Şimdi Ara

FUJITSU SIEMENS V2045 PLATFORMU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • FS v2045 ile ilgili sorunları ve düşünceleri bu platformda paylaşırsak formu dolasarak degilde tek bir adreste bulmamız daha iyi olur kanımca
    FS ile ilgili degişik problemler mevcut benimde küçük harf türkce karekterlerin farklı çıkması ile ilgiliydi. laptopumu 11.09.2005 te Ankara Armadadan aldım tuşların sert olmasından bazan bastıgın halde yazamamasından dolayı ilk degiştirmemi aldıtan iki gün sonra yaptım. Ankara/Armada teknosadaki arkadaşlar Anbalajını attıgım halde kolaylık gösterip değiştirdiler. Değişen laptopta sistem kurulumundan dolayı türkce küçük harflerde problem yaratıyordu sistemimi bir kac defa kurmama ragmen sorunu düzeltemedim Bugün Çetin Emeç Bulvarı 4.cad 32/B DATAPRO Ankara yetkili servisi(Toyota showromdan 250-300mt ilerde sagda) ne götürdüm sistemi Windows xp pro tr ile kurdular OEM kurmak isteyen arkadaşlara BIOSA (acılışta F2 ile)girip ADVACED altında AHCI Configuntion'nu Disable yaparsanız OEM kuruluşta SATA diski görüyor. Sistemde hatanın oldugunu raporla tespit edip rapor yazdılar Teknosadan değiştirebileyim veya iade edeyim diye KUTUSUNU yanlışlıkla attıgım için o şansım yoktu olsada degiştirmezdim çünkü çok candan ilgilendiler teknosaya gittim raporla berabe faturasını verdim KUTUSU olmadıgı için ilk değiştirmemede KUTU degişikliğinde onlar iadede problem yaşamışlar bu sefer KUTU değişikliğinin onayını ithalatcı firmadan onay alınca hemen değiştirdiler size tavsiyem Garanti sürecinde Ambalajını atmayın Bu yazıyı bugün değiştirdiğim laptopla yazıyorum şimdilik bir problem görünmüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyupbiraker -- 29 Eylül 2005, 22:00:06 >







  • arkadaşım tam istediğim bi bilgisyar ancak bilfiğim kadarıyla 5.1 sesi desteklemiyo,bilgisaayrı aldığına göre en iyi sen bilirsin bunu.bu bilgisayrı bende almayı düşünüyorum ancak 5.1 olayı önemli benim için inan 2 arada kaldım önerilerini bekliyorum
  • Isınma problemi var mı?
  • YOk , problem 43 c de calısıyor.
  • bu bilgisayarı ben de geçen hafta teknosa dan aldım. çok ta gözalıcı bir kasası olmamakla birlikte, fiyatına göre gayet performanslı bir alet. tuşların sert olması problemini ben de yaşıyorum. ama şimdilik değiştirmeyi düşünmüyorum.

    sistem winxp home yüklü geldi. win XP kurmaya kalktığımda hata verdi. biostan ahci-disable yaptım sorunsuz olarak kuruldu. denemek isteyenlerin bilgisine...
  • Arkadaslar, bana bu makine hakkinda biraz bilgi verebilir misiniz, kullananlar memnun mu? ekran kalitesi, kasanin görünüm ve kalitesi nasil? Ses cikartiyor mu? Ben genelde ac ye takili calisirim, bu durumda gürültü seviyesi ne durumda masaüstüyle kiyaslandiginda? Ben ya 2045 yada 2040 alicam ikisininde klavye problemi oldugunu biliyorum, cok arastirma yaptim bu konuda ama bu problem bahsettiginiz gibi tuslara sert basma yada basmamayla alakali bi durum degil, seri sekilde yazi yazinca ortaya cikan bi sorun, fujitsu siemens in forumlarinda bu konu ele alinmis, bir kisi fuj.siemense mesaj yazmis, onlarda ona klavyeyi flashla yeniden yüklemesi icin bi program vermisler ve bu sorun onunda, forumdaki diger 2045 kullanicilarinin da klavye problemini tamamen cözmüs, bende aldim dosyayi kendisinden, makineyi almadan hazirlik yapiyorum, isteyen olursa yollayabilirim. Not:Fujitsu Siemens bu sorunla ilgili kisa zamanda teknik servislere cd yollayacak ve de bu soruna sahip olan 2040 ve 2045 sahipleri teknik servisten (yada internetten) dagitilacak olan patch ile sorunlarini giderebilecekler, simdilik duyduklarim bunlar.




  • seri yazılımlarda cok olmamakla birlikte harf atlamaları oluyor bu tusa tam basmamaktanda kaynaklanabilir hızlı yazmadan dolayı atlamada degiştirdiğim laptopun tuşları sanki öbüründen daha yumşak gibi ısınmaya gelince bu yazıyı yazarken arka planda program indiriyorum ekranın köşesinde tv calışıyor mobmeter ile frekans 800-1700 cpu 50D chipler 53D şarş 0D HDD 37D görünüyor dalgalanmalar düz çizgiye yakın ekran açısı 40-45D acıda renk biraz kararıyor sogutma fanı yogunluga göre sıksık devreye giriyor ama sesini dikkatle dinlerseniz duyuyorsunuz
    kısacası aklında olan arkadaşlara tavsiye edebileceğim bir makina klavye yaması için servisden bir cevap vermemişlerdi yama boyutu 5MB geçmiyora MSN adresime atmanızı rica ederim (eyupbiraker@msn.com)
  • laptopu acmdan ramın 2*256 mı yoksa 1*512 mi oldugunu nasıl anlıyabiliriz
  • bende 2 gün önce v2045 aldım ve bende de aynı klavye sorunu mevcut. değiştirmeyi düşünmüyorum çünkü hem beni şu anda tatmin eden bir makina hemde aldığım yedekleri buna aktarmam tam 1 günümü aldı diğer laptopda formatlandı. Bir önceki laptopumda FS Amlio K 7600 idi. Bu eski makinadaki klavye ise son derece yumuşak kullanımlı iyi bir makina idi. Herneyse, benimde acilen şu klavye patchine ihtiyacım var , elinde olan arkadaşlar efedenizli@gmail.com adresine gönderirlerse çok memnun olurum.
  • FS klavye yamasını elinde bulunduran arkadaşlar fs kullanıcıları ile paylaşmanız rica etsek olurmu
  • özellikleri ile ilgimi çekti ve almayı düşünüyorum bu aleti. yorumlarınızı karşılaşltırmalarınızı paylaşırsanız sevinirim ben de..
  • İyi günler, Ben de yeni 2045 kullanıcılarındanım. Fakat benim bir sorunum var. Bilgisayar kendiliğinden restart atıyor ve cpu da çok ısınıyor. speedfan da gösterdiği eer doğruysa 86 dereceyi gördük... fanı nerdeyse hiç susmadan normal bilgisayar fanı kadar ses çıkartıyor... Yarın götürücem bakalım beni nasıl bir serüven bekleyecek... Bu arada aynısından bi tane de kız arkadaşıma aldık onda hiç bi problem yok galiba benimkisi şansızlık....
  • Dogrudan servise gotur bence. Fs servislerine bak . Proble cikartmadan yazarlar raporu. Daha sonra asıl seruven baslıyor.... Teknosa seruveni....
  • Bende 2 gün önce teknosadan fs 2045 aldım bilgisayarın performansı beklediğimden çok daha iyi.Ama benim şuan iki sorunum var birincisi tuşlar bazen bastığın harfi yazmaya biliyor İkincisi ve en önemlisi bilgisayarda nfs underground2 ve soldier of fortune oynarken makina kapanı veriyor..ama bu sadece bilgisayar prize takılı durumdayken oluyor.pille çalışırken herhangi bir sorun olmuyor.Tahminim doğruysa eğer büyük ihtimalle adaptörün gücü yetmiyor ve bunun sonucunda volt düşüyor e tabi bilgisayarda kendini korumak için kapanıyor.Bu iki şey harince aletten memunun..Denemiş olduğum bu iki oyunuda gayet iyi çalıştırıyor.
  • ben de FS v2045 de aynı klavye sorunu yaşıyordum, ancak FS forumlarından aşağıdaki çözümü buldum ve klavyede şu an sorun yok.
    önce aşağıda belirtilen adresten dosyayı indirin:

    http://www.projeckt.org/fujitsu/SB-M-05037_Flash_kbc019.zip

    ve zip dosyasını açın, içinde image dosyası olduğunu göreceksiniz, bunu Nero ile image burning yaparak cd ye aktarın. daha sonra cihazı kapatıp, bu cd ile (windows açılmadan) boot edin, ekrana gelecek komutları takip edin. dikkat etmeniz gereken önemli husus Flash Update yapılırken elektrik yada pil kesintisi olmaması, cihaz adaptör takılıyken bu işlemi yapın,,eğer pil ömrü bitmişse UPS kullanın. çünkü update zamanında elektriksel bir sorun olursa bilgisayarın biosu zarar görür ve garantiniz varsa devre dışı kalır.

    bu update ile klavye sorunu tamamen kalkıyor ve cihazın zevkine varıyorsunuz.

    kolay gelsin,




  • esasında sizlerin tepkisini çekmemek için ve yeni alanları etkilememk için bu yazıyı yazmıcaktım ama fikrimi belirtmeden de edmedim.

    Bugün büyük bir hevesle teknosa almaya gittim v2045 ve aleti gördüğüm anda başımdan aşağı kaynar sular döküldü. EVet özelliklik/ fiyat açısından süper bi laptop ama tuş takımının tasarımı açısından hayatımda gördüğüm en pespaye ve ucube bir laptop. Evet bu kadar ağır bir ithamda bulunuyorum çünkü bir firmanın bu kadar rezalet ötesi görüntüde tuş takımını böyle bir laptopa nasıl koyduğunu haala aklım almıyor. Hem de resmen bembeyaz. Kataloglarda görünen tuş takımıylşa da alakası yok.Gerçekten şok olarak döndüm eve. REsmen yazıcıdan bir çıktı alın kasaya yapıştırın .Eminim daha iyi gözükecektir.

    ama yineliyorum performans açısından çok iyi bi alet hem de o fiyata. ama birazcık görselliğe önem veren biriseniz kesinlikle evinize sokmayacağınız görsellikte bi laptop.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.COOK -- 7 Ekim 2005, 23:48:29 >




  • bdenizli arkadaş (SB-M-05037_Flash_kbc019) dosyasını bana maille gönderdiğin için teşekkür ederim. fakat dosyayı zip ten cıkarınca 1.5Mb lık bilgi oldugunu bildiren sıkıştırılmış bir dosya daha çıkıyor rar la içine baktıgımda içi boş
    http://www.projeckt.org/fujitsu/SB-M-05037_Flash_kbc019.zip verdigin adrestende indirdim aynı şey ben bir yerde yalnışlık yapıyorum galiba ama çözemedim
  • dostlar yama meselesini uygularken bi soru sordu bişey istiyor musunuz diye ben hayır dedim ama yinede klavyede sorun yok gibi sorduğu soru neydi acep?
  • Tabii, bu yazdigin hersey sence... yani öyle olmasi gerekir... genelleme yapmak icin en kötü konuyu insanlarin tercih ve zevklerini secmissin. Bende Toshiba da var, HP de ayni zamanda bu modelde var ama nedense bu beyaz tus takimli laptop gözüme en güzel gözükeni hani senin su evinize sokmazsiniz dedigin, bilmem ne demek istedigimi anlatabildim mi. Forumu böyle gereksiz sacma sapan mesajlarla isgal etmeyin, burda insanlar laptopun görünüsünü yada senin evine sokup sokmayacagini merak etmiyor, isiniyor mu? oyun performansi nasil? kullananlar memnun mu? ne gibi sikayetleri var? fiyat performansi iyi mi? vs... insanlar bunlari merak ediyor ancak bu tarz seyler laptop alacaklara isik tutar, yoksa senin gibi laf olsun post sayisi artsin diye mesaj atmak forumun mantigiyla bagdasmiyor.
    quote:

    Orjinalden alıntı: erhane

    esasında sizlerin tepkisini çekmemek için ve yeni alanları etkilememk için bu yazıyı yazmıcaktım ama fikrimi belirtmeden de edmedim.

    Bugün büyük bir hevesle teknosa almaya gittim v2045 ve aleti gördüğüm anda başımdan aşağı kaynar sular döküldü. EVet özelliklik/ fiyat açısından süper bi laptop ama tuş takımının tasarımı açısından hayatımda gördüğüm en pespaye ve ucube bir laptop. Evet bu kadar ağır bir ithamda bulunuyorum çünkü bir firmanın bu kadar rezalet ötesi görüntüde tuş takımını böyle bir laptopa nasıl koyduğunu haala aklım almıyor. Hem de resmen bembeyaz. Kataloglarda görünen tuş takımıylşa da alakası yok.Gerçekten şok olarak döndüm eve. REsmen yazıcıdan bir çıktı alın kasaya yapıştırın .Eminim daha iyi gözükecektir.

    ama yineliyorum performans açısından çok iyi bi alet hem de o fiyata. ama birazcık görselliğe önem veren biriseniz kesinlikle evinize sokmayacağınız görsellikte bi laptop.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: emrahyaz

    Tabii, bu yazdigin hersey sence... yani öyle olmasi gerekir... genelleme yapmak icin en kötü konuyu insanlarin tercih ve zevklerini secmissin. Bende Toshiba da var, HP de ayni zamanda bu modelde var ama nedense bu beyaz tus takimli laptop gözüme en güzel gözükeni hani senin su evinize sokmazsiniz dedigin, bilmem ne demek istedigimi anlatabildim mi. Forumu böyle gereksiz sacma sapan mesajlarla isgal etmeyin, burda insanlar laptopun görünüsünü yada senin evine sokup sokmayacagini merak etmiyor, isiniyor mu? oyun performansi nasil? kullananlar memnun mu? ne gibi sikayetleri var? fiyat performansi iyi mi? vs... insanlar bunlari merak ediyor ancak bu tarz seyler laptop alacaklara isik tutar, yoksa senin gibi laf olsun post sayisi artsin diye mesaj atmak forumun mantigiyla bagdasmiyor.
    quote:

    Orjinalden alıntı: erhane

    esasında sizlerin tepkisini çekmemek için ve yeni alanları etkilememk için bu yazıyı yazmıcaktım ama fikrimi belirtmeden de edmedim.

    Bugün büyük bir hevesle teknosa almaya gittim v2045 ve aleti gördüğüm anda başımdan aşağı kaynar sular döküldü. EVet özelliklik/ fiyat açısından süper bi laptop ama tuş takımının tasarımı açısından hayatımda gördüğüm en pespaye ve ucube bir laptop. Evet bu kadar ağır bir ithamda bulunuyorum çünkü bir firmanın bu kadar rezalet ötesi görüntüde tuş takımını böyle bir laptopa nasıl koyduğunu haala aklım almıyor. Hem de resmen bembeyaz. Kataloglarda görünen tuş takımıylşa da alakası yok.Gerçekten şok olarak döndüm eve. REsmen yazıcıdan bir çıktı alın kasaya yapıştırın .Eminim daha iyi gözükecektir.

    ama yineliyorum performans açısından çok iyi bi alet hem de o fiyata. ama birazcık görselliğe önem veren biriseniz kesinlikle evinize sokmayacağınız görsellikte bi laptop.



    esas abuk sabuk mesaj şu senin yazdığın..ben burda kimsenin para verip hevesle aldığı bir mamülü kötülemek istemiyorum.Ta mesajımın başında belirttim. Malınıza laf söylenince kuyruğuna basılmş kedi gibi saldırmanız gerekmez. Daha önce de yazdım yine yazarım çünkü burası adı üstünde forum. Performansı çok iyi bir alet ama bir laptopa yakışmayacak derecede berbat bir tuş takımına sahip BANA GÖRE. Ama sana göre de çok iyi .EE burda sorun ne peki . İlla foruma bu alet şöyle muhteşem böyle manyak yazmak mı lazım. Ben de fikrimi yazıyorum nihayetinde. Kimsenin rahatsız olmasını gerektirecek bi durum yok ortada.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.