Şimdi Ara

Geely Emgrand EC7 (159. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.252
Cevap
19
Favori
686.656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 157158159160161
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • deltoid D kullanıcısına yanıt

    teşekkürler

  • Hava ciddi biçimde soğudu.Böyle bir günde evden Özdilek avm'ye gitmek istediğimde araç

    10 km.gitmeme rağmen gaza geçmedi.Ayrıca kalorifer ısıtması da çalışmadı.

    Sanırım mayıs 2018 de soğutma salamurasını değiştirmiştim.10 km.gittikten sonra elimi lpg regülatörüne değdirdim.Regülatör soğuktu.Durumu analiz edelim.

    1)Regülatör soğuk olduğuna göre ısınan antifrizli su sistemde dolaşmıyor olabilir.Ya da kalorifer peteği tıkandı.Suyun dolaşımını engelliyor olabilir.

    2)Termostat açık kalmış olabilir.Bu da sistemde soğuk salamura dolaşması anlamına gelir.

    3)Suyu çeviren pompa arızalı olabilir.Düşük olasılık.

    Bir kere lpg sistemi ve hortumlarda teknik olarak yanlış bir bağlantı söz konusu değil.

    O halde ilk olarak sistemde tıkanıklık var mı?Bunu çözmeliyim.Soğuk havada kendim uğraşmak istemedim.Radyatörcüye gittim.Durumu anlattım.Antifrizli salamurayı boşaltarak 3 lt.petrol ofisi kırmızı coolant aldım.(120 tl).2 tane 1 lt.lik saf su aldım(5x2=10 tl)

    Gelinceye kadar radyatörcü sistemi makina ile temizlemiş.Temizlik sonrası alınanlar tam olarak sistemi doldurdu.Havası alındı.Fan açıncaya kadar rolantide araç çalıştı.Araç gaza geçti.Ama kalorifer tam olarak ısıtmadı.H1 konumunda ısı verdi.Ama ben yeterli ısı olmadığını gördüm.

    Bu arada digital klimayı çalıştırmayı bilmediğimi de anladım.

    Burak otodan kargo dahil (100 tl+kargo:18 tl) 118 tl.'ye termostat aldım.82 derecelik.Havalar düzelince toyota ustasına değiştirteceğim.Bunu kendim yapamam.Bizim araçlarda termostat alternatörün arkasında.Devr-i daim pompası da buradaki kayıştan güç alıyor.





  • Kışın klima kullanımı:

    1)Araç motoru yeterli ısıya ulaştığında;

    2)Digital klimanın sağındaki düğmeye basarak klima sistemini devreye al.

    3)A/C düğmesini tıklayarak klimayı devre dışı bırak.Aracın kabin içi ısınması için sağdaki düğmeyi sonuna kadar açarak H1 konumuna gelmesini sağla.Bu araç tam yükte içeri sıcak hava üflüyor anlamındadır.Sol taraftaki düğme fanın dönme hızını artırır ya da azaltır.Fan daha hızlı çalıştığında havayı daha güçlü üfler.Klima sistemini tümüyle kapatmak için de soldaki düğmeye basılır.

    A/C tuşunun sağındaki tuş dışarıdan içeri hava almak içindir.

    A/C tuşunun solundaki tuş dışarıdan içeri giren havayı kapatmak içindir.

    A/C’nin altındaki “Mode” tuşu ise a)Klima açınca soğuk hava üflemesi b)Kışın sıcak hava üflemesi de bu tuşla açılabilir. Oturanlara doğru ok+aşağı ok=>sıcak hava ayaklar gider. Oturanlara doğru ok+aşağı ok ve yukarı ok=>Önce ön cama doğru hava üfler.Bir kere daha basınca orta hava üfleme kanalından sıcak hava verir. “Mode” tuşu sağındaki tuş arka camın ve aynaların buzunu çözer. “Mode” tuşu solundaki tuş ise ön cam,aynalar,arka cam komple iç bölgenin hızla buğusunun atılmasını sağlar.Bu ayar soldaki düğmeden azaltılıp artırılabilir.

    Klimanın hareketleri krank milinden aldığı biliniyor.Örneğin 100 km hızla giderken birden klimanın açılması duran sistemi birden çok hızlı çalışmaya zorlar.Bu alışkanlık sorun yaratabilir.Vites boşa alınıp klima açılır ve tekrar vitese takılır.Bu işlemin tehlikeye yol açmayacak uygun koşullarda yapılması gerekir.





  • Kalorifer iyi ısıtmıyorsa bir başka nedeni şu olabilir.

    Aracın genleşme deposundaki salamuraya yağ karışmış ise bunun iki nedeni vardır.1)Üst kapak contası yanmış olabilir.Bu bölümdeki motor yağı ve soğutma sıvısı ince kanalları arasındaki conta yanarak birbirine karışmasına neden olur.2)Motor yağ filtresinin yanında motor yağı soğutma deposu bulunur.Bunun bir yanında yağ kanalı diğer yanında soğutma salamurası kanalı vardır.Zamanla paslanma,kireçlenme gibi nedenlerle ara bağlantı zayıflar ve kanal sıvıları karışır.Dönen sıvı genleşme deposunda yağlanmanın oluşmasına yol açar.

    Sonuçları:1)Bu durum soğutma salamurasının işlevini yerine getirememesine yol açar.Motor harareti artar.Dikkat edilmezse üst kapak contası yanabilir.2)Motor soğutma sistemi dengesiz çalışır.Motor yakıtı artar.Kış ise kalorifer ısı vermez ya da az verir.Lpg varsa motor sorunlu çalışır.

  • Kalorifer kullanımını madde madde yazarak nasıl kullanılacağını daha açık anlattım.

    Kışın klima kullanımı:

    1)Araç motoru yeterli ısıya ulaşsın;

    2)Digital klimanın sağındaki sağa-sola dönebilen “auto”yazılı düğmeye bas.

    3)A/C düğmesine bak.Sarı led ışığı yanıyorsa A/C düğmesine tıkla.Yanmıyorsa diğer işleme geç.Sağa-sola dönebilen “auto”yazan düğmeyi sağa doğru döndürerek H1 konumuna getir.Bu, araç tam yükte, içeri sıcak hava üflüyor anlamındadır.Fan son hızda dönerek çalışır.Sol taraftaki sağa-sola dönen “off” yazan düğmeyi sola döndürerek hızı azalt.

    4)Kış konumunda A/C nin sağındaki (oto içine ok)düğmesi tıklanmaz.(dışarıdan içeri hava almaya gerek yok).A/C nin solundaki (oto içi hava)düğme de tıklanmaz.( dışarıdan içeri hava almaya gerek olmadığından kapatmaya da gerek yok)

    5)Klima kış konumunda Oturanlara doğru ok+aşağı ok=>sıcak hava doğrudan arkaya ve ayaklara gider.

    Klima kış konumunda Oturanlara doğru ok+aşağı ok ve yukarı ok=> kalorifer devrede Önce ön cama doğru sıcak hava üfler.Bir kere daha basınca orta hava üfleme kanalından sıcak hava verir.

    Klima kış konumunda “Mode” tuşu sağındaki tuş  tıklanınca arka camın ve aynaların buzunu çözer.

    Klima kış konumunda “Mode” tuşu solundaki tuş tıklanınca ön cam,aynalar,arka cam komple iç bölgenin hızla buğusunun atılmasını sağlar.Bu ayar soldaki düğmeden azaltılıp artırılabilir.

    Uyarı:Kışın kalorifer açacak isek 3-4 km gidip soğutma suyu sıcaklığı dört diş olunca açılır.Kışın ısıtma konumunda termostat motoru sabit sıcaklıkta tutmak için aç-kapa yapmaktadır.Isıtma ayarı H1 de ve termostat açık iken  eve gelir gelmez motoru durdurunca, termostatın açık kalmasına neden olabilir(düzgün çalışırken bir kere böyle kalmış olması yeterlidir).Bu nedenle eve 2-3 km.kala H1 konumunu azaltarak 22-24 derecelere getirip klima sistemini kapatmak uygun davranıştır.   





  • Klima kullanımını madde madde yazarak açık biçimde anlattım.

    Yazın klima kullanımı:

    1)Araç güneşte kalmış ve kabin aşırı ısınmışsa dört kapıyı açıp aracı havalandırın.Aracı çalıştırın.Hareket ettirin. Motor yeterli ısıya ulaşsın;

    2)Digital klimanın sağındaki sağa-sola dönebilen “auto” yazılı düğmeye basarak klima sistemini devreye al.

    3)A/C düğmesinin üzerinde sarı led ışığı yanıyorsa klima devrededir.Sol taraftaki düğme fanın dönme hızını artırır ya da azaltır.Fan daha hızlı çalıştığında havayı daha güçlü üfler.Klima sistemini tümüyle kapatmak için de soldaki “off” yazan düğmeye basılır.

    Hava çok sıcak değil ve oto içini havalandırmak istersen A/C tuşunun sağındaki tuş (oto içine ok)dışarıdan içeri hava almak içindir.Yazın klimayı çalıştırmadan dışarıdan hava almak istersek pencereyi açmak yerine şunu yap. A/C kapatılır.Bu tuş tıklanırsa sadece dış hava içeri alınır. Yeteri kadar araç havalandı ise A/C tuşunun solundaki tuş(oto içi hava) dışarıdan içeri giren havayı kapatmak içindir.

    A/C’nin altındaki “Mode” tuşu kullanımı. Sarı led yanıyor. Klima devrede.

    Oturanlara doğru ok+aşağı ok=>Klima  devrede.Soğuk hava oturanlara ve ayaklara gider.

    Oturanlara doğru ok+aşağı ok ve yukarı ok=>Klima devrede. Önce ön cama doğru soğuk hava üfler.Bir kere daha basınca orta hava üfleme kanalından soğuk hava verir.

    “Mode” tuşu sağındaki tuş klima devrede iken kullanılmaz.

    “Mode” tuşu solundaki tuş klima devrede iken kullanılmaz.

    Klimanın hareketleri krank milinden aldığı biliniyor.Örneğin 100 km hızla giderken birden klimanın açılması duran sistemi birden çok hızlı çalışmaya zorlar.Bu alışkanlık sorun yaratabilir.Vites boşa alınıp klima açılır ve tekrar vitese takılır.Bu işlemin tehlikeye yol açmayacak uygun koşullarda yapılması gerekir.Yokuş yukarı giderken klimayı kapatın.Klimanın çalışması performansı azaltır.Düz ve yokuş aşağı açabilirsiniz.





  • Klima sistemini şöyle mi idi,böyle mi idi diyerek deneme yanılma yolu ile öğrenmek yerine bilerek uygulamak sistemin daha uzun süre bozulmadan kullanılmasını sağlar.A/C İngilizce air conditioning yani klimanın baş harfleridir.A/C ışığı yanıyorsa klima devrede yanmıyorsa devrede değildir.Devrede değilse kalorifer devrede demektir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deltoid -- 27 Aralık 2021; 7:43:22 >
  • Değerli arkadaşlar,

    Bir termostat aldığımı ve bunu değiştireceğimi yazmıştım.Konuyla ilgili araştırmalar yaparken Geely Emgrand ec7 aracı olanların kendi bakımlarını yaparken ya da yaptırırken bilgi sahibi olmalarını sağlayan bir Rus ya da Ukrayna sitesine rastladım.

    Site "drive2.ru" .Siteyi kesinlikle google chrome ile açınız.Türkçe'ye çevir tıklayarak siteyi Türkçe'leştirin.Arama çerçevesine "geely emgrand termostat değişimi" yazıp arayın. Çok sayıda kullanıcı deneyimlerini bulacaksınız.

    Google çeviriden Türkçe yazdığınız "geely emgrand termostat değişimi" ni Rusça'ya çevirip "замена термостата emgrand" yazarak da aramayı bu sitede yapar ve sonra sayfayı Türkçe'ye çevirirsiniz.

    Kolay gelsin.

  • Şehir merkezinde "uçmak oto" isimli oto servisi saygılı,çalışkan,bilgili ve alçakgönüllü 2 genç çalışanı var.Gitmeden önce uğradım.Sorunu söyledim.Termostatın değişmesi gerektiğini anlattım.Ertesi gün sabah 09.00 gibi taze simit alarak dükkana vardım.Çay da hazırdı.Önce termostat yerini konuştuk.Şarj dinomosunun gergi kayışı gevşetilerek kasnaktan çıkarıldı.Alternatorun arkasındaki elektrik soketi ayrıldı.Önde kauçuk şapka altındaki civata da alındı.2 adet 10 cm uzunluğundaki saplamalar alınıp şarj dinamosu çıkarıldı.Antifriz boşaltıldı.Ben antifriz yeni olduğu için süzerek 5 lt.lik ped şişeye aldım.Termostat çıkarıldı.Gerçekten de açık kalmış.Termostatın açılıp kapanan kısmında sızdırmazlık için ince bir o-ring takılı.Bu sürekli bir soğuk bir sıcak su nedeniyle 3-4 yıl içinde sıyrılabiliyor.Yani benim gibi az kullananlar 4 yılda çok kullananlar ise 30000 km.de bozuk olup olmadığına bakmadan değiştirmelidir.

    Sistemin havasını aldık.Deneme için 10-20 km.yol yaptıktan sonra durumu yazarım.





  • Afyon'da kar kalınlığı 10-15 cm.Yollar buz.Kar lastiğim olmadığı için yola çıkmıyorum.Hava da gündüz -7-10 gece ise bunun iki katı kadar.3-5 km. kullandığım araçta yaptığım işlemlerde bir sorun görünmüyor.

  • Yanlız yeni geelyler gelirse yanına yanasilmaz fiyatlardan hazır Volvo teknolojisi de geldi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sn emekk,

    yaşadıklarıızdan sonra yeni bir araç alma hayali kuran kaç kişi vardır?Ben elimdekini kaybetmeme derdindeyim.Afyon gibi hayvancılığın gözde olduğu bir kentte 1 kg kıymanın 85 tl(kasaplarda...) olmasını yönetim beceriksizliği olarak görüyorum.Yeni öğretmen olmuş kişinin 300 kg et alabilirken şimdi 65 kg et alabilmesi insanımızın zeka açısından gittikçe körelmesi demektir.

  • Et yiyen hayvanlar ot yiyen hayvanlara her coğrafyada hükmetmişlerdir.

  • deltoid D kullanıcısına yanıt

    güzel konu olmuş. Aracın farklı sıcaklıklarda ve devirlerde enjeksiyon ms leri bu şekilde . birisi benzin enjektör süresi uzun diye yorum yaptı görünce . sizce durum nedir ? daha iyi anlaşılır dediğiniz bir sıcaklık veya devir varsa yazarsanız kablom var ona göre bakarım.




     Geely Emgrand EC7
     Geely Emgrand EC7
     Geely Emgrand EC7
     Geely Emgrand EC7
     Geely Emgrand EC7




  • Benim size önerim önce aracınızla ilgili teknik yapı ve ayarları bilmeniz gerekli.Sonra da lpg nin teknik özelliklerine dikkat edilmeli.Örneğin lpg sıvı fazından gaz fazına 40 derecede geçer.1.resimde 25 seçilmiş.Diğer resimlerde ise 50 seçilmiş.Enjektörler 2 ohm seçilmiş.Bu tip enjektörler özel ve pahalıdır.Sizin sistemde teknik olarak bu veriyi tutturamayan enjektör varsa sorun çıkarır.Gaza geçiş için 1600 devir önerilmektedir.Siz 600 rpm seçmişsiniz.Bence konuyu iyice incelemeden aracınızda değişiklik yapmayın.

  • Değerli arkadaşlar bugün yaya dolaşırken benzinin litresinin 14.26 tl.,lpg litresinin 8.5 tl olduğunu gördüm.Benzin lpg'den 5.76 krş. daha pahalı.5.76/8.5=%67.76 fiyat farkı var.Benim önceleri yaptığım uzun yol hesaplarında benzinin lpg den %10 daha verimli olduğunu biliyorum.Bu durumda şimdiki fiyatlarla %55 civarında lpg daha avantajlı.Başka illerde daha farklı olabilir.

  • deltoid D kullanıcısına yanıt

    Bu yazıyı yazdıktan bir gün sonra lpg'ye 40 krş.zam geldi.

    Benzin :14.26

    Lpg :8.9 Bu durumda lpg benzinden 5.36 tl.daha ucuz. 5.36/8.9= %60.22 Bu hesaptan lpg'nin daha fazla yaktığını düşersek yaklaşık %50 civarında bir avantaj var.

  • 5 yıl kadar benzinli FC kullandım..yakıtı hiç dert etmedim..çünkü yalnızca haftaasonları kullanıyordum aracımı...



    şimdi bu benzin fiyatlarıyla FC yine bende olsaydı...yine takdırmazdım...


    ancak günlük kullanıyorsanız lpg taktırın...geelylerin motorları lpgye gerçekten uyumlu..

  • 17.03.2022 günü itibariyle Afyon merkezde yasal akaryakıt fiyatları benzin 18.29 tl,lpg ise 11.21 tl.Promosyon nedeniyle lpg'nin daha ucuz satıldığı istasyonlar var.Biryıldıran akaryakıt istasyonunda lpg 10.30 tl.

    Bu durumda 18.29-10.3=7.99 tl. lpg daha ucuz. 7.99/18.29=%43.68 oranda tasarruf sağlıyor.Aracına göre ve lpg sisteminin sorunsuz çalışma durumuna göre %35 ile %40 arasında bir kazanç var denebilir.

  • deltoid D kullanıcısına yanıt

    Bu yazıyı yazdığımda % olarak girmeyi bilmiyordum.Denemelerim sırasında öğrendim.Hücreler maviye dönmüşken yani seçilmişken entere basınca bir çerçeve açılıyor.Ve seçili hücrenin sayısı hücrede görünüyor.Doğrusal-lineer yazılı kısım seçilirse ve diyelim 10 yazılıp enter tıklanırsa seçili hücrelerdeki değerler 10 artıyor.Eğer -10 yazılır ve enterlenirse seçili değerler 10 eksiliyor.

    Eğer oran yazılı satırı seçer ve 5 yazıp enterlerseniz %5 artırıyor,-5 yazarsanız %5 düşürüyor.

  • 
Sayfa: önceki 157158159160161
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.