Şimdi Ara

Fujitsu VRF problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,
    Klima tesisatı hazır olan daireye 6 iç ve tek dış üniteli Fujitsu vrf j klima takıldı. İlk kurulumu yapan servis deneyimsizmiş elektrik sistemini -sigorta amperleri- kontrol etmemişler ve iç ünitelerin kartları yandı, ardından dış ünite komresör bozuk olduğu söylendi ve değişti. Şimdide klimalar çalışıyor ancak iç üniteler aşırı gürültülü, hava akımı sürekli değişiyor ve bu da özellikle gece rahatsız edici. Servis inverter klimaların böyle çalıştığını söyledi. Klimanın bana maliyeti 11.500 tl gibi yüksek olup aynı rakamalara Toshiba veya General markada takılabiliyordu. Açıkçası Fujitsu seçtiğimize pişman olduk. Zaten satıcı firmada bizi yok gümrükte yok depoda yok kargoda diyerek 1 ay oyaladı. Şu anda ilgilenen servisinde bu vrf sistemle tecrübesi hiç yok. Adana gibi sıcak bir yerde böyle klima problemi yaşamak çok kötü oldu. Bu sistemden kullanan veya tecrübesi olan paylaşırsa sevinirim. Saygılar.







  • VRF sistem alinirken iyi arastirma yapilmalidir, en azindan normal klima almaktan daha ciddi bir istir bu. Fujitsu VRF secerek en basta hata yaptiginizi dusunuyorum.
  • SİLDİM



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahçup -- 1 Eylül 2010; 21:24:41 >
  • Arkadaşım öncelikle büyük geçmiş olsun diyeyim.İç ünite kartlarının yanması sigorta amperajından değil büyük ihtimalle yanlış bağlantı sonucu iç üniteye 220V değilde 2 FAZ yani 380V gitmesinden kaynaklanmıştır.Bu tip yüksek teknolojili klimalarda kompresörü bozmak çok zordur,bahsettiklerin tamamen servisin ne kadar tecrübesiz ve bilgisiz olduğunu gösteriyor.Bu sebepten dolayı ileride yine başının ağrıyacağını düşünüyorum.İç ünite fan hızının değişmesi fan hızı modunun auto olduğundan kaynaklanabilir.Buradan VRF(firmalara göre isim değişebilir.) sistem düşünen arkadaşlara önerim bu sistemlerde en önemli şey montajdır.Kurulum yaptıracağınız servisten referans listesi isteyin ve listedeki kullanıcılarla bire bir görüşün.Yalnız liste firmanın genel montaj listesi değilde size kuruluma gelen servise ait olsun.İkincisi çoklu sistemlerde tercihiniz 1.DAIKIN 2.MITSUBISHI OLSUN...........




  • Hakkınız tüketici mahkemesinde aramalısınız Fujitsu ayıbını temizlemezse

    Daha geçenlerde Fujitsu Mağdurları diye bir başlık açmıştım kapattılar Bu gidişle Fujitsu Vestel'den bile aşağı düşecek klima alanında.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yilmaz07

    Hakkınız tüketici mahkemesinde aramalısınız Fujitsu ayıbını temizlemezse

    Daha geçenlerde Fujitsu Mağdurları diye bir başlık açmıştım kapattılar Bu gidişle Fujitsu Vestel'den bile aşağı düşecek klima alanında.


    Dava süresinin sonuçlanması da en az 2,5 sene sürer.geçmiş olsun tüm mağdurlara, allah kolaylık versin...




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.