Şimdi Ara

Göbek ve yan yağları için yürümek? tavsiye istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, ben 1.75 boyunda, kilomsa 75-78 arasında değişen bir insanım. Diğer bölgelere kıyasla göbek kısmımdaki yağlar fazla. Şişman görünen bir insan değilim ama oturunca veya çıplakken o göbek kısmı beni rahatsız etmeye başladı. Daha önce 5-6 ay kadar spor yaptım fakat ne beslenmeme dikkat ettim ne de antrenmanlara kendimi fazla verdim. Kilo vermek değilde, göbek yağına bir çözüm bulmak daha cazip geliyor bana. Göbek ve yanlardaki yağları eritmem için ne tarz hareketler yapmam gerekir?

    Haftasonları sabahları 15-20 kilometre yürümeyi planlıyorum ama yağ yakalım derken aynı zamanda kas yakmaktan korkuyorum. Spor salonuna 4 gün ardı ardına gideceğim, cumartesi-pazar ile beraber. Spor salonuna gidip geldiğim sürede de yaklaşık 8 km yol yürümüş olacağım mecburen.

    Ben göbek yağından girdim sadece ama önceliğim göğüs şekillendirmek. Aman six pack çıksın da demiyorum. Yani baklava çıkartayım, böyle olsun, şöyle yanlardan çıksın gibi üstüne düşmeyeceğim. Sadece göbek ve yan yağlar için nasıl bir yol izlemeliyim?







  • Makro takibi öneririm hocam. İlk başta biraz uğraştırmalı ve zor gibi hissetirsede bir zamandan sonra otomatiğe bağlıyor. Yağ yakarken kas yıkmamak için kalori açığının maksimum %20-25 olması lazım ki ben %10-15 tercih ediyorum. Bunun yanında protein tüketiminin en önemli olduğu dönem yağ yakma dönemi, vücut ağırlığı x2 gram öneririm. Ben bu şekilde %9 civarı bir yağ oranına düştüm güç ve bir miktar hacim kazanmaya devam ederek. Kalori açığı düşük olduğu için kilo verme yavaş gerçekleşecek fakat bu işin en sağlıklı ve doğru yolu bu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.