Şimdi Ara

Focus 2.5 1.6tdci'den 1.4 fire Egeya hızlı bir geçiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese şimdiden iyi bayramlar forum ahalisi. 2010 model 1.6tdci 110luk ford focus titanium donanım aracımı 211.000km de sattım. Malum ekonomik şartlar vs derken hem daha az yakan hem daha az masraf çıkarma potansiyeli olan bir araç almak istedim ve tüm oklar egeayı gösterdi. Geçen hafta focusu 400.000tl ye verdim sol taraf , bagaj değişen ve 5.500tl hasar kaydı ile ancak aracım çok bakımlıydı her yeri elden geçmişti kasası da çok diri idi. Sonrasında hb kasa bir egea arayışına başladım aslında hb kasa mirror donanımları almak istiyordum param ona yetiyordu. İlanalra bakarken yeni kasa hb urban paket buldum. Okyanus mavisi rengi , urban paket oluşu ve bayi çıkışlı lpgli olması ile hemen adamla görüşüp anlaştım. 34.000km de 542.000tl ye anlaştım. Araç da sadece sol araka yolcu kapısı değişen buna bağlı 7.120tl hasar kaydı mevcut. Kapının değişmesine hiç gerek yokmuş ancak iyi değişmiş çünkü macun yuvasına dönecekti bence böyle daha iyi oldu.


    Focusun o güzel torklu motorundan egeaya geçince baya bir afalladım tabiki. Çekişi çok berbat geliyordu başlarda ancak bir gaz ayarı ve gaz filtresi değişimi ile toparladık. İnşallah bayram sonrasında ise en iyi afr yapan yere randevu aldım afr ayarı yaparak ve 5w40 bir yağ koyarak birlikteliğimizi taçlandıracağız. Kalite açısından egea çok çok sessiz bir araç 2.5 kasa focusa göre. Ancak kalite anlamında hissiyatlar çok kötü özellikle kapıda ki bulunan kapı plastiği çok berbat bir hissiyat vermekte. Ayrıca kapıda kullandıkları kumaş ise çok çabuk lekelenmekte. Onun haricinde kliması olsun , led farlar olsun , aracın sürüş yumuşaklığı focusa göre çok çok iyi. Focus gerçekten sert bir araçtı ama en sevdiğim viraja ok gibi girip ok gibi çıkmasını buna borçlu idi. Yakıt olarak ise şehir içerisinde ekran yazan ortalama focus da 5.2/100km l 29km ortalama hız ile, Şuan egeada ise 6.1/100 km l 30km ortalama hız ile. Lpg de ölçüm yapmadım hem depom bitmedi hemde gaz ayarı çok bozuk olduğu için bu depoda çok fazla yaktığını düşünüyorum. Sormak istediğiniz soruları burdan bana iletebilirsiniz...








  • Yeni yenidir hayırlı olsun inş güle güle kullanın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun hocam iyi günlerde kullanın, focus sonrası en cok uzun yolda üzer ama siz trafikte kaliyorsunuz belli ki.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Parası olana bayram bizim ogretmen arkadas bim markette calisiyor


    Fordun parcasi pahali bizim komsuda taunus vardi cok yakiyor ve parcasi pahali diye satip fiat albea almisti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun Güzel günlerde kullanın inşallah, Geçenlerde biri daha Focus tan Egea ya geçmişti Koç Grubundan vazgeçmiyorsunuz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • onder46 kullanıcısına yanıt

    teşekkür ederim tam olarak bu mantık ile aldım aracı zaten.

  • jazzIII kullanıcısına yanıt

    şehir içi kullanım oranım daha yüksek. Aslında çekiş olarak her yerde üzüyor focus da hiç vites düşürmeden çok güzel uzuyor kaçıyordu. Ama dediğim gibi ekonomik sebebler fordun paraçsının gerçekten pahalı olması hasebiyle ve yeni her zaman iyidir mantığı ile mantık evliliği yapmış olduk. Çok teşekkür ederim.

  • jazzIII kullanıcısına yanıt

    Yüksek hızlı seyahat edilmiyorsa tam tersi daha çok memnun eder. Performanstan daha önemli bence konforu, yalıtımı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Focusun baskı balatası yazın full set halinde şanzıman yağı ile 8500tl tutmuştu hesabını siz yapın

  • AsalSayı11 kullanıcısına yanıt

     Vallaha öyle denk geldi koça çalışıyoruz harbiden. Çok teşekkür ederim hocam iyi dilekleriniz için.

  • commandx C kullanıcısına yanıt

    Hız yapmayı severim aslında ancak genel olarak 90/120 arası kullanıyorum o yüzden yeterli olacağını düşünüyorum. Son 2 senedir az yakıt harcama üzerine araç kullanmayı hobi haline getirdim. 1.4 atmsoferik motor ile 6.0 ile gezbiliyorum ankara içinde  

  • Hayırlı olsun. Dizel araç eski olsa problem, yeni olsa yok partikül tıkandı yok şu oldu ayrı problem.


    Yeni yenidir, benzinli de iyidir. Ancak 1.4 Benzinli Egea'larda yağ eksiltme problemi olabiliyor. Belirli aralıklarla kontrol etmenizi öneririm.

  • Yeni kasa nasip oldu bize yeni kasada pek olamdığını söyleseler de bende yağ ekslttiğini duydum ve biliyorum hatta yağ şuan minimuma çok yakın seviyede takipçisi olacağım.


    Dizel konusunda dediklerinize katılıyorum. 2020 model 1.5tdci 100hp courier vardı ifalhımızı söktü gerçekten araç sürekli bi rejenerasyona girmesi , çok yakması hadi bunları geçtim yağa mazot karıştırması vs derken baya yormuştu bizi.

  • Willian kullanıcısına yanıt
    Fabrika çıkışı yağ eksiltme problemi vardı o araçlarda. Düzelttiler mi bilmiyorum şimdi ama çoğu insan sıfır aldığı araca segman attırıyordu problemi çözmek için.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • yeni kasa da kısmen çözüldüğünü söylediler ama zamanla göreceğiz bakalım. kitapçıkta da yağ eksilttiğini belirtiyor zaten

  • Yeni araç her zaman iyidir gayet de güzel konforlu az yakan sessiz sıkıntısız bir araç almışsınız tebrik ederim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üç beş ay önce arkadaşım engelli üzerine sıfırını aldı yağ eksiltme yapmadı şuana kadar her gün işe git gel yapıyoruz beraber gayet güzel araç sınıfına parasına göre oldukça iyi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cevo_61 kullanıcısına yanıt
    Çok büyük ihtimalle o problemi düzeltmişlerdir. Çünkü 1000, 2000 bin kilometrede bir 1 litre yağ eksilten vaziyetteydi. Çok şikayet gelmiştir.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • cevo_61 kullanıcısına yanıt

    çok teşekkür ederim hocam.

  • cevo_61 kullanıcısına yanıt

    aynen öyle sınıfına parasına göre çok iyi. rakipleri symbol , 301 gibi ucuz araçlar onlardan kat ve kat üstün bir araç bence. Birde hb aldığım için çok memnunum hbler sedandan daha kaliteli diye biliyorum yada bana öyle geliyor. Yağ konusunda inşallah bende de sorun olmaz.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.