Şimdi Ara

Otomatik vites yokuşta geri kaçıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
12.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Araç Euro Civic. Otomatik vites olmasına rağmen yokuşlarda geriye kaçıyor.Bu sorun neyden kaynaklanır?



  • Sorun değil bu. Otomatiklerde araçta ek geri kaçırma engelleme sistemi yoksa aracın yüküne, motor rölantisine ve eğime göre kaçırabiliyor normaldir. Benim aracın da rölanti devri normalde 850+\-50 devir ama şu an 700 de ayarlı. Bazı durumlarda geri kaçırıyor. Eğer 850 devire ayarlarsam da doğal olarak daha çok yakar rölantide beklerken.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sozuak

    Sorun değil bu. Otomatiklerde araçta ek geri kaçırma engelleme sistemi yoksa aracın yüküne, motor rölantisine ve eğime göre kaçırabiliyor normaldir. Benim aracın da rölanti devri normalde 850+\-50 devir ama şu an 700 de ayarlı. Bazı durumlarda geri kaçırıyor. Eğer 850 devire ayarlarsam da doğal olarak daha çok yakar rölantide beklerken.

    Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler . Aracın km si biraz yüksekte şanzımanı kucağa almayalım diye sordum.
  • 200.000 kmleri bulmuşsa ve yağı hiç değişmemişse bir revizyon istemeye yakındır. Çoğu kimse otomatik vitesin en fazla yağı filtresi değişir sansa da içinde balata yaprakları, Teflon contalar ve fren balataları mevcut haliyle onlar da tükeniyor ve değişmesi gerekli. Eğer zamanını kaçırırsanız ki sarsıntılı değişimler ile belli eder volanları da yersiniz . Daha büyük masraf açılır. Bir de tork konvertörü var onun da içinde balata var o da bu işi yapan özel tornacılarda Sökülüp revize ediliyor. Dolayısıyla sağladığı konforun yanında kullanım masrafı da düşük değildir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sozuak

    200.000 kmleri bulmuşsa ve yağı hiç değişmemişse bir revizyon istemeye yakındır. Çoğu kimse otomatik vitesin en fazla yağı filtresi değişir sansa da içinde balata yaprakları, Teflon contalar ve fren balataları mevcut haliyle onlar da tükeniyor ve değişmesi gerekli. Eğer zamanını kaçırırsanız ki sarsıntılı değişimler ile belli eder volanları da yersiniz . Daha büyük masraf açılır. Bir de tork konvertörü var onun da içinde balata var o da bu işi yapan özel tornacılarda Sökülüp revize ediliyor. Dolayısıyla sağladığı konforun yanında kullanım masrafı da düşük değildir.

    şuanda 219.000kmde 200.000de bütün bakımları ıvırı zıvırı yapıldı
  • İç takımı da değiştiyse merak etmeyin ben 195.000 de değiştirdim herşeyini

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sozuak

    İç takımı da değiştiyse merak etmeyin ben 195.000 de değiştirdim herşeyini

    Bakıcaz bakalım daha ne kadar gidicek Civic 219 binde yavaş yavaş tırsıyorum mercedes 418 binde maşallah daha taş gibi hiç bişi yok motorda
  • Hondalar kaçırıyordu sanırım bir ara forumda bahsi geçmişti.Geri kaçırırken gaza dokunduğunuzda araç kendini topluyorsa hemen sorun olduğunu zannetmiyorum.
  • üstat otomatik vitesli hondaların özelliğinden dolayı geri kaçırması normal bende de 2003 honda crv vardı zamanında ustalara sorduğumda şanzıman kendini yüke bindirmeyip korumaya aldığı için geri kaçırması normal olduğunu söylediler dolayısıyla kafana takma bence
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tenekekutu

    Hondalar kaçırıyordu sanırım bir ara forumda bahsi geçmişti.Geri kaçırırken gaza dokunduğunuzda araç kendini topluyorsa hemen sorun olduğunu zannetmiyorum.

    Gazı fazla verince topluyo ama burda bi yokuş var son derece dik orayı çıkarken kick down kullanıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.