Şimdi Ara

gaz yememe problemi audi 2.0fsi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
11.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selam arkadaşlar 2004 model 2.0fsi audi a3 aracımda gaz yememe problemi var yolda normal bir sekilde giderken gazı birden bire kesiyor aracımın katalivatörleri arızalanmıştı servis önce katalizatörleri hallet arıza devam ederse benzin pompasındandır dedi katalizatörleri degiştirdim arıza hala devam etmekte sizce arıza benzin pombasındanmıdır bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımlarını bekliyorum tesekkürler.serviste fiyatı 500 tl civarı imiş bana biraz pahalı geldi açıkcası.



  • araç bilgisayara bağlandığında nereden arıza çıkardığı gözükmüyor mu?

    aracın nasıl gaz yemediğini bilmediğimiz için yüksek basınç yakıt pompası,akışmetre hatta sıcaklık sensöründen bile olabilir.araçta gaz verince boğulma mı oluyor yoksa sanki benzin bitmiş gibi tekleme mi yapıyor?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: daturkishulan

    araç bilgisayara bağlandığında nereden arıza çıkardığı gözükmüyor mu?

    aracın nasıl gaz yemediğini bilmediğimiz için yüksek basınç yakıt pompası,akışmetre hatta sıcaklık sensöründen bile olabilir.araçta gaz verince boğulma mı oluyor yoksa sanki benzin bitmiş gibi tekleme mi yapıyor?

    üstad aynı sorun bende var ve gaza basınca boğuluyor araç sizce akışmetre mi ya da neden olabilir?
  • bilgisayara takılınca arızanın yerini tam olarak söyleyemiyorlar önce katalizatör dediler degiştirdim olmadı şimdi benzin pombası olabilir diyorlar,gaz yememe problemi ise giderken araç sanki kasılıyor bazen silkeleniyor bir iki saniye sonra düzeliyor uzun yolda basıma geldi 300km kadar gittikten sonra söylemiş oldugum kasılıyor silkeleniyor sonrada araç istop ediyor ama araç sadece uzun yolda istop ediyor kısa mesafelerde istop etme problemi yok arasıra gazı kesiyor.
  • Buna benzer problemi olan bir VW kullanıcısı boğaz kelebeğini temizletince sorunun kaybolduğunu söylemişti. Seninki de aynı tip bir sorun mudur bilmiyorum, ama boğaz kelebeğini temizletmeyi düşünebilirsin. Parça değişimi olmadığı için pahalıya mal olacağını zannetmem.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: enoman


    quote:

    Orijinalden alıntı: daturkishulan

    araç bilgisayara bağlandığında nereden arıza çıkardığı gözükmüyor mu?

    aracın nasıl gaz yemediğini bilmediğimiz için yüksek basınç yakıt pompası,akışmetre hatta sıcaklık sensöründen bile olabilir.araçta gaz verince boğulma mı oluyor yoksa sanki benzin bitmiş gibi tekleme mi yapıyor?

    üstad aynı sorun bende var ve gaza basınca boğuluyor araç sizce akışmetre mi ya da neden olabilir?


    araç soğukken düzgün çalışıyor ama ısınınca gaz verdiğinde öksürüyomuş gibi egzoz atıp düşük devirde gaz yememek istiyomuş gibi yapıyorsa ve yakıt tüketimin 2 katına çıkmışsa sıcaklık sensörü.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dedikodu

    Buna benzer problemi olan bir VW kullanıcısı boğaz kelebeğini temizletince sorunun kaybolduğunu söylemişti. Seninki de aynı tip bir sorun mudur bilmiyorum, ama boğaz kelebeğini temizletmeyi düşünebilirsin. Parça değişimi olmadığı için pahalıya mal olacağını zannetmem.


    evet boğaz kelebeği de bakılması gerekn yerlerden biri.sökülüp temizlenmesinde bir sorun olmaz zaten periyodik olarak temizletmeniz gerekn bi parça bişey kaybetmiş olmazsınız.yeni parça almadan önce parça değiştirlmeden halledebileceğiniz heryeri denemeye bakın en azından sorumsuz ustalar yüzünden çalışan parçayı söküp atmamış olursunuz.

    ilk yapacağınız şey boğaz kelebeğini ve oksijen sensörünü temizletmek.cebinizden fazla bişey çıkmaz.madem sorunu bilgisayarla tespit edemiyolar ekonomik bi şekilde adım adım gitmeniz gerek.katalizör değişimine zorlayan ustaya da hesabını sorun.katalitiğin hurdası 40 liradan satılıyor bu arada aklınızda olsun.




  • Yakıt pompasından olabilir sorun.
  • Benim araçtada var aynı sorun tekleme yapıyor gaz yemiyor bazen özellikle yüksek devirlerde yapıyor bunu bugün servise gideceğim bakalım ne çıkacak
  • Gaz Yememe Sorunu olaso arızalar.

    1. Enjektörler arızalı, tıkalı.
    2. Yakıt besleme sisteminde arıza.
    3. Hava filtresi aşırı kirli.
    4. Boğaz kelebeği kirli.
    5. Buji eski, arızalı, tırnakları aşınmış.
    6. Ateşleme zamanı seçimi hatalı (Alm. "Kennfeldsteuerung", İng. "Mapping").
    7. Benzin pompası (depoda) veya yakıt basınç pompası (motorda) zayıf.
    8. Valf kenarları aşınmış.
    9. Silindir cidarları ovalleşmiş.
    0. Segmanlar yıpranmış, kompresyon eksikliği.

    olabilir.

    Aldığınız benzinden bile olabilir. Bazen oktanı az koyuyor, bazen fazla kaçırıyorlar.
    Vuruntu sensörü ECU'ya hatalı bilgi gönderiyor olabilir, krank sensörü kirli olabilir.

    Taner Göde





  • vermis oldugunuz bilgiler için hepinize tesekkürler servise gidince söylemiş oldugunuz olası arıza yapabilecek şeyleri yaptırıcam arıza devam ederse benzin pompasını ile gereken neyse yapıcam.katalizatörleri zaten degiştirmem gerekiyordu iyice dagılmıştılar artık servisin bundan dolayı bir hatası yok aslımda katalizatörleri degiştirelim belki düzelir demişlerdi düzelmez ise büyük bir ihtimal ile benzin pompası değişimini gercekleştiririz dediler bakalım suan bilgisayarda ektra bir arıza çıkıcakmı cikan sonuca göre sizlerede bilgi veririm tekrar tesekkürler.
  • katalitiğin hurdası 40 liradan satılıyor bu arada aklınızda olsun.



    neresi alıyor acaba kilosumu adetimi 40 tl bende 3 adet var
  • arkadaslar ben audımı alalı 3 ay falan oldu aldıgımda bu problem vardı arabada araba kendı kendıne gaz verıp kesıyodu 3 ay arastırdım butun ustalara gıttım nelerı arastırdım bu arızayı yapabılmek ıcın audı hastası olarak zevkle arastırdım ama yınede canım cıktı ve en sonunda klendı cabalarımla bır sekılde yaptırdım ve benım gıbı bu arıza basına gelenlere kesınlıkle soylemem gerektıgını dusundum kımse benım gıbı ugrasmasın dıye cunku ne ustalara gıttım hepsı ayrı bısey soyledı ve arızanın duzelme garantısınıde kımse vermedı bırı bogaz kelebegı dedı,bırı gaz kelebegı falan fılan beyın falanda dıyen bıle oldu yanı her denılen arıza en az 600-1000 tl arası ama bu sacma arızanın yapılmasıda cok sacma oldu sımdı sıkı durun hıc alakası olmayan bır parcaydı herkez bana dua etsın ama soyluyorum [ direksiyon basınç sensörü ] degışltırın ve kurtulun bu arızadan sımdı kolay gelsın
  • benim problemim çözüldü depodaki zamanla olusan benzin pislikleriymiş depo temizlendi ve problem ortadan kalktı .
  • rolantide inme çıkma yapan bi araçta ki sorunu çözüyoruz hemde hiç bir parça almadan sadece eko.es_71@hotmail.com adresine mail atmanız yeterli olacaktır 30 yılı aşkın anlayısımız size yetecektir şimdiden teşekkürler...
  • ilk çalısmada tek marşla almıyorsa basıyor basıyor ve o şekilde alıorsa büyükk ihtimal benzin omoası arzalanmıştır bunu için pc ye veya makinelere gerek duyulmaz ancak omanın basıcı ii ise enjektörler in temizlenmesi gerekir bunun içinde deneyimli karbüratör ve enjeksiyon servisine gitmeninz gerekmektedir... bizim 30 yılı aşmış bi deneyimizi sonucunda kesin kararı verip uygulamaya geçiyoruz bana ulaşmak ve sorununuzun giderilmesi için eko.es_71@hotmail.com adresime sorununuzu bildirmeniz yeterli olacaktır şimdiden teşekkürlerrr ...
  • çok çeşitli sebepleri olabilir iyi bir servis hepsini çözebilir deneyerek
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.