmalı idiniz. avukata vermişlerdir avukat icra işlemlerine başlar sanırsam hemen icra dosyasına itiraz edin, firmaya karşı iş mahkemesinde dava açın zaman aşımı ne kadar bilmiyorum hukuk forumları daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi postence -- 30 Aralık 2014; 16:04:38 >
  • Siz bu dilekçesi tehdit altında imzalamışsiniz bir avukata danışın mutlaka. Bunlar teknik meseleler. Burada bir avukat da bulacağınızı sanmam bulsaniz bile burada size yazmazlar.. Bu yüzden avukat kesin çozumdur işinizi halleder

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.