Şimdi Ara

GERÇEKÇİ MÜHENDİS MAAŞLARI 2024 (257. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
21 Misafir (5 Mobil) - 16 Masaüstü5 Mobil
5 sn
5.209
Cevap
203
Favori
1.238.489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
64. Sırada  bugün en iyi #13
Sayfa: önceki 255256257258259
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Pegasus J. Crawford kullanıcısına yanıt

    Hocam sen şuan hangi sektörde çalışıyorsun

  • TheFourBarMechanism T kullanıcısına yanıt
    Taide yarı zamanlı çalışmanız var ve odtü mezunusunuz ve tai sizi almadı ??? Çok İlginç hocam tarihte ilk olabilirsin
  • Ben birkaç aydır çalışmıyorum dostum, kendimi geliştiriyorum ve bir yandan iş kovalıyorum.

    Foruma yazdıktan sonra firmam daralmaya gitti ve işten çıkarıldım

    Bu hafta benimle birlikte 1 senelik deneyimi olan arkadaşım, aselsana başladı ve 45 bine anlaştı, yazılımcı.

    80 civarı maaşların genel anlamda expert yani minimum +5 sene pozisyonlar olduğunu düşünüyorum.

    Mezun olduktan sonra 1 senelik deneyimle 45 üzeri olarak; 60 bin TL alan tek bir arkadaşım var o da son sene stajdan uluslararası bir firmaya torpille girmişti, devam etti aynı firmadan (2 senelik deneyim sayılabilir)

    Elektrik Elektronik Mühendisliği için konuşuyorum, yan mahalle üniversiteleri de değil, globalde ilk 500e girebilen, TRdeki ilk 4 devlet üniversitesi için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pegasus J. Crawford -- 18 Mayıs 2024; 1:51:5 >




  • Pegasus J. Crawford kullanıcısına yanıt

    hocam aselsan 45k tek maaştır. adamlar 16 maaş alıyor senede.

  • Ritalin06 kullanıcısına yanıt

    tai beni almadı değil ben oradan ayrılmıştım ders programım çok yoğun olduğu için. tai'de çalışmak istemiyorum. ankara'da yaşayanlar nedenini çok iyi bilir :D

  • Pegasus J. Crawford kullanıcısına yanıt

    önümüze bakacağız napalım.

  • Pegasus J. Crawford kullanıcısına yanıt

    Ne yaptiniz hocam mezun olur olmaz 60-70 k ile baslayacagini sanan arkadaslarin hepsini üzdünüz.

     

    Yuksek maas (!) almak isteyen yeni mezunlar meshur dreamgames pr ina dahil olarak haftada 90 saat üzeri çalışarak hayalini kurduklari maaşları alabilir. Ama saatlik ucretinizi hesaplamayi unutmayin. :)

  • TheFourBarMechanism T kullanıcısına yanıt
    Yanlış düşünce bence hocam. Zorlanacağınız en fazla 7-8 ay. Araba aldıktan sonra Kazanda olmasının bir sorunu olmuyor
  • UçamayanSüperKahraman U kullanıcısına yanıt

    olabilir hocam belki daha sonra kürkçü dükkanına tekrar döneriz fırsat olursa

  • Pegasus J. Crawford kullanıcısına yanıt

    Aselsan 45k çok düşük Emin misin 65 ten aşağı olmaması lazım

  • Evet, eminim. 45*16 yapıldığında /12den aylık 60'a tekabül ediyor. 3 ayda bir mi alıyorlar, sene sonunda mı bilmiyoruz.
  • Pegasus J. Crawford kullanıcısına yanıt

    üç ayda bir çift maaş yatıyor diye biliyorum.

  • Tornado of Souls MD T kullanıcısına yanıt
    Sana tek diyebileceğim iklara bakarak kendine haksızlık etme. İklar ne yazıkki işe alım süreçlerinde çok acımasız olabilir. Moralini onlar için bozma. Ayrıca turkcell talent programı gördüğüm en kötüsü. Ben de girmiştim zamanında 2. Aşamada sanıyorum küfür edip bıraktım. Bölümle alakasız Saçma sapan soruları vardı. Teknokent firmalarını araştır güzel staj fırsatları çıkabilir. Adı olan firmada staj yapmak güzel bir etiket tabi ama her şey değil. Hatta küçük ama senin alanında çalışan bir firmada staj yapmak senin için çok daha öğretici olabilir.
  • Kassady kullanıcısına yanıt

    aynen öyle hocam, yok "50 cente bira içiyoz yeaa", "20bin dolarlık arabayı 70 bin dolara almıyorum morukk","ev almak benim için hayal değil artık morukxD", "burada demokratik hak ve özgürlüklerime karışılmıyor xddd", "en azından her gün sokakta random bir şekilde katledilmiyorum kurye çocuk ve taksici olayındaki gibi xDD", "zaten arabayı zor alıyoruz bir de trafiğe çıktığımızda birisi yanımızda karımız varken laf etse karışılık versek silahı çekip vuruyor en fazla 4 yıl ceza alıyor onun infazı 2 yıl oluyor sonrası şartlı tahliye, almanyada insan hayatının bir değeri var morukkxdddd", "yazdığım en ufak şeyi 2 kere düşünüp nasıl hapse girmeden yazabilirm diye kafamı yormuyorum :DDDDDD", "moruk, hastaneye randevu almak bile imkansız artık almanyada refah devletini tanıdım xddd",


    dur lan bunların sonu gelmiyor biz hangisiyle dalga geçeceğiz? hocam bunları eleştiriyoruz da asıl gülünç duruma düşen biz olabilir miyiz? zira, insanların insan muamelesi görmesine ve canlarının bi kıymeti olmasına sevinmeleriyle dalga geçiyoruz. onların, bu tarz şeylere sevinmeleri bile çok acınası bir durumken, temel insan haklarından ve can güvenliğinden bahsediyorum, bizim bunlarla dalga geçiyor olmamız ne kadar ironik? bunu bile düşünemeyecek kadar kabullenmiş miyiz her şeyi? ya da o kadar mı malız ki muhakeme yeteneğimiz onları anlamaya yetmiyor? lütfen yanlış anlamayın özeleştiri yapıyorum. bazı şeyleri oturup sorgulamak lazım.





  • Alexander Volg Zangief kullanıcısına yanıt

    Dalga geçtiğim konu bu değildi dostum. Orada elde ettiğin şeyler karşılığında burada birşeylerden feragat ediyorsun. Sadece çoğu insanın henüz yetişkin birey olamadığı için değerinin farkına varamadığı şeyler bunlar. Aile arkadaş çevresi sosyal çevre, hatıralar anılar herkes için en temel olanları. Gidenlerin çok büyük bir kısmı ciddi sosyal bunalım yaşıyor. Yaşam şekli türkiye'dekinden çok farklı. Biz akdeniz ülkelerine daha yakınız kültür ve sosyal hayat olarak. Almanya gibi yerler bize çok uzak. Bizde haftaiçi haftasonu gece 12 ye kadar çok rahat her büyükşehirde sokakta insanlar görebilirsiniz eğlenip vakit geçiren. Almanya denilip öve öve bitirilemeyen yerde hava 8 gibi karardığında herkes evine dönüyor ve dalgasına bakıyor. Herkesin öncelik ve şartları farklı. Kendi durumum için ben şuan yurtdışına gitsem Türkiye'ye göre hayat kalitem düşmüş olacak. Başkası daha zor şartlarda yaşyordur türkiye'de ve almanyaya gittiğinde daha iyi şartlarda bir hayat kalitesiyle yaşıyor olabilir.


    Örneklerle eleştirdiğim kısım sizin de çok iyi bildiğiniz youtube videolarında sürekli pompalanan ucuza et yiyos, bira içios ' dan ibaret paylaşımlardı. Bu kişiler orada sosyal olarak ne derece izole bir hayat yaşadıklarından ve yalnızlıklarından asla bahsetmediler. Şanslısınızdır belki iyi bir çevreye girersiniz güzel bir ortamınız olur bunu bilemeyiz.





  • Kassady kullanıcısına yanıt
    Bla bla bla dediğiniz şeyler gerçekten başarı peşinde koşan bireylerin zerre umrunda değil boş bahaneler
  • Tornado of Souls MD T kullanıcısına yanıt

    Turkcell'in genç yetenek programına ben de katılmıştım 1 haftalık bir seminerlerden sonra bir fikir bulup bunun sunumunu yaptırdılar, mentörüm benim staja alınacağımdan emindi ama sonradan öğrendim ki sitelerindeki eğitim videolarını da izlemem gerekiyormuş çok saçma bir işe alım süreçleri var kısacası. Koç'un 5 ay süren staj görüşmelerindeki tüm aşamaları geçip teklif aldıktan sonra gönderdikleri sözleşmedeki kazığı farkedip olumsuz döndüğüm de oldu. Düşük ücret teklif edenler de oldu ama hepsini geri çevirip mezun olduğumda Türkiye'nin en büyük şirketlerinden birinde asgari ücretin 3.5 katına tekabül eden remote ve iş hayat dengesi mükemmel bir iş ile başladım şu anda da ABD'deki bir şirkete çalışıyorum. Bu kadar kolay moralinizi bozmayın.

  • 
Sayfa: önceki 255256257258259
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.