Şimdi Ara

FPGA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • FPGA dan anlayanlar buraya...



  • Ya bitirme ödevini fpga programlama üzerine aldım. ilk defa yapacam nasıl olacak
    bilmyorum.
    Malzeme falan getirmeye calısıyoruz. ilgisi olanları yardıma cagırıyorum...
  • ??????
  • xilinx.com gibi üreticilerin sitelerinde eğitim kitleri var..fiyatları pahalı olabilir ama bitirme ödevi için açacaksın artık keseyi..ben okulda hocama sordum..lablara toplu halde almışlar xilinx'ten..100 dolar civarı (birinin tabi) fiyatı var demişti..okul bünyesinde alabilirsen iyi olur..kolay gelsin..
  • benim kendi kitim var geçen sene aldık yaklaşık 300 YTL ye geldi tam fiyatı şimdi hatırlamıyorum.. (Xilinx Spartan 3E)
    verilog la mı programlıyacaksın..? eğer verilog dilini kullanacaksan yardımcı olabilirim..
  • Tamam tesekkürler dilde ilerde yardım alırım o zaman.
  • Peki kac bacaklı onlar? 44 bacaklı yeter bana. onun fiyatını biliyor musunuz...
    Okuldan karsılayacaz parasını büyük ihtimal.
  • arkadasımm vhdl mı kullancaksın verilog mu .....bana sorarsan verılog kullan o daha pratıkkk
  • öle 44 bacaklı falan zor tabi zaten senin alacağın kit olucak, FPGA i tek başına alırsan onu bi board a yerleştirmen lazım o da zor tabe :)
    www.xilinx.com adresinden bi araştır...

    bu arada senin konu ne , ne yapcaksın 44 I/O lu?
  • Ya ödev fpga programlama. programlama kısmı sorun deil hangisi kolay olursa onunla yaparız zaten basit bi proram yazacaz
    da yeni tanıştıgım icin arastırmama ragmen anlayamadım fpga yı ve
    işlevlerini
  • max plus2 gibi baska hangi simulasyon programları var.
    ve hangisi kolay....??
  • Selamlar,

    FPGA dan anlayanlar buraya demişsiniz, hadi bakalım bende anlamaya çalışıyorum, ozaman sohbetinize ve paylaşımınıza katılabilirim demektir.

    Bir master tezi aldık hayırlısı bakalım. FPGAlar ile ilgileneceğim güzel bir konu. Şöyle ki; bir adet CMOS Microbolomoterimiz var. 160x120 pixel çalışan bu eleman, seri olarak her pixeli için çıkışından gerilim değeri veriyor. Kullanılma amacı, bir infrarot kamera tasarlamak. Bu arkadaştan gelecek seri haldeki, herbiri 1041ns sürecek olan, analog değerimiz (04-3.2V) 14Bit ADC yardımı ile FPGA mıza gidecek. Tabi bu arada microbolometerin de kontrol edilmesi gereken analog girişleri var. Bunun içinde FPGA dan DAC ile(henüz kaç bit çözünürlüğe sahip olacağını belirlemedim) Microbolometeri kontrol etmem gerekiyor. Mikrobolometere 3 adet senkronizasyon sinyali girilmesi gerekir. Bunlar, satır,sütun ve frame senkronizasyonları. Herneyse, FPGAya gelecek bu 14 bitlik veri(seri geliyor) SRAM a kaydelilecek,bu arada biyerlere gönderilecek (camera link,RS232 vs.) Önce şematiğin tasarlanması gerekli, sonra PCB çıkacak, sonrada FPGA programlanacak.

    FPGAyı Verilog ile programlamayı düşünüyorum. Verilog hakkında pek bir bilgim yok, düşünce açısı bakımından herşeyin aynı anda işlediği yapısı biraz değişik oluyor ve iyi düşünmek gerekiyor sanırım. Basit algoritmalar için sorun yok ama olay karmaşıklaştıkça sarpa sarabiliyor diye düşünüyorum. Verilog ile ilgili birçok kaynak buldum, ama nerden başlayacağımı bilemiyorum açıkçası. Bunun yanında, FPGA dan nasıl SRAM a bilgi kaydedilir? Giriş çıkışlar nasıl kontrol edilir onuda bilmiyorum. Spartan 3E starter kit im var bitane bana sağladıkları fakat kurcalamaya pek zamanım olmadı. Bu arada Xilinx ISE 9.1 kullanacağım, birkaç tutorial yaptım starter kit ile ama kafam karman çorman şu anda. Sizce nerden başlamalıyım, olayların işime yarayacak kısmını en kısa sürede nasıl öğrenmeliyim? Konuda tecrübeli arkadaşlardan yardım istiyorum.

    iyi bayramlar




  • bu arada yazmayı unutmuşum, Spartan 3E kullanacağım.
  • Spartan 3E kiti için güzel bir tutorial var xilinx'in sitesinde bende de olması lazım özelden bir mail adresi gönderirsen sana yollarım. dökümanda boarddaki herşeyin adresleri ve çalışma prensipleri yazıo. en azından UCF yazmaya uğraşmazsın.
  • slm arkadaslar,

    link icin tesekkur ederim controller_, bir göz atayim sanirim yardimi olur. Xilinxin icindeki ISE tutoriallardan yaptim ama benim yaptigim sanirim quick start tutorial olacakti. Faydasi olmustu olayi genel anlamda kavramama. ISE in depth tutorial a da baktim söyle bir ama uygulamadim. Sendekini merak ettim simdi zora, yollarsan cok sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi r_eloaded -- 16 Ekim 2007; 17:48:03 >
  • FPGA ile ilgilenen arkadaşlarwww.fpga4fun.com 'dan faydalanabilirler.
  • Merhaba

    Bu başlık umarım işimi görür. Ben de FPGA ve verilog kullanarak boost power factor correction devresini gerçekleştireceğim. Spartan 3E kullanacağım elimde mevcut şu an. Zamanım az. Ciddi bir yardım istiyorum. Hatta bir arkadaşın işin büyük kısmını üstlenmesini istiyorum. İlgilenenlerle yüzyüze görüşüp işin detaylarını aktarabilirim (ankaradayım). Umarım hem elektronik hem fpga'den anlayan ve yardım edebilecek biri vardır. Mesajları gergün kotrol edeceğim. İlgilenenler hemen haber verebilirlerse sevinirim.
  • slm arkadaşlar
    bi projede fpga spartan3 starter kiti kullanıyorum.
    işlemler sonucu girişlere göre çıkışa dijital veri basıyorum ve bunu 0-10v arası analog a çevirmem gerekiyor. bunu dac entegresiyle deilde fpga de yapabilirmiyim bilen varmı?
    dac entegresiyle yapmak istemememin nedeni simetrik besleme istemeleri...
  • PWM üretip filtreden geçir. Duty cycle a göre gerilim değeri değişecektir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.