Şimdi Ara

Focus 2.5 1.6tdci'den 1.4 fire Egeya hızlı bir geçiş (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Hayırlı olsun, egea güzel araba yeni yenidir. Zaten sessiz de bir motora sahip. Motor karakteristiğini anlarsanız rahat edersiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Willian kullanıcısına yanıt

    Yeterli olur bence de. Ben 1.6 multijetten 1.6 cvt subaru xv ye geçince çok mutlu olmuştum. O sessizlik, cvt'nin pürüzsüzlüğü vs güzeldi. Performans olarak da götürüyor işte. Zaten sabah işe git akşam dön şeklinde kullanımda illaki yoğunluk oluyor. Burada e5 de bile 80i geçmek pek mümkün değil o saatlerde. Güçlü olsa ne olacak? Yılda 2-3 uzun yolda da yokuşları biraz yavaş çıkarım ne olacak.


    Ben de auris 1.33 ile 5.8 ile geziyorum kocaelide. Son 6 ayın tüketimi. Dizel olsa en düşük 5 olur.

  • Willian kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun. Mantıklı iş olmuş hocam. Yeni kasayı da gayet uyguna almışsın. Ben de 2013 focus 3ten geçtim. 1.6 benzinden 1.6 benzine geçtiğim için performans kaybım olmadı. Aksine egeanın 1.6 benzinlisi düşük devirde çok daha canlı olduğu için fazla devir yükseltmeden de ivmelenebiliyor. Ben gayet memnunum. Umarım sen de memnun kalırsın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok teşekkür ederim. Motor karakterini yeni yeni öğrenmeye başladım bakalım yavaş yavaş alışıyoruz.

  • commandx C kullanıcısına yanıt

    aynen çok güzel açıklamışsınız. Tork olması insanın ayağının altında güel oluyor evet ama işte yeni her zaman da yenidir mantığı daha ağır basıyor. Bakalım bizde yazın 5.6-6.2 arası ankara şehir içinde gezeceğiz gibi

  • Sánchez kullanıcısına yanıt

    ço sağolun hocam sizede hayırlı olsun. çok şükür uyguna nasip oldu. geçen hafta ile bu hafta arasında 60.000tl fark bile koymuş gözüküyor malesef nasıl oluyor artık anlayamıyorum.

  • Hocam akşam detaylıca yazacağım da, LPG ayarına girmeden önce 30 km kadar benzinde kullanıp öyle ayara girin. Aracınız hayırlı olsun.

  • goodorevil kullanıcısına yanıt

    tamamdır hocam sizden mesaj bekliyor olacağım. Ankarada bu işin piri olan quatro garageye gideceğiö 2006 yılından beri afr ayarı yapıyorlar kendileri. Arıza lambalarının söndürülmesi lpg bağlantısında ki yanlışların düzeltilmesi gibi bir çok işlem yapıyorlar. Gönül isterdi ki direk onlara taktıralım ama nasip. Gerçi düzgün kit takılmış araca o yüzden sıkıntı yok. 12.000km olmuş zaten takılalı araca güzel bir afr ayarı bakımla sorunsuz binebileceğimi düşünüyorum inşallah. Mesajınızı merakla bekliyorum

  • Willian kullanıcısına yanıt

    Hocam şimdi benzinli motorlarda yanma gerçekleştikten sonra sensörlerden gelen sonuca göre ECU sonraki yanmada ne kadar yakıt gönderilmesi gerektiğini tespit eder ve enjektörlere ona göre komut gönderir. Ayrıca hava yakıta göre değil, yakıt havaya göre ayarlanır. Geleneksel tipte bir LPG taktığımızda ise ECU'nun hava yakıt karışımı üzerinde hiç bir yaptırımı kalmamaktadır. Dolayısıyla LPG ayarı bozuksa ECU bunu düzeltmeye çalışır ancak yakıta müdahale edemediği için bir paradoks oluşur. Diyelim ki LPG'den kaynaklı motorda fakir karışım var oksijen sensörü hala oksijen algılıyor. ECU motora daha fazla yakıt gönderme komutu veriyor ancak sonraki çevrimde gene fakir karışım oluşuyor. ECU yine yakıtı zenginleştir komutu veriyor gene fakir karışım. Bir süre sonra ECU bakıyor ki zengin karışımın üst sınırına varmış, artık daha fazla zenginleştiremiyor ama hala fakir karışım uyarısı geliyor (Çünkü LPG ayarımız fakirdeydi); ECU diyor ki "Ya sensörlerde bir sorun var ya ateşlemede bir sorun var, ben bu karışım oranı sorununu çözemiyorum. En iyisi arıza lambası yakayım". Şu anda aracın benzin haritası en zenginde. Siz gaz ayarına gittiğinizde usta "Ya bu çok fakir kalmış şunu zenginleştireyim" diyor ve bu esnada bozuk olan benzin haritasını referans alıyor. Bu sayede yeni yapılan ayar kusurlu oluyor. Veya usta eskaza düzgün bir ayar yapabilse dahi o ayar mükemmel olmuyor.


    Bu yüzden LPG ayarına gitmeden önce aracı hiç gaza geçirmeden, 3000 devri pek geçirmeden işte ne bileyim çok dip gaz yapmadan 30 km kadar benzinde kullanıp ECU'ya hava yakıt karışımını ideal seviyeye getirmesi için imkan vermek lazım. Aslında 30 km çok ama kafamız rahat etsin diye 30 km diyorum. Sonra hiç gaza geçmeden AFR ayarına girip düzgün bir ayar yaptırıp kafa rahat kullanabilirsiniz.


    1.4 Egea ise hız sınırları dahilinde yeterli bir araba. Evet bir turbo dizel gibi fırlamıyor, atik değil ama sorun da yaşatmıyor. Zaten 0-100 süresi 11,5 saniye olan bir araba. 1.3 Multijet versiyonundan azıcık daha iyi bir süre bu. Son hız konusunda ve 0-170 konusunda da 1.3 Multijet'e burun ucuyla fark açıyor. Gel gelelim günlük kullanım devirlerinde ve sürüş hissiyatı konusunda turbolu arabaların gerisinde. Ancak şu var, kesinlikle "Gitmiyor" denilecek bir araba da değil. Ortalama bir 1.6 atmosferik C sınıfı araba kadar gidiyor. Yani bir 1.6 Megane'dan 1.6 Astra'dan pek geri kalmıyor. Zaten aynı paralara bu kadar yüksek model alternatif olarak 1.0-1.4 atmosferik aralığındaki arabalar mevcut. 0-100'ü 15-16 saniye olan arabalar var aralarında. Egea kesinlikle onlarla aynı ligde değil.


    Ayrıca Egea'yı ben araba olarak da beğendim. Tabii ki Focus gibi iyi viraj kasılmaz ama normal şartlar altında, günlük kullanım koşullarında yetersizlik hissettirecek bir araba değil. Hatta yol tutuş konusunda Fiat araca o kadar güveniyor ki ESP'yi tek tuşla ve tek dokunuşla kapatabiliyorsunuz ve sanırım işler epey çığırından çıkmadan da ESP araca müdahale etmiyor. Çoğu markada ESP'yi kapatmak için ya düğmeye basılı tutmak ya da yol bilgisayarı menülerinde gezinmek lazım ki bazı markalarda kapatsanız da birazcık zorladınız mı hemen müdahale ediyor. Yani yol tutuş olarak o kadar da kötü bir araba değil. Ergonomisi çok hoşuma gidiyor, tüm kumandalar tam olarak amaca hizmet ediyor. Klima açmak, sıcaklığı ya da fan hızını artırıp azaltmak (Dijital klima için konuşuyorum) çok kolay. Şu anda Megane var, fan hızını en üste (7-8 kademe var sanırım) çıkarmak ya da o hızda çalışan fanı kapatmak için "tık tık tık tık tık tık tık tık tık" yapmak gerekiyor. Egea'da ise bir çevirme hareketi yetiyor. Bu gibi detaylarda Egea gönlümü fethetmişti.


    Aracınız hayırlı olsun. Ülke şartlarında kötü bir araba almadınız. Güle güle kullanın derim.





  • goodorevil kullanıcısına yanıt

    Hocam detaylı bir şekilde okudum teşekkür ediyorum.Dediklerinizi uygulayacağım. çok teşekkürler

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.