Şimdi Ara

GIGABYTE G1 GTX 970 FURMARK SICAKLIK DEĞERİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kartımda bir problem olduğundan şüpheleniyorum. Test eden arkadaşlar vardır muhakkak. Fullscreen, 1920x1080, 8X MSAA, Dynamic Camera ve Post-FX ayarları açıkken overclocksuz halde 80 dereceyi görüyorum. Kasamda da üç fan bulunmakta. Normal mi acaba?



  • Normal bro

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende evga 970 sc acx var 72-73 derece 80 dereceden sonra karta dikkat etmek lazım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1080p 8x aa yerine 720p no aa yaparsanız sanırım ısı degerleri dahada artacaktır.
  • yvzozden Y kullanıcısına yanıt
    80 derece normal kardeş ekran kartı çok zorlanırsa ısınır asıl sorun basit oyunlarda bu kadar ısınırsa biraz sıkıntı
  • Anladım. Overclock programlarında stock değerlerde Temp Limit olarak 79 derece gözüküyor. O yüzden kafama takıldı. 80 dereceyi görmesine rağmen fanı hala %80 civarı çalışıyor, soğumak için haliyle ara ara core hızını 1366'dan 1310-1320'ye düşürüyor. Daha çok kafama takılan nokta ise karta Core Voltage 87, Power Limit %112, Core Clock 110, Memory Clock 300 şeklinde overclock yaptığımda FurMark'da sorun yaşamıyorum. Ama Dirt Rally ve Batman Arkham Knight'ta zaman zaman ekran kartı görüntü vermeyi kesiyor. İşin kötü yanı Batman Arkham Knight'ta sadece Core Clock 60, Memory Clock 120 yaptığımda da aynı sorun oluşuyor. Bununla beraber stock değerlerde de bu oyunda bir kez ışıklandırmaların birbirine girmesine ve bir kaç kez de ufak çapta görüntü sorununa rastladım. Oyunu tekrar başlatınca problem oluşmuyor, uzun süre oynadıktan sonra bu tip hatalar olabiliyor. Ama sürekli olmadığından ve oyunun da sorunlu olduğunu bildiğimden kesin bir sonuca varamıyorum. Bu nedenle kartta bir problem olup olmadığı kafama takılmaya başladı.




  • yvzozden Y kullanıcısına yanıt
    istersen servise ver çok ısınıyor oyundan atıyor diye şikayetde bulun bir yerinde defo varsa zaten yenisini verirler
  • ortam sıcaklığı ne durumda bilmiyorum ama bu mevsımde 3 fanlı 970 in %80 fan devrı ıle 80 dereceyı gormesı bence normal degıl power targetı falan bı kontrol edın OC falan yaptı ısenız önceden belkı %100 un uzerınde bı değere ayarlıdır bence sıcaklık degerınız fazla aynı testı yapıp konuya eklıycem foruma resım ekleyemıyorum sorun var sanırım aynı ayarlarda testı uc kez ust uste yaptım max sıcaklık 70 derece fan autoda %43 u gecmedı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ömr0681 -- 25 Aralık 2015; 16:35:58 >
  • Normal degil, g1 sogutuculu kartlar overclocksuz hali ile %100 yukte 65 derecenin ustunu gormez bile. %80 fan hiziyla o sicakliklar cok fazla cunku soyledigim degerler yaklasik %45-55 hizda oluyor. Bir overclocku stock degerlere alip deneme yaparsaniz daha gercekci bakabiliriz. Belki bilmeden fazla voltaj falan veriyorsunuzdur tam inceleyemedim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lamb0fGod

    Normal degil, g1 sogutuculu kartlar overclocksuz hali ile %100 yukte 65 derecenin ustunu gormez bile. %80 fan hiziyla o sicakliklar cok fazla cunku soyledigim degerler yaklasik %45-55 hizda oluyor. Bir overclocku stock degerlere alip deneme yaparsaniz daha gercekci bakabiliriz. Belki bilmeden fazla voltaj falan veriyorsunuzdur tam inceleyemedim.

    80 dereceyi zaten kartın stock değerlerinde alıyorum. Core Voltage 87, Power Limit %112, Core Clock 110, Memory Clock 300 şeklinde overclock yaptığımda 88 dereceyi görüyorum.
  • Kartta sorun olabilir, stock sicakligi oyunlarda falan 61-62 derece o kartta hemde %50 fan hizi civarlarinda. Stress testlerde de daha yukariya pek cikmaz. En kotu sogutmaya sahip evga baz modelleri ve zotac kartlar bile 80'i gormuyor neredeyse. Kasa sicakliginiz nasil acaba islemci sicakligi sogutucunuz falan ne durumda

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lamb0fGod

    Kartta sorun olabilir, stock sicakligi oyunlarda falan 61-62 derece o kartta hemde %50 fan hizi civarlarinda. Stress testlerde de daha yukariya pek cikmaz. En kotu sogutmaya sahip evga baz modelleri ve zotac kartlar bile 80'i gormuyor neredeyse. Kasa sicakliginiz nasil acaba islemci sicakligi sogutucunuz falan ne durumda

    Şimdi yine bir test yaptım. Fullscreen, 1920x1080, 8xMSAA, Dynamic background, Burn-in aktif; diğer testimden farklı olarak Post-FX kapalı. Yaklaşık 10 dakikda sonunda max 63 dereceyi gördüm. Burda Post-FX'in açık veya kapalı olması ciddi fark yaratmış görünüyor. Testler için hangi ayarı baz almak mantıklı o da ayrı bir sorun. İnternette de bununla ilgili pek birşey göremedim. Testlerde genellikle Post-FX ile ilgili bir bilgi verilmiyor. Kartımda az da olsa bir CW sorunu var. Dolayısıyla değiştirmek istediğimde sorun yapacaklarını zannetmiyorum. Ama bu test sonucunun da bi problem gösterip göstermediğini merak ediyorum.

    Bununla beraber oyun içerisinde bende 80 dereceyi henüz görmedim. Örneğin en yüksek gördüğüm sıcaklık Assassins Creed Unity full detaylarda 70 derece civarında. Kartı yaklaşık 2 haftadır kullanıyorum. O yüzden 8-10 saat aralıksız oyun oynamışlığım da yok açıkçası.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yvzozden -- 25 Aralık 2015; 18:03:20 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.