Şimdi Ara

FUJİ RSA12LGT INVERTER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,
    Yeni taşındığım evde artık salonda oturduğum için klima ihtiyacım vardı. Araştırmalarım sonucunda bana uygun olan marka model olarak FUJI, FUJITSU ve GENERAL 'de karar kıldım zaten hepsi aynı fabrika çıkışı olduğu ile ilgili bilgiler edindim.
    35m2 lik salonum için FUJİ RAS12LGT modelinde karar kıldım (FUJİ seçmemdeki etken fiyat farkı oldu Fujitsu ve Generalde aynı model 2576 tl gibi rakamlardayken Fuji 2300tl pazarlıkla 2080tl 10 taksit) gerçi odaya küçük mü olur diye endişelerim vardı,ama kullanmaya başlayınca endişelerimin yersiz olduğunu anladım. Klimayı Antalyadan Arman klimadan aldım , aldıktan 4 gün sonra klima geldi. 17.01.2013 tarihinde klima servisi geldi klimayı kurdu.Klimanın kurulacağı yer iç ünite ile dış ünite çok yakındı (hemen arkasında idi) ama 3 metre boru kullanmalarını istedim tabiki dediler. 1 saat 15 dakika vakumlama yaptılar ben nekadar yapılması gerektiğini sorduğum da 2 amperlik vakumlama makınası olduğu için 1saat 15 dakika yeterli olur dediler. Gelen servis zaten satın aldığım bayii idi, klimayı satın almak için gittiğimde aslında bana kaç m2 odada vs gibi sorular yöneltmişlerdi sanırım ona göre kaçlık bir klima yeterli olur diye fakat ben modeline karar kıldığımı ve 12000btu (rsa12lgt) bana yeterli olacağını söylemiştim, sservis gelince aslında 12000btu bu odaya küçük mü olacak diye endişemi dile getirdiğimde beklemediğim bir cevapla karşılaştım. Aldığım klimanın Antalya şartlarında 35m2 oda için gayet uygun olduğu kesinlikle endişemin yersiz olduğunu söylediler özellikle ısıtma degerinin çok iyi olan bir klima olduğu tekrar tekrar dile getirdiler. Klimanın ekomik olması da benim için çok önemliydi ERR değerinin 3.80 ve COPP değerinin 4.12 olması seçimimde etkili olmuştu. Özellikle 10-15 gün kullanıp öyle yorum yapmak istedim, ortalama 15 gündür kullandığım klimanın beni hayretler içinde bıraktığını söylemek istiyorum, tamam antalya şartlarında 8 derece soğuklarda kullandım şimdiye kadar ama alt katımın 3 aydır boş olması 35m2 oda olması buna rağmen ısıtmasının bukadar etkili olması memnum kalmamı sağladı.
    Genelde 26 derecede çalıştırıyorum, quite fan modunda çalıştığını bile anlayamacağim kadar sessizlikte çalışıyor. Servise 24 saat bir ay kullanmada ortalama ne kadar elektirik faturasında fark eder diye sorduğum 45-50 tl civarında dedi bakalım zaten 2 kişi çalışan insanlar olduğumuz için ortala günde 6-7 saat çalışıyor ne gelir faturada göreceğiz.
    Sormak istediğiniz bir şey varsa cevaplamaya çalışırım..
    ERR ve COPp değerlerinin doğrulu içindehttp://www.eurovent-certification.com sitesinde aratınca modeli alttaki sonuçlar çıkıyor.
    http://www.eurovent-certification.com/en/Certified_products/Access_by_programme.php?rub=04&srub=01&ssrub=&lg=en&select_prog=AC&select_partic=30&select_marque=FUJI&select_class=AC1+%2F+A+%2F+S+%2F+R&select_model=RSA**L&champ_php=range&retourpage=25&quicksearch=ok&filtre_prog=&filtre_marque=



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stranger2707 -- 31 Ocak 2013; 13:45:18 >







  • 1 saat 15 dakika vakumlama

    35 Metre kareye 12.000.

    Bunlar iddialı ve ilginç.

    Ustalar bilirler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.