Şimdi Ara

Geely Emgrand EC7 (162. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.252
Cevap
19
Favori
686.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 159160161162163
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 3 temmuz 2023 günü Afyonkarahisar Biryıldıran'dan benzin istasyonundan lpg'yi fulledim.Saat 10.59 idi.Genelde 90-100 km civarlarında hızla saat 13.30 gibi Denizli'ye geldim.Denizli'den şehir içinde Muğla çıkışına 3-5 km kala Petrol Ofisinden aracı tekrar fulledim.Fiyat 10.44 tl idi.179 tl.lik gaz aldı.Afyon-Denizli arası çıkışta 30 derece idi.Denizli'ye yaklaşırken 35 derece idi.Ve tüm yolu 24 derecede klima açık ancak ayaklara ve yukarı yönlendirmeli geldim.Kale üzerinden Muğla ve yerkesik üzerinden Akbük ve sonuçta Ören'e ulaştım.Yolda biri yarım saat diğeri 15 dk.dinlenme ile 17.45 de Ören'e ulaştım.Km.de harcama 78 krş.Araçta iki kişi 185 kg.Yaklaşık 100 kg. bavul,eşya.

    Özellikle Yerkesik-Akbük arası aşırı virajlı ve bu kadar yükseğe nasıl çıkmışım vay canına vadinin dibi görünmüyor dedirtecek şekilde.Dönerken bu yolu tercih etmeyeceğim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deltoid -- 4 Temmuz 2023; 12:24:16 >
  • 7.7.2023 cuma günü geri döndüm.Ören-Milas arası 45 km.Bölünmüş yol kadar olmasa da yine de iyi.Aşırı iniş çıkış yok.Milas-Muğla arası 65 km.Bölünmüş yol ancak yoğun trafik var.Buraya kadar normal.Muğla'dan Denizli'ye gideceğim de şehir içinde Denizli levhasını göremedim.Yanlışlıkla orman yolunu izleye izleye tüm yolu 3 vites Batı Toros dağlarının tüm iniş çıkışlarını Yılanlı orman işletmesini 100 km kadar in cin top ataraktan hanımla da iyi bir gerginlik sonrası konuşmadan el yordamı ile sora sora Muğla-Denizli karayolunu buldum.Yola çıkınca herhalde bu yön Kale'ye gider deyip ver yansın sürdüm.40 km kadar gittikten sonra ilk tabelayı görünce beynimden vurulmuşa döndüm.Muğla'ya 20 km kalmış.Yolun karşısına geçerek Kale yönüne döndüm.Böylece 80 km kadar haybeye yol aldım.Sonrası vukuatsız.Tüm gittiğim yolu hesapladım.Yaklaşık 1070 km.Toplamda 804 tl lik yakıt kullanmışım.

    Km. de 76 kr.Aldığım yakıtlar bir defa litresi 10.44,bir defa 10.09,bir defa 9.81





  • Ormanlık alanda çeşitli kuşlar bir tane de Yemişendere civarında yola atlayan sincap gördük.Hep 3. vites gidince hem yön duygusunu hem de km tahmininde yanılmış olabilirim.Örneğin Akbük-Ören arası 18 km.yazmıştı.Viraj viraj git git bitmiyor.Sanki 50 km gibi..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deltoid -- 7 Temmuz 2023; 22:10:2 >
  • motor yağ dolum kapağı lazım arkadaşlar nereden bulabilirim hangi siteye güveneceğimi bilmiyorum

  • deltoid hocam merhabalar öncelikle yaptığınız işlemleri ve bunları bizimle paylaşmanızı hayranlıkla baştan sona kadar okudum ve sizi takdir ediyorum.

    size birkaç sorum olucak aracım 2012 euro5 yaklaşık 2000km öncesinde üst kapak yenilendi ve şu an anlamadığımız bir sebepten dolayı tekleme sorunu yaşıyorum benzinde iken 2k-3k devir aralığında bir boğulma lpgde ise sürekli bir boğulma mevcut. Sormam soruşturmamla beraber ateşlemede bir sıkıntı olduğu buji ve bobin değişirse sıkıntının giderileceği söyleniyor. Öncesinde bir bobini orjinal olmayan ürünle değiştirdiğim için şu an komple değiştirmek istiyorum 4 tane orjinal bobin buldum bir sitede Geely Motors a ait yazıyor nihayetinde buji de değiştireceğim fakat iridyuma geçmek istiyorum okuduğum kadarıyla geçmiş olduğunuz Bosch FR7NI332S iridyum bujisi hakkında son görüşlerinizi paylaşır mısınız uyumlu mu herhangi bir katkısı oldu mu şu anki fiyatlarına bakıcak olursam Normal buji 400-450 bandında gezerken paylaşmış olduğunuz iridyum buji takımı 1100-1200 TL civarında bu aradaki farka değer mi şimdiden teşekkür ederim





  • Değerli mrtcne,

    Söylediğiniz sorun ateşlemeden olabileceği gibi daha başka nedenlerden de olabilir.Benim bu konudaki ilkem her bir sorun yaratabilecek parçanın yenisi ile değiştirilip o değilmiş belki de şudur denmeden kullanma kılavuzunu dikkate alarak ölçümler sonucu karar vermektir.

    Ecu kontrollü araçlarda OBD2 kullanarak sorun bulunabiliyor.Önce bunu denemelisiniz.

    Geçmişte değiştirdiğim Bosch FR7N1332S iridyum bujiden son derece memnunum.

    Sorduğunuz soruya yanıt vermek için normal bujiyi ölçmek sonra iridyum bujiyi ölçmek ve sonuçları karşılaştırmak gerekir.Bu ekipmanlara sahip değilim.Sadece amprik olarak kullanım memnuniyetimi belirtebilirim.Bujilerden çok memnunum.Ayrıca bobin ve bobin kablolarından şüphelenmiştim.Ama orada hiç bir sorun görünmedi.Sadece çok deneme yapmak nedeniyle sorun yaşamıştım.Fabrika ayarlarına dönünce o sorunlardan kurtuldum.

    Kolay gelsin.





  • Hocam merhaba Geely emgrand 2011 model aracım 120.000 km de bir sorum olacak.
    Aracım ışıklarda veya kasise geldiğimde devirde dalgalanma oluyor stop etmiyor lakin devir 0.5 ile 1000 devirlere geliyor. Bununla alakalı bilginiz varmı öneriniz nedir nasıl düzeltebilirim.
    Bununla alakalı olarak
    Gaz kelebeği Map sensörü ön oksijen sensörünün gerekli temizliklerini yaptım sonuç olarak problem devam ediyor
  • Bu konuda karşılaştığım sorunu nasıl çözdüğüm yazılarımda var.Kolay gelsin.

  • deltoid D kullanıcısına yanıt
    Formu defalarca okudum hocam LPG regülatörümü değiştirmeyi düşünüyorum.. ek olarak önereceğiniz bir çalışma varmı ? Teşekkürler
  • Değerli Mustafaa57;rolanti dalgalanması ve stop olayının çeşitli nedenleri var.

    Lpg sistemlerinden kaynaklı rolanti sorunları

    1)Lpg enjektörlerinden bir ya da daha fazlası arızalı ise rolantide titreme sorunu oluşabilir.Enjektör bakımı sonrası enjektörlerin sırasının hatalı takılması rolanti sorunu yaratır.(Bende 4 tane valtek tipi enjektör var.)

    2)Lpg ayarı bozuk ise rolanti titremesi sorunu oluşabilir.Her 30000 km’de lpg ayarı yapılmalıdır.(40000 km. kullandığım araçta hiç lpg ayarı yapılmadı.)

    3)Lpg ecusü geç ısınırsa ya da gaza geçiş ısısı düşük ayarlanmışsa motor soğuk iken rolanti sorunu olabilir.

    4)Enjektör nozulları küçük ya da büyükse (bende nozul problemi yok)

    5)Regülatör diyaframı yırtık,patlak ya da hava alıyorsa basınç değişikliği nedeniyle enjektörlere düzenli gaz gitmez.Bu rolanti düzensizliğine neden olur.

    6)Lpg ayarı yapılırken benzinde benzin enjektör süresi ile gazda benzin enjektör süresi yakın değilse rolanti bozulur.(Sıralı sistem lpg kitinde gaz enjektörleri süresi benzin enjektörleri süresinin iki katını geçerse sorun var demektir.)

    7)Sık olmasa da lpg ecusu arızalanırsa benzinde çalışırken gaz da gönderilebilir.Bu rolantiyi bozar.

    8)Lpg gaz valfi filtresi uzun süre değişmemiş ise metal parçacıkları filtrede gaz geçişini kesintiye uğratır.Bu da çekiş ve rolanti sorunu demektir.Lpg gaz valfi filtresi her 20000 km. de değiştirilir.

    9)Montaj hataları rolanti sorunu yaratabilmektedir.

    10)Lpg sistemine ait kablolarda sıkışma,kırılma ya da sıyrılma nedeniyle şasiye değme rolanti dalgalanmasına neden olabilir.





  • Motor sisteminde rolantiyi etkileyen unsurlar:

    1)Boğaz kelebeği kirlenmişse rolantiyi dalgalandırmaktadır.Temizlik ve adaptasyon ayarı yapılmalıdır.Euro 5 motorlarda elektronik boğaz kelebeği potansiyelmetresi (rolanti motoru-elektronik kontrol ünitesi)vardır.

    2)Şarj dinamosu görevini tam yapmıyorsa rolanti bozulabilir.Alternatörün kömürleri kısalmış olabilir.

    3)Elektronik rolanti kontrol ünitesi arızalanırsa rolanti gazda ve benzinde bozulur.

    4)Hava filtresi kirlenmişse ya da hava hortumları gevşek bağlanti, delinme gibi nedenlerle hava alıyorsa rolanti bozulur.Benzin ve özellikle lpg map sensörü kirlenmesi sonucu rolanti bozulur.

    5)Bujilerde ateşleme sorunu,kirlenme,elektrot ve buji tırnağı mesafesi bozulursa,bobin arızası rolanti düzensizliği yaratır.

    6)Oksijen sensörü,lpg map sensörü, pcv valfi kirlenmesi rolanti dalgalanması yaratır.

       Motor soğuk iken rolanti dalgalanması sorunu yaşıyorsanız büyük olasılıkla benzinden gaza geçiş süresi düşüktür.Isı sensörü arızalı ise yeterince ısınmayan ve regülatöre gelen soğutma sıvısı, sıvı haldeki lpg’yi tam olarak gaz normuna çeviremediği için rolanti bozukluğu yaşanır.Gaza geçiş süresi doğru ,enjektör süre eşitlenmesi doğru olsun.Eğer reğülatör diyaframında delik, yırtılma varsa gaz ile soğutma sıvısı karışır .Bu rolanti dalgalanmasına neden olur.Lpg enjektörleri kirli,bir kısmı arızalı ya da nozul çapları uygun değilse sorun enjektörlerde aranmalıdır.





  • a)Lpg sistemi kaynaklı :1)4 adet lpg enjektörlerinden biri ya da daha fazlası arızalı ise düzensiz gaz geleceği için tekleme oluşur.2)Regülatör basıncı ayarsız ise silindirlere düzensiz gaz gider.Bu da teklemeye neden olur.3)Lpg sisteminde gaz valfi bobinlerini besleyen elektrikte,enjektörleri besleyen elektrikte,regülatördeki ısı sensöründe kablo ezikliği,yerinden çıkmış kablo gibi nedenler teklemeye neden olur.Oksitlenme de elektrik iletimini engelleyebilmektedir.4)Soğutma sıvısı regülatöre gelmiyorsa,yeterli ısıya ulaşmıyorsa,suyun devrini sağlayan pompa arıza yapmışsa kanatları kırılmışsa motorda tekleme görünür.5)Soğutma sisteminde su kaçağı varsa ,hava yapmış soğutma sistemi suyun devretmesini engelliyorsa, lpg sıvı halde enjektörlere ulaşıyorsa motor boğulur ve tekleme oluşur.6)Lpg enjektör kablolarının yanlış sırada montajı teklemeye neden olur.7)Lpg enjektör kütüğündeki nozulların gerekenden büyük ya da küçük olması gaz yememe ya da teklemeye neden olur.8)Kışın benzinden gaza geçiş süresinin doğru ayarlanmaması teklemeye neden olur.

    b)Ateşleme sistemi :

    1)Lpg li bir araçta nikel bujiler 30000 km.de buji iridyum buji 60 000 km de ,100000 km.de de buji kabloları değiştirilmelidir.Her 10000 km.de de bujiler temizlenmelidir.Üreticinin önerdiği buji kullanılmalıdır.(55000 km.de iken iridyum buji taktım.70000 km.de bujileri söküp temizlik yapılacak.Sonraki bakımı 20000 km.de bir.160000 km.de bujileri değiştireceğim.)2)100 000 km.de de buji bobinleri değiştirilmelidir.Bobin ömrünün dolması teklemeye neden olmaktadır.3)Pek görülmese de krank sensörü arızası teklemeye neden olmaktadır.4)Şarj dinamosu yeterli şarj yapamadığında tekleme oluşuyor.

    c)Sıralı sistem lpg kaynaklı yakıt sorunu:

    1)Yakıt sorunundan şüphelenilirse ilk bakılması gereken yer ateşleme sistemidir.2)Lpg ayarı kitin bayisine ve bilgi eksiği olmayan ustaya yaptırılmalıdır.3)Bilgisayara bağlandığında regülatör basıncı sık sık değişiyorsa regülatör değiştirilmeli ya da tamir takımıyla onarılmalıdır.4)Düzensiz çalışmada enjektörlerden şüphelenilebilir.Selenoid valfler kirlenme nedeniyle kesiklik yaratabilir.Bakımları zamanında yapılan enjektörlerde bu sorun görünmez.5)Lpg li bir araçta termostat çok önemlidir.Çünkü sıvı normundaki lpg,gaz normuna çevirmesi regülatöre zamanında ve yeteri kadar sıcak suyun gönderilmesiyle oluşur.Bu da aracın doğru çalışması için şarttır.6)Benim aracımın lpg uyumu üst düzeydedir.Uyumlu olmayan araçlarda lpg kullanımı eziyet haline dönebilir.7)Lpg tüketim değerleri uygun değerlerde ise sonradan oluşan arızalar bu duruma göre saptanır.

     

    Tüm bunlar okunursa sorunun çok çeşitli olabileceği görünüyor.Motor ve lpg konusunda kendini kanıtlamış bir usta sorununuzu çözebilir.Kolay gelsin.





  • 11 eylül 2023 de aracımın teknik muayenesi vardı.6 eylül 2023 sabahleyin internetten randevu almak istedim.11 eylül için randevular dolu idi.Öncesinde de dolu idi.İnceledim.20 eylüle kadar randevular dolu idi.Sadece Dinar'da bazı saatlerde boşluk vardı.Dinar'a gitmektense %5 cezaya razı olarak 6 ekim için randevu aldım.1)Randevu olmadan muayene yok.2)Yasal olarak muayene süresinden önce randevu alamamak benim kusurum değil.3)Bu nedenle benden cezalı randevu parası almak haksızlık.

    Ne diyeyim.Türkiye'de yaşamak zaten şans işi.Bir de her adımda haksız cezalara uğramayı protesto ediyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deltoid -- 3 Aralık 2023; 11:53:57 >
  • Geely Emgrand aracımın 35 lt.lik lpg tankı 1/2013 tarihli üretim.Bu durumda tankı değiştirmeliyim.21.eylül 2023 perşembe günü değiştirmeyi düşünüyorum.İşlemleri ,fiyatı yapılanları yazacağım.Bir de lpg dolum ağzını benzin dolum ağzına yaptırmayı düşünüyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deltoid -- 3 Aralık 2023; 11:54:45 >
  • 1/2013 tarihli lpg tankı 8/2023 tarihli SAKA marka tank ile değiştirildi.Eskiden tanıdığım yerde tadilat projesi dahil 1600 tl.ye işlem yapıldı.

    Tankın içinde çok az lpg kalıncaya kadar, kırmızı ışık yandıktan sonra neredeyse 30 km.daha kullandım.Tank söküldüğünde çok az lpg açığa çıktı.

    Bu önemli.Tankı söken görevli tankı fulleyip de gelenler oluyor.Siz çok iyi yapmışşınız dedi.

    Tankın montajı bitince 17.2 tl.den 50 tl.lik gaz aldım.Gaz kaçağı kontrolu yapıldı.(2.906 lt) Daha sonra tankı fulledim.16.09 tl den 23.13 lt.aldı. (tutar:372.16 tl) 35 lt.lik tüp fullendiğinde toplam 26 lt.gaz aldı. 35 lt lik Maximum %80 gaz alır denen tüp böylece %74.3 gaz aldı.

  • Lpg dolum ağzını benzin dolum ağzı yanına taşımak mümkün olmadı.Bizim araçlarda benzin dolum ağzı bölgesi yumuşak bez gibi bir kaplama yapılmış.Bu nedenle lpg dolum ağzını tutturmak için sert bir zemin olmadığından bu yapılamadı.

  • Tadilat için verilen belgelerin 1 aylık bir süresi varmış.Yani tank değişimi sonrası en geç 1 ay sonra muayeneye girmesi gerekiyormuş.

  • 6.ekim.2023 de sabah 8.30 da Afyonkarahisar Tuvturk istasyonunda sıraya girdim.Bir gün önce motor sıcak iken Hocaoğlu eksoz muayenesi servisinde 183.5 tl. vererek işlemi yaptırdım.Eleman muayene rakamlarının çok ideal olduğunu belirtti.

    Sonuç muayeneden geçtiniz şeklinde oldu.

  • Yaz aylarında sıvı lpg nin gaz normuna geçme ısısı 30 derece idi.20.11.2023 günü gaz normuna geçiş ısı ayarını 40 dereceye çektim.Akl ayar sayfasında 19mayıs2023 olarak kayıtlı ayarı 19mayıs2023-30 yazarak tekrar kaydettim.Daha sonra 30 derece ayarını 40 yazdım.Entere tıkladım.Konfigürasyonu kaydet ayarını 20.11.2023-40 yazarak kaydettim.Böylece mayıs 2024 başlarında ilk ayarı yüklediğimde yaz ayarına geçmiş olurum.

  • Arkadaşlar aracın 2011 model Gs olan modelini almayı düşünüyorum. Önerir misiniz?

  • 
Sayfa: önceki 159160161162163
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.