Şimdi Ara

FRP [MUD] Multi User Dungeons (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
3.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Oyunu nerden indircez, nasıl üye olucam biri yardımcı olursa sevinirim
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sc0RpioN

    Oyunu nerden indircez, nasıl üye olucam biri yardımcı olursa sevinirim



    Yukarıda vermiş olduğum adresten oyun programları link'ine tıklaman yeterli olucaktır.Ordan zmud yada mushclient 'ı indirmen yeterli olucaktır.
  • Evet arkadaşlar bu gün sizinle birkaç şey palaşacam bu güne kadar oynadiğim oyunlara baktiğimda cok sığ olduklarını gördüm oyunlar değil aslinda sorun playerlarmış mmorpg severler olarak burada toplandiğimiza göre şöyle birşey söyleyeyim size ilk başta mmorpgyi incelemek istiyorum mmo işin multiplayer kısmıdır peki rpg nedir işte online oyunları bırakma değiştirme sebebiniz rpgdir.Rpg demek role playing game yani rol yapma oyunu demektir.rol yapmak nedir karakteri yaşamak onunla girdiğimiz dünyanın bir parçası olmak yani bir nevi tiyatro oynamaktır. gerçek yaşadığımız dünyadan sıyrılıp apayrı bir kişi olmaktır roleplay işte bu tatminsizliğin nedenide budur.online oyunların en büyük eksiği role play zorunluğu olmaması ve bizi farklı yaşamlara taşımamasıdır.Eğer sizinde bu tarz sıkıntılarınız varsa MUDu denemenizi öneririm kesinlikle rp yapma zorunluğu olan yazı tabanlı bir oyun grafik yok sadece yazılarla oynanıyor fakat hayal gücü büyük olan bir kişi için bu bir eksik değil bir avantaj bu oyun bambaşka bir kişi olmanızı sağlıyor ve günnlük dünyadan sizi tamamen sıyırıyor.eğer bu deneyimi tatmak istiyorsanız kesinlikle denemelisiniz fakat oyundaki anahtar kelime sabırdır arkadaşlar dikkat edip sabırlı olmalısınız.
    Oyunu indirmek için:http://turkmud.org/yeni.txt

    sıradışı bir insansanız ve hayatınıza biraz farklı tatlar katmak istiyorsanız pişman olmayacaksınız

    söyle ee beyler oyunu oynayanlar bir ara hep birlikte bi frp şenliği yapalım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhileoSophia -- 16 Şubat 2009; 17:56:29 >




  • text tabanlı bir oyun bu
    yazı oyunu gibi bişey bu client filan göremedim ben
  • quote:

    Orjinalden alıntı: LiesOfFear

    text tabanlı bir oyun bu
    yazı oyunu gibi bişey bu client filan göremedim ben



    Evet aynen bahsettiğin gibi text tabanlı yazılar ile oynanmakta.client yok sadece oyuna bağlanabilmek için ufak bir program indirmen yeterli olucak.
  • Oyunu burdan gördüğünü söyleyen bir arkadaş vardı ..(Kendisini oyunda) göremedim burdan yazayım..Kabal için rp ni gerekli şekilde yaparsan ve tabi oyunda immortal olması şart sana bir görev vericekler tabi ne görevi olur orası meçhul!! Görevini başarı ile yerine getirdiğinde istemiş olduğun kabal'ın bir üyesi olucak ve kabal extra'dan kabal yetenek yada büyüleri gelicek...


    Eğer kabal'a girersen gelen yetenek ve büyüler %70 olarak gelicek bunları pratik etmene gerek yok.bunlar %70 ile başlayarak kullandıkça gelişiyor.!!!

    Bu konu başlığında hangi kabalların hangileri ile düşman veya dost oldukları yazılı istediğin kabal'ın dost yada düşmanlarını görebilirsin.


    İyi Oyunlar....
  • Okalalık yapmak gibi olmasında o sınıfların arasına samuray koymak ne kadar mantıklı acaba ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Scytax

    Okalalık yapmak gibi olmasında o sınıfların arasına samuray koymak ne kadar mantıklı acaba ?



    Ne yönden peki?? Biraz açık yazarsan sevinirim
  • Yani koyduğun o iki sınıfın Orta Dünya'ya tam olarak hakim olduğunu düşünmüyorum veya bir vampirin :<

    Orta Dünya hakkında bilgi
    Orta Dünya tabiri J.R.R. Tolkien'in (John Ronald Reuel Tolkien - 3 Ocak, 1892�2 Eylül, 1973) kitaplarındaki hayali bir mekanın adıdır.

    Irklar
    # Elfler
    # Orklar
    # Goblinler
    # Cüceler
    # İnsanlar
    # Entler
    # Uruk-Hai
    # Istari (Büyücüler)

    Samuray
    Samuray (侍 ya da (nadiren) buşi 武士), eski Japonya'da soylu asker sınıfı için kullanılan bir terimdi. Samuray, eski Japoncada 'hizmet etmek' manasına gelen saburau kelimesinden türemiştir.9.-12. yüzyıllar arasında samuraylar bir sınıf haline geldi. İki adla anılırlardı: Samuray (şövalye), Buşi (savaşçılar). Bu insanların bir kısmı yönetici sınıflara bağlıydılar. Bir kısmı ise para karşılığı savaşırlardı. Samuraylar, feodal derebeylerine (Daimyo) bütünüyle bağlıydılar. Hizmetlerinin karşılığında mevki ve arazi alırlardı. Daimyo’lar, Samurayları daha fazla arazi kazanmak ve gücünü arttırmak için kullanırlardı.

    --
    Samurayın diğer bir anlamı şövalye demekmiş :D bunu yeni öğrendim ama genede şövalyelik misyonunu tam olarak taşıdığına inanmıyorum :<

    Edit : Bu arada ülkemizde yoğun ilgisizlikten dolayı mud sunucuların tutacağını düşünmüyorum fakat başarılar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scytax -- 24 Şubat 2009; 18:14:12 >




  • Arkadaşlar Sizlere FRP' yi Masa üstü Kağıt,kalem,zarlar,kitaplar,Güzel bir ortam Ve 5-6 oyuncu 1 DM ( Dungeon Master ) ile oynamanızı öneririm.Esas Ozaman Tadından yenmez bir hale Geliyor 'RP' FRP' yi masa üstü nasıl oynanır diye öğrenmek isteyen arkadaşlar Google 'a FRP nedir Yazmaları yeterlidir.Gerekli bilgiyi veren bir çok site var.günlük 3 saat uykuyla 4-5 gün giç durmadan FRP 'yaptığımızı bilirim,Hiç bukadar Keyif aldığım birşey yoktu daha önce,herkese Tavsiye ederim Kolay gelsin.
  • arkadaşlar en azından deneyin...emin olun çok seviceksiniz.....
  • Milletin yazmış olduğu karakter hikayelerini görünce başlamaktan vazgeçtim Adamlar roman yazmış.
  • 2 gundur oynuyorum level 12 filan oldum ama acikcasi oldukca zevkli bir oyun. alismazi zor yalan yok ama gerek eski isi bilen oyuncular gerek olumsuzler hatta direk oyun owneri Ozi her turlu yardımı gosterıyor ve sıkıstıgın noktada cozumu onune koyuyorlar. denemenızı tavsıye ederım bır sure sonra basından kalkamaz hale geleceksınız.
  • konu biraz eski ama hala oynayan varmı?
  • :D oynamayı gec aktıvasyon gelmıyor ki
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rassilion

    konu biraz eski ama hala oynayan varmı?

    İnan çok istiyorum ama oyuncu yok Türkiye de.
  • ohoo uzun süre oldu kapandı diye biliyorum ben
  • Arkadaşlar konu çok eski biliyorum, hortlatmak niyetinde değilim fakat yazmam lazım, çünkü bu oyunun açıldığını bilmeyenler var.

    Kimileriniz oynadı, kimileriniz duydu işitti.
    Uzun seneler önce Türkiye'de altın çağını yaşayan MUD devri kapandı gitti, oyuncular dağıldı. Uzak Diyarlar ile başlayıp CCMud ile devam eden bu oyun şimdi tekrardan açık, üstelik Türkçe olarak devam ediyor. Sizlerle ilgilenecek kişiler mevcut.

    Mud'un ne olduğundan bahsetmeyeceğim çünkü gerek yok bilen biliyor, bilmeyen de girdim mi ayrılamıyor zaten :) Onun için Size nasıl bağlanacağınızı söyleyip bırakıyorum

    Uzak Diyarlar Türkçe Mud'a bağlanmak için
    http://www.gammon.com.au/downloads/dlmushclient.htm adresinden mushclient adlı dosyayı indirip, open world diyorsunuz. World name istediğinizi yazın.
    tcip bölümüne 80.239.141.195
    İp sini girerek oyuna başlayın ve karakterinizi yaratın..
    Biz sizi bekliyoruz, mudumuz oyuncuları beklemektedir.
    Karakterinizi yaratın
    Fazla gecikmeyin bence.




  • O güzel insanlara o güzel atlara binip gittiler ve biz mud suz kaldık!
  • Eski bir başlığı hortlatmış olacağım ama eski arkadaşları bulmak adına yapıyorum. Uzak Diyarlar, Cabülka Cabülsa, Kayıp Efsaneler, Turkmud, Droxundus(yanlış hatırlamıyorsam adını) sunucularında oynayan eski oyunculardan gören olursa lütfen bu başlık altında cevap versin. Ben Maru. Kim bilir belki yeterli topluluğu oluşturursak yeniden açabiliriz sunucumuzu. Ama tabiki Jai Ozi Argos gibi kod yazabilen efsane isimlere ihtiyacımız var:) Gelmek isteyenler Selenge tapınağında Hassan'ın yanında buluşalım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi o.y.gunes -- 12 Ocak 2019; 12:51:29 >




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.