Şimdi Ara

Fitness İle İlgilenenler Konuya (Soru Konusu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
69
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar.


    4,5 Aydır Vücut Geliştirme sporunu yapmaya çalışıyorum. Bu sporu podyum vs. için değil. Fiziksel olarak iyi gözükmeye çalıştığım için yapmaktayım. Bu süreçte kafama takılan bazı sorular var ancak bir türlü cevap bulamıyorum. Bu sebepten sizlere sormak istedim. Aşağıda bana ait olan ölçümler bulunmaktadır. Boyum 175


    Fitness İle İlgilenenler Konuya (Soru Konusu)



    Sizlere olan sorularım şu şekilde


    1. Ölçümlerde de görüldüğü üzere kas kütlem ilk ay 2,7 kg artarken, takip eden 2 ayda 1,9 kg azalmış. Bunların ilk ayını protein zayıflığına bağlıyorum. Ancak diğer aydan itibaren makrolu bir şekilde, düzgün olarak beslenmeye başlamıştım. Evet kas kaybı çok az ama sonuç olarak ortada artışta yok bunun sebebi nedir ? ve ne yapılması gerekir ? (Hareketleri tamamen doğru formlarda yapmaktayım, birçok hareketi kendi antrenörüm eşliğinde defalarca kez yaptım)


    2- Şu andaki beslenmem bulk ve makrolarım vücut ölçülerime göre programlı ve günlük 130 gr kadar protein almaya çalışmaktayım ancak ben de herkes gibi devamlı olarak buna sadık kalamıyorum. Ya da bunu tamamlamaya imkanım olmayabiliyor bu durumda protein tozu kullanmak istiyorum. Bu durum sizce doğru olur mu ?


    3- Antrenörüm şu anki beslenmem ile alakalı problem olmadığını ancak kendimi bu kadar kasmama gerek olmadığını, asıl bulk için ağustos ayında başlayıp 2024 Mart'a kadar devam edebileceğimi ve ardından definasyona geçebileceğimi söyledi bunun sebebi neden olabilir ?


    4- Şu anda vücut formuma görsel olarak baktığımda pozitif yönde olduğunu söyleyebilirim. Yani siz de gördüğünüz üzere yağ oranım hızlı bir şekilde düştü ve vücudum oturdu. Ancak yine de biraz da olsa yağ ve karın çevresinde az da olsa bel simidi vs. gibi kötü görüntü mevcut. Bunun tamamiyle toparlanıp, kas kütlesinin artması ve güzel gözükmesi ortalama olarak ne kadar zaman alır ?


    Şimdiden yorum yapacak herkese teşekkürler...








  • Kardiyo falan yapıyor musunuz Hocam? İlk aylarda yağlarıda yakmışsınız normal olabilir fakat bence üzerinde durulması gereken bir konu kas kütlesinde illa ki bir artış olmalı

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.