Şimdi Ara

Garanti Kapsamında 4 kapı değişecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
54
Cevap
0
Favori
5.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tüm arkadaşlara merhaba..
    5-6 ay önce 2015 Model 1,2 Benzinli otomatik vites Citroen Cactüs araç satın aldım..
    Aracın kapı içlerinde su tahliye kısmında ufak pas lekeleri gözüme çarptı ancak çok önemsemedim..
    Geçen hafta aracın servis bakımı vardı yetkili servise götürdüm..
    Pas lekelerini gösterdiğimde bu araçlarda kronik problem olarak karşılaştıklarını ücretsiz olarak 4 kapıyı değiştirebileceklerini söylediler..
    Değer kaybı için de kapıların kendi hatalarından kaynaklı olarak boya problemi nedeniyle değişim yapıldığını açıklayan ıslak imzalı bir belge vereceklerini belirttiler..

    Siz olsanız ne yapardınız?
    Garanti Kapsamında 4 kapı değişecekGaranti Kapsamında 4 kapı değişecek







  • iki somun iki vidayla sökülüp takılan bir parça (kapı) yüzünden araç neden değer kaybetsin? kaza yok hasar yok. kalitesiz malzeme kullanılmış paslanmış. yenisini ücretsiz takıyorlar ne güzel. kapıları değiştir arabana binmeye devam et. adam gibi ekspertiz kapıların kaza yüzünden değişmediği anlar zaten.
  • O belgeyi verseler bile alıcıya anlatamazsın çok değer kaybder mahkemeye ver bildiğim kadarıyla 8 ya da 10 yıllık paslanmazlık garantisi olmalı
  • Degisim yapmadan araci sat
  • Kronık sorunu olmayan hıcbır arac yok sanırım
  • Vatikanli Mumin kullanıcısına yanıt
    Seçeneklerden biri bu fakat satacağım arkadaşta benzer sıkıntı ile yüzleşecek..
    Araçtan çok memnunum ..Uzun yıllar binmeyi düşündüğüm (düşünebileceğim) bir araç..O nedenle satış son seçenek diye düşünüyorum hocam..
  • Bir avukata, tüketici mahkemesine falan danışıp değer kaybı hakkında bilgi alın bence. Değişim + değer kaybı makul olan. Değer kaybı olmasa da ben değişim kabul ederdim.
  • Vay be 2015 yılındaki araçta bu kadar pas olması gerçekten hayret edici bir durum.Bu zamana kadar 10-12 yaşındaki araçlarımda bile bunun yarısı kadar pas görmedim.
  • 4 kapı değişen araba hertürlü değer kaybeder istedikleri belgeyi versinler araçtan da ben soğurum açıkcası


    4 kapının değişmesi bence kabul edilemez.Değer kaybı parası mutlaka almalısınız kapı değişimi ile birlikte

    4 kapı ile aracın yarısı değişmiş olacak zaten saçmalığa bak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 21 Haziran 2019; 14:59:57 >
  • Ben değiştiririm uğraşmam onunla. Elimde belgeniz var nasıl olsa, resimlerini çekip saklayın. Alacak insan da dert etmez kaza yapmadınız bir şey yapmadınız nasıl olsa. Tabi değer kaybı parasını da isteyin Citroen'den.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şıh Hazretleri -- 21 Haziran 2019; 15:11:26 >
  • iki somun iki vidayla sökülüp takılan bir parça (kapı) yüzünden araç neden değer kaybetsin? kaza yok hasar yok. kalitesiz malzeme kullanılmış paslanmış. yenisini ücretsiz takıyorlar ne güzel. kapıları değiştir arabana binmeye devam et. adam gibi ekspertiz kapıların kaza yüzünden değişmediği anlar zaten.
  • Ben de arkadaşlar gibi düşünüyorum, ne güzel servis sizi yormamış. Hata bizim, mal bizim, değiştiririz demişler. Üstüne birde Belgesini veririz demişler. Bu şekilde çürümüş kapı ile gezeceğime, hemen değiştirmelerini kabul ederdim.
  • Orjinal fabrika çıkışı boyalı olarak kapıları ısterseniz kimse değiştiğini bile anlayamaz
  • Kapı değişmekte birşey yok, kapının hasar olmadığı durumda değişmesi bir kaç dakikalık iş.

    Yeni kapilarin fabrikasyon boya olmaması dert.

    Bayi size kısaca böyle yasayacaksin demiş.

    Yapılması gereken bu servis teklifini kağıda döküp iade talep etmek.
  • Kapıları değiştirmeyi kabul etmeleri de güzel ancak aracın kendisini niye değiştirmiyorlar... Hukuka göre kapılar aracın mütemmim cüzüdür. Ayrı bir parça değil ama tamamlayıcı bir parça... Ki ayıplı mal sınıfına girer... Aracın değiştirilmesi en doğrusu....
  • Bu modelde forumda aynı sorun daha önce rapor edilmişti. Kaporta, boya sadece Citroen değil tüm PSA grubunda cidden leş (Peugeot kullanıcısıyım).

    Edit: Linki buldum. Doğru hatırlamışım. Buyrun.
    https://forum.donanimhaber.com/citroen-c4-cactus-ayipli-mal--126129161



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 21 Haziran 2019; 15:51:40 >
  • 3 yaşında araba çürümeye başlamışsa benzin dök yak o arabayı beş para etmez
  • arac değişimi isteyin
  • Hiç uğraşmayın satarken laf anlatmak boş muhabbet insanlarla uğraşıp sinir krizleri geçirmek hiç gerek yok böyle şeylere tabi karar sizin.

    Ben olsam orayı dikkatlice zımparalayıp rütuş boyası atardım çift kat.
  • kapılar değişmese bu sefer ilerde satarken yine sorun yaşıcaksın. Kimse gelip piyasa fiyatına kapıları paslı arabayı almıcak zaten.

    Ancak işin şöyle bir handikapı daha var hadi kapıları değiştirdin diyelim, satmadan önce araba yanlardan yerse bir kaza durumu olursa ve tramere işlenirse işte o zaman kapıların aslında neden değiştiğini kimseye anlatamazsın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yagızalp

    kapılar değişmese bu sefer ilerde satarken yine sorun yaşıcaksın. Kimse gelip piyasa fiyatına kapıları paslı arabayı almıcak zaten.

    Ancak işin şöyle bir handikapı daha var hadi kapıları değiştirdin diyelim, satmadan önce araba yanlardan yerse bir kaza durumu olursa ve tramere işlenirse işte o zaman kapıların aslında neden değiştiğini kimseye anlatamazsın.
    Yani hep 2. el düşünülerek cevaplar veriliyor ama bu şekilde paslı kapı ile gezerken, yandan bir motosiklet girse Allah muhafaza, paslı kapı sanıyorum mukavemeti de hayli zayıf olur ve kötü sonuçlar ortaya çıkabilir.

    Şahsen konu sahibinin yerinde olsam ve serviste kabul ettikten sonra paslandıkça yenisiyle değişim isterdim. Varsın 2. elde 5 bin ucuza gitsin, canımdan önemli değil ya.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.