Şimdi Ara

Garaj kapısı...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar bu konu benım bıtırme tezım googleden yazdıgımde 4-5 sayfa reklam lınkı cıkıyor bana sadece kaynak lazım ana kartının seması,kumandasının elemanları,fotoseller...Benım ıcın cok onemlı sız bana sglıklı bır kaynak onerın yeter ben onun uzerıne sunumumu yapacagım.Saygıla

    Projenın tam adı:OTOMATİK KAPI ( Dikey yönde çalışan ve sarmal şekilde toplanan uzaktan kumanda ile açılıp kapanan otomatik kapı)



  • Yapmayın arkadaslar benım ıcın onemlı yok mu hıc bılgısı olan kaynak verın yeter bana projemı sız yapın demıyorum...
    Not:bu arada kuyumcularda calısan otomatık kepenk modelıde olur arkadaslar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 16y8555 -- 3 Mart 2012; 13:00:52 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 16y8555

    Yapmayın arkadaslar benım ıcın onemlı yok mu hıc bılgısı olan kaynak verın yeter bana projemı sız yapın demıyorum...
    Not:bu arada kuyumcularda calısan otomatık kepenk modelıde olur arkadaslar

    *Kapıları açıp kapayan sistemlerde farklı özelliklere sahip olabilir. Bunlardan Radyo frekansla (RF) çalışanları radar benzeri bir sistemle çalışır, Çok yüksek frekanslarda bir verici ve bir de basit alıcı vardır . Alıcı, yansıyan dalgalarda bir değişiklik olduğunda hareket eden bir nesnenin olduğu varsayılarak kapıyı açma sinyalini verir. Daha basit yöntem ise Pasif İnfrared Dedektör (PİD) denilen özel algılayıcılar kullanır. Her nesne kendi ısısını belirleyen bir infra red ışınlar salar. PİD bu ısıdan etkilenen bir yarı iletkendir. Bu algılayıcının önünde jaluzi benzeri bir ızgara yerleştirilir. Karşısındaki nesne kımıldamadan durursa her bir ızgaraya gelen IR enerji aynı olduğu için sistem hareket olmadığını varsayar. Ancak karşısındaki nesne hareket edince ızgaranın belli bölümlerine farklı enerji geleceği için bir hareket olduğunu anlar ve kapıyı açar. En basit sistem ise ışık bariyeridir. Kapının bir tarafına bir ışık kaynağı koyulur, diğer tarafa da bunun algılayıcısı. Arada bir nesne olunca ışık kesilir ve kapı açılır.
    biltek.tubitak.gov.tr




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.