Şimdi Ara

FullHD piksel sayısı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
9.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Tamam o zaman.Sözün bittiği yer
  • Bence boşa oknuşuyosunuz.Arayın sorun sony ye bu işin mantığını ne nedir diye.Bence dediklerinizin hiç biri mantıklı değil. 6.2 Mp panel çözünürlüğü..
  • konuya verilen ilk cevap makul ve mantıklı görünüyor. Sony.nin pazarlama tekniği olduğunu ve tüketiciyi aldattığı fikirlerine de katılıyorum. Benim bildiğim piksel ekran üzerinde görüntüyü oluşturan ve 3 renkten herhangi birini (ya da karışımlarını-bu konuda emin değilim) veren bir noktacıktır. Çözünürlük dediğim olay yatay ve dikey piksel sayısının çarpımı olduğuna göre ve TV.lerde (benim bildiğim) 1920*1080.den daha yüksek çözünürlük olmadığına göre, günümüz TV.lerinin piksel sayısı 2.073.600'den fazla olamaz. Olduğunu iddia etmek bilinçsiz ve bilgisiz tükewticiyi aldatmaktır. Sony, TV.lerinde 6.2 piksel olduğunu iddia ediyorsa 3000*2100 gibi bir çözünürlüğe sahip TV satıyor olması gerekir, ki böyle birşey olmadığı herkesçe malum...
  • brusher resim çözünürlüğü ve piksel sayısı konusunda daha önce yazdığım gibi 2MP diyebiliriz.
    ancak LCD teknolojisinde RGB olarak her bir renk için alt piksel ayrıntısı olmasından dolayı böyle bir söylem de kandırmaca olmuyor. teknolojiyi araştıran bilinçli tüketici bu kavramlara ulaşabilir.

    örnek alıntı:Tıpkı CRT gibi LCD ekranlar da çizdiği tüm pikselleri üç alt piksele ayırıyor. Dolayısıyla yukarıdaki prosedürün üç değişik renkte (kırmızı, yeşil, mavi) alt piksellere uygulanması ile milyonlarca renk elde edilebiliyor. Piksellerin milyonlarcası bir araya gelerek panelleri oluşturuyorlar.


    quote:

    Orijinalden alıntı: brusher

    konuya verilen ilk cevap makul ve mantıklı görünüyor. Sony.nin pazarlama tekniği olduğunu ve tüketiciyi aldattığı fikirlerine de katılıyorum. Benim bildiğim piksel ekran üzerinde görüntüyü oluşturan ve 3 renkten herhangi birini (ya da karışımlarını-bu konuda emin değilim) veren bir noktacıktır. Çözünürlük dediğim olay yatay ve dikey piksel sayısının çarpımı olduğuna göre ve TV.lerde (benim bildiğim) 1920*1080.den daha yüksek çözünürlük olmadığına göre, günümüz TV.lerinin piksel sayısı 2.073.600'den fazla olamaz. Olduğunu iddia etmek bilinçsiz ve bilgisiz tükewticiyi aldatmaktır. Sony, TV.lerinde 6.2 piksel olduğunu iddia ediyorsa 3000*2100 gibi bir çözünürlüğe sahip TV satıyor olması gerekir, ki böyle birşey olmadığı herkesçe malum...




  • Tamam belki kandırmaca olmuyor ama Full HD (1920*1080) dedikten sonra sanki bunun dışında, bundan farklı bir özellikmiş gibi ve sanki diğer marka-mdellere göre + özellikmiş gibi ürün özelliklerinde bunu söylemesi (kandırmaca olmasa da) yanlış yönlendirme olıuyor bence. Piksel'i 3 alt pikselden oluşturmayan bir marka -model mi var ki sony bunu üzerine basa basa (BE3, moıtionflow vs. özelliklerin yanında 6.2 Mpiksel şeklinde) vurguluyor? Bu şu fotoğraf makinelerindeki dijital zoom aldatmacasına benziyor. 10x, 100x 100x, vs.... Sanki resmi bilgisayarda büyütmekten farklı birşeymiş gibi milleti yanıltıyorlar....
  • o zaman 12 MP lik fotoğraf makinelerinin çektiklerini hiçbir cihaz gösteremez 12 MP yerine 2 MP lik bir fotoğraf makinesi aynı işi görür
  • ne güzel açıklamışlar zamanında yahu. aklıma takılan soru işaretleri burada açıklanmış.
    keşke bu konuyu açıldığı zaman görüp okusaymışım.
  • r-g-b renk bilesenlerine karsilik gelen fiziksel pikseller alt piksel (sub-pixel) olarak adlandirilmaktadir. neticede fiziksel olarak birbirinden bagimsiz 6.2 milyon piksel vardir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ERKİN balcan E kullanıcısına yanıt
    12 MP makinenin çektiği resmi cihazlar 1920*1080 oranlarına düşürerek gösterirler. Resim ve foto konusunda iddialı değlim ancak mantık olarak, çektiğin resmi FULL HD ekranda izleyeceksen dediğin doğru gibi görünüyor. 2 MP de aynı işi görür yani. Ancak, dediğim gibi foto uzmanı arkadaşlar daha iyi bilir, belki bir ihtimal renk doğruluğu gerçeğe çok daha yakın olabilir..... Emin değilim.
  • brusher B kullanıcısına yanıt
    Fiziksel olarak birbiirnden ne kadar bağımsız olduğu da bence tartışılır. X ana pikselinin X1, X2 ve X3 alt pikselleri birbirinden ne kadar bağımsızdır? neticede X'de istenen rengi oluşturmak için bu 3 alt piksel uyumlu olmak zorunda değil mi? Daha açık yazayım. Bu alt piksellerden biri (X1 diyelim) bozulursa o ana pikselde istenen renk elde edilemeyecek değil mi? Dolayısıyla X2 ve X3 de işe yaramıyor hale gelecek.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.